Algemeen nieuws
Buitengebied Wezuperbrug en Wezup ingericht als 60 km/u zone

Zo ongeveer sinds het afgelopen voorjaar geldt er voor een deel het buitengebied van Wezuperbrug en Wezup een maximaal toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. De maatregel is een uitwerking van het door de gemeenteraad in 2013 vastgestelde Mobiliteitsplan “Op weg naar duurzame mobiliteit”.

 
Sint Maarten in de Korenhof

In het kader van de samenwerking KC – Korenhof, hebben de kleuters en groep 3 van c.b.s. ‘De Schutse’, dit jaar de bewoners van de ‘Korenhof’ en ‘Huize Wezup’ verrast met een ware lampionnenoptocht. Wat was het gezellig. Groot en klein genoten.

 
De deuren sluiten: Auto Mekkes is uitgesleuteld

Ruim 40 jaar was Auto Mekkes een begrip in Noord Nederland en ver daar buiten. Henk en Dini Mekkes stoppen er nu mee. “Een beetje zeer doet het wel.” Auto Mekkes: bedrijf van naam en faam.
Het grote plein bij Auto Mekkes oogt deze middag als een schoolplein in vakantietijd: leeg en stil. Maar waar een schoolplein na de vakanties weer een bron van levendigheid is, blijft het parkeerterrein bij Auto Mekkes voortaan autoloos. En dat doet best een beetje zeer, vertelt Henk ons ergens halverwege het gesprek dat we met hem hadden.

 
Postzegel- en munten-middag!

Naar aanleiding van mijn oproep hebben zich vier ervaren verzamelaars gemeld. Niet veel, maar allen wel met uitgebreide verzamelingen. Daarnaast ook twee mails met goede ideeën:

 
Voor alle kinderen in Zweeloo en omgeving,

Ja, ja we zijn weer vertrokken uit Spanje en komen zeer binnenkort aan in Nederland. Om precies te zijn op 18 november in  Dokkum. 

En……op zaterdag 25november in Zweeloo/Aalden!

 
Inspirerende gastvrijheidbijeenkomst door Magisch Drenthe

“Maak het leven van de ander een stukje mooier met je gastvrijheid. Hiermee maak je niet alleen de dag van jezelf maar van veel meer mensen een stukje leuker.” Aldus gastvrijheidstrainer en inspirator Niek van den Adel tijdens zijn bijdrage aan de donateurs- en vrijwilligersbijeenkomst van Magisch Drenthe. De aanwezigen werden donderdagavond 9 november meegenomen in zijn verhaal over gastvrijheidsbeleving.

 
Marcel Zantingh schrijft boek over “Zweeloo in oorlogstijd”

Medewerker explosievenopsporing speurt naar Zweeler verhalen over 1940-1945. Marcel Zantingh uit Aalden schrijft een boek over Zweeloo in oorlogstijd. Een boek over een neergestorte bommenwerper, bominslagen, het dagelijks leven in 1940-1945 én uiteraard de bevrijding. ‘Er zijn inmiddels veel boeken over de geschiedenis van Zweeloo verschenen, maar eigenlijk is er nog geen boek dat de hele oorlogsgeschiedenis van Zweeloo behandelt’, zegt de 29-jarige Zantingh.

 
Sientje Knol neemt afscheid van Huisartsenpraktijk Zweeloo

“Ze was altijd goed gehumeurd en niets was haar teveel !” Sientje Knol (77) uit Meppen heeft afgelopen week afscheid genomen van de Huisartsenpraktijk Zweeloo. Ruim zeventien jaar geleden begon Sientje als interieurverzorgster en deze taak heeft ze altijd tot in de puntjes uitgevoerd. ‘Het rook altijd weer zo lekker fris als Sientje was geweest’, vertellen de medewerkers van de Huisartsenpraktijk.

 
Paul en Gonda onder de indruk van orkaan Ophelia

'We hoorden echt alles knappen en kraken'. Paul en Gonda Blaauwgeers uit Aalden kijken terug op een heel bijzonder en spannend vakantieavontuur in Ierland. Eén ding is zeker: een orkaan is een belevenis die ze liever nooit meer hopen mee te maken. Ierland werd ruim twee week geleden gegeseld door orkaan Ophelia en uitgerekend op dat moment brachten Paul en Gonda een vakantiebezoek aan Ierland.

 
PKN Gereformeerde Kerk actief voor Dorcas Voedselactie

In de week van 29 oktober t/m 5 november houdt de christelijke hulporganisatie Dorcas Hulp Nederland weer haar jaarlijkse Nationale Voedselactie.
In de afgelopen jaren heeft de PKN Gereformeerde Kerk in Aalden van harte meegedaan met de voedselactie van Dorcas. Mede dankzij de hulp van u kon Dorcas in de afgelopen jaren vele voedselpakketten versturen naar landen in het Oost-Europa en Afrika. Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen door bijvoorbeeld leeftijd, ziekte of een beperking. Het geld besteedt Dorcas aan voedselzekerheidprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 120

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Buitengebied Wezuperbrug en Wezup ingericht als 60 km/u zone

Zo ongeveer sinds het afgelopen voorjaar geldt er voor een deel het buitengebied van Wezuperbrug en Wezup een maximaal toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. De maatregel is een uit...

dinsdag, 14 november 2017

Lees verder

Sint Maarten in de Korenhof

In het kader van de samenwerking KC – Korenhof, hebben de kleuters en groep 3 van c.b.s. ‘De Schutse’, dit jaar de bewoners van de ‘Korenhof’ en ‘Huize Wezup’ verrast met...

dinsdag, 14 november 2017

Lees verder

De deuren sluiten: Auto Mekkes is uitgesleuteld

Ruim 40 jaar was Auto Mekkes een begrip in Noord Nederland en ver daar buiten. Henk en Dini Mekkes stoppen er nu mee. “Een beetje zeer doet het wel.” Auto Mek...

dinsdag, 14 november 2017

Lees verder
Willekeurige foto