Algemeen nieuws
Succesvolle Opfriscursus voor de Oudere Automobilist

Rijbewijsbezitters bijgespijkerd over de verkeersregels. Wie 15 jaar geleden het rijbewijs heeft gehaald, heeft al flink moeten bijspijkeren: sindsdien is 40% van de wegenverkeerswet veranderd. Voor rijbewijsbezitters die al veel langer in het bezit van hun rijbewijs zijn, komen we uiteraard uit op een veel hoger percentage. Reden voor rijinstructeur Jan Veenstra van Verkeersschool Veenstra aan de Kruisstraat te Zweeloo, om voor die grote doelgroep een opfriscursus verkeersregels te organiseren; teneinde vaardig te kunnen blijven in het verkeer.

 
Slipjacht Wezup zorgt voor mooi tafereel

Afgelopen zaterdag werd in Wezup een slipjacht georganiseerd. Meer dan dertig ruiters, paarden en een meute honden zorgden voor een mooi tafereel. De omstandigheden waren prima en de honden zaten goed op het spoor. De jacht werd georganiseerd door het Comité Wezup onder leiding van Martinus Koerts.

 
Leerlingen de Anwende maken kennis met exotische dieren

Afgelopen vrijdag werd de Kinderboekenweek op o.b.s. De Anwende op een bijzondere manier afgesloten. Alle groepen brachten een bezoek aan het speellokaal, waar meneer Arends uit Wijster over zijn bijzondere dieren vertelde. Hij had verschillende slangen, wandelende takken en spinnen meegenomen.

 
Opening Bibliotheek Aalden steeds dichterbij  

In de week van 27 november a.s. weer voor publiek geopend. Er wordt al een tijdje over gesproken dat de bibliotheek in Aalden, weliswaar in verkleinde vorm, weer open zal gaan. De voorbereidingen zijn al ver gevorderd en in de week van 27 november a.s. zal de bibliotheek in de Aeldermeent haar deuren weer openen voor het publiek. Een aantal oud-vrijwilligers heeft al aangegeven in de nieuwe bibliotheek weer vrijwilligerswerk te willen gaan doen. Maar er zijn nog meer vrijwilligers nodig, want de bibliotheek open houden doen we samen.

 
Salvador en Claudia organiseren hun eigen droomvakantie

Reislustig koppel uit Aalden ziet geen beren op de weg en gaat Down Under. Het lijkt soms knap lastig om eropuit te gaan als je rolstoelgebonden bent. Voor Salvador Rooijmans is dat echter totaal geen beletstel. In december stapt hij samen met zijn vriendin Claudia Stinne op het vliegtuig naar Australië. Salvador heeft een lage dwarslaesie en mist daardoor de functionaliteit van zijn benen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 246

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zorgen om zorg

TERZIJDE – column van Hans Terbach. In onze dorpen mogen we zeker niet mopperen over de aanwezigheid van wat in jargon de formele zorg heet: huisarts, apotheek, fysio, tandarts , Tre...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Dre...

woensdag, 10 januari 2018

Lees verder

Even voorstellen….Daan Heuver,

opbouwwerker Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) houdt vanaf vandaag (9 januari) wekelijks inloopspreekuur in de multifunctionele accommodatie ‘De Aelder Meent’ in Aal...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto