Algemeen nieuws
Melrose, warenmarkt, The Sweelsingers en Hemmeltied hoofdmoot Zweeler Markt

De 46e editie van de Zweeler Markt was anders dan voorgaande jaren, maar zeker niet minder geslaagd. Vrijdagavond zorgde feestband Melrose in de bomvolle tent op de brink in Oud-Aalden voor een spetterende opening.

 
Straat van de maand: Brugstraat in Wezup 

Boermarke Wezup bedacht een strategie om de Kanaalmaatschappij te bewegen het oorspronkelijke traject van het Oranjekanaal aan te passen. Dat lukte. Zoals te doen gebruikelijk doe ik weer een beroep op Jan Reinders om mij dit keer te voorzien van informatie over de ontstaansgeschiedenis van de Brugstraat.

 
Bouw complex bij zwembad Zweeloo van start

· Zwembad bijna energieneutraal voor gas

· Opslagruimte verenigingen * Overdekt terras * Ontvangstruimte

Afgelopen week is bij het zwembad in Zweeloo een begin gemaakt met de bouw van een nieuw complex, dat wordt voorzien van 200 m2 zonnecollectoren. Hiermee kan het zwembad haar eigen warmte grotendeels zelf opwekken.

 
SamenLoop voor Hoop goed voor 53.231 euro

Samenloop voor Hoop in Zweeloo heeft afgelopen weekend 53.231 euro opgeleverd. Een bedrag dat alle verwachtingen heeft overtroffen.
Wat bracht de SamenLoop voor Hoop in Zweeloo een mooi weekend vol verbinding en saamhorigheid! Voor de organisatoren zorgde de indrukwekkende start, na een intensieve voorbereidingsperiode, voor flink wat ontlading: “Het is groot, mooi en indrukwekkend!”

 
Met een veilige fiets op straat

De fiets is het vervoermiddel voor veel kinderen. Ze gaan met de fiets naar school, naar familie, naar vriendjes of naar de sportclub. Kinderen trappen daarbij heel wat kilometertjes weg in het verkeer. In stad en dorp, maar ook daarbuiten op plattelandswegen.

 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 18 oktober organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties. Ook loopt u door natuurgebieden en over de prachtige brink in Oud-Aalden. De wandeling is ongeveer 6 km lang en duurt circa 2,5 uur. 

 
Welkoop wederom verkozen tot Beste Tuin- en Dierenspeciaalzaak van Nederland

Welkoop heeft de prijs voor Beste Winkelketen van Nederland 2017-2018 in de categorieën Tuin- én Dierenspeciaalzaken gewonnen. Uit het jaarlijkse onafhankelijke consumentenonderzoek ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ kwam Welkoop wederom als winnaar uit de bus.

 
De Gazelle komt met het Diekie

En weer ging het niet van harte bij de Gazelle. Was het de vorige keer nog de agressieve buizerd bij Wezup, nu had zijn terughoudendheid een heel andere oorzaak. De Gazelle was oprecht bezorgd over zijn baasje. Ook hij had in de media de berichten over de gevaarlijke herenfiets met stang gelezen. Moet die stang er niet tussenuit, was dan ook zijn vraag.

 
Zweeloo kleurt komend weekend paars

Tussenstand Samenloop voor Zweeloo ruim € 30.000. Komende zaterdag om klokslag 17:00 uur gaat de SamenLoop voor Hoop Zweeloo van start. De organisatie heeft er dan acht intensieve voorbereidingsmaanden op zitten. 'Dat lijkt een hele periode, maar het is voorbij gevlogen,’ zegt Ellen Bakker-Bil, voorzitter van de SamenLoop organisatie. 'Het is een evenement met verschillende onderdelen die uiteindelijk allemaal in elkaar moeten passen.

 
Herfstweernattigheid buiten, Herfstfairwarmte binnen

Tijdens de Herfstfair van de kerk in Aalden op zaterdagmiddag 30 september was het een gezellige drukte. Een georganiseerde drukte, dat wel. En dat leverde zaterdag een kerkzaal vol prachtige bloemstukken op, waar op vrijdag nog een zaal vol takken, bessen, bloemen, bladen, kastanjes, vazen en schalen te zien was.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 123

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zorgen om zorg

TERZIJDE – column van Hans Terbach. In onze dorpen mogen we zeker niet mopperen over de aanwezigheid van wat in jargon de formele zorg heet: huisarts, apotheek, fysio, tandarts , Tre...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Dre...

woensdag, 10 januari 2018

Lees verder

Even voorstellen….Daan Heuver,

opbouwwerker Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) houdt vanaf vandaag (9 januari) wekelijks inloopspreekuur in de multifunctionele accommodatie ‘De Aelder Meent’ in Aal...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto