Algemeen nieuws
Zweeler over Ver : Menno en Albertje Heeling

Menno (59) en Albertje (63) Heeling helemaal gesetteld op Grieks eiland. “Onze droom is uitgekomen, maar wel met vallen en opstaan”. Menno en Albertje Heeling verruilden in 2005 hun drukke leven in Aalden voor wat ze écht wilden: wonen en genieten op het zonovergoten Zakynthos.De bloem van alle Griekse eilanden.

Lees meer...
 
De lente komt er aan……!

De vogels zingen in het ochtendgloren al het hoogste lied, en in de tuinen zijn alle tekenen van een ontluikende lente aanwezig. Afgelopen dagen liep de temperatuur in de Zweeler dorpen regelmatig op tot een graad of zestien! Een verschil van dag en nacht bij vorige week, met diepvriestemperaturen tot wel - 15.

Lees meer...
 
Wilde Peter

Van de vos Reynaerde. Dit mooie roodharige roofdier staat al eeuwenlang niet al te best bekend. De vos is volgens de verhalen sluw, gemeen en eigenlijk niks anders dan een kippendief. Gelukkig is het beeld tegenwoordig een stuk beter.

Lees meer...
 
Van Ver naar Zweeloo: Jeannette Hachmang (57)

‘Ik verhuisde net voor de eerste lockdown naar Aalden’. Uitgerekend op de dag van de eerste lockdown, in maart 2020, verhuisde Jeannette Hachmang naar Aalden.

Lees meer...
 
Nieuwe medewerkers Huisartsenpraktijk Zweeloo stellen zich voor

Huisartsenpraktijk Zweeloo: een deskundig team van zorgverleners. Goede en laagdrempelige huisartsenzorg, daar zet Huisartsenpraktijk Zweeloo zich al vele jaren voor in.

Lees meer...
 
Westermaten toont noaberschap door weer en wind:
'Fijn zo’n saamhorigheid in de buurt!'De Westermaten in Aalden leek afgelopen week - na de sneeuwval - op een filiaal van de Noordpool. De handen werden na een groeps-appje al snel uit de mouwen gestoken.
Lees meer...
 
Schaatskoorts stijgt tot grote hoogte…..
Kouder en kouder… liefhebbers storten zich juichend op sneeuw én natuurijs. Plots veranderde de grijzige wereld afgelopen weekend in een wit sprookje. Wel een sprookje met een harde en ijzig koude oostenwind, maar daar trekken veel mensen zich niets van aan.
Lees meer...
 
Aelder Hooghe Kunsten en Bloeiend Landschap:

“Met een oeverzwaluwwand de Oeverzwaluw weer terug!” Stichting Aelder Hooghe Kunsten en de Stichting Bloeiend Landschap (Benneveld) willen samen een zwaluwwand realiseren in de nabijheid van water en een insectenrijke omgeving, gelegen in het beekdal van de Aelderstroom tussen Aalden, Benneveld en Zweeloo.

Lees meer...
 
Gietijzeren paaltjes maken begraafplaats completer

Met nog ruim een week te gaan (tot 18 februari) hoopt het bestuur van Dorpsbelangen Aalden dat het aantal stemmen op projecten voor het Dorpsbudget dit jaar aanzienlijk hoger uit zal komen dan voorgaande jaren. Eén van de projecten betreft de aanvraag van de Stichting Bevordering Grafonderhoud Zweeloo, als bijdrage voor de plaatsing van gietijzeren paaltjes.

Lees meer...
 
C.b.s. De Schutse hoopt op bijdrage ....
.... Dorpsbudget Aalden voor realiseren nieuw schoolplein. Al geruime tijd is de Schoolpleincommissie van c.b.s. De Schutse - bestaande uit een aantal ouders, ondersteund door professionals vanuit de schoolorganisatie en uit de buurt - bezig om een plan te maken dat moet leiden tot een volledige herziening van het huidige schoolplein.
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 187

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Weidevogelnestbescherming Oosterhesselen

Het weidevogelseizoen 2021 is weer begonnen. Op vrijdagmiddag 19 maart werd in Zwinderen het eerste kievitslegsel gev...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Epke en Tineke Wiersma hebben geen spijt én heimwee:

“Aan de Oude Meerdijk in Emmen deed zich een mooie kans voor om ‘nog een keer’ te bouwen naar onze smaak en wensen”. Epke en Tineke Wiersma denken zeker terug aan...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Week van Tweedehands Textiel:

imago tweedehands kleding steeds minder stoffig. Kleding weer emotionele waarde geven, mensen bewust maken van het belang van hergebruik en de wegwerpcultuur een halt toe roe...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto