Algemeen nieuws
“Provinciaal beleid bedreigt unieke vogelstand”

Bewoners Zweeler dorpen slaan alarm over Geeserstroom: Bewoners van Wezup, Meppen, Aalden, Zweeloo en Benneveld hebben bij de provincie alarm geslagen over de situatie in het gebied van de Geeserstroom.

 
Oogstfeest Meppen blij met opbrengst COOP-statiegeldactie
In september organiseren vrijwilligers in Meppen ieder jaar het jaarlijkse Oogstfeest Meppen. Dit is bij de COOP niet onopgemerkt gebleven.
 
Vakman Piet Bleijleven (66) met pensioen, maar vakmanschap gaat niet verloren

‘Je ziet die historische gebouwen onder je handen opknappen. Dat is mooi!’ Uitgekeken naar zijn pensioen heeft Piet Bleijleven niet. Hij werkte hard, had er plezier in en kreeg er veel voldoening voor terug. Piet is het liefst lekker bezig.

 
Voorzitter Nathalie Matijsen opent expositie Historische Vereniging Zweeloo

Met het aansnijden van een Zuidenveld krentenstoet opende Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité, afgelopen zaterdag de expositie “Zuidenveld Zweeloo door de jaren heen”. De expositie is een initiatief van de Historische Vereniging Zweeloo.

 
Grote boom aan Katspad in Meppen dreigde om te vallen

De brandweer moest zondag in actie komen voor een inzet op het Katspad in Meppen. Hier dreigde een grote boom verticaal in tweeën te scheuren en het loodje te leggen. De kans dat de boom op een aangrenzende boerderij dreigde te vallen was vrij groot.

 
Klaverjasvereniging De Joker 2018-2019

Eerste prijs jokergroep Janneke Tangenberg * Ton de Rooij wint marsencompetitie. Gert Koster best presterende klaverjasser. Klaverjasvereniging “De Joker” legde afgelopen week in het dorpshuis De Spil  het laatste kaartje van het seizoen 2018-2019.

 
Emmer Courant uit februari 1942 duikt op tijdens verbouwingswerkzaamheden

In onze huidige samenleving vinden we vrijheid heel vanzelfsprekend. Maar dat is niet altijd zo geweest in Nederland. In de Tweede Wereldoorlog werden mensen ingeperkt in hun vrijheid. Er was geen vrijheid van meningsuitingen en er was geen persvrijheid.

 
“Zuidenveld Zweeloo door de jaren heen”

Historische Vereniging Zweeloo opent komende zaterdag deuren voor nieuwe expositie. Na de uiterst succesvolle tentoonstelling “Onderwijs in Zweeloo” komt de Historische Vereniging Zweeloo (HVZ) vanaf komende zaterdag met een nieuwe expositie: “Zuidenveld Zweeloo door de jaren heen”.

 
Zweeloo viert Koningsdag
In Zweeloo verhuisde de Oranjevereniging de viering van Koningsdag van outdoor naar indoor. Met de slechte weersvoorspelling in het verschiet, werden de festiviteiten van het terrein achter bistro Tante Sweel verplaatst naar de manege van de Alterbergruiters.
 
Zuidenveldfeest Op stoom

Op verzoek van O.E.K. verzorgt Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité, regelmatig een update over het komende Zuidenveldfeest in juli 2019. Hier is haar vierde bijdrage.

Op weg naar huis, rij ik door het Klooster in Zweeloo. De schuurdeuren van de familie Kroes staan wagenwijd open.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 155

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Henk, Tineke en Fenrik Hegen emigreren naar Duitsland

- Regelgeving maakt eind aan 80 jaar boeren door familie Hegen aan Brugstraat  - Gezin start in Anderlingen met een schone lei een nieuw mel...

dinsdag, 21 mei 2019

Lees verder

De Gazelle is ontwaakt

“Kent u die uitdrukking?”, zou dominee Gremdaat vragen, “even een zetje nodig hebben.” Aan de dominee moesten we denken toen het ongeduld van onze redactiecoördinator over het uitblijven van de Gaz...

dinsdag, 21 mei 2019

Lees verder

Zaterdag ‘Lelijke eenden’ bij de Aeldermeul

Op zaterdag 25 mei a.s. komen er zo’n 30 lelijke eenden naar de Jantina Hellingmolen. Ze komen niet vliegen maar rijden. Het zijn namelijk de 2 CV’s van de 2CV Clu...

dinsdag, 21 mei 2019

Lees verder
Willekeurige foto