Algemeen nieuws
Inspiratie en goede ideeën voor toekomst Aalden

Ruim dertig belangstellenden woonden zaterdagmiddag de door Dorpsbelangen Aalden georganiseerde bijeenkomst over de toekomst van Aalden bij. Bewoners, ook een enkeling uit Wezup, Meppen en Zweeloo en kandidaat-raadsleden van vrijwel alle politieke partijen, van jong tot ouder discussieerden respectvol met elkaar over participatie en de zoektocht naar sterke en te ontwikkelen punten voor de toekomst van Aalden.

 
Beweeg-/speel- en beleeftuin in Zweeloo

Leuke belevenissen zijn voor onze bewoners…. onbetaalbaar….. maar kosten vaak wel geld. Graag laten wij u kennis maken met onze stichting Zorg met Sterren. Deze stichting is in 2014 ontstaan vanuit onze behoefte om bewoners van Woongroep Zweeloo en deelnemers van Zorgboerderij ’t Haantje af en toe iets extra’s te kunnen bieden.

 
Curatio neemt activiteiten RS Groenvoorziening en Sportveldonderhoud over

Het in Dalen gevestigde hoveniersbedrijf Curatio heeft per direct de activiteiten van RS Groenvoorziening en Sportveldonderhoud uit Zweeloo overgenomen. Curatio is een allround hoveniersbedrijf gespecialiseerd in aanleg en onderhoud van tuinen.  Daarnaast is het sterk in het adviseren over inrichting en tuinaanleg.

 
De laatste

Terzijde – column van Hans Terbach. Zoals ik al eerder heb geschreven, is naast het natuurschoon de mentaliteit van de mensen de reden geweest naar Aalden e.o. te komen. Aan twee kenmerken van die geweldige mentaliteit van schouders er onder  kan ik echter moeilijk wennen, omdat ik vind dat daarom kansen verloren gaan. Vanuit de historie snap ik ze echter wel.

 
Gemeente investeert miljoenen in opknappen wegen en fietspaden

Grootste deel budget gaat naar asfaltwegen in het buitengebied. De gemeente Coevorden start op korte termijn met een grote opknapbeurt van het wegen- en fietspadennet. Een in het oog springend project is onder meer een nieuwe deklaag op de Wezuperstraat.

 
Meppen duldt geen verder uitstel reconstructie Mepperstraat

Dorp wil aanspraak maken op geld dat gemeente uittrekt voor achterstallig onderhoud. Meppen wil aanspraak maken op de extra investeringen die de gemeente Coevorden de komende periode gaat plegen aan het wegen- en fietspadennet. De gemeente trekt miljoenen euro’s uit voor  het achterstallig onderhoud.

 
Bewaren en vernieuwen

TERZIJDE – column van Hans Terbach. Woensdag 7 februari j.l. was Harm Dijkstra voor RTV Drenthe aan het Strunen in Meppen. Nu is er vergeleken met een paar jaar geleden weinig spontaans meer aan dit strunen, maar het voordeel is dat je echt belangwekkende zaken over de dorpen in Drenthe ziet en hoort. In Meppen natuurlijk het Frensenhoes en ook de Palms.

 
Vreemde vogels!

Al een paar dagen kom ik elke dag een aalscholver tegen. Dat kan natuurlijk, maar deze zit elke dag op de zelfde plek: een lantarenpaal. In de buurt liggen twee kleine visvijvers met daarom heen de nodige bomen, die naar mijn idee toch een veel betere slaapplek bieden dan  zo’n metalen lamp.

 
De Straat van de Maand: Koemarsendrift

In 2012 zijn we gestart met de Straat van de Maand. De teller van de zeer gewaardeerde rubriek, waarin straten van de voormalige gemeente Zweeloo worden belicht, staat inmiddels al op 45 (!) bijdragen. Onze lange reis brengt ons deze maand naar de Koemarsendrift in Aalden. De circa 350 meter lange straat is gelegen tussen Oud Aalden en de Aelder Hooghe en is voor velen ook de binnendoor route via de Hormaatsdijk naar Benneveld. De Koemarsendrift telt slechts vijf woningen.

 
Van het aardgas af, maar wat dan ..?

Informatieavond CDA Coevorden woensdag 14 maart in De Spil in Zweeloo. Het CDA Coevorden organiseert 14 maart a.s. in samenwerking met ‘De Energiewerkplaats Drenthe’ een bijeenkomst met als thema ‘’Van het Aardgas af, maar wat dan?” Het doel van deze informatieavond (20.00 uur) in dorpshuis De Spil is om na te gaan en na te denken hoe we ‘gasloos’ door het leven kunnen gaan.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 131

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Samen verduurzamen levert meer voordeel op!

Gezamenlijke stroomopwekking biedt kansen voor inwoners van voormalige gemeente Zweeloo Samen verduurzamen levert meer voordeel op!...

dinsdag, 29 mei 2018

Lees verder

Nieuw in gezondheidscentrum Zweeloo: Podopraktijk Pol

Kennismaking tijdens ‘Open dag’ vrijdag 1 juni a.s. van 10.00 - 14.00 uur. Mijn naam is Marjolijne Pol. Ik ben pedicure en registerpodoloog en woon samen met mijn man Rob en onz...

woensdag, 23 mei 2018

Lees verder

Terugblik op 25-jarig jubileum van de Korenhof

Afgelopen week werd het 25-jarig jubileum van woonwijkcentrum De Korenhof gevierd. In een fotoreportage van Monique en Shelly Jonkman blikken we terug op de zeer geslaagde festivi...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder
Willekeurige foto