Algemeen nieuws
Zwaagstra Betonproducten breidt flink uit met nieuwe productiehal
Onderneming - met roots in Zweeloo - is klaar voor de toekomst.  Met de in gebruik name van een vierde productiehal is Zwaagstra Betonproducten uit Hoogeveen, met de roots in Zweeloo, klaar voor de toekomst.

Aan de splinternieuwe en enorm grote productiehal aan de Lindberghstraat zijn jaren van voorbereiding en maanden van bouwen voorafgegaan. De uitbreiding  is goed voor vele nieuwe arbeidsplaatsen.

 
Leerlingen De Anwende krijgen les van Jetta Klijnsma
Leerlingen van De Anwende geven vrijheid door! De leerlingen van De Anwende krijgen vrijdag 5 april a.s. les van de Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma. Op De Anwende staat in de maand april "Vrijheid geef je door" jaarlijks centraal en het bezoek van de Commissaris van de Koning past daarom prima in het lesprogramma.
 
Studenten helpen Aaldenaren bij zoeken naar ‘energieslurpers’
De Hanzehogeschool uit Groningen biedt de inwoners van Aalden - in samenwerking met de stichting Energietransitie van A(alden) tot Z(weeloo) - de actie 'Speur de Energieslurper' aan. Op woensdag 3 april a.s. tussen 8:30 uur en 15:00 uur bellen studenten bouwkunde van het Drenthe College uit Emmen aan om de inwoners te informeren over het onderzoek naar 'energieslurpers' en te vragen of ze mee willen doen.
 
Stem mee over besteding dorpsbudget Aalden

Dorpsbelangen Aalden heeft van de gemeente Coevorden wederom een dorpsbudget van € 20.000 ontvangen. Bewoners konden aanvragen voor de besteding van dit budget indienen. Dat is door 12 individuele bewoners en bewonersgroepen gedaan. Het totale aangevraagde bedrag is veel meer dan het beschikbare. Toch willen we het liefst zoveel mogelijk aanvragen geheel of ten dele honoreren.

 
Dorpsvergadering Zweeloo
Op donderdag 4 april is  van 19.00-20.00 uur in De Spil in Zweeloo de laatste gelegenheid om te stemmen op de initiatieven voor het dorpsbudget 2019 van Zweeloo. De uitslag van de stemming wordt bekend gemaakt in de Dorpsvergadering die aansluitend wordt gehouden van 20.00-22.00 uur.
 
Zeer geslaagde spelenkermis en lente fair op De Schutse

Afgelopen vrijdagavond vond op CBS De Schutse een spelenkermis en lente fair plaats. Het doel was om zoveel mogelijk geld in te zamelen om spelmateriaal voor de school aan te schaffen. En dat doel is zeker bereikt!

 
Hervormde Gemeente Zweeloo zoekt versterking
Terugkoppeling gemeenteavond 21 maart. De aan de leden verstuurde brief en ook het artikel in Oes Eig’n Kraantien logen er niet om. De Kerkenraad van de Hervormde Gemeente Zweeloo zoekt dringend versterking. Belangrijke bespreekpunten tijdens de gemeenteavond op 21 maart 2019. Maar het ging over meer dan alleen versterking van de Kerkenraad.
 
Dorpen klaar voor aansluiting op glasvezel
Niets staat de aanleg van glasvezel in de dorpen van gemeente Coevorden nog in de weg. Genoeg inwoners van het buitengebied hebben een abonnement op het snelle internet afgesloten. Er moest minstens 40 procent van de inwoners van de dorpen een abonnement nemen en dat aantal is gehaald, meldt Glasvezel Zuidenveld.
 
Stem op de Jeugdsoos bij toekenning Dorpsbudgetten Aalden en Zweeloo !
De Jeugdsoos in Zweeloo heeft een aanvraag ingediend voor de Dorpsbudgetten in Aalden en Zweeloo. Dorpsbelangen Aalden en Zweeloo hechten veel waarde aan het versterken van de lokale omgeving. Daarom wordt er geld beschikbaar gesteld voor buurtversterkende initiatieven. Ook Jeugdsoos Zweeloo doet mee aan dit initiatief. In de O.E.K. van deze week staat alle informatie over de Dorpsbudgetten.
 
Ralph Meijer (15) doet in Zuid-Afrika bijzondere ontdekking :

Ver van huis en toch thuis in Zweelo’s Restaurant. Ralph Meijer uit Zweeloo bracht onlangs een bezoek aan zijn grootouders in Zuid-Afrika. Het was al weer de zesde keer dat de 15-jarige inwoner van Zweeloo op het vliegtuig stapte naar de andere kant van de wereld. Ralph deed dit keer tijdens zijn bezoek een bijzondere ontdekking.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 153

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Paasbult vakkundig in de hens

De droogte dreigde nog even roet in het eten te gooien, maar de paasvuren in onze dorpen konden eerste en tweede Paasdag gewoon doorgang vinden. Een mooi gegeven, want deze aloude ...

woensdag, 24 april 2019

Lees verder

Pluk&Deel verkoopt gedroogde appelstukjes ....

.... op vrijmarkt in Zweeloo voor het zwembad. Onlangs werd bekend dat de L.E.E.F. fair die al 6 jaar in Zweeloo gehouden werd ten bate van het Zwembad Zweeloo dit jaa...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder

Paaseieren zoeken Zweeloo

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd organiseerde Dorpsbelangen Sweel op Paaszaterdag het traditionele Paaseieren zoeken met een extra cadeautje voor de vinder van het gouden ei. Paashaas Jansje zorgde voor een gro...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto