Algemeen nieuws
Zweeler over Ver: Emma de Kok en Jan Willem de Kleuver

FAKE Oes Eig’n Kraantien blijkt feestgids voor huwelijksfeest. Als je een O.E.K. onder ogen komt met artikelen over voetbal, Sweelpop, Zweeler geschiedenis, handbal, Aalden Rondomme, Zweeler Cross Thriatlon, dan denk je: “Zo, zeg! Veel gebeurd de afgelopen tijd……!”

 
Voormalige basisschool De Krosbulten heeft nieuwe eigenaren

Gerard Parlevliet en Rhea Wessemius: ‘We gaan hier nooit meer weg’. De voormalige openbare basisschool De Krosbulten aan de Brugstraat in Wezup kent sinds kort nieuwe eigenaren. Gerard Parlevliet en Rhea Wessemius uit Emmen zijn de trotse nieuwe bewoners. Hoe ze hun nieuwe woonplek tot dusver ervaren?

 
Ra, ra, ra, ra, raar…

Ineens was hij zoek; de banner van Vrouwen van Nu die bij een evenement bij de molen werd gehouden. Nee, niet met oudjaar maar al maanden eerder… Na een lange zoektocht doen we daarom deze oproep: heeft iemand hem veilig gesteld en vergeten door te geven?

 
Taal of Toal
Als niet-autochtoon moet je vooral geen Drents proberen te praten. Je maakt je eerder belachelijk dan dat mensen het op prijs stellen. Ik betrap me erop dat ik toch een aantal Drentse woorden aan het overnemen ben, niet bewust maar het gebeurt gewoon. Verstaan gaat ook steeds beter.
 
Werkgroep Leef! zoekt kandidaten voor “Gooi maar in m’n pet”

De werkgroep Leef! is op zoek naar muzikanten die tijdens de lentefair op 11 en 12 mei a.s. mee willen doen aan het festival “Gooi maar in m’n pet”. Voor het festival worden zowel jonge als ervaren artiesten uitgenodigd om een act uit te voeren op het gebied van muziek.

 
Bloemisterij Creannetta opent winkel aan de Aelderstraat

Annette en Wim: ‘We hebben er erg veel zin in’. Afgelopen donderdag hebben Annette en Wim Grevenstuk aan de Aelderstraat 44 in Aalden hun tweede bloemenzaak geopend. Eerst zijn ze een pilotproject gestart in Oosterhesselen om te testen of hun organisatie klaar was voor een tweede zaak.

 
De brouwers van Sweel gaan brouwen op een nieuwe locatie

Nadat bekend werd dat het huurcontract bij de voormalige Huisartsenpraktijk aan de Aelderstraat 17a niet kon worden verlengd, bood Gezienus Weggen (zelf actief lid van de Vereeninging van de Sweeler bierbrouwers) aan om de vroegere ~ geheel betegelde ~ groenten snijruimte van groenteboer Reinders aan de Aelderstraat 44 in te richten als brouwerij.

 
Rolf Verbraeken (56), uw nieuwe rijwielhersteller

Rolf Verbraeken is een geboren en getogen Westlander uit het tuindersdorp Wateringen. Na ook een aantal jaren in dit vak werkzaam te zijn geweest, heeft hij de opleiding tot hovenier gevolgd en is vervolgens hiermee aan de slag gegaan in het Westland en omstreken. Vele trainingen en cursussen heeft hij gevolgd om zich op specifieke terreinen van het hoveniersvak verder te bekwamen.

 
Open huis De Korenhof

Op woensdag 30 januari bent u tussen 14.30 en 16.30 uur van harte welkom bij het open huis van woonwijkcentrum De Korenhof aan de Korenhof 1 in Aalden. Onze medewerkers staan voor u klaar om u te informeren over de mogelijkheden voor zorg, wonen en dagbesteding in De Korenhof en ...

 
Veel opknapwerk verricht bij grafonderhoud in Zweeloo

De werkgroep onderhoud oude graven is al weer enige jaren enthousiast bezig met het restaureren en opknappen van oude graven op de openbare begraafplaats bij het kerkje van Sweel. We vroegen de werkgroep even terug te blikken op 2018

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 147

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Glasvezel, nu of nooit

“Dat klinkt wel heel zwart wit”, zult u nu misschien denken. “Nu of nooit, zo’n vaart zal het toch niet lopen?” Maar zo’n vaart loopt het wel. Daarom durven wij dit...

dinsdag, 19 februari 2019

Lees verder

Van ver naar Zweel: Ellen van der Linde

 ‘Ik heb een perfecte keuze gemaakt’ Ruim twee jaar geleden was Ellen van der Linde als orthopedagoog (leer- en gedragsproblematiek) beroepshalve aan het observeren in een groep 1 van het bas...

dinsdag, 19 februari 2019

Lees verder

Tijdelijk restaurant ‘De Snoeppot’ van De Schutse een groot succes

News image

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 1,2 en 3 van CBS De Schutse gewerkt over het thema ‘aan tafel’. Na veel gespeeld en geleerd te hebben over dit the...

dinsdag, 19 februari 2019

Lees verder
Willekeurige foto