Algemeen nieuws
Straat van de maand: De Bremweg in Aalden

De Bremweg: Een rustig straatje, tussen Paasbergstraat en Paardelandsdrift. Vier woningen. Wat oude, dikke eiken…. Je vraagt je af: waar is/was de brem? De oproep in OEK om informatie ‘ van toen’  leverde wat op: twee inwoners met verhalen, en zelfs foto’s. Van hoe het was; inclusief de brem.

 
In deze twee editie een portret van HESTER PRONK

Het is altijd belangrijk om te onthouden dat een vrijwilliger onbetaald werk doet en plezier beleeft aan wat vrijwilligers doen voor onze verenigingen. In de komende periode besteden we op onze site met regelmaat aandacht aan de beleving, motivatie en het gevoel van de vrijwilliger.  ‘Ik werd geboren als voetballer’, zegt Hester met een glimlach. Toen ze als 7-jarig meisje voor het eerst de kicks aantrok, was de voetbalwereld echter nog een exclusief mannendomein.

 
LABEL 18.12 : een creatieve onderneming!

Esther Mensinga bedreven in het maken van sieraden. Wat voor Esther Mensinga uit Aalden ooit als hobby aan de keukentafel begon, is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met ambitie. LABEL 18.12 is een naam die niet alleen in de regio bekend is, maar ook buiten de provincie Drenthe weten de liefhebbers van mooie zelfgemaakte sieraden LABEL 18.12 inmiddels te vinden. Esther kan er trots op zijn.

 
Uitvaartvereniging trots op vernieuwde aula

Uitvaartvereniging De Laatste Eer Zweeloo e.o. (DLE) vierde afgelopen week haar eeuwfeest. Honderd jaar geleden, in 1918, werd de vereniging opgericht, al heette ze toen nog toepasselijk de “Lijkwagenvereniging“. Anno 2018 is de vereniging nog steeds hartstikke vitaal. Of om de woorden van voorzitter Anke Holman (50) te citeren: “Voor een 100-jarige zijn we nog heel flexibel.”

 
Aalden heeft afvalsorteerstraat

€˜'Haal jij eruit wat erin zit'€™? Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen nog meer afval gaan scheiden. Vanaf de tweede week van mei is Area Reiniging in opdracht van de gemeente Coevorden gestart met de realisatie van in totaal vier sorteerstraten in Aalden, Oosterhesselen, Dalen en Sleen. Eén van de sorteerstraten met ondergrondse containers is inmiddels gestationeerd bij supermarkt Coop Weggen in Aalden.

 
Heerlijk ijs zorgt voor verkoeling tijdens gezellige snuffelmarkt 2018
Afgelopen zaterdag werd de 2e editie van de snuffelmarkt in de Brinkmaten/Wachthoorn en een stuk Paardelandsdrift georganiseerd. De zon scheen zeer uitbundig en de standhouders stonden dan ook voornamelijk op de schaduwrijke plekken.
 
Samen verduurzamen levert meer voordeel op!

Gezamenlijke stroomopwekking biedt kansen voor inwoners van voormalige gemeente Zweeloo. Op woensdagavond 13 juni wordt er een bijeenkomst georganiseerd in Buurthuis De Spil (Aanvang 20.00 uur) om u te informeren over mogelijkheden om in de voormalige gemeente Zweeloo te profiteren van goedkope, in ons eigen dorp opgewekte, duurzame, elektriciteit.

 
Voor Charel Werkman is sport meer dan een hobby

19-jarige inwoonster Aalden geniet met volle teugen van uitdagende buitensporten. Charel Werkman uit Aalden is momenteel bezig met een stage in de Ardennen. Voor de redactie van OEK een reden om haar eens te vragen naar hoe & wat en waarom & hoe hierna ...

 
Nieuw in gezondheidscentrum Zweeloo: Podopraktijk Pol

Kennismaking tijdens ‘Open dag’ vrijdag 1 juni a.s. van 10.00 - 14.00 uur.
Mijn naam is Marjolijne Pol. Ik ben pedicure en registerpodoloog en woon samen met mijn man Rob en onze honden sinds juli 2017 in Meppen. Na mijn opleiding tot medisch pedicure, startte ik in mijn vorige woonplaats Putten met de pedicurepraktijk “Voetenstudio Marjolijne”.

 
Terugblik op 25-jarig jubileum van de Korenhof

Afgelopen week werd het 25-jarig jubileum van woonwijkcentrum De Korenhof gevierd. In een fotoreportage van Monique en Shelly Jonkman blikken we terug op de zeer geslaagde festiviteiten.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 136

Zoeken in de site

Laatste nieuws

De Gazelle komt thuis met blauwe bessen

De nieuwe laag asfalt op de weg naar Wezup oogt deze vrijdagmiddag als een racecircuit. Met de nodige fantasie veranderen de bloemrijke akkerranden achter onze zonnebril zelfs in vangrails. Misschien is ...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Hoera, de vlag kan uit!

Nathalie en Mellanie Appeldoorn hebben hun eerste diploma op zak. De 16-jarige tweeling uit Aalden slaagde op het Esdal College in Oosterhesselen probleemloos voor het MAV...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

'The American Dream' van Mellanie Appeldoorn

‘Leerzaam om andere culturen te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten’. Het is altijd al haar droom geweest om een jaar naar een High School in Amerika te gaan. ‘Amerika is een land waar veel te ontdekken valt en is he...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder
Willekeurige foto