Algemeen nieuws
“Iedereen kan veilig stemmen bij Tweede Kamerverkiezingen”

·   Jans Oldengarm: “Zweeler dorpen zijn er klaar voor”
·   Romy, Einte en Jantje vertrouwde gezichten op stembureaus

Lees meer...
 
70-plussers laten licht schijnen over gang naar stembus

Margriet & Jan Dubbelhuis en Gea & Egbert Hidding : “We gaan hoe dan ook stemmen”. Uit een peiling van de ouderenbond ANBO blijkt dat ongeveer een derde van de 70 plussers van plan is om per post te gaan stemmen. De vraag is: hoe is dat in Zweeloo en omstreken? Hiervoor peilde ons nieuw redactielid Martine Ponstein de stemming bij een aantal betrokkenen.

Lees meer...
 
Glasvezelnetwerk

Beste omwonenden, Woensdag 10 maart wordt in uw buurt de wijkcentrale voor het glasvezelnetwerk (de “Pop”) op zijn plaats gezet. Deze wijkcentrale komt naast de garageboxen aan de Jan Mensinghstraat (naast nr 6A).

Lees meer...
 
Luisterend over de natuurbegraafplaats

Het geroffel van spechten in het bos, het gezoem van een hommelkoningin en de zang van de grote lijster. Nederlanders ontdekken de natuur steeds vaker als welkome afwisseling van het thuiszitten. Wandelaars die Natuurbegraafplaats Mepperdennen bezoeken, kunnen sinds kort met een gratis luisterwandel-app al wandelend informatie verkrijgen over het gebied.

Lees meer...
 
Wereldgebedsdag 2021 Aalden/Zweeloo, op YouTube

Vele jaren geleden besloot een aantal vrouwen, lid van de Hervormde Zusterkring en de Gereformeerde Vrouwenvereniging, dat het mooi zou zijn om ook hier ter plaatse deel te gaan nemen aan de Wereldgebedsdag.

Lees meer...
 
Meest bijzonder en markant bankje van Zweeloo.......

Waterschapsbank 'bij brug over stroompje' straalt robuustheid uit

In onze Zweeler dorpen staan veel banken; gewone, eenvoudige banken waarop het even goed uitrusten is. Eén bank springt er echter uit; de Waterschapsbank aan het eind van de Hoofdstraat bij de brug over de Aalderstroom. Vanaf de bank heeft men een mooi uitzicht op het beekdal.

Lees meer...
 
Toekenningen Dorpsbudget Aalden 2020/2021

Er is 1.029 x gestemd. Op 1,7 aanvragen per keer.

Lees meer...
 
70-plussers laten licht schijnen over gang naar stembus

Marijke, Patty en Grietje vastberaden over komende verkiezingen: “We gaan hoe dan ook stemmen”. Uit een peiling van de ouderenbond ANBO blijkt dat ongeveer een derde van de 70 plussers van plan is om per post te gaan stemmen. De vraag is: hoe is dat in Zweeloo en omstreken? Hiervoor peilde ons nieuw redactielid Martine Ponstein de stemming bij een aantal betrokkenen.

Lees meer...
 
Corona maakte afstuderen zeer uitdagend ......

... maar Marthe Efftink (24) worstelde zich er knap doorheen Zelfs diploma-uitreiking gaat komende donderdag online…….én heimwee naar Japan…
Voor HBO-studente Marthe Efftink was het een heel vreemd gevoel om af te studeren in deze tijd, waarin ze vooral was aangewezen op digitaal contact.

Lees meer...
 
Miranda Renting deed donderdag ...
... als stil protest het licht in haar kapsalon en schoonheidssalon aan: "Het gaat echt slecht nu .... en gelukkig kunnen we 2 maart weer volop aan het werk".
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 187

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Weidevogelnestbescherming Oosterhesselen

Het weidevogelseizoen 2021 is weer begonnen. Op vrijdagmiddag 19 maart werd in Zwinderen het eerste kievitslegsel gev...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Epke en Tineke Wiersma hebben geen spijt én heimwee:

“Aan de Oude Meerdijk in Emmen deed zich een mooie kans voor om ‘nog een keer’ te bouwen naar onze smaak en wensen”. Epke en Tineke Wiersma denken zeker terug aan...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Week van Tweedehands Textiel:

imago tweedehands kleding steeds minder stoffig. Kleding weer emotionele waarde geven, mensen bewust maken van het belang van hergebruik en de wegwerpcultuur een halt toe roe...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto