Algemeen nieuws
Fancy Fair/ rommelmarkt in Aalden.

Op zaterdag 25 september is er in Aalden tussen 11 en 3 uur een Fancy Fair.

Er is van alles te doen: er is een rommelmarkt, er is een kraam met bloemen, koek, gebak, jam, er zijn activiteiten voor kinderen zoals een springkussen, stokvangen of blikgooien, er is muziek, er zijn workshops en wie dat wil kan meedoen aan  een tafeltenniscompetitie of een pannenkoek eten. De fancy fair wordt georganiseerd door en gehouden bij de kerk in Aalden en de opbrengst van deze dag is voor de kerk en voor Stichting Adjoa.

Mis dit niet!

 
Echtpaar Van der Spoel-Eijsing 65 jaar in het huwelijksbootje !

Op 7 september 2010 waren Hendrik van der Spoel en Aaltje van der Spoel-Eijsing maar liefst 65 jaar getrouwd. Twee dagen later, op de negende van de negende maand was mevrouw Van der Spoel ook nog eens eenennegentig jaar geworden en was niemand minder dan de burgemeester op bezoek geweest om ze te feliciteren met hun briljanten bruiloft en met de verjaardag van Aaltje.

Hendrik zag het levenslicht op 27-10-1919 in het huis aan het Wheempad, waar toen de familie Seubers woonde. Z’n vader en moeder woonden daar toen ”in de kamer”. Zo werd dat altijd gezegd, als je bij gebrek aan beter bij iemand inwoonde, aldus Hendrik. Aaltje is geboren in Aalden in het huis naast restaurant Adema en Hendrik kwam daar als kind al over de vloer omdat hij bevriend was met de broers van Aaltje.

 
Jannick ten Hoor voor stage naar China (一路平安! …goede reis)

Jannick ten Hoor is maandag voor een stage van tien maanden naar China vertrokken. De sympathieke inwoner van Zweeloo stond te popelen van ongeduld. De globetrotter heeft er weinig moeite mee om zijn geboortegrond voor een langere tijd te verlaten. “Helemaal super!”, roept Ten Hoor

Jannick volgt aan het Deltion College in Zwolle de opleiding Middelbaar Hotelmanagement. De stageperiode in een schitterende 5-sterren hotel in China, om precies te zijn Hangzhou, is voor de 19-jarige inwoner van Zweeloo de kroon op het werk. “Dit is echt het toetje van mijn opleiding!” Maar waarom China?
 
Bridgers genieten van sfeervolle entourage

Veel belangstelling Boerendeel-drive

De 16e editie van de Herman Eshuis Boerendeeldrive, georganiseerd door Bridgeclub Lodgi Zweeloo, is afgelopen weekend weer prima verlopen. Dankzij de belangeloze medewerking van de eigenaren van een aantal boerderijen in Oud Aalden, die hun deel gastvrij ter beschikking stelden, kon dit evenement weer vlekkeloos worden georganiseerd. Er namen in totaal 98 bridgeparen deel aan de drive. Voor aanvang van de wedstrijd meldden de deelnemers zich bij "t Hoes van Hol-An" in Oud Aalden waar zij hun looproute van en naar de boerendelen uitgereikt kregen. De 196 deelnemers kwamen voornamelijk uit Noord-Nederland, maar ook uit andere delen van het land en dit.

 
Helemaal verknocht aan Fiatjes 500

Rugzakjes worden de nostalgische voertuigen liefkozend door de bezitters genoemd en veel meer dan een rugzak kun je in deze vehikeltjes ook niet meenemen. Geen schrijntje luxe, maar door de charme van deze minuscule vierzitter zijn Tienus en Dinie Westerhof uit Aalden wel finaal verknocht geraakt aan 'hun' Fiat 500.

In 1996 sloeg bij Tienus Westerhof de vonk over en sindsdien koestert hij de wonderlijke Italiaanse auto's met veel zorg en aandacht. 'We waren destijds te gast bij het Openluchtspel in Zweeloo en daar stond de Fiat 500 van Piet en Grietje Hollander uit Aalden op het podium. Vanaf dat moment zijn de ontwikkelingen elkaar snel opgevolgd.

 
Huisartsenpraktijk Zweeloo verhuist naar bedrijvencentrum

'Forse opwaardering eerstelijnsgezondheidszorg'

Zweeloo - Huisartsenpraktijk Zweeloo verhuist in het voorjaar van 2011 naar het voormalige bedrijvencentrum aan de Marktstraat in Zweeloo. De huisartsen Frans Fonville en Jan Mulder hebben een deel van het gebouwencomplex onlangs van RABO Vastgoed gekocht. 'De huidige praktijk werd veel te klein en daarom zijn we echt blij met deze nieuwe accommodatie. Dat betekent meer mogelijkheden en werkplezier voor ons én een prettige omgeving voor patiënten. Dat is wat telt', benadrukken Fonville en Mulder de uitgangspunten.

De beide huisartse

 
Mevrouw Hendrikje Been-Lubbers uit Aalden vandaag 100 jaar

Mevrouw Hendrikje Been-Lubbers uit Aalden vierde vandaag (maandag 6 september) haar 100e verjaardag. De eeuwlinge woont in ouderencentrum De Korenhof in Aalden. Burgemeester Bert Bouwmeester kwam maandagmiddag namens de gemeente met gelukwensen en bloemen. Dat deden ook haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen en de vele vrienden.

 
Proef Zweeloo, Aalden en Meppen tijdens de Open Monumenten Dag

Voor de Open Monumenten Dag op zaterdag 11 september heeft de Historische Vereniging Zweeloo samen met de Historische Vereniging Klenckenheugte een fietsroute ontwikkeld die u langs diverse locaties voert waar historische 19e panden te zien zijn en waar u op verschillende plekken heerlijke oude Drentse streekgerechten kunt proeven.

De belangrijkste pleisterplaats voor de Historische Vereniging Zweeloo vindt u in Meppen, namelijk het Frensenhoes aan de De Kockstraat. In samenwerking met de Stichting Het Frensenhoes houden we daar een proeverij van oude Drentse streekgerechten. De bekende Drentse tv-kok Roelof Kruithof uit Dwingeloo kookt voor u in dit eind 19e eeuwse/vroeg 20e eeuwse pand op een eenvoudig gasstel onder andere olderwetse snert, stip in 't gat, proemenkreuze en koanties. Daar kunt u gratis van proeven. En natuurlijk is er koffie met een Möpper mop erbij. Verder kunt u het Frensenhoes bezichtigen en de houtzagerij in werking zien. U bent daar van harte welkom tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

kijk voor nog meer Frensenhoes informatie op deze website bij de sectie 'Kunst & Cultuur - Frensenhoes'

Verder kunt u tijdens uw fietstroute langs de objecten bij Bakkerij Kuijer aan de Aelderstraat in Aalden tussen 11.00 uur en 13.30 uur binnenstappen en plassies en hanepoten proeven. Ook kunt u de bakkerij bekijken en mee doen met schieten en sjoelen. Tevens krijgt u daar een waardebon die in het Frensenhoes is om te wisselen voor een zak plassies. In Zweeloo kunt u verder het kerkje en de oude smederij van Lucas Masselink bezichtigen. Ook de Jantina Hellingmolen in Aalden is open. De fietsroute kunt op de genoemde locaties verkrijgen.

 
Kruisboogschietvereniging “S.V. Willem Tell” viert 50-jarig jubileum

Kruisboogschietvereniging (S.V.) Willem Tell viert komende week het 50-jarig jubileum. Zaterdag 4 september gaan de festiviteiten van start met een receptie in het clubgebouw aan de Aelder Hooghe. Gevolgd door een schuttersfeest, waarbij ook een mooi geïllustreerd jubileumboek aan clubbestuur en leden zal worden aangeboden. Op zaterdag 11 september staat vanaf 13.00 uur een groots opgezet RABO-dorpentoernooi op het programma. Gedeputeerde Anneke Haarsma van de provincie Drenthe zal het openingsschot van het traditionele dorpentoernooi verrichten. De festiviteiten worden zondag 12 september afgesloten met een jubileumtoernooi voor leden van de Nederlandse Kruisboog Bond (NKB). In het kader van het jubileumfeest zal er voor de kinderen van de basisscholen bovendien een kleurwedstrijd worden georganiseerd.
 
Thoeskommen verloopt nat, maar toch sfeervol

De derde editie van 'Thoeskommen' , een initiatief van de Horeca- en Ondernemersvereniging in Zweeloo, werd afgelopen zondagmiddag geteisterd door wind en regen. Maar dat mocht de pret niet drukken, want er was op de brink in Aalden volop te beleven en gelukkig waren er genoeg droge momenten om te genieten van het veelzijdig programma. Het thema was dit jaar Hulpdiensten en dat kwam goed uit de verf. De organisatoren willen met Thoeskommen, als afsluiting van de vakantieperiode, de inwoners een leuk Welkom Thuis te bieden.

 

 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Pagina 127 van 144

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Joop Westendorp: ‘Wees sterk en optimistisch’

Het levensverhaal van Joop Westendorp begint in Rotterdam, een bruisende wereldstad met ruim 600.000 inwoners. Joop denkt er nog vaak aan terug. De Rotterdamse mentaliteit wordt geroemd vanwege de open hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Derde editie van het Zweeler Kerstrondje

Het Zweeler Kerstrondje aanstaande vrijdag is een winters warm welkom bij een vijftal thuiswinkeltjes aan het Klooster en de Schapendijk in Zweeloo. Een achttal enthousiaste en (zeer) creatieve dames openen dan...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Bevolking Zweeloo smeedt plannen voor Zuidenveld

Afgelopen zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo in dorpshuis De Spil bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto