Algemeen nieuws
Rubriek Terzijde

Ook een voorkeur voor muziek van Drenten? Naar aanleiding van mijn stukje over Drentse taalgewoonten kreeg ik – gelukkig – veel positieve reacties, zelfs via de mail. Dank daarvoor! Iemand vroeg of ik ook al een mening heb over Drentse muzikanten. Reken maar!

 
Met hem kun je gaan vissen

Snel zal je ze niet tegenkomen: de visotters. Deze viseter is familie van de marters, al zorgt hij voor minder problemen. We vinden ze in visrijke rivieren en meren. Otters zijn ware acrobaten in het water. Ze kunnen in een oogwenk van richting veranderen om zo achter een vis aan te kunnen gaan. Snoek, paling, karper, baars, krabben, kreeften, niks is veilig voor deze nachtelijke jager.

 
Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Drentse platteland. Vandaag de veertiende bijdrage van het Zeeuws Meisje in Drenthe. Dit keer stuit ze in de struiken op een bankje….….

 
Belastingspreekuur in bibliotheken

In de maand maart organiseren de bibliotheken in de gemeente Coevorden gratis belastingspreekuren. Tijdens deze spreekuren beantwoordt deskundige Tineke Verjans vragen over inkomstenbelasting en het aanvragen van toeslagen.

 
Presentatie Blijf Veilig Mobiel

Op uitnodiging van Bibliotheek Aalden en Aelder Meent verzorgt Veilig Verkeer Nederland Afd. Gemeente Coevorden een boeiende presentatie met als titel “Blijf veilig mobiel”.

 
‘Een gemeente kan niet zonder een Kerkenraad’

De Kerkenraad van de Hervormde Kerk Zweeloo kent de kille cijfers : over twintig jaar is de helft van de kerkgebouwen in ons land geen Kerk meer. Epke Wiersma en Gilbert Mulder willen niet aan dit doemscenario denken. Ze willen er alles aan doen om een kerksluiting in Zweeloo te voorkomen, maar zorgen zijn er wel.

 
Jeugd Zweeloo loopt uit voor herstart jeugdsoos

Heel veel enthousiasme en bruisende ideeën tijdens de presentatie van de plannen voor de herstart van de jeugdsoos. Zes jaar na sluiting blijkt de jeugd uit de Zweeler dorpen weer een grote behoefte te hebben aan een ‘eigen plek’, zo bleek vrijdagavond tijdens de geslaagde kick-off in de jeugdsoos ‘nieuwe stijl’ aan het Eswegje in Zweeloo.

 
Dick van Bruggen: ‘Weidevogels hebben bescherming nodig’

Weidevogelbeschermers zoeken vrijwilligers voor het traceren van nesten. Het is vijf voor twaalf voor de weidevogel. De populatie van bekende soorten als kievit, grutto, wulp en scholekster slinkt in onze regio nog elk seizoen. De weidevogelgroep Oosterhesselen e.o. probeert daarom nieuwe vrijwilligers te werven om boeren te helpen bij de bescherming van nesten.

 
‘De Laatste Eer’ neemt afscheid van Albert Kuipers als uitvaartleider

Nog een paar weekjes en dan is het echt zover. Na een periode van 45 jaar, waarvan 38 jaar als uitvaartleider, neemt Albert Kuipers op 1 april a.s. afscheid van uitvaartvereniging De Laatste Eer. Voor veel Zweelers zal dit even wennen zijn, gezichtsbepalend als hij is voor de uitvaartbegeleiding in Zweeloo.

 
'Jeugdsoos belangrijk voor eenheid Zweeler dorpen'
Komende vrijdagavond vanaf 20.00 uur ‘pitch’ voor alle jeugd. Zeven jaar nadat de jeugdsoos aan het Eswegje noodgedwongen op slot ging, krijgt de jeugd van de voormalige gemeente Zweeloo weer een eigen onderkomen.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 153

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Paasbult vakkundig in de hens

De droogte dreigde nog even roet in het eten te gooien, maar de paasvuren in onze dorpen konden eerste en tweede Paasdag gewoon doorgang vinden. Een mooi gegeven, want deze aloude ...

woensdag, 24 april 2019

Lees verder

Pluk&Deel verkoopt gedroogde appelstukjes ....

.... op vrijmarkt in Zweeloo voor het zwembad. Onlangs werd bekend dat de L.E.E.F. fair die al 6 jaar in Zweeloo gehouden werd ten bate van het Zwembad Zweeloo dit jaa...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder

Paaseieren zoeken Zweeloo

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd organiseerde Dorpsbelangen Sweel op Paaszaterdag het traditionele Paaseieren zoeken met een extra cadeautje voor de vinder van het gouden ei. Paashaas Jansje zorgde voor een gro...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto