Algemeen nieuws
De Zweelers geven hun dorp een 8,3!

De Zweelers zijn heel tevreden met “hun Zweel”. Dat is de conclusie van het vorige week door Dorpsbelangen Sweel in De Spil gepresenteerde belevingsonderzoek.

Een 8,3 geven ze als hoog gemiddeld rapportcijfer aan hun dorp. Een cijfer, dat nog meer waarde krijgt door de hoge respons op het belevingsonderzoek. Van de 150 door Dorpsbelangen Sweel uitgereikte vragenlijsten kwamen er maar liefst 121 ingevuld terug. Een score van 81%!

Wat vinden de Zweelers nu zo goed aan hun dorp? Omdat het teveel ruimte vergt om alles te noemen, volstaan wij met een paar conclusies uit het onderzoek. Hier zijn ze.

 
PvdA: 'Sluiting stembureaus is onacceptabel'
De PvdA-fractie Coevorden is zeer verbaasd over het besluit van het college van b&w om de stembureaus in Noord-Sleen, De Kiel, Wachtum, Erm, Meppen en Wezuperbrug te sluiten. De partij dient om die reden in de raadsvergadering van donderdag 16 december een motie in om het schrappen van deze bureaus te voorkomen.
Opmerkelijk is dat de motie van de PvdA ook wordt ondertekend door het CDA, de VVD en Gemeentebelangen.
 
Kerstmarkt Wezup vol 'Glitter en Glamour'
Van vrijdag 10 tot en met zondagmiddag 12 december is Wezup weer in een schitterende kerst-ambiance getooid. Tot ver buiten de grenzen van de regio is de kerstmarkt van Wezup, al weer de 20e editie, gekend en geliefd. Ook dit jaar brengt het evenement ongetwijfeld weer ettelijke duizenden mensen op de been. De straten en steegjes in het dorp vormen drie dagen lang een oase van sfeervolle marktkramen en feestelijke muzikale klanken.
 
Theater te Water speelt Zusse en Zo
Het cabaretgezelschap Theater te Water is al vele jaren een vast onderdeel van het programma van Sweel Cultureel. Op donderdagavond 16 december a.s. (aanvang 20.00 uur) komen de bekende Groninger entertainers weer voor een optreden naar café-restaurant Hegen in Wezup. Dit keer presenteert het theatergezelschap de winterproductie 'Van Zusse en Zo'.

De 50ste productie van Just Vink speelt zich af bij de patatwagen van Vrouw Friet. Daar scharrelt Zusse haar kostje bij elkaar. Zusse is al oud, maar niemand weet hoe oud. Zusse woont in een boerderijtje, maar niemand weet hoe lang nog. Zusse is ooit weg geweest maar niemand weet waarheen.

 
Geen nieuwe speelplaats in Zweeloo

In het dorp Zweeloo komt geen nieuwe speelplaats. Dat was de boodschap in de brief die Dorpsbelangen Sweel onlangs ontving van de gemeente Coevorden. Het aantal kinderen is te laag om op buurtniveau een speelplaats in Zweeloo te realiseren. Het past daarom niet binnen ons beleid, laat de gemeente in de brief weten. Ook het verzoek om nieuwe toestellen bij dierenkampje werd afgewezen.

 
Kranige vrijwilligers geven wandelroute Aalden Rondomme extra glans
De vrijwilligersgroep van Aalden Rondomme is in de afgelopen maanden weer druk bezig geweest met het onderhoud van de fraaie wandelroute. De werkzaamheden waren veelomvattend : kanten maaien en hooien, pad herstellen, panelen met gedichten schoonmaken en zwerfvuil opruimen. Enkele trouwe liefhebbers doen verder wekelijks hun rondje om het afval op te ruimen en de wandelpaden intact te houden. De rest van de actieve groep verricht met grote regelmaat nuttige klussen om de landschappelijke uitstraling van de wandelroute extra glans te geven.
 
Vrijwilliger Verwanteninformatie District Drenthe

Als vrijwilliger Verwanteninformatie treed je op bij ongevallen en calamiteiten. Je helpt met contactherstel tussen slachtoffers en hun familie. Je bemant de telefoonlijn waar ongeruste familieleden navraag kunnen doen over verwanten, je helpt met het verzamelen van informatie

over de vermisten of je wordt ingezet om de gegevens te verzamelen over de mensen die in een opvanglocatie zijn ondergebracht.

Om deze taken goed te kunnen uitoefenen volg je een gecertificeerde opleiding. Daarna neem je deel aan herhalingslessen en oefeningen om je kennis en paraatheid op peil te houden en te verdiepen.

 
Uitreiking DVL en opening verkeersplein op CBS De Schutse

Het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) is een kwaliteitslabel dat toegekend wordt aan scholen die zich aantoonbaar sterk maken voor de verkeersveiligheid in en rond de school.

In april 2009 is verkeersouder Dineke Renting begonnen met het opzetten van een verkeersgroep en anderhalf jaar later werd er in de herfstvakantie een verkeersplein op het schoolplein aangelegd. Er waren voldoende punten behaald voor het DVL.

 
Sinterklaasfeest in de Smeltkroes

De stichting Wolkentheater werd op Valentijnsdag 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars, afkomstig uit verschillende delen van voormalig Joegoslavië. Het theater geeft poppenvoorstellingen voor kinderen in asielzoekerscentra gebaseerd op sprookjes uit verschillende culturen. Daarmee hoopt de stichting de kinderen die vaak samen met hun ouders gevlucht zijn voor oorlog en geweld een steuntje in de rug te geven. Dit jaar worden er uitsluitend poppenvoorstellingen gegeven met aansluitend een optreden van Sinterklaas en Zwarte Piet.

 
Ina's Catering voor Gemak en Kwaliteit
Ina van Veen uit Aalden zette een paar jaar geleden met het aanbieden van fraaie hapjesschalen de eerste schreden op het ondernemerspad, maar vanaf 1 november heeft ze de culinaire activiteiten met Ina's Catering flink uitgebreid.

Ina's Catering verzorgt de complete catering voor partijen, personeels- en jubileumfeesten en vele andere gelegenheden. Dit alles inclusief bediening, zodat de gastheer en gastdame samen met de gasten zelf nog maar één ding hoeven te doen : genieten! Ina licht het toe: 'Heeft u binnenkort een feestelijke aangelegenheid, dan weet u dat het organiseren hiervan veel tijd in beslag kan nemen. Ik draag graag mijn steentje bij om u op het gebied van catering- en party-service veel tijd en moeite te besparen!'

 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Pagina 128 van 150

Zoeken in de site

Laatste nieuws

CBS De Schutse vraagt aandacht voor het onderwijs.

Afgelopen vrijdag 15 maart waren de deuren van CBS De Schutse gewoon open. Dat we niet gingen staken, wil niet zeggen dat we ons geen zorgen maken over de toekomst van...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Aanschuifmaaltijden

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende ...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Drentse Bespaarmarkt komt in de gemeente Coevorden

Wilt u ook een energiezuinig huis met een lage energierekening en meer wooncomfort? Op dinsdag 26 maart organiseert de gemeente Coevorden samen met het Drents Energieloket een Bespaarmarkt over het toepass...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto