Algemeen nieuws
Mevrouw Hendrikje Been-Lubbers uit Aalden vandaag 100 jaar

Mevrouw Hendrikje Been-Lubbers uit Aalden vierde vandaag (maandag 6 september) haar 100e verjaardag. De eeuwlinge woont in ouderencentrum De Korenhof in Aalden. Burgemeester Bert Bouwmeester kwam maandagmiddag namens de gemeente met gelukwensen en bloemen. Dat deden ook haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen en de vele vrienden.

 
Proef Zweeloo, Aalden en Meppen tijdens de Open Monumenten Dag

Voor de Open Monumenten Dag op zaterdag 11 september heeft de Historische Vereniging Zweeloo samen met de Historische Vereniging Klenckenheugte een fietsroute ontwikkeld die u langs diverse locaties voert waar historische 19e panden te zien zijn en waar u op verschillende plekken heerlijke oude Drentse streekgerechten kunt proeven.

De belangrijkste pleisterplaats voor de Historische Vereniging Zweeloo vindt u in Meppen, namelijk het Frensenhoes aan de De Kockstraat. In samenwerking met de Stichting Het Frensenhoes houden we daar een proeverij van oude Drentse streekgerechten. De bekende Drentse tv-kok Roelof Kruithof uit Dwingeloo kookt voor u in dit eind 19e eeuwse/vroeg 20e eeuwse pand op een eenvoudig gasstel onder andere olderwetse snert, stip in 't gat, proemenkreuze en koanties. Daar kunt u gratis van proeven. En natuurlijk is er koffie met een Möpper mop erbij. Verder kunt u het Frensenhoes bezichtigen en de houtzagerij in werking zien. U bent daar van harte welkom tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

kijk voor nog meer Frensenhoes informatie op deze website bij de sectie 'Kunst & Cultuur - Frensenhoes'

Verder kunt u tijdens uw fietstroute langs de objecten bij Bakkerij Kuijer aan de Aelderstraat in Aalden tussen 11.00 uur en 13.30 uur binnenstappen en plassies en hanepoten proeven. Ook kunt u de bakkerij bekijken en mee doen met schieten en sjoelen. Tevens krijgt u daar een waardebon die in het Frensenhoes is om te wisselen voor een zak plassies. In Zweeloo kunt u verder het kerkje en de oude smederij van Lucas Masselink bezichtigen. Ook de Jantina Hellingmolen in Aalden is open. De fietsroute kunt op de genoemde locaties verkrijgen.

 
Kruisboogschietvereniging “S.V. Willem Tell” viert 50-jarig jubileum

Kruisboogschietvereniging (S.V.) Willem Tell viert komende week het 50-jarig jubileum. Zaterdag 4 september gaan de festiviteiten van start met een receptie in het clubgebouw aan de Aelder Hooghe. Gevolgd door een schuttersfeest, waarbij ook een mooi geïllustreerd jubileumboek aan clubbestuur en leden zal worden aangeboden. Op zaterdag 11 september staat vanaf 13.00 uur een groots opgezet RABO-dorpentoernooi op het programma. Gedeputeerde Anneke Haarsma van de provincie Drenthe zal het openingsschot van het traditionele dorpentoernooi verrichten. De festiviteiten worden zondag 12 september afgesloten met een jubileumtoernooi voor leden van de Nederlandse Kruisboog Bond (NKB). In het kader van het jubileumfeest zal er voor de kinderen van de basisscholen bovendien een kleurwedstrijd worden georganiseerd.
 
Thoeskommen verloopt nat, maar toch sfeervol

De derde editie van 'Thoeskommen' , een initiatief van de Horeca- en Ondernemersvereniging in Zweeloo, werd afgelopen zondagmiddag geteisterd door wind en regen. Maar dat mocht de pret niet drukken, want er was op de brink in Aalden volop te beleven en gelukkig waren er genoeg droge momenten om te genieten van het veelzijdig programma. Het thema was dit jaar Hulpdiensten en dat kwam goed uit de verf. De organisatoren willen met Thoeskommen, als afsluiting van de vakantieperiode, de inwoners een leuk Welkom Thuis te bieden.

 

 
Pinnen voor storten afval in Zweeloo

Area Reiniging gaat de komende maanden de milieustraat op Fort Verlaat aanpassen. Dat moet het afvalverwerkingsbedrijf doen in het kader van veranderende milieuvergunningen en Arbo-eisen voor medewerkers. De verbouwing heeft geen gevolgen voor de tarieven voor particulieren om afval te brengen, maar wel voor de betalingswijze.
'Vanaf november kan alleen nog maar met een pinpas worden betaald. Dat wordt ook ingevoerd bij de milieustraat in Zweeloo', zegt Area-woordvoerder Jetze Dam. In de vernieuwde milieustraat gaat het afvalverwerkingsbedrijf de doorstroom verbeteren.

 
MIXX Communicatie voor ondersteuning op het gebied van communicatie

Onlangs ging Annet Beukers uit Aalden van start met MIXX Communicatie, een bureau voor communicatie-advies en tekst. Zij richt zich met haar bureau op bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van communicatie. Die ondersteuning kan heel breed zijn: van het schrijven van een tekst voor een folder tot het verzorgen van bijvoorbeeld een website of personeelsmagazine.

Ervaring deed Annet op in de vijftien jaar dat zij voor diverse organisaties als communicatie-adviseur werkzaam was. Daarnaast zat zij in de landelijke redactie van een magazine op het gebied van zorg en welzijn. In die jaren heeft zij een groot netwerk aan bijvoorbeeld drukkers, vormgevers, fotografen en websitebouwers opgebouwd.

 
Gevonden in de omgeving van de NH Kerk

Wie is zijn of haar waterschildpad kwijt? hij/zij is gevonden vandaag door Tineke Wiersma bij de N.H. Kerk en is ca. 12 cm groot.
De eigenaar kan contact opnemen met de website, of bellen naar stal Wiersma aan de Wheem in Zweeloo.

N.B.  de eigenaar heeft de schildpad terug!

 
Sweelpop 2010 weer groots!
In 't Alterbarg-stadion genoten vrijdagavond meer dan 2.000 muziekliefhebbers van een prima festival. Een blik op het programma was trouwens al genoeg om zeker te weten dat óók deze 29e editie een topper zou zijn. En zo oordeelde ook het publiek: `Het was een fantastische happening!` De prachtige foto's van Thomas Kamman brengen een zeer geslaagd Sweelpop 2010 treffend in beeld. Zie het fotoalbum voor meerdere foto's.
 
Zomerspeldagen 2010 zeer geslaagd

Afgelopen woensdag en donderdag organiseerde de WVA (Werkgroep Vakantie-Activiteiten) weer de jaarlijkse Zomerspeldagen. Vorig jaar viel deze activiteit uit door gebrek aan vrijwilligers, maar dit jaar konden de Zomerspeldagen wel doorgaan. Zonder vrijwilligers kan de WVA niet. Wij waarderen ook enorm de vrijwilligers die dit jaar de zomerspeldagen mogelijk hebben gemaakt. Met 68 kinderen bij het huttenbouwen bij het Openluchtspelterrein (groep 4 t/m 8) en 38 kinderen bij de dierendag (groep 1 t/m 3) bij de molen èn ruim 40 vrijwilligers was er een goede opkomst. De regen mocht de pret niet drukken.

 
Mijn liefde voor Sweelpop zit diep

'Als 12-jarig jochie stond ik op de parkeerplaats van Sportpark ’t Alterbarg op een afstandje te kijken naar een geweldig schouwspel. Met veel geweld knalde de muziek van Herman Brood & His Wild Romance de open lucht van Zweeloo in. Ik klom op de sterke schouders van mijn oom Jan en zag, over de jute kleden heen, een glimp van een vrolijke mensenmassa. Feestende jongeren die genoten van muziek, bier en elkaar. Dit was de eerste Sweelpop ooit, dit was Rock ’n Roll!

Qua omvang was Sweelpop destijds natuurlijk niet zo groot als nu, maar voor mij was dit toch wel het meest stoere dat ik ooit had gezien. Ik was op slag verliefd: 'Mam, mag ik hier ook naar toe?' Twee jaar later stond ik vooraan bij het podium geamuseerd te kijken naar het bijzondere hoofd van Mark Foggo en de vreemde capriolen van opnieuw Herman Brood.

 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Pagina 131 van 147

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Glasvezel, nu of nooit

“Dat klinkt wel heel zwart wit”, zult u nu misschien denken. “Nu of nooit, zo’n vaart zal het toch niet lopen?” Maar zo’n vaart loopt het wel. Daarom durven wij dit...

dinsdag, 19 februari 2019

Lees verder

Van ver naar Zweel: Ellen van der Linde

 ‘Ik heb een perfecte keuze gemaakt’ Ruim twee jaar geleden was Ellen van der Linde als orthopedagoog (leer- en gedragsproblematiek) beroepshalve aan het observeren in een groep 1 van het bas...

dinsdag, 19 februari 2019

Lees verder

Tijdelijk restaurant ‘De Snoeppot’ van De Schutse een groot succes

News image

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 1,2 en 3 van CBS De Schutse gewerkt over het thema ‘aan tafel’. Na veel gespeeld en geleerd te hebben over dit the...

dinsdag, 19 februari 2019

Lees verder
Willekeurige foto