Algemeen nieuws
Marcel Zantingh schrijft boek over “Zweeloo in oorlogstijd”

Medewerker explosievenopsporing speurt naar Zweeler verhalen over 1940-1945. Marcel Zantingh uit Aalden schrijft een boek over Zweeloo in oorlogstijd. Een boek over een neergestorte bommenwerper, bominslagen, het dagelijks leven in 1940-1945 én uiteraard de bevrijding. ‘Er zijn inmiddels veel boeken over de geschiedenis van Zweeloo verschenen, maar eigenlijk is er nog geen boek dat de hele oorlogsgeschiedenis van Zweeloo behandelt’, zegt de 29-jarige Zantingh.

 
Sientje Knol neemt afscheid van Huisartsenpraktijk Zweeloo

“Ze was altijd goed gehumeurd en niets was haar teveel !” Sientje Knol (77) uit Meppen heeft afgelopen week afscheid genomen van de Huisartsenpraktijk Zweeloo. Ruim zeventien jaar geleden begon Sientje als interieurverzorgster en deze taak heeft ze altijd tot in de puntjes uitgevoerd. ‘Het rook altijd weer zo lekker fris als Sientje was geweest’, vertellen de medewerkers van de Huisartsenpraktijk.

 
Paul en Gonda onder de indruk van orkaan Ophelia

'We hoorden echt alles knappen en kraken'. Paul en Gonda Blaauwgeers uit Aalden kijken terug op een heel bijzonder en spannend vakantieavontuur in Ierland. Eén ding is zeker: een orkaan is een belevenis die ze liever nooit meer hopen mee te maken. Ierland werd ruim twee week geleden gegeseld door orkaan Ophelia en uitgerekend op dat moment brachten Paul en Gonda een vakantiebezoek aan Ierland.

 
PKN Gereformeerde Kerk actief voor Dorcas Voedselactie

In de week van 29 oktober t/m 5 november houdt de christelijke hulporganisatie Dorcas Hulp Nederland weer haar jaarlijkse Nationale Voedselactie.
In de afgelopen jaren heeft de PKN Gereformeerde Kerk in Aalden van harte meegedaan met de voedselactie van Dorcas. Mede dankzij de hulp van u kon Dorcas in de afgelopen jaren vele voedselpakketten versturen naar landen in het Oost-Europa en Afrika. Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen door bijvoorbeeld leeftijd, ziekte of een beperking. Het geld besteedt Dorcas aan voedselzekerheidprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

 
Postzegelavond?

TERZIJDE – column van Hans Terbach

Ondergetekende verzamelt postzegels, Nederland tot 2000, Duitsland, Zwitserland. En ik stop verder alles wat je zo krijgt in een boek. Nou weet ik natuurlijk, dat postzegelverzamelaars zo’n beetje een uitstervende soort aan het worden zijn. Jammer, want je leert veel over geschiedenis en cultuur van een land. Maar ja, over 10 jaar of zo bestaan er geen postzegels meer, omdat dan echt alle communicatie digitaal verloopt en ook de oudjes van dan geen digibeten meer zijn. Bovendien is een postzegel een behoorlijke uitgave geworden; per 1 januari 83 cent!

 
Succesvolle Opfriscursus voor de Oudere Automobilist

Rijbewijsbezitters bijgespijkerd over de verkeersregels. Wie 15 jaar geleden het rijbewijs heeft gehaald, heeft al flink moeten bijspijkeren: sindsdien is 40% van de wegenverkeerswet veranderd. Voor rijbewijsbezitters die al veel langer in het bezit van hun rijbewijs zijn, komen we uiteraard uit op een veel hoger percentage. Reden voor rijinstructeur Jan Veenstra van Verkeersschool Veenstra aan de Kruisstraat te Zweeloo, om voor die grote doelgroep een opfriscursus verkeersregels te organiseren; teneinde vaardig te kunnen blijven in het verkeer.

 
Slipjacht Wezup zorgt voor mooi tafereel

Afgelopen zaterdag werd in Wezup een slipjacht georganiseerd. Meer dan dertig ruiters, paarden en een meute honden zorgden voor een mooi tafereel. De omstandigheden waren prima en de honden zaten goed op het spoor. De jacht werd georganiseerd door het Comité Wezup onder leiding van Martinus Koerts.

 
Leerlingen de Anwende maken kennis met exotische dieren

Afgelopen vrijdag werd de Kinderboekenweek op o.b.s. De Anwende op een bijzondere manier afgesloten. Alle groepen brachten een bezoek aan het speellokaal, waar meneer Arends uit Wijster over zijn bijzondere dieren vertelde. Hij had verschillende slangen, wandelende takken en spinnen meegenomen.

 
Opening Bibliotheek Aalden steeds dichterbij  

In de week van 27 november a.s. weer voor publiek geopend. Er wordt al een tijdje over gesproken dat de bibliotheek in Aalden, weliswaar in verkleinde vorm, weer open zal gaan. De voorbereidingen zijn al ver gevorderd en in de week van 27 november a.s. zal de bibliotheek in de Aeldermeent haar deuren weer openen voor het publiek. Een aantal oud-vrijwilligers heeft al aangegeven in de nieuwe bibliotheek weer vrijwilligerswerk te willen gaan doen. Maar er zijn nog meer vrijwilligers nodig, want de bibliotheek open houden doen we samen.

 
Salvador en Claudia organiseren hun eigen droomvakantie

Reislustig koppel uit Aalden ziet geen beren op de weg en gaat Down Under. Het lijkt soms knap lastig om eropuit te gaan als je rolstoelgebonden bent. Voor Salvador Rooijmans is dat echter totaal geen beletstel. In december stapt hij samen met zijn vriendin Claudia Stinne op het vliegtuig naar Australië. Salvador heeft een lage dwarslaesie en mist daardoor de functionaliteit van zijn benen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 123

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zorgen om zorg

TERZIJDE – column van Hans Terbach. In onze dorpen mogen we zeker niet mopperen over de aanwezigheid van wat in jargon de formele zorg heet: huisarts, apotheek, fysio, tandarts , Tre...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Dre...

woensdag, 10 januari 2018

Lees verder

Even voorstellen….Daan Heuver,

opbouwwerker Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) houdt vanaf vandaag (9 januari) wekelijks inloopspreekuur in de multifunctionele accommodatie ‘De Aelder Meent’ in Aal...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto