Algemeen nieuws
‘Bloeiend Benneveld’ ontvangt wisselkunstwerk “Water Natuurlijk”

Voor het onderscheidend burgerinitiatief op het gebied van duurzaam natuur- en waterbeheer heeft Water Natuurlijk Vechtstromen afgelopen vrijdag een bijzonder compliment gegeven aan Bloeiend Benneveld.  

Een compliment voor het initiatief van een groep inwoners van Benneveld om hun bermen in en om hun dorp ecologisch te onderhouden.

 
NLdoet in De Spil

Help jij mee? Op zaterdag 16 maart doen we met Dorpshuis De Spil mee aan NLdoet. Dit is een landelijke actie, waarbij in heel Nederland vrijwilligers de handen uit de mouwen steken.

 
Kijkdag voor verenigingen en belangstellenden
Zaterdag 30 maart Open Huis. Vorig jaar juli werd het nieuwbouwcomplex bij Zwembad Zweeloo officieel in gebruik genomen. Het complex, volledig gefinancierd uit subsidies, zorgt dankzij 150 m2 zonnecollectoren en 45 zonnepanelen niet alleen voor een enorme energiebesparing van het zwembad, maar doet daarnaast ook dienst als opslagruimte voor verenigingen.
 
Aaldenaren gaan nieuw horeca avontuur aan in Schoonoord

Op 1 maart a.s. opening cafetaria en sushirestaurant Molenzicht. Het echtpaar Marcel Koolen en Hai Zhen Li uit Aalden heeft samen met het echtpaar Xiaojuan Hu en Tiheng Chen, cafetaria/café Molenzicht aan de Tramstraat 19 te Schoonoord overgenomen.

 
Wereldgebedsdag in Aalden

Op de eerste vrijdag in maart wordt al sinds 1929, de hele wereld rond, WERELDGEBEDSDAG gehouden. Ook in Aalden bent u op 1 maart van harte welkom, om de liturgie, dit jaar samengesteld door Sloveense vrouwen, mee te vieren.

 
Stichting Energietransitie van A(alden) tot Z(weeloo) geeft praktische adviezen

‘Inwoners helpen met overgang naar andere energiebronnen’. De komende jaren verandert er veel op energiegebied. De overgang naar aardgasvrije dorpen heeft alleen kans van slagen als inwoners actief meedoen.

 
Glasvezel, nu of nooit

“Dat klinkt wel heel zwart wit”, zult u nu misschien denken. “Nu of nooit, zo’n vaart zal het toch niet lopen?” Maar zo’n vaart loopt het wel. Daarom durven wij dit stuk die titel wel mee te geven. Want waarom is de Stichting Glasvezel Zuidenveld ook alweer opgericht? Omdat de grote marktpartijen die onrendabele stukken Drenthe niet op de rest van de wereld wilden aansluiten.

 
Van ver naar Zweel: Ellen van der Linde

 ‘Ik heb een perfecte keuze gemaakt’ Ruim twee jaar geleden was Ellen van der Linde als orthopedagoog (leer- en gedragsproblematiek) beroepshalve aan het observeren in een groep 1 van het basisonderwijs. Toen gebeurde het volgende: een paar keer liep er een wat eigenwijs ogend meisje langs. Je kent ze wel twee staartjes, veel roze.

 
Tijdelijk restaurant ‘De Snoeppot’ van De Schutse een groot succes

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 1,2 en 3 van CBS De Schutse gewerkt over het thema ‘aan tafel’. Na veel gespeeld en geleerd te hebben over dit thema was het tijd om het eigen restaurant ‘de Snoeppot’ te openen.

 
Arnon de Vries (21) heeft geen seconde spijt van opleiding in verpleegkunde
De zorg komt veel mensen te kort. Er werken vooral weinig mannen in. In O.E.K. drie portretten van mannen die toch voor de verpleging kozen. Eerder kwamen Jeroen Kalsbeek uit Aalden en Yannick Wesseling uit Meppen al aan het woord. Nu zetten we de 21-jarige Arnon de Vries uit Aalden in de schijnwerpers. ‘Het doet me goed om oudere en hulpbehoevende mensen te helpen’.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 153

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Paasbult vakkundig in de hens

De droogte dreigde nog even roet in het eten te gooien, maar de paasvuren in onze dorpen konden eerste en tweede Paasdag gewoon doorgang vinden. Een mooi gegeven, want deze aloude ...

woensdag, 24 april 2019

Lees verder

Pluk&Deel verkoopt gedroogde appelstukjes ....

.... op vrijmarkt in Zweeloo voor het zwembad. Onlangs werd bekend dat de L.E.E.F. fair die al 6 jaar in Zweeloo gehouden werd ten bate van het Zwembad Zweeloo dit jaa...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder

Paaseieren zoeken Zweeloo

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd organiseerde Dorpsbelangen Sweel op Paaszaterdag het traditionele Paaseieren zoeken met een extra cadeautje voor de vinder van het gouden ei. Paashaas Jansje zorgde voor een gro...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto