Algemeen nieuws
Wigbolt Tijms prijkt in landelijk voetbalweekblad
Tot zijn eigen verrassing haalde voetballiefhebber Wigbolt Tijms onlangs de landelijke pers. De 72-jarige Aaldenaar prijkte paginagroot in het toonaangevende voetbalweekblad Voetbal International (VI). De foto hoeft nauwelijks een nader betoog : Tijms geniet nog elke dag van het voetbalspelletje. Bij gebrek aan een tribune op sportpark 't Alterbarg in Zweeloo zetelt hij als aandachtig toeschouwer op een schommel van de speeltuin, de enige zitplaats op het Zweeler sportpark.
 
't Hoes van Hol-An : Oud-Aalden heel bijzonder
'Zie holt er het olde in aere, zodat oez' volk wat holt, dat 't anhollen waerd is'. Aldus de nog bij velen bekende Drentse dichter/schrijver Roel Reijntjes op 1 september 1972 in een gedicht, dat hij een 'speulderiegien op de verschillende betiekenissen van het woord anhollen' noemde. Bas Been, eigenaar en uitbater van de Oud-Saksische Koffie- en Pannenkoekboerderij 't Hoes van Hol-An in Oud-Aalden laat het mij ingelijst en wel vol trots zien. Hij heeft nog veel meer te tonen. Bij de ingang, bij de 'underschoer' (de inpandige baander), staan op de veldkeien bestrating onder andere een strohakselaar, een hakselmachine voor bieten en een 'kafmeul', waarmee het kaf van het koren gescheiden werd.
 
Viering Dag van de Senioren Zweeloo/Aalden e.o.

Op 1 oktober wordt voor de 8e keer de Dag van de Senioren, voor alle senioren uit Wezup, Wezuperbrug, Benneveld, Meppen, Aalden en Zweeloo gehouden. Op het programma staat onder andere een optreden van “Jannetje en Dubbel” die al zingend en vertellend de geschiedenis van het voormalige eiland Schokland tot leven brengen.

De middag staat in het teken van ontmoeting en ontspanning met als afwisseling het optreden en meer gezellig vermaak met een sportief tintje. Er wordt afgesloten met een uitgebreide broodmaaltijd. Iedereen vanaf 55 jaar is welkom. De eigen bijdrage bedraagt € 8,- en zal bij binnenkomst geïnd worden. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 27 september bij Stichting Welzijn 2000 tel: 381626 of bij één van de andere werkgroepleden. In Zweeloo bij Mw. H. Kleef 371357 of Mw. H. Wiebing 675166. In Aalden bij Dhr. J. Euving 372598 of Dhr. H. Boonstra 372455. In Wezup bij Mw. W. Dunning 371769. Komt u uit een ander dorp dan kunt u een keus maken uit een van de werkgroepleden.

Stichting Welzijn 2000

 
Fancy Fair/ rommelmarkt in Aalden.

Op zaterdag 25 september is er in Aalden tussen 11 en 3 uur een Fancy Fair.

Er is van alles te doen: er is een rommelmarkt, er is een kraam met bloemen, koek, gebak, jam, er zijn activiteiten voor kinderen zoals een springkussen, stokvangen of blikgooien, er is muziek, er zijn workshops en wie dat wil kan meedoen aan  een tafeltenniscompetitie of een pannenkoek eten. De fancy fair wordt georganiseerd door en gehouden bij de kerk in Aalden en de opbrengst van deze dag is voor de kerk en voor Stichting Adjoa.

Mis dit niet!

 
Echtpaar Van der Spoel-Eijsing 65 jaar in het huwelijksbootje !

Op 7 september 2010 waren Hendrik van der Spoel en Aaltje van der Spoel-Eijsing maar liefst 65 jaar getrouwd. Twee dagen later, op de negende van de negende maand was mevrouw Van der Spoel ook nog eens eenennegentig jaar geworden en was niemand minder dan de burgemeester op bezoek geweest om ze te feliciteren met hun briljanten bruiloft en met de verjaardag van Aaltje.

Hendrik zag het levenslicht op 27-10-1919 in het huis aan het Wheempad, waar toen de familie Seubers woonde. Z’n vader en moeder woonden daar toen ”in de kamer”. Zo werd dat altijd gezegd, als je bij gebrek aan beter bij iemand inwoonde, aldus Hendrik. Aaltje is geboren in Aalden in het huis naast restaurant Adema en Hendrik kwam daar als kind al over de vloer omdat hij bevriend was met de broers van Aaltje.

 
Jannick ten Hoor voor stage naar China (一路平安! …goede reis)

Jannick ten Hoor is maandag voor een stage van tien maanden naar China vertrokken. De sympathieke inwoner van Zweeloo stond te popelen van ongeduld. De globetrotter heeft er weinig moeite mee om zijn geboortegrond voor een langere tijd te verlaten. “Helemaal super!”, roept Ten Hoor

Jannick volgt aan het Deltion College in Zwolle de opleiding Middelbaar Hotelmanagement. De stageperiode in een schitterende 5-sterren hotel in China, om precies te zijn Hangzhou, is voor de 19-jarige inwoner van Zweeloo de kroon op het werk. “Dit is echt het toetje van mijn opleiding!” Maar waarom China?
 
Bridgers genieten van sfeervolle entourage

Veel belangstelling Boerendeel-drive

De 16e editie van de Herman Eshuis Boerendeeldrive, georganiseerd door Bridgeclub Lodgi Zweeloo, is afgelopen weekend weer prima verlopen. Dankzij de belangeloze medewerking van de eigenaren van een aantal boerderijen in Oud Aalden, die hun deel gastvrij ter beschikking stelden, kon dit evenement weer vlekkeloos worden georganiseerd. Er namen in totaal 98 bridgeparen deel aan de drive. Voor aanvang van de wedstrijd meldden de deelnemers zich bij "t Hoes van Hol-An" in Oud Aalden waar zij hun looproute van en naar de boerendelen uitgereikt kregen. De 196 deelnemers kwamen voornamelijk uit Noord-Nederland, maar ook uit andere delen van het land en dit.

 
Helemaal verknocht aan Fiatjes 500

Rugzakjes worden de nostalgische voertuigen liefkozend door de bezitters genoemd en veel meer dan een rugzak kun je in deze vehikeltjes ook niet meenemen. Geen schrijntje luxe, maar door de charme van deze minuscule vierzitter zijn Tienus en Dinie Westerhof uit Aalden wel finaal verknocht geraakt aan 'hun' Fiat 500.

In 1996 sloeg bij Tienus Westerhof de vonk over en sindsdien koestert hij de wonderlijke Italiaanse auto's met veel zorg en aandacht. 'We waren destijds te gast bij het Openluchtspel in Zweeloo en daar stond de Fiat 500 van Piet en Grietje Hollander uit Aalden op het podium. Vanaf dat moment zijn de ontwikkelingen elkaar snel opgevolgd.

 
Huisartsenpraktijk Zweeloo verhuist naar bedrijvencentrum

'Forse opwaardering eerstelijnsgezondheidszorg'

Zweeloo - Huisartsenpraktijk Zweeloo verhuist in het voorjaar van 2011 naar het voormalige bedrijvencentrum aan de Marktstraat in Zweeloo. De huisartsen Frans Fonville en Jan Mulder hebben een deel van het gebouwencomplex onlangs van RABO Vastgoed gekocht. 'De huidige praktijk werd veel te klein en daarom zijn we echt blij met deze nieuwe accommodatie. Dat betekent meer mogelijkheden en werkplezier voor ons én een prettige omgeving voor patiënten. Dat is wat telt', benadrukken Fonville en Mulder de uitgangspunten.

De beide huisartse

 
Mevrouw Hendrikje Been-Lubbers uit Aalden vandaag 100 jaar

Mevrouw Hendrikje Been-Lubbers uit Aalden vierde vandaag (maandag 6 september) haar 100e verjaardag. De eeuwlinge woont in ouderencentrum De Korenhof in Aalden. Burgemeester Bert Bouwmeester kwam maandagmiddag namens de gemeente met gelukwensen en bloemen. Dat deden ook haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen en de vele vrienden.

 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Pagina 123 van 140

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Staat het duurzaamste huis van Nederland in Meppen?

Er kan nog tot 21 oktober gestemd worden op Mepperstraat 44. Dit najaar gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Dat huis zou zo maar...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Fotograaf Ina Brinks opnieuw in de prijzen

'Vakmanschap bij de bouwers én de fotograaf’.  Ina Brinks is opnieuw in de prijzen gevallen bij een fotowedstrijd. De inwoonster van Zweeloo heeft met een bijzondere blik op de kerk en toren van...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

‘Highschool ideale manier om mij voor te bereiden op vervolgstudie’

Je 16-jarige dochter naar Amerika laten gaan is een hele stap. De dochter van Eva en Rob Appeldoorn had het al jaren in haar hoofd: Mellanie wilde graag een jaar in ...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto