Algemeen nieuws
Pinnen voor storten afval in Zweeloo

Area Reiniging gaat de komende maanden de milieustraat op Fort Verlaat aanpassen. Dat moet het afvalverwerkingsbedrijf doen in het kader van veranderende milieuvergunningen en Arbo-eisen voor medewerkers. De verbouwing heeft geen gevolgen voor de tarieven voor particulieren om afval te brengen, maar wel voor de betalingswijze.
'Vanaf november kan alleen nog maar met een pinpas worden betaald. Dat wordt ook ingevoerd bij de milieustraat in Zweeloo', zegt Area-woordvoerder Jetze Dam. In de vernieuwde milieustraat gaat het afvalverwerkingsbedrijf de doorstroom verbeteren.

 
MIXX Communicatie voor ondersteuning op het gebied van communicatie

Onlangs ging Annet Beukers uit Aalden van start met MIXX Communicatie, een bureau voor communicatie-advies en tekst. Zij richt zich met haar bureau op bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van communicatie. Die ondersteuning kan heel breed zijn: van het schrijven van een tekst voor een folder tot het verzorgen van bijvoorbeeld een website of personeelsmagazine.

Ervaring deed Annet op in de vijftien jaar dat zij voor diverse organisaties als communicatie-adviseur werkzaam was. Daarnaast zat zij in de landelijke redactie van een magazine op het gebied van zorg en welzijn. In die jaren heeft zij een groot netwerk aan bijvoorbeeld drukkers, vormgevers, fotografen en websitebouwers opgebouwd.

 
Gevonden in de omgeving van de NH Kerk

Wie is zijn of haar waterschildpad kwijt? hij/zij is gevonden vandaag door Tineke Wiersma bij de N.H. Kerk en is ca. 12 cm groot.
De eigenaar kan contact opnemen met de website, of bellen naar stal Wiersma aan de Wheem in Zweeloo.

N.B.  de eigenaar heeft de schildpad terug!

 
Sweelpop 2010 weer groots!
In 't Alterbarg-stadion genoten vrijdagavond meer dan 2.000 muziekliefhebbers van een prima festival. Een blik op het programma was trouwens al genoeg om zeker te weten dat óók deze 29e editie een topper zou zijn. En zo oordeelde ook het publiek: `Het was een fantastische happening!` De prachtige foto's van Thomas Kamman brengen een zeer geslaagd Sweelpop 2010 treffend in beeld. Zie het fotoalbum voor meerdere foto's.
 
Zomerspeldagen 2010 zeer geslaagd

Afgelopen woensdag en donderdag organiseerde de WVA (Werkgroep Vakantie-Activiteiten) weer de jaarlijkse Zomerspeldagen. Vorig jaar viel deze activiteit uit door gebrek aan vrijwilligers, maar dit jaar konden de Zomerspeldagen wel doorgaan. Zonder vrijwilligers kan de WVA niet. Wij waarderen ook enorm de vrijwilligers die dit jaar de zomerspeldagen mogelijk hebben gemaakt. Met 68 kinderen bij het huttenbouwen bij het Openluchtspelterrein (groep 4 t/m 8) en 38 kinderen bij de dierendag (groep 1 t/m 3) bij de molen èn ruim 40 vrijwilligers was er een goede opkomst. De regen mocht de pret niet drukken.

 
Mijn liefde voor Sweelpop zit diep

'Als 12-jarig jochie stond ik op de parkeerplaats van Sportpark ’t Alterbarg op een afstandje te kijken naar een geweldig schouwspel. Met veel geweld knalde de muziek van Herman Brood & His Wild Romance de open lucht van Zweeloo in. Ik klom op de sterke schouders van mijn oom Jan en zag, over de jute kleden heen, een glimp van een vrolijke mensenmassa. Feestende jongeren die genoten van muziek, bier en elkaar. Dit was de eerste Sweelpop ooit, dit was Rock ’n Roll!

Qua omvang was Sweelpop destijds natuurlijk niet zo groot als nu, maar voor mij was dit toch wel het meest stoere dat ik ooit had gezien. Ik was op slag verliefd: 'Mam, mag ik hier ook naar toe?' Twee jaar later stond ik vooraan bij het podium geamuseerd te kijken naar het bijzondere hoofd van Mark Foggo en de vreemde capriolen van opnieuw Herman Brood.

 
Wie gunt een paard geen oude dag?
Allemaal kennen we de afschuwelijke beelden van sterk verwaarloosde paarden waar de hoeven van omkrullen. De televisieopnames van paarden die een veewagen opgeslagen worden, kreupele beesten die opeengepakt richting Zuid-Europa vervoerd worden voor in de salami of andere delicatessen. Vreselijk. Geen dierenliefhebber die kan toekijken. Daar hebben we geen goed woord voor over.

Maar kennen we nog wel het beeld van een paard op leeftijd? Een paard dat na jaren haar plicht te hebben vervuld in fokkerij of sport, mag genieten van een vrije oude dag? Nee! Er zijn mensen die menen dat de 26 jaar oude merrie Celetha, lopend aan de Brinklanden, tegenover het busstation in Zweeloo, het slecht heeft.

 
Laat geen waardevolle spullen achter in de auto

'Haal uw auto leeg, laat anderen dat niet voor u doen'. Dat automobilisten deze slogan óók in onze regio ter harte moeten nemen, bleek in de nacht van zondag op maandag. Aan de Marktstraat in Zweeloo werd namelijk een auto opengebroken en kostbare navigatieapparatuur ontvreemd. Nogmaals worden automobilisten nadrukkelijk gewaarschuwd om geen waardevolle spullen in hun auto achter te laten. Veel mensen hebben tegenwoordig een los navigatiesysteem om zich naar het gewenste adres te navigeren. Vaak worden deze in de auto bewaard, ook als deze uit het zicht in het dashboardkastje of kofferruimte liggen. Deze systemen zijn uitermate geliefd bij het dievengilde. Laat er dus geen misverstand over bestaan en haal uw auto leeg!

Veel mensen zijn zich niet bewust van het risico dat ze nemen door waardevolle spullen in hun auto achter te laten. Automobilisten kunnen bijdragen aan hun eigen veiligheid door zelf hun auto leeg te halen en duidelijk te laten zien dat de auto leeg is. Een diefstal duurt gemiddeld niet langer dan 5 tot 15 seconden. De inbreker kijkt in voertuigen of er iets van zijn gading aanwezig is. Ook bedient hij zich van een mobiele telefoon om zodoende met Bluetooth aanwezige apparatuur op te sporen. Vervolgens wordt een ruit ingeslagen en worden de goederen weggenomen.

 
Boekenmarkt Aelder Meul zeer geslaagd !
Boeken, boeken en nog eens boeken. Dat was zaterdag het traditionele decor tijdens de jaarlijkse Boekenmarkt van de molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul. Iedereen was het er over eens: wat een festijn was de grandioos geslaagde Boekenmarkt van de molenvereniging! Al direct bij de opening van de markt om half elf werd er in de marktkramen gretig gegraaid naar de boeken. Alle genres waren erg in trek. Het was voor het eerst dat de boeken per genre waren ingedeeld. Op deze manier konden de boekenwurmen gericht hun slag slaan en deze opzet (met dank aan Frans Winter en Ben Kraaijenbrink) bleek een doorslaand succes.
 
Toertocht Heinkel-scooters

Op uitnodiging van Piet en Grietje Hollander brengt Heinkelklub 'De Kwakel' komende zondag 1 augustus een bezoek aan Drenthe. Er wordt een toertocht door de omgeving van Zweeloo en Westerbork uitgezet. Naar verwachting zullen meer dan 60 scooters van het merk Heinkel aan deze tocht deelnemen.
Alle leden van 'De Kwakel' zijn in het bezit van tenminste één voertuig van het merk Heinkel. In de meeste gevallen betreft dat een Heinkelscooter. In de loop van de jaren is de club gegroeid tot een landelijke vereniging met circa 400 leden. Heinkel was in de zestiger jaren een populair scootermerk. De Heinkel stond bekend om zijn degelijkheid en werd wel de Rolls Royce onder de scooters genoemd. 'Heinkelklub 'De Kwakel' organiseert van april tot en met oktober iedere eerste zondag van de maand een toertocht voor haar leden.

 
<< Start < Vorige 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Volgende > Einde >>

Pagina 128 van 144

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Joop Westendorp: ‘Wees sterk en optimistisch’

Het levensverhaal van Joop Westendorp begint in Rotterdam, een bruisende wereldstad met ruim 600.000 inwoners. Joop denkt er nog vaak aan terug. De Rotterdamse mentaliteit wordt geroemd vanwege de open hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Derde editie van het Zweeler Kerstrondje

Het Zweeler Kerstrondje aanstaande vrijdag is een winters warm welkom bij een vijftal thuiswinkeltjes aan het Klooster en de Schapendijk in Zweeloo. Een achttal enthousiaste en (zeer) creatieve dames openen dan...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Bevolking Zweeloo smeedt plannen voor Zuidenveld

Afgelopen zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo in dorpshuis De Spil bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto