Algemeen nieuws
Komen, gaan en blijven

In OEK staat regelmatig iets te lezen over mensen die ‘van elders’ in één van onze dorpen zijn komen wonen. In OEK staat regelmatig iets te lezen over mensen die, tijdelijk of voor altijd, onze dorpen verlaten. In OEK staat niet (vaak) iets te lezen, zo attendeerde een lezeres ons, over mensen die in onze dorpen zijn geboren en getogen én hier blijven wonen! In de eerste aflevering komen Arno en Lilianne Renting aan het woord.

 
Owen Schinkel: een update na een jaar

Dick en Caroline vinden het superleuk voor Owen dat hij voor een studie in Amerika heeft gekozen, en dat hij zo’n fijne plek heeft gevonden. ‘En’, zeggen Dick en Caroline, ‘het is het natuurlijke verloop van de dingen: opvoeden is je kind wortels en vleugels geven.’ Ze hebben Owen een goede basis en de ruimte gegeven om uit te vliegen, maar het voelt ook raar…….een kind zo ver weg.

 
Gemeenteraadsels: neem plaats op de stoel van een wethouder, raadslid of ...

Op donderdag 22 februari a.s. in Aelder Meent. Op donderdag 22 februari kunt u in de Aelder Meent plaatsnemen op de stoel van een wethouder, raadslid of bezorgde buurtbewoner. D66 Zuidoost-Drenthe nodigt u uit voor een avond ‘Gemeenteraadsels’: een gezelschapsspel over lokale politiek.

 
Uw stem op project ‘SAMEN’ is geld waard
De meeste stemmen tellen… dus kies voor Zwembad Zweeloo ! Het project “SAMEN” bij het Zwembad Zweeloo maakt kans op een subsidie van liefst 5.000 euro van de ING-bank. Voorwaarde is wel dat de projectwerkgroep de meeste stemmen moet bemachtigen van de in totaal vijf genomineerde projecten in de regio Emmen. Het is een spannende ontknoping en iedere stem telt! Daarom vragen wij u om een stem uit te brengen op het project via: www.helpnederlandvooruit.nl
 
Down Under echt walhalla voor Claudia en Salvador

In de OEK van weeknummer 1 konden jullie al lezen dat Salvador en Claudia zich uitermate goed vermaken in het verre Australië. Samenvattend kunnen we gerust stellen dat dit, een maand later, nog altijd het geval is. Het tweetal beleeft werkelijk te veel om op te noemen. Toch zullen we een deel van de activiteiten hier opsommen.

 
Zorgen om zorg (2)

TERZIJDE – column van Hans Terbach. Over de aanwezigheid van formele zorg maak ik me dus nog geen zorgen, hoewel de komende 10 jaar in Coevorden de behoefte aan huisartsenzorg met zo’n 27 % zal toenemen, m.n. door de verwachte vergrijzing.

 
Bewoners Aelderhof tijdelijk uit woning voor asbestsanering

“As ’t möt dan möt ‘t”. Vier tot acht dagen je huis uit vanwege asbestsanering. Dat ongewenste nieuws kregen de bewoners van de (oudste) seniorenwoningen aan de Aelderhof onlangs te horen van woningcorporatie Woonservice. In de woningen is asbest aangetroffen in het plafond bij de keuken, de kruipruimte en het toilet. Het gaat om in totaal zeven woningen, waarbij de mate van asbestverontreiniging per woning verschilt. Een gespecialiseerd bedrijf, Revoort BV uit Tweede Exloërmond, zal de komende twee maanden het asbest verwijderen.

 
Aanschuifmaaltijden Horecavereniging Zweeloo

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende 'Aanschuifmaaltijden'. Meer dan 10 jaar geleden is de Horecavereniging Zweeloo met de ‘Aanschuifmaaltijden’ begonnen; enerzijds om de 'drempel' voor het uit eten gaan te verlagen en anderzijds om de onderlinge contacten binnen de dorpen van onze 'gemeente' Zweeloo en tussen de dorpen onderling te versterken.

 
Geef aan de collectant van de Hersenstichting

Van 29 januari tot 3 februari 2018 vraagt de Hersenstichting uw steun. Vele enthousiaste collectanten gaan in Zweeloo, Aalden, Meppen en Benneveld op pad om geld in te zamelen voor al die mensen met een hersenaandoening. Vrijwel iedereen krijgt ooit in zijn of haar omgeving te maken met een hersenaandoening (wel of niet aangeboren). Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.

 
Zorgen om zorg

TERZIJDE – column van Hans Terbach. In onze dorpen mogen we zeker niet mopperen over de aanwezigheid van wat in jargon de formele zorg heet: huisarts, apotheek, fysio, tandarts , Treant, Icare, maatschappelijk werk, wijkverpleegkundige, etcetera. Allemaal in de buurt. Dat is echt geweldig. En men overlegt onderling ook nog om zo de zorg verder te kunnen verbeteren.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 129

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Herdenkingsplechtigheid tijdens de Nationale Dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2018

Zweeloo,  Aanwezig namens het gemeentebestuur: dhr. G. Mulder, raadslid Pvd...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Eerste bankje van ‘de Rode Draad’ geplaatst

Stichting Aelder Hooghe Kunsten start met unieke wandelroute. Met de plaatsing van het eerste bankje is Stichting Aelder Hooghe Kunsten vrijdagochtend officieel gestart met de uitvoering van het project ‘Rode Dra...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Lente Fair LEEF! in teken van puurheid, rust en vakmanschap platteland

Ook zesde editie op 5 en 6 mei a.s. weer ten bate van Zwembad Zweeloo. Zwem, eet, drink, bezichtig én geniet. Dat is wederom het veelzijdig thema van de zesde edi...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder
Willekeurige foto