Algemeen nieuws
Meer AED’s in Aalden

Dankzij bewonersinitiatief én bijdrage Dorpsbelangen Aalden. Een initiatief van een aantal bewoners in de Valsakker heeft er toe geleid dat we binnenkort vier AED’s in Aalden hebben. De werkgroep bestaande uit Marieke Pronk (Dijkakker) en Liny Schrik (Dilakker) en Klaas Tiktak (Valsakker) heeft zich hier sterk voor gemaakt.

 
Plantvakken Korenhofplein Aalden
De gemeente heeft de plantvakken op het Korenhofplein vernieuwd. Op verzoek van Dorpsbelangen met hogere banden. Dit maakt het planten van bollen en andere fleurige planten mogelijk. In het voorjaar hebben we dan een kleurrijk Korenhofplein.
 
Terugblik informatieavond Glasvezel Zuidenveld dorpshuis De Spil

‘Aanleg start april 2019, mits minstens 40% adressen abonnement neemt’. Op donderdag 10 januari was het heel druk in dorpshuis De Spil. De reden? Glasvezel Zuidenveld hield er zijn eerste voorlichtingsavond voor de bewoners!

 
Nog even Terzijde .... Wat goed

Toen ik 3 jaar geleden in december hier kwam wonen was ik niet op de hoogte van de traditie van het slepen op Oud en Nieuw. Helaas merkte ik dat een leuke traditie verworden is tot vandalisme door een kleine groep jongeren; in mijn tuin ging het vogelhuis weg en kapot en werd het verkoopbord bij mijn buren weggegooid. Bij de Aelder Meent was meer dan 4.000 euro schade.

 
Militair Nick Koopman steekt handen flink uit de mouwen op Schiermonnikoog
Nick Koopman was de afgelopen dagen één van de honderd militairen die op Schiermonnikoog in actie kwam om de ravage op het Noordzeestrand strand op te ruimen. 'Het was een dankbare klus.'
 
Keihard knallend 2018 uit……..!

In Zweeloo en wijde omgeving klonken op oudejaarsdag als vanouds de knallen van carbidbussen. Met speciale aandacht voor de Sweeler Carbid Academy, omdat die al jaren de jeugd het plezier van het carbid schieten bijbrengen. Onder toeziend oog wordt er aan veiligheid en techniek gewerkt.

 
Lichtjesavond 23 december 2018 weer goed bezocht
De jaarlijkse Lichtjesavond, georganiseerd door uitvaartvereniging "De Laatste Eer", is wederom goed bezocht. Ondanks de regen was de opkomst weer boven verwachting. Nieuw dit jaar was een groot houten hart, naast de wensboom, bij de ingang van het kerkhof, waarin tientallen waxinelichtjes flonkerden.
 
Cocky Regeling draagt stokje over aan Patricia Adema

Wisseling van de wacht bij Voetzorg in Zweeloo-Aalden: Na ruim twaalf jaar zet pedicure Cocky Regeling een punt achter haar activiteiten in Zweeloo-Aalden. Cocky verplaatst haar praktijk naar het gezondheidscentrum in Oosterhesselen. Patrica Adema uit Aalden zal het takenpakket overnemen. De vertrouwde samenwerking met podotherapeut Ewoud Lalkens blijft op beide locaties onveranderd.

 
Straat van de maand december: Aelderhof

‘Aelderhof is een gezellige plek om oud te worden’. De Aelderhof is een gezellig hofje in een prachtige groene omgeving. Het is een ideale plek voor mensen die comfortabel, veilig en zelfstandig willen wonen. Trees Kool-Wortelboer kan dat beeld volledig onderschrijven. De 63-jarige in Rotterdam geboren en getogen Trees voelt zich dan ook echt thuis aan de Aelderhof.

 
‘Weet u wel dat u mantelzorger bent? En hoe gaat het eigenlijk met u?’

Veel mantelzorgers weten niet wat ze kunnen regelen en waar ze een beroep op kunnen doen. Jan Broekema van Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC), maakte  een redactionele bijdrage over mantelzorg en wat de mogelijkheden vanuit het steunpunt zijn.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 147

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Arnon de Vries (21) heeft geen seconde spijt van opleiding in verpleegkunde

De zorg komt veel mensen te kort. Er werken vooral weinig mannen in. In O.E.K. drie portretten van mannen die toch voor de verpleging kozen. Eerder kwamen Jeroen Kalsbeek uit Aalden ...

dinsdag, 12 februari 2019

Lees verder

Paula Wijtmans uit Wezup krijgt hulp bij het nagenoeg “wolf-proof” maken van haar schapenland

  Onlangs hebben een achttal vrijwilligers van Wolf Fencing een schapenraster in Wezup helpen aanpassen om het wolfwerend te maken. Schapenhoudster Paula Wijtmans uit Wezup heeft Wolf Fencing om advies gevraagd, nad...

dinsdag, 12 februari 2019

Lees verder

Ideeën gezocht voor facelift Busstation Zweeloo

Dinsdag 26 februari inloopmiddag dorpshuis De Spil. Je stapt met je twee kinderen uit de bus. Het is warm en je gaat onder een bijzondere kunstboom met zonnepanelen op een moo...

dinsdag, 12 februari 2019

Lees verder
Willekeurige foto