Algemeen nieuws
Pluk&Deel zoekt gezellige aanpakkers

Hé ken je ons nog? We zijn er vanwege een slecht appeljaar een jaartje tussenuit geweest, maar dit jaar staan we weer in de Pluk&Deel-modus. Heb je ook zin om dit najaar weer samen appels te plukken, verwerken en te verkopen voor een goed doel in onze omgeving? Laat het ons weten!

 
Werkgroep weidevogelnestbescherming doet dringende oproep:

“Voorkom nestverstoring in het broedseizoen”. In maart begint het broedseizoen weer voor de weidevogels. Kievieten, grutto’s, wulpen en scholeksters zijn onderweg en zullen vanaf eind maart tot in de maand juni gaan nestelen en broeden op de bouwgronden en weidegebieden rondom onze dorpen. In 80% van de legsels gaat het om kievieten, voor 10% betreft het scholeksters. In onze regio broeden verder nog, zij het spaarzaam, grutto’s, tureluurs, wulpen en wilde eenden.

 
Groep 1/2 van o.b.s. De Anwende op geheime Valentijns Missie…

Afgelopen woensdag werden er in de Zweeler dorpen tijdens Valentijnsdag weer flink wat rode hartjes, Valentijnsknuffels en Valentijnskaarten uitgedeeld. Hoewel deze dag voornamelijk wordt gevierd door volwassenen en jongeren, wordt het meer en meer een thema waar ook peuters en kleuters iets mee doen. Ook groep 1 & 2 van o.b.s. De Anwende deed een flinke duit in het zakje!

 
Deel opbrengst maar Inloophuis Sigrids Garden
Eindstand SamenLoop voor Hoop Zweeloo € 57.628,40. Een paar maanden na de zeer geslaagde Samenloop voor Hoop Zweeloo heeft de organisatie de balans opgemaakt. Door nagekomen giften en sponsoring is de opbrengst voor KWF Kankerbestrijding uiteindelijk opgelopen naar het fantastische bedrag van ruim € 57.628,40.
 
Nieuwe locatie voor landbouwwerktuigen Boermarke Sweel

Even dachten we afgelopen zaterdagmiddag een protestactie van boze Zweeler boeren te zien. Luid toeterend maakte een tiental trekkers met allerlei werktuigen een opvallend rondje door het dorp. Maar nee, niets was minder waar. Het was geen luid protest, maar een ludieke aankondiging van de Boermarke van Sweel dat hun “machinepark” een nieuwe thuisbasis had gevonden.

 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 28 februari organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties.

 
Derde Wisper manluu-avond wederom grandioze happening!

Liefst vijftig manluu tussen de 18 en 80 jaar hadden zich afgelopen vrijdagavond verzameld bij Wim Hegen voor de jaarlijkse mannenavond. Zoals voorgaande jaren bestond het programma uit veel gezelligheid, veel  borrelpraat en gelardeerd met activiteiten op het Westeinde en de Wezuperstraat.

 
VluchtelingenWerk in het AZC zoekt vrijwilligers.

Zoekt u misschien een boeiende bezigheid in de buurt? Natuurlijk weet u dat er een asielzoekerscentrum aan de Het Witte Zandpad 1 in Aalden is. Hebt u wel eens geprobeerd u voor te stellen hoe het voor deze mensen moet zijn om in een ver, vreemd land je toevlucht te zoeken? Zou u het fijn vinden als er dan vrijwilligers zijn die je helpen om brieven te begrijpen?

 
Komen, gaan en blijven

In OEK staat regelmatig iets te lezen over mensen die ‘van elders’ in één van onze dorpen zijn komen wonen. In OEK staat regelmatig iets te lezen over mensen die, tijdelijk of voor altijd, onze dorpen verlaten. In OEK staat niet (vaak) iets te lezen, zo attendeerde een lezeres ons, over mensen die in onze dorpen zijn geboren en getogen én hier blijven wonen! In de eerste aflevering komen Arno en Lilianne Renting aan het woord.

 
Owen Schinkel: een update na een jaar

Dick en Caroline vinden het superleuk voor Owen dat hij voor een studie in Amerika heeft gekozen, en dat hij zo’n fijne plek heeft gevonden. ‘En’, zeggen Dick en Caroline, ‘het is het natuurlijke verloop van de dingen: opvoeden is je kind wortels en vleugels geven.’ Ze hebben Owen een goede basis en de ruimte gegeven om uit te vliegen, maar het voelt ook raar…….een kind zo ver weg.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 131

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Samen verduurzamen levert meer voordeel op!

Gezamenlijke stroomopwekking biedt kansen voor inwoners van voormalige gemeente Zweeloo Samen verduurzamen levert meer voordeel op!...

dinsdag, 29 mei 2018

Lees verder

Nieuw in gezondheidscentrum Zweeloo: Podopraktijk Pol

Kennismaking tijdens ‘Open dag’ vrijdag 1 juni a.s. van 10.00 - 14.00 uur. Mijn naam is Marjolijne Pol. Ik ben pedicure en registerpodoloog en woon samen met mijn man Rob en onz...

woensdag, 23 mei 2018

Lees verder

Terugblik op 25-jarig jubileum van de Korenhof

Afgelopen week werd het 25-jarig jubileum van woonwijkcentrum De Korenhof gevierd. In een fotoreportage van Monique en Shelly Jonkman blikken we terug op de zeer geslaagde festivi...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder
Willekeurige foto