Algemeen nieuws
Jeroen Kalsbeek kiest voor baan in verpleging
'Overal waar ik kom zijn ze lovend over mannen in de zorg’. Het is vaak in het nieuws: het grote tekort aan personeel in de zorg. Het werven van nieuwe mensen staat bij veel zorginstellingen dan ook hoog op de agenda. In de zomerperiode  startte er een unieke wervingscampagne die draait om mannen in de zorg.
 
Vrijwilligers Dierenkampje blij met bijdrage uit Stimuleringsfonds

Hekwerk rond het dierenkampje kan nu worden vervangen. Het dierenkampje in Zweeloo kan een bedrag van 4.682 euro tegemoet zien uit het Stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden. Dankzij deze bijdrage kan het hekwerk van het kampje aan de Hoofstraat worden vervangen. 

 
Sint komt eraan

Zaterdag 17 november kom ik met mijn pieten weer aan in Zweeloo. Dit jaar heb ik bedacht het eens anders te willen doen. Ik zocht een nieuwe locatie voor het feest. Twee aardige meiden wezen mij en de pieten op de Spil.

 
Zuidenveld 2019 in Zweeloo met als thema ”Uit de Kunst”

Het zal zachtjesaan bij iedereen wel bekend zijn: komende zomer strijkt het Zuidenveldcircus weer neer in Zweeloo. Mocht u de data nog niet genoteerd hebben, pak de agenda en omcirkel donderdag 11 juli tot en met zondag 14 juli.

 
‘Nieuwe rolstoel voor Nienke moet er echt komen’
Monsterrit te paard levert ruim 7.000 euro op. Met de loodzware 10-daagse trektocht te paard van ruim 200 kilometer van Culemborg naar Aalden heeft Bianca Schipper ruim 7.000 euro opgehaald. Het bedrag komt ten goede aan een nieuwe elektrische rolstoel voor haar vriendin Nienke Leenman uit Aalden.
 
Natuurwerkdag in Zweeler dorpen: "We willen wat doen voor de natuur"
Die enorme betrokkenheid bij de natuur en bij het landschap, dat is heel mooi om te zien’. De ruim 1.600 deelnemers aan de jaarlijkse Natuurwerkdag hadden afgelopen zaterdag in ons land genoeg te doen.
 
Ina Denen werkt hard aan rentree op ‘t Alterbarg
Vraag Ina Denen voorlopig even niet om een voordeur te schilderen. De inwoonster van Zweeloo zal zich nog wel eens tien keer bedenken voordat ze weer op eenzame hoogte met de kwast aan de slag gaat.
 
Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Drentse platteland. Vandaag de dertiende bijdrage van het Zeeuws Meisje in Drenthe. Dit keer brengt ze een bezoek aan S.V Willem Tell….

 
De Gazelle voelt zich de koning te rijk

Van een trouwe lezeres van deze rubriek kregen we begin deze zomer een prachtig boek over de geschiedenis van de Gazelle. In haar boek Eeuw in versnelling schetst schrijfster Marian Rijk de geschiedenis van Gazelle als grootste fietsfabrikant van het land, met daaraan gekoppeld de geschiedenis van de familie Kölling-Breukink, die de fabriek tot in de jaren ’70 heeft geleid.

 
Wout Ann Botter uit Wezup nauw betrokken bij Humanitas

“Wij zoeken mensen die ons helpen dit werk in stand te houden”. Wout Ann Botter uit Wezup is de enthousiasmerende voorzitter van Humanitas Coevorden. In een reportage van Jos Grootscholten maken we nader kennis met de doelstelling van Humanitas en betrokken wijze waarop Wout Ann al vele jaren bij Humantias betrokken is.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 144

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Joop Westendorp: ‘Wees sterk en optimistisch’

Het levensverhaal van Joop Westendorp begint in Rotterdam, een bruisende wereldstad met ruim 600.000 inwoners. Joop denkt er nog vaak aan terug. De Rotterdamse mentaliteit wordt geroemd vanwege de open hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Derde editie van het Zweeler Kerstrondje

Het Zweeler Kerstrondje aanstaande vrijdag is een winters warm welkom bij een vijftal thuiswinkeltjes aan het Klooster en de Schapendijk in Zweeloo. Een achttal enthousiaste en (zeer) creatieve dames openen dan...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Bevolking Zweeloo smeedt plannen voor Zuidenveld

Afgelopen zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo in dorpshuis De Spil bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto