Algemeen nieuws
Meppen start actie voor extra AED
In Meppen zijn we een actie gestart om een extra AED te krijgen. Bij een hartstilstand, die ook jou of de mensen om je heen kan treffen, is er binnen 6 minuten een AED nodig. Een ambulance is niet altijd op tijd. Er moet altijd 24/24 een AED beschikbaar zijn. Daarom heeft Meppen meerdere AED's nodig.
 
Duurzaamste huis van Drenthe ook in race voor duurzaamste huis van Nederland

Stemmen kan tot 16 november a.s. Huub Onland en Stieneke Lucassen uit Meppen hebben het duurzaamste huis van Drenthe. Dat werd afgelopen dinsdag bekend gemaakt. Hun woning aan de Mepperstraat 44 maakt nu kans op de titel 'Duurzaamste huis van Nederland 2018'.

 
Heel Nederland geeft tijdens de Dorcas Voedselactie

Gereformeerde kerk in Aalden steunt landelijke actie. Supermarkten, kerken, kinderen en ontzettend veel klanten in de winkel. Heel Nederland geeft tijdens de Dorcas Voedselactie. Meer dan 10.000 vrijwilligers zijn op de been om producten in te zamelen en er uiteindelijk 30.000 pakketten van te maken.

 
Trektocht te paard voor speciale rolstoel Nienke Leenman uit Aalden
'Veel bewondering voor doorzettingsvermogen Nienke, maar ik zie ook dat ze het steeds moeilijker krijgt met haar huidige rolstoel'. De  herfstvakantie 2018 krijgt voor Bianca Schipper een heel speciale dimensie. Met haar Friese merrie Fenna reist de 44-jarige inwoonster van Ophemert naar Aalden.
 
Studiekring Aalden e.o.

Vindt u het prettig om:

. Op de hoogte te blijven van hedendaagse ontwikkelingen?

. Nieuwe mensen te ontmoeten?

 
‘Ooievaar gelukkig weer vaste gast in Zweeler dorpen’

No matter if your black or white. In Zweeloo en omgeving is hij alweer jaren een vaste gast en zien we de majestueuze vogels regelmatig op de warme luchtstromen over de dorpen zweven: de Ooievaar. In de jaren 70 van de vorige eeuw was de ooievaar bijna helemaal verdwenen, maar dankzij verschillende lokstations, bijvoorbeeld de Lokkerij in De Wijk, en andere projecten is deze zwart-witte vogel met zijn rode snavel en poten weer helemaal terug.

 
Gemeente Coevorden draagt Jantina Hellingmolen over aan Het Drents Landschap

De gemeente Coevorden draagt de Jantina Hellingmolen over aan Stichting Het Drentse Landschap. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders afgelopen week besloten. Ook de zes overige molens in de gemeente komen in handen van de stichting.

 
Staat het duurzaamste huis van Nederland in Meppen?
Er kan nog tot 21 oktober gestemd worden op Mepperstraat 44. Dit najaar gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Dat huis zou zo maar eens in Meppen kunnen staan, want Huub Onland en Stieneke Lucassen zijn in de race voor deze eervolle nominatie.
 
Fotograaf Ina Brinks opnieuw in de prijzen
'Vakmanschap bij de bouwers én de fotograaf’.  Ina Brinks is opnieuw in de prijzen gevallen bij een fotowedstrijd. De inwoonster van Zweeloo heeft met een bijzondere blik op de kerk en toren van Zeerijp de fotowedstrijd gewonnen, die werd gehouden ten behoeve van de jubileumkalender 2019 van Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).
 
‘Highschool ideale manier om mij voor te bereiden op vervolgstudie’

Je 16-jarige dochter naar Amerika laten gaan is een hele stap. De dochter van Eva en Rob Appeldoorn had het al jaren in haar hoofd: Mellanie wilde graag een jaar in Amerika wonen en naar school gaan. Op 8 augustus j.l. was het zover: haar reis naar Amerika ging van start. We doen regelmatig verslag van de avonturen van Mellanie, maar berichten ook hoe het met thuisfront gaat.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 144

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Joop Westendorp: ‘Wees sterk en optimistisch’

Het levensverhaal van Joop Westendorp begint in Rotterdam, een bruisende wereldstad met ruim 600.000 inwoners. Joop denkt er nog vaak aan terug. De Rotterdamse mentaliteit wordt geroemd vanwege de open hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Derde editie van het Zweeler Kerstrondje

Het Zweeler Kerstrondje aanstaande vrijdag is een winters warm welkom bij een vijftal thuiswinkeltjes aan het Klooster en de Schapendijk in Zweeloo. Een achttal enthousiaste en (zeer) creatieve dames openen dan...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Bevolking Zweeloo smeedt plannen voor Zuidenveld

Afgelopen zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo in dorpshuis De Spil bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto