Algemeen nieuws
Geslaagd, de vlag kan uit!

Janine Haddering uit Wezup heeft de opleiding tot Docent Beeldende Kunst en Vormgeving succesvol afgerond aan de docentenopleiding van Academie Minerva. 

 
Pluk&Deel. Nieuwe start

Na een verdiende winterrust is Pluk&Deel vol frisse zin begonnen aan een nieuw appelhoofdstuk. Half april kwam de werkgroep met enkele nieuwe leden weer bij elkaar. De werkgroep bestaat uit: Willy-Anne Stiphout, Margreet Schuiling, Trees Kool, Carin Chorus en Martine Ponstein.

 
Zondag 5 augustus toertocht Heinkel-scooters

Op uitnodiging van Piet en Grietje Hollander brengt de Heinkel scooterklub 'De Kwakel' zondag 5 augustus a.s. een bezoek aan Zuidoost-Drenthe. Er wordt voor de liefhebbers van deze oldtimer scooters een toertocht door de omgeving uitgezet.

 
c.b.s. De Schutse sluit het schooljaar feestelijk af

Voorafgaande aan het eindejaarsfeest van c.b.s. De Schutse heeft Henk Askes uit Meppen afgelopen vrijdag na ruim 22 jaar afscheid genomen als dramadocent. Nadat Henk in het zonnetje was gezet door directeur Max Tetelepta gingen de leerlingen in groepjes (mix van groep 1 t/m 8) de buurt in voor een fotospeurtocht.

 
Henk-Jan Tangenberg brengt eerste cd uit

Zanger en entertainer Henk-Jan Tangenberg heeft deze maand zijn eerste cd op de markt gebracht. ‘Tijd voor gezelligheid’ is het debuut van de 26-jarige zanger uit Aalden, die al bij tien jaar het podium betreedt bij feesten en partijen.

 
Lotte Tempelman loopt stage bij bekende Texelse schapenboer

Stage bij BN’ers…………. 'Ook daar moet gewoon gewerkt worden……….!' Lotte Tempelman heeft afgelopen maand een onvergetelijke stage beleefd. De 17-jarige inwoonster van Aalden was werkzaam bij de van Boer Zoekt Vrouw bekende Texelse schapenboer Jan en diens vrouw Rianne. Lotte doet de opleiding Paraveterinair Niveau 4 (dierenartsassistente).

 
Geslaagd, de vlag kan uit!

Jordy Werkman slaagde afgelopen maand op het Esdal College in Oosterhesselen voor zijn MAVO-diploma. Er was meer goed nieuws bij de familie Werkman: ook Charel is geslaagd voor haar studie “Leisure & Hospitality (recreatie)” aan het Drenthe College.

 
o.b.s De Anwende zwaait populaire conciërge André uit

Conciërge André Jonkers uit Schoonoord nam afgelopen woensdag afscheid van o.b.s. De Anwende. Hij gaat met pensioen. Het was nog net voor de eeuwwisseling, ongeveer 20 jaar geleden, dat André zijn intrede deed bij toenmalige basisschool Aelder Hooghe.  

 
De Gazelle houdt de traditie in ere

Het was uiteindelijk de Gazelle zelf die begon te steigeren. Hij had het helemaal gehad met die sombere garage, sprak hij dreigend. “Weet je wel hoe lang ik al werkloos ben ”, vroeg hij uitdagend. Voordat we antwoord konden geven, gaf hij zelf al het antwoord: 9 maanden! “Er verdwijnen al zoveel tradities in Sweel”, vervolgde hij zijn ongenoegen. “De Zweeler Markt, het Masters Springen. We laten het toch niet gebeuren dat de Gazelle ook aan dit rijtje wordt toegevoegd.”

 
‘Net als in Dalen gaan we met alle inwoners een fantastisch Zuidenveld-feest neerzetten’

Voor Zweeloo wacht in 2019 een flinke uitdaging, maar……. De exacte data in 2019 zijn nog niet bekend, maar één ding is zeker: het Zuidenveldfeest komt volgend jaar weer naar Zweeloo. Afgelopen zondag kreeg Nathalie Mathijsen, voorzitter van de Zweeler Zuidenveld commissie, het stokje letterlijk overgedragen van haar collega Ben van de Griend uit Dalen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 140

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Staat het duurzaamste huis van Nederland in Meppen?

Er kan nog tot 21 oktober gestemd worden op Mepperstraat 44. Dit najaar gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Dat huis zou zo maar...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Fotograaf Ina Brinks opnieuw in de prijzen

'Vakmanschap bij de bouwers én de fotograaf’.  Ina Brinks is opnieuw in de prijzen gevallen bij een fotowedstrijd. De inwoonster van Zweeloo heeft met een bijzondere blik op de kerk en toren van...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

‘Highschool ideale manier om mij voor te bereiden op vervolgstudie’

Je 16-jarige dochter naar Amerika laten gaan is een hele stap. De dochter van Eva en Rob Appeldoorn had het al jaren in haar hoofd: Mellanie wilde graag een jaar in ...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto