Algemeen nieuws
‘Jongedierendag’ bij Welkoop in Zweeloo
Kleindierenfokkersvereniging ‘Jong Leven-MOTV‘ organiseert op zaterdag 1 september a.s. van 9.30 uur tot 15.30 uur bij de Welkoop in Zweeloo de jaarlijkse jongedierendag. Tijdens het evenement worden de konijnen en het pluimvee van de eigen leden gekeurd.
 
SamenBreed wordt Glasvezel Zuidenveld

‘Verwachting is dat voorjaar 2019 met de aanleg gestart kan worden’. Het is weer een tijd geleden dat SamenBreed wat van zich heeft laten horen. Maar we hebben beslist niet stilgezeten.

 
‘Epse is in veel opzichten te vergelijken met Aalden’

Alex van der Spoel blijft het gemoedelijke dorpsleven koesteren. Hét heeft ongetwijfeld met de fraaie ligging te maken. Aan de overvloedige IJssel, tussen weelderige bossen en in de nabijheid van oude Hanzesteden. Epse, de woonplaats van Alex van der Spoel, is namelijk rijk bedeeld met vooral rust, ruimte en bomen.

 
“De kracht van Sweelpop is om nooit op te geven en door te gaan!”

Nestor Klaas Scheper: “'Sweelpop zit niet alleen in mijn hart. Het zit in mijn hele lichaam.” Sweelpop is een onuitwisbaar fenomeen en mag nimmer van het poptoneel verdwijnen. Dat zegt  Klaas Scheper, wiens naam onlosmakelijk aan het vermaarde popfestival in Zweeloo verbonden is.

 
Hoera, de vlag kan uit!

Wiktoria Dabrowska uit Aalden volgde op het Drenthe College in Emmen de 2-jarige opleiding “Administratief medewerker” niveau 2.

 
Zweeler over Ver, Lennart Rijks

Lennart Rijks: ‘’Ik bewaar mooie herinneringen aan Aalden”. Aalden en omgeving blijft een speciale plaats in zijn hart houden. ‘Elke keer als wij naar mijn moeder gaan en in Aalden aankomen, zie ik als eerste de molen draaien. Het is namelijk bijna altijd op een zaterdag. Alsof de Aeldermeul mij persoonlijk begroet: Welkom terug!’

 
De Gazelle komt thuis met blauwe bessen

De nieuwe laag asfalt op de weg naar Wezup oogt deze vrijdagmiddag als een racecircuit. Met de nodige fantasie veranderen de bloemrijke akkerranden achter onze zonnebril zelfs in vangrails. Misschien is Highway wel een treffender benaming voor deze weg, bedenken we mijmerend. De Willem Perkaan Highway of zoiets.

 
Hoera, de vlag kan uit!

Nathalie en Mellanie Appeldoorn hebben hun eerste diploma op zak. De 16-jarige tweeling uit Aalden slaagde op het Esdal College in Oosterhesselen probleemloos voor het MAVO-examen.

 
'The American Dream' van Mellanie Appeldoorn

‘Leerzaam om andere culturen te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten’. Het is altijd al haar droom geweest om een jaar naar een High School in Amerika te gaan. ‘Amerika is een land waar veel te ontdekken valt en is het land van de onbegrensde mogelijkheden’, zegt Mellanie Appeldoorn.

 
In Meppen schieten zonnebloemen de grond uit

Wie de laatste weken een ritje door Meppen maakte, heeft kunnen zien dat zonnebloemen proberen boven de daken uit te groeien. In het kader van het Oogstfeest weekend in Meppen op 22 en 23 september a.s. zijn in april jl. zakjes zonnebloemzaden uitgedeeld. De bedoeling was dat alle Meppenaren de zaden in de tuin zouden planten.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 140

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Staat het duurzaamste huis van Nederland in Meppen?

Er kan nog tot 21 oktober gestemd worden op Mepperstraat 44. Dit najaar gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Dat huis zou zo maar...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Fotograaf Ina Brinks opnieuw in de prijzen

'Vakmanschap bij de bouwers én de fotograaf’.  Ina Brinks is opnieuw in de prijzen gevallen bij een fotowedstrijd. De inwoonster van Zweeloo heeft met een bijzondere blik op de kerk en toren van...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

‘Highschool ideale manier om mij voor te bereiden op vervolgstudie’

Je 16-jarige dochter naar Amerika laten gaan is een hele stap. De dochter van Eva en Rob Appeldoorn had het al jaren in haar hoofd: Mellanie wilde graag een jaar in ...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto