Algemeen nieuws
Toosten met de Zuidenvelder

De Vereenigde Sweeler Bierbrouwers nemen voorschot op Zuidenveldtentoonstelling. Afgelopen vrijdag presenteerden De Vereenigde Sweeler Bierbrouwers hun nieuwste aanwinst, de Zuidenvelder. Dit alles ter ere van de naderende Zuidenveldtentoonstelling.

 
Zweeler dorpen moet nog even wachten op het snelle internet……
Bedankt voor uw vertrouwen in het burgerinitiatief Glasvezel Zuidenveld. Bijna 50 procent van de adressen in onze dorpen heeft zich aangemeld als abonnee. Hierdoor kan de aanleg nu echt gaan beginnen.
 
De Straat van de Maand: Schouw

‘Het is en blijft een stil, vriendelijk straatje’. We gaan deze maand weer terug naar de nieuwbouw van Aalden, de nieuwbouw achter de Aelder Meent welteverstaan. Terug naar de buurt waar de straten zijn vernoemd naar boerderijruimtes als de Deel, Hilde, Opkamer, Baander en … Schouw.

 
Spilhonk, winnaar dorpsbudget Aalden en Zweeloo

Tsjonge, tsjonge, er is zoveel op herontwikkeling van het Spilhonk gestemd, zowel in Aalden als Zweeloo. Dat gaat een mooi bedrag opleveren. Maar ook een bepaalde verantwoordelijkheid voor de jeugd en hun ouders. Ook veel ouderen die geen direct belang hebben, kozen voor de jeugd.

 
Lentefair LEEF! gaat niet door

De Lentefair LEEF! gaat dit jaar niet door. Er blijkt onvoldoende belangstelling te zijn van de standhouders voor de geplande zevende editie (11 en 12 mei a.s.) op het terrein van camping De Knieplanden in Zweeloo.

 
Tweede leven voor Auto- en Borrelclub Zweeloo (ABCZ)

Passie voor oldtimers nog lang niet geblust. De Auto- en Borrelclub Zweeloo (ABCZ) wordt nieuw leven ingeblazen. Mede in het kader van de komende Zuidenveldtentoonstelling willen de toenmalige oprichters  weer een aantal activiteiten organiseren.

 
Stemmen op aanvragen dorpsbudget Aalden? Nou en of!

Op het moment van schrijven hebben al 642 mensen hun stem uitgebracht op een of meer  aanvragen voor een bijdrage uit het dorpsbudget. Dat is al bijna drie maal zoveel als vorig jaar aan het eind van de stemmingen. Men kan op maximaal 3 aanvragen stemmen.

 
Vluchtelingenwerk zoekt vrijwilligers
Met enige regelmaat zijn wij, Vluchtelingenwerk Nederland - Locatie AZC Zweeloo, op zoek naar mensen die ons willen helpen.
 
Uitslag stemming dorpsbudget Zweeloo

Dorpsbelangen Sweel (DBS) heeft in 2019 een dorpsbudget aangevraagd en gekregen van de gemeente Coevorden. Op de oproep aan de inwoners van het dorp Zweeloo - om plannen ter verhoging van de leefbaarheid in ons dorp in te dienen - heeft DBS acht bruikbare initiatieven ontvangen.

 
EHBO'ers in 't zonnetje!

EHBO is je lust en je leven. Er zijn weinig verenigingen waar mensen zolang lid van zijn. Voor sommige EHBO'ers geldt dat zeker. Tijdens de jaarvergadering van de EHBO afdeling Zweeloo werd een aantal trouwe leden in het zonnetje gezet. Zij zijn al meerdere jaren actief bij verschillende evenementen in en rond Zweeloo om, indien nodig, eerste hulp te verlenen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 155

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Henk, Tineke en Fenrik Hegen emigreren naar Duitsland

- Regelgeving maakt eind aan 80 jaar boeren door familie Hegen aan Brugstraat  - Gezin start in Anderlingen met een schone lei een nieuw mel...

dinsdag, 21 mei 2019

Lees verder

De Gazelle is ontwaakt

“Kent u die uitdrukking?”, zou dominee Gremdaat vragen, “even een zetje nodig hebben.” Aan de dominee moesten we denken toen het ongeduld van onze redactiecoördinator over het uitblijven van de Gaz...

dinsdag, 21 mei 2019

Lees verder

Zaterdag ‘Lelijke eenden’ bij de Aeldermeul

Op zaterdag 25 mei a.s. komen er zo’n 30 lelijke eenden naar de Jantina Hellingmolen. Ze komen niet vliegen maar rijden. Het zijn namelijk de 2 CV’s van de 2CV Clu...

dinsdag, 21 mei 2019

Lees verder
Willekeurige foto