Algemeen nieuws
Van ver naar Zweel: Ferry en Wijna Booij

“Niet alleen het huis, maar ook de plek sprak ons aan!” Sinds november 2016 zijn Ferry en Wijna Booij woonachtig in Aalden. Tijd voor een portret van twee nieuwe, enthousiaste en betrokken Aaldenaren. Ferry (70) en Wijna (68) zijn geboren en getogen in het Noord-Hollandse Velsen, pal gelegen aan de Noord-Hollandse kust.

 
Wintermarkt Meppen

De jaarlijkse Wintermarkt in Meppen vindt plaats op zaterdag 2 december van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zondag 3 december van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Voor de zesde keer wordt deze markt gehouden in de sfeervolle schuur van de familie Karsten aan de Driftweg 2 te Meppen. Alle plekken zijn weer bezet.

 
Kerstmarkt Wezup dit jaar op 8, 9 en 10 december

27e editie met liefst tachtig standhouders. Liefst tachtig standhouders geven dit jaar acte de présence in de authentieke delen en schuren van de historische boerderijen op het Westeinde en de Wezuperstraat. Daar zullen zij kerst gerelateerde- en sfeerartikelen presenteren, alsmede biologische kazen, wijn, boeken en wat dies meer zij.

 
Voorpret, bijna Down Under

Zoals beloofd delen Salvador Rooijmans en Claudia Stinne hun belevenissen rondom hun wereldreis met de lezers van OEK. Ze gaan niet letterlijk de wereld rond, maar wel volledig naar de andere kant; over een week of drie dompelen zij zich onder in de totaal andere wereld van Down Under, Australia. In nummer 42 van de OEK viel al te lezen hoe reislustig dit koppel uit Aalden is. Nu de komende reis steeds verder ingevuld raakt delen zij hun globale plannen.

 
Buitengebied Wezuperbrug en Wezup ingericht als 60 km/u zone

Zo ongeveer sinds het afgelopen voorjaar geldt er voor een deel het buitengebied van Wezuperbrug en Wezup een maximaal toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. De maatregel is een uitwerking van het door de gemeenteraad in 2013 vastgestelde Mobiliteitsplan “Op weg naar duurzame mobiliteit”.

 
Sint Maarten in de Korenhof

In het kader van de samenwerking KC – Korenhof, hebben de kleuters en groep 3 van c.b.s. ‘De Schutse’, dit jaar de bewoners van de ‘Korenhof’ en ‘Huize Wezup’ verrast met een ware lampionnenoptocht. Wat was het gezellig. Groot en klein genoten.

 
De deuren sluiten: Auto Mekkes is uitgesleuteld

Ruim 40 jaar was Auto Mekkes een begrip in Noord Nederland en ver daar buiten. Henk en Dini Mekkes stoppen er nu mee. “Een beetje zeer doet het wel.” Auto Mekkes: bedrijf van naam en faam.
Het grote plein bij Auto Mekkes oogt deze middag als een schoolplein in vakantietijd: leeg en stil. Maar waar een schoolplein na de vakanties weer een bron van levendigheid is, blijft het parkeerterrein bij Auto Mekkes voortaan autoloos. En dat doet best een beetje zeer, vertelt Henk ons ergens halverwege het gesprek dat we met hem hadden.

 
Postzegel- en munten-middag!

Naar aanleiding van mijn oproep hebben zich vier ervaren verzamelaars gemeld. Niet veel, maar allen wel met uitgebreide verzamelingen. Daarnaast ook twee mails met goede ideeën:

 
Voor alle kinderen in Zweeloo en omgeving,

Ja, ja we zijn weer vertrokken uit Spanje en komen zeer binnenkort aan in Nederland. Om precies te zijn op 18 november in  Dokkum. 

En……op zaterdag 25november in Zweeloo/Aalden!

 
Inspirerende gastvrijheidbijeenkomst door Magisch Drenthe

“Maak het leven van de ander een stukje mooier met je gastvrijheid. Hiermee maak je niet alleen de dag van jezelf maar van veel meer mensen een stukje leuker.” Aldus gastvrijheidstrainer en inspirator Niek van den Adel tijdens zijn bijdrage aan de donateurs- en vrijwilligersbijeenkomst van Magisch Drenthe. De aanwezigen werden donderdagavond 9 november meegenomen in zijn verhaal over gastvrijheidsbeleving.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 123

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zorgen om zorg

TERZIJDE – column van Hans Terbach. In onze dorpen mogen we zeker niet mopperen over de aanwezigheid van wat in jargon de formele zorg heet: huisarts, apotheek, fysio, tandarts , Tre...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Dre...

woensdag, 10 januari 2018

Lees verder

Even voorstellen….Daan Heuver,

opbouwwerker Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) houdt vanaf vandaag (9 januari) wekelijks inloopspreekuur in de multifunctionele accommodatie ‘De Aelder Meent’ in Aal...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto