Algemeen nieuws
Jack van der Laan voelt zich thuis in drank- en spijslokaal Perkaan

Sinds 1 mei j.l. is Jack van der Laan de nieuwe uitbater van het historisch café-restaurant ‘Perkaan’. Het oudste huiskamercafé van Drenthe met een roemrijk verleden en een robuuste kaart met streekproducten, verse vis en Drents Weidevlees. Jack zet de veelzijdige mogelijkheden op een rij: 'Ons drank- en spijslokaal is het juiste adres voor: lunch, pannenkoeken, borrelen, diner, bruiloft, feest, BBQ, vergaderen en wat u ook maar bedenkt.'

 
Hofpredikant Carel ter Linden leidt trouwdienst in Zweeler kerkje


Het 13e eeuws kerkje van Zweeloo werd zaterdag bezocht door hofpredikant Carel ter Linden. Hij zegende er het huwelijk in van Annelies Cnossen en Anne Johan Willemsen uit Amsterdam. Ter Linden is bekend als predikant bij huwelijken en begrafenissen van de koninklijke familie.

 
Buitenmens Bertus Steenge mollenvanger bij uitstek

De schade die mollen jaarlijks aanrichten aan het landschap van Aalden en Zweeloo is door de inzet van Bertus Steenge beduidend teruggebracht. De 72-jarige Aaldenaar heeft zich de voorbije jaren ontpopt als een mollenvanger bij uitstek. Met name bij de wandelpaden Aalden Rondomme, de volkstuintjes in Zweeloo en het zwembad- annex campingcomplex De Knieplanden heeft Steenge vanaf 2005 meer dan 650 mollen gevangen. 'Vijf jaar geleden ben ik ermee begonnen.
 
‘Tropische Rommelmarkt WJD’

Afgelopen zaterdag organiseerde de WJD haar jaarlijkse rommelmarkt in de ‘Hof van Been’ te Zweeloo. Zoals ieder jaar, kon iedereen op de vrijdag en zaterdagochtend zijn of haar bruikbare ‘oude’ spullen in komen leveren bij de vrijwilligers van de WJD op het rommelmarktterrein. De WJD spreekt van een geslaagde rommelmarkt. Ook al werd er op de vrijdag tussen 16.00 en 17.30 uur niet zoveel gebracht vanwege de kwartfinales van het WK. Geen probleem volgens de vrijwilligers, want dan konden ze zelf ook voetbal kijken!

 
Postbodenpad in ere hersteld
In het beekdal tussen Oosterhesselen en Aalden, de Kerkhorsten, is woensdagochtend het oude bodenpad in ere hersteld. Dat vroeger een postbode door weer en wind tussen de dorpen over dit pad liep, was voor de historische vereniging Klenckerheugte de aanleiding om het traject aan te merken als cultuur-historisch erfgoed.Het pad wordt geopend door gedeputeerde Rein Munniksma van de provincie Drenthe en beheerder Ruud Kreetz van Natuurmonumenten. Daarbij zijn ook kinderen van de plaatselijke basisschool De Woert aanwezig, evenals van De Anwende en De Schutse uit Aalden. Een 'postbode' met een oude tas, afkomstig uit het depot van Klenckerheugte, luidt het pad ceremonieel in. Harm Jan Lesschen heeft de tekst voor het informatiebordje geschreven.
 
Zes koren in actie op groots shantyfestival

Liefhebbers genieten in dorpscentrum Zweeloo van zeemansliederen

Afgelopen zondag zinderde Zweeloo niet alleen onder de hitte, maar ook onder het geweld van zeemansliederen, shanties en forebitters. In het dorpscentrum werd een shantykorenfestival georganiseerd, waar zes koren optredens verzorgden. Op twee podia waren een keur aan maritieme uitingen te zien en te horen. De bezoekers werden enkele eeuwen teruggevoerd naar de bloeitijd van de zeilvaart met klippers en schoeners. Een heel breed repertoire aan de met de zee en de havenkroegen verbonden liedjes kwam voorbij.

 
Blije gezichten op zonnige speeltuindag in Aalden

De Speeltuindag in Aalden was afgelopen zaterdag een groot succes. Het weer was prachtig en iedereen was vrolijk gestemd. De kinderen liepen mooi geschminkt rond en er werd volop meegedaan met blik gooien en gegrabbeld in de grabbelton. Hoogtepunt voor met name de 7 t/m 12 jarigen was toch wel het Waveboard-parcours waar ook buiten de officiële wedstrijd volop gebruik van werd gemaakt. Hierbij de uitslagen van de wedstrijden die gehouden zijn tijdens de speeltuindag:

 
Benneveld organiseert eigen 'WK-voetbal'

Jaarlijks Boerenvoetbaltoernooi zorgt voor plezier én spektakel

Alle vergelijkingen met het WK-voetbal in Zuid-Afrika mogen dan mank gaan, maar het boerenvoetbaltoernooi dat zondag 27 juni in Benneveld wordt georganiseerd is zeker spraakmakend. Mede-organisator Edwin Smidt wijst naar het grasperceel aan de Bennevelderstraat waar het toernooi wordt georganiseerd. Niet op een keurig gemaaide grasmat, maar op een weiland. 'Ik weet nog uit het recente verleden dat we op zondagmorgen eerst de koeienvlaaien van het weiland moesten halen, maar dat is tegenwoordig allemaal wat beter geregeld', glimlacht Smidt.

 
Mark en Ilse : 'Het is voor ons bijna altijd voetbal'
De voetbaltweeling Mark en Ilse Nijenbanning uit Aalden delen niet alleen dezelfde achternaam en geboortedatum, maar ook de liefde voor de bal. De 13-jarige tweeling heeft een schitterend voetbalseizoen achter de rug. Mark werd met de D-1 junioren van Jeugd Voetbal Sweel (JVS) dit seizoen liefst drie keer kampioen. In de najaars, zaal- en voorjaarscompetitie was zijn team veel te sterk voor de concurrentie. En ook Ilse boekte een mooi succes. In haar debuutjaar als speelster van het D2-team van JVS werd ze prompt kampioen. Dat schrijft
De tweeling zijn exemplaren van een nieuwe succesvolle lichting.
 
Henk en Anne genieten van WK-toernee door Zuid-Afrika

Anne Nijhoving en Henk Mekkes hebben bepaald geen spijt van hun WK-trip naar Zuid-Afrika. Ze zijn onder de indruk van de geweldige ervaring die zij afgelopen week hebben meegemaakt. “Het was er één groot feest”, zeggen Anne en Henk. “Het mooie is dat de Zuid-Afrikanen zich verbonden voelen met ons Hollanders. Ze hebben een hart van Oranje. Dat is wel gebleken. Ze zijn ontzettend gastvrij. Prachtig om dat van dicht bij mee te maken.”

 
<< Start < Vorige 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Volgende > Einde >>

Pagina 133 van 147

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Glasvezel, nu of nooit

“Dat klinkt wel heel zwart wit”, zult u nu misschien denken. “Nu of nooit, zo’n vaart zal het toch niet lopen?” Maar zo’n vaart loopt het wel. Daarom durven wij dit...

dinsdag, 19 februari 2019

Lees verder

Van ver naar Zweel: Ellen van der Linde

 ‘Ik heb een perfecte keuze gemaakt’ Ruim twee jaar geleden was Ellen van der Linde als orthopedagoog (leer- en gedragsproblematiek) beroepshalve aan het observeren in een groep 1 van het bas...

dinsdag, 19 februari 2019

Lees verder

Tijdelijk restaurant ‘De Snoeppot’ van De Schutse een groot succes

News image

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 1,2 en 3 van CBS De Schutse gewerkt over het thema ‘aan tafel’. Na veel gespeeld en geleerd te hebben over dit the...

dinsdag, 19 februari 2019

Lees verder
Willekeurige foto