Algemeen nieuws
Opening en ingebruikname Vogelkijkhut
Op zaterdag 15 september werd in Benneveld het eerste deel van de wandelroute “De Rode Draad” officieel geopend. Het project is geïnitieerd door de gelijknamige werkgroep van Stichting Aelder Hooghe Kunsten,.

Nu, twee maanden later, op zaterdag 15 december a.s. wordt de vogelkijkhut, onderdeel van “De Rode Draad”, officieel in gebruik genomen.

 
Stieneke en Huub kijken met goed gevoel terug op duurzame huizenroute
Afgelopen vrijdagavond was de bekendmaking van het 'Duurzaamste huis van Nederland' in de Apenheul in Apeldoorn. Samen met Dick Schinkel uit Meppen, zonder wie ons huis niet zo degelijk gebouwd zou zijn, hebben we het evenement bezocht.
 
Organisatie Vriendinnenwandeldag in handen Molecaten

De organisatie van de jaarlijkse Vriendinnenwandeldag komt in handen van Molecaten Park Kuierpad in Wezuperbrug. Dat hebben de bestuursleden Klaas Tiktak, Jan Hamhuis en Ton Roeleven van het WandelSportCentrumDrenthe (WSCD) afgelopen week bekendgemaakt.

 
Sinterklaas arriveert per brandweerauto in Zweeloo

Sinterklaas en zijn pieten hebben zaterdag in Zweeloo een warm welkom gekregen. Met een feestelijk en spectaculair programma werd de goedheiligman met zijn gevolg opgewacht op de parkeerplaats van het gezondheidscentrum aan de Marktstraat.

 
Nieuw in Sweel: Sweel Wonen

Naamsverandering Protestantse Stichting voor Bejaardenzorg Zweeloo. Een naamsverandering, een nieuwe doelstelling en een verscherpte visie. De naam ‘Protestantse Stichting voor Bejaardenzorg Zweeloo’ verandert in ‘Sweel Wonen’.

 
Van Ver naar Zweel: Frances Kaiser
Frances Kaiser : ‘Ik beleef Meppen als een warm bad’. Frances Kaiser is altijd al actief geweest voor het algemeen belang. Toen zij ruim twintig jaar geleden samen met haar partner Silvana een vakantiehuisje in Meppen kocht hadden Frances en Silvana geen idee dat dit ook haar toekomstige woonplaats zou worden.
 
Aelder Meent en Bibliotheek Aalden vieren 1-jarig bestaan

Op zaterdag 1 december a.s. bestaan de Bibliotheek Aalden en de Aelder Meent in deze hoedanigheid 1 jaar. En dat willen wij vieren op zaterdag 1 december a.s. van 14.00 tot 16.30 uur.

 
Nog 235 dagen!

Op verzoek van O.E.K. zal Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité, regelmatig een bijdrage (update) leveren over het komende Zuidenveldfeest in juli 2019. Hier is haar eerste bijdrage.

 
Is strijd om titel 'Duurzaamste huis van Nederland' al gestreden?
Stemmen op Mepperstraat 44 kan nog tot en met 16 november a.s. Is het beslissend gat in de strijd om de titel ‘Duurzaamste huis van Nederland’ al geslagen? Met nog slechts vier dagen voor de sluiting van de stemmen, zijn de verschillen in het tussenklassement in ieder geval groot.
 
Aalden Rondomme profiteert van budgetfonds Dorpsbelangen Aalden

·  Nieuwe vrijwilligers nodig voor waarborgen uniek wandelgebied
·  Wandelpaden liggen er weer piekfijn bij

Al weer dertien jaar geleden kwam tuin- en landschapsontwerper Wilfried Reuvers  met het idee om de vele mooie plekjes en paadjes rondom Aalden en Zweeloo  te verbinden met een wandelroute.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 144

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Joop Westendorp: ‘Wees sterk en optimistisch’

Het levensverhaal van Joop Westendorp begint in Rotterdam, een bruisende wereldstad met ruim 600.000 inwoners. Joop denkt er nog vaak aan terug. De Rotterdamse mentaliteit wordt geroemd vanwege de open hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Derde editie van het Zweeler Kerstrondje

Het Zweeler Kerstrondje aanstaande vrijdag is een winters warm welkom bij een vijftal thuiswinkeltjes aan het Klooster en de Schapendijk in Zweeloo. Een achttal enthousiaste en (zeer) creatieve dames openen dan...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Bevolking Zweeloo smeedt plannen voor Zuidenveld

Afgelopen zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo in dorpshuis De Spil bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto