Algemeen nieuws
Geslaagd, de vlag kan uit!

Jordy Werkman slaagde afgelopen maand op het Esdal College in Oosterhesselen voor zijn MAVO-diploma. Er was meer goed nieuws bij de familie Werkman: ook Charel is geslaagd voor haar studie “Leisure & Hospitality (recreatie)” aan het Drenthe College.

 
o.b.s De Anwende zwaait populaire conciërge André uit

Conciërge André Jonkers uit Schoonoord nam afgelopen woensdag afscheid van o.b.s. De Anwende. Hij gaat met pensioen. Het was nog net voor de eeuwwisseling, ongeveer 20 jaar geleden, dat André zijn intrede deed bij toenmalige basisschool Aelder Hooghe.  

 
De Gazelle houdt de traditie in ere

Het was uiteindelijk de Gazelle zelf die begon te steigeren. Hij had het helemaal gehad met die sombere garage, sprak hij dreigend. “Weet je wel hoe lang ik al werkloos ben ”, vroeg hij uitdagend. Voordat we antwoord konden geven, gaf hij zelf al het antwoord: 9 maanden! “Er verdwijnen al zoveel tradities in Sweel”, vervolgde hij zijn ongenoegen. “De Zweeler Markt, het Masters Springen. We laten het toch niet gebeuren dat de Gazelle ook aan dit rijtje wordt toegevoegd.”

 
‘Net als in Dalen gaan we met alle inwoners een fantastisch Zuidenveld-feest neerzetten’

Voor Zweeloo wacht in 2019 een flinke uitdaging, maar……. De exacte data in 2019 zijn nog niet bekend, maar één ding is zeker: het Zuidenveldfeest komt volgend jaar weer naar Zweeloo. Afgelopen zondag kreeg Nathalie Mathijsen, voorzitter van de Zweeler Zuidenveld commissie, het stokje letterlijk overgedragen van haar collega Ben van de Griend uit Dalen.

 
Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Drentse platteland. Vandaag de tiende bijdrage van het Zeeuws Meisje in Drenthe. Dit keer gaat ze met haar leerlingen op Maatschappelijke Stage…….

 
Jan Piet Heederik erelid BBC2014

Jan Piet Heederik is benoemd tot erelid van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014). Dat gebeurde afgelopen maand tijdens de algemene ledenvergadering van BBC2014 in café Hegen, waar Jan Piet afscheid nam als bestuurslid.

 
Geslaagd, de vlag kan uit!

Kim Reinders slaagde met een ‘mooie cijferlijst’ voor de pittige zes jaar durende VWO-opleiding. De 16-jarige Dian Reinders volgde op het Esdal College in Oosterhesselen de vierjarige opleiding VMBO (BB).

 
Afghaans gezin mag in Aalden blijven

‘Dit gezin wordt echt omarmd door de lokale gemeenschap’. Het Afghaanse gezin Khodadadi uit Aalden mag in Nederland blijven. Het uitgeprocedeerde gezin werd met uitzetting bedreigd, maar afgelopen vrijdag kwam er na zeven jaar van onzekerheid, twijfel en angst dan eindelijk het verlossende bericht van staatssecretaris Harbers van departement Justitie en Veiligheid: “Wij zijn genegen een verblijfsvergunning te verstrekken aan het Afghaanse gezin Khodadadi”.

 
Geslaagd, de vlag kan uit!

In Wezup zijn er twee geslaagden voor de middelbare school: Alma de Jong en Iris Mulder. We laten beiden even aan het woord.

 
Marthe Efftink geniet met volle teugen van stage in Japan

· Zware aardbeving Japan voor Marthe Efftink geen ‘ver-van-mijn-bed-show.’
· Als je open staat voor nieuwe ervaringen, is Japan een geweldige bestemming.
· 22-jarige inwoonster Zweeloo ontdekt tijdens stage het land van de rijzende zon

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 136

Zoeken in de site

Laatste nieuws

De Gazelle komt thuis met blauwe bessen

De nieuwe laag asfalt op de weg naar Wezup oogt deze vrijdagmiddag als een racecircuit. Met de nodige fantasie veranderen de bloemrijke akkerranden achter onze zonnebril zelfs in vangrails. Misschien is ...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Hoera, de vlag kan uit!

Nathalie en Mellanie Appeldoorn hebben hun eerste diploma op zak. De 16-jarige tweeling uit Aalden slaagde op het Esdal College in Oosterhesselen probleemloos voor het MAV...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

'The American Dream' van Mellanie Appeldoorn

‘Leerzaam om andere culturen te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten’. Het is altijd al haar droom geweest om een jaar naar een High School in Amerika te gaan. ‘Amerika is een land waar veel te ontdekken valt en is he...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder
Willekeurige foto