Algemeen nieuws
Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Drentse platteland. Vandaag de twaalfde bijdrage van het Zeeuws Meisje in Drenthe. Dit keer geeft ze het zwembad in Zweeloo een flinke poetsbeurt…….

 
Blijft Dorpsbelangen Aalden bestaan?

Te weinig bestuursleden
Per 1 oktober a.s. kent het bestuur van Dorpsbelangen Aalden nog maar 3 leden. Statutair niet toegestaan, maar vooral: onwerkbaar. Zeker als het penningmeesterschap niet is vervuld.

 
Veel te beleven op het Oogstfeest in Meppen

Zeer gevarieerd aanbod aan lokale oogstproducten. Op het oogstfeest in Meppen (op 22 & 23 september) valt er dit jaar voor de bezoekers nog meer te leren en te proeven dan vorig jaar.

 
Opening eerste deel wandelroute “De Rode Draad”

Op zaterdag 15 september a.s. wordt in Benneveld het eerste deel van wandelroute “De Rode Draad”, geïnitieerd door de gelijknamige werkgroep van Stichting Aelder Hooghe Kunsten, officieel geopend.

 
Vervroegde appeloogst door warme zomer

De natuur gaat zijn eigen gang. Door de droogte en warmte laten veel appelbomen nu al hun appels vallen, en lijkt het alsof de appels die aan nog de boom hangen ernaar smachten om geplukt te worden. Daarom heeft Pluk&Deel besloten om de plukdagen te vervroegen.

 
Scholieren gaan weer op weg

In het jaar 2017 waren er onder kinderen 16 doden in het verkeer te betreuren en vele gewonden. Om die reden voert Veilig Verkeer Nederland (VVN) van 1 september tot en met 23 september de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. De actie is niet alleen gericht op scholieren; ook de overige verkeersdeelnemers moeten weer wennen aan de grote groepen scholieren in het verkeer.

 
Meppen overspoeld door dwergen
Meer dan 130 dwergauto's kwamen dit weekend samen in Meppen. Vakantieoord De Bronzen Emmer was uitvalsbasis voor het jaarevenement van de Nederlandse Dwergautoclub (DWAC). Ook van ver buiten de landsgrenzen kwamen liefhebbers met hun kleine auto naar Meppen en pruttelden de afgelopen dagen door de provincie Drenthe.
 
Nieuw dak voor dorpshuis De Spil

Let op: Spil en Spilhonk zijn in week 38 niet bereikbaar! Het is gelukt! We hebben voldoende geld ingezameld om het dak van dorpshuis De Spil te vernieuwen. Dat gaat in september gebeuren.

 
Hoera, de vlag kan uit!

Met het behalen van de titel Master of Sciene heeft Jelle-Jan Kroes uit Zweeloo de kroon op zijn universitaire studie gezet. De 25-jarige inwoner van Zweeloo mag MSc achter zijn naam zetten. Dat is niet alleen een felicitatie waard, maar ook een knappe prestatie!

 
Bridgen bij Lodgi seizoen 2018 - 2019
Donderdag 27 september a.s. begint het bridge winterseizoen weer. Zoek je een club waar gezelligheid en competitie samengaan en waar niet massaal gespeeld wordt? Of heb je onlangs een bridgecursus afgerond?
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 140

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Staat het duurzaamste huis van Nederland in Meppen?

Er kan nog tot 21 oktober gestemd worden op Mepperstraat 44. Dit najaar gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Dat huis zou zo maar...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Fotograaf Ina Brinks opnieuw in de prijzen

'Vakmanschap bij de bouwers én de fotograaf’.  Ina Brinks is opnieuw in de prijzen gevallen bij een fotowedstrijd. De inwoonster van Zweeloo heeft met een bijzondere blik op de kerk en toren van...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

‘Highschool ideale manier om mij voor te bereiden op vervolgstudie’

Je 16-jarige dochter naar Amerika laten gaan is een hele stap. De dochter van Eva en Rob Appeldoorn had het al jaren in haar hoofd: Mellanie wilde graag een jaar in ...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto