Algemeen nieuws
Ina Denen werkt hard aan rentree op ‘t Alterbarg
Vraag Ina Denen voorlopig even niet om een voordeur te schilderen. De inwoonster van Zweeloo zal zich nog wel eens tien keer bedenken voordat ze weer op eenzame hoogte met de kwast aan de slag gaat.
 
Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Drentse platteland. Vandaag de dertiende bijdrage van het Zeeuws Meisje in Drenthe. Dit keer brengt ze een bezoek aan S.V Willem Tell….

 
De Gazelle voelt zich de koning te rijk

Van een trouwe lezeres van deze rubriek kregen we begin deze zomer een prachtig boek over de geschiedenis van de Gazelle. In haar boek Eeuw in versnelling schetst schrijfster Marian Rijk de geschiedenis van Gazelle als grootste fietsfabrikant van het land, met daaraan gekoppeld de geschiedenis van de familie Kölling-Breukink, die de fabriek tot in de jaren ’70 heeft geleid.

 
Wout Ann Botter uit Wezup nauw betrokken bij Humanitas

“Wij zoeken mensen die ons helpen dit werk in stand te houden”. Wout Ann Botter uit Wezup is de enthousiasmerende voorzitter van Humanitas Coevorden. In een reportage van Jos Grootscholten maken we nader kennis met de doelstelling van Humanitas en betrokken wijze waarop Wout Ann al vele jaren bij Humantias betrokken is.

 
Meppen start actie voor extra AED
In Meppen zijn we een actie gestart om een extra AED te krijgen. Bij een hartstilstand, die ook jou of de mensen om je heen kan treffen, is er binnen 6 minuten een AED nodig. Een ambulance is niet altijd op tijd. Er moet altijd 24/24 een AED beschikbaar zijn. Daarom heeft Meppen meerdere AED's nodig.
 
Duurzaamste huis van Drenthe ook in race voor duurzaamste huis van Nederland

Stemmen kan tot 16 november a.s. Huub Onland en Stieneke Lucassen uit Meppen hebben het duurzaamste huis van Drenthe. Dat werd afgelopen dinsdag bekend gemaakt. Hun woning aan de Mepperstraat 44 maakt nu kans op de titel 'Duurzaamste huis van Nederland 2018'.

 
Heel Nederland geeft tijdens de Dorcas Voedselactie

Gereformeerde kerk in Aalden steunt landelijke actie. Supermarkten, kerken, kinderen en ontzettend veel klanten in de winkel. Heel Nederland geeft tijdens de Dorcas Voedselactie. Meer dan 10.000 vrijwilligers zijn op de been om producten in te zamelen en er uiteindelijk 30.000 pakketten van te maken.

 
Trektocht te paard voor speciale rolstoel Nienke Leenman uit Aalden
'Veel bewondering voor doorzettingsvermogen Nienke, maar ik zie ook dat ze het steeds moeilijker krijgt met haar huidige rolstoel'. De  herfstvakantie 2018 krijgt voor Bianca Schipper een heel speciale dimensie. Met haar Friese merrie Fenna reist de 44-jarige inwoonster van Ophemert naar Aalden.
 
Studiekring Aalden e.o.

Vindt u het prettig om:

. Op de hoogte te blijven van hedendaagse ontwikkelingen?

. Nieuwe mensen te ontmoeten?

 
‘Ooievaar gelukkig weer vaste gast in Zweeler dorpen’

No matter if your black or white. In Zweeloo en omgeving is hij alweer jaren een vaste gast en zien we de majestueuze vogels regelmatig op de warme luchtstromen over de dorpen zweven: de Ooievaar. In de jaren 70 van de vorige eeuw was de ooievaar bijna helemaal verdwenen, maar dankzij verschillende lokstations, bijvoorbeeld de Lokkerij in De Wijk, en andere projecten is deze zwart-witte vogel met zijn rode snavel en poten weer helemaal terug.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 147

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Arnon de Vries (21) heeft geen seconde spijt van opleiding in verpleegkunde

De zorg komt veel mensen te kort. Er werken vooral weinig mannen in. In O.E.K. drie portretten van mannen die toch voor de verpleging kozen. Eerder kwamen Jeroen Kalsbeek uit Aalden ...

dinsdag, 12 februari 2019

Lees verder

Paula Wijtmans uit Wezup krijgt hulp bij het nagenoeg “wolf-proof” maken van haar schapenland

  Onlangs hebben een achttal vrijwilligers van Wolf Fencing een schapenraster in Wezup helpen aanpassen om het wolfwerend te maken. Schapenhoudster Paula Wijtmans uit Wezup heeft Wolf Fencing om advies gevraagd, nad...

dinsdag, 12 februari 2019

Lees verder

Ideeën gezocht voor facelift Busstation Zweeloo

Dinsdag 26 februari inloopmiddag dorpshuis De Spil. Je stapt met je twee kinderen uit de bus. Het is warm en je gaat onder een bijzondere kunstboom met zonnepanelen op een moo...

dinsdag, 12 februari 2019

Lees verder
Willekeurige foto