Algemeen nieuws
Feest van de Geest in Zweeloo

Vanaf donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, gaat het Feest van de Geest van start. Het is een landelijk kerk- en kunstevenement dat één keer in de twee jaar wordt georganiseerd. Dit houdt in dat er in onze kerk meerdere kunstwerken te zien zullen zijn van Marijke Reijs uit Emmen.

 
Straat van de Maand: Bennevelderstraat

De Bennevelderstraat heeft een roemrijk verleden. Genieten van een rustige woonomgeving lukt niet overal, maar aan de Bennevelderstraat in Benneveld lukt dat nog prima. Het lijkt alsof de boerderijen hier achteloos zijn neergezet, vanzelfsprekend bijna.

 
Meehaken aan grootste deken ter wereld

Zweeler handwerkgroep levert bijdrage aan wereldrecordpoging ‘Grootste Gehaakte Deken’. De handwerkgroep Zorg en Welzijn van het Rode Kruis (afd. Zweeloo), heeft een deken gemaakt als onderdeel van de grootste deken van de wereld.

 
Koningsdag 2018 in Zweeloo: gezellige vrijmarkt en fietstocht

Op het terrein achter Tante Sweel werden op Koningsdag diverse activiteiten georganiseerd. Een gezellige vrijmarkt, een fietstocht en live-muziek van Anne Satter: de verjaardag van de koning werd in Zweeloo goed gevierd.

 
De Korenhof viert 25-jarig bestaan met reünie

Op 13 mei bestaat woonwijkcentrum De Korenhof in Aalden, een van de locaties van Treant Zorggroep, 25 jaar. En dat wordt gevierd! Op maandag 14 mei is iedereen die de afgelopen 25 jaar bij De Korenhof betrokken is geweest, van harte welkom voor de reünie.

 
Herdenkingsplechtigheid tijdens de Nationale Dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2018

Zweeloo,  aanwezig namens het gemeentebestuur: dhr. G. Mulder, raadslid PvdA.

 
Eerste bankje van ‘de Rode Draad’ geplaatst

Stichting Aelder Hooghe Kunsten start met unieke wandelroute. Met de plaatsing van het eerste bankje is Stichting Aelder Hooghe Kunsten vrijdagochtend officieel gestart met de uitvoering van het project ‘Rode Draad’.

 
Lente Fair LEEF! in teken van puurheid, rust en vakmanschap platteland

Ook zesde editie op 5 en 6 mei a.s. weer ten bate van Zwembad Zweeloo. Zwem, eet, drink, bezichtig én geniet. Dat is wederom het veelzijdig thema van de zesde editie van de Lente Fair LEEF!, die op zaterdag 5 en zondag 6 mei a.s. op het terrein van camping De Knieplanden in Zweeloo op het programma staat.

 
Stralende zaaidag in ‘Bloeiend Benneveld’

Vrijwilligers gingen zondag onder zomerse temperaturen aan de slag in Benneveld in het kader van Nationale Zaaidag. Ze kwamen bijeen op de Brink in Benneveld om na een introductie en uitleg van Gijsbert Six en Norbert Kusters aan het werk te gaan voor een Bloeiend Benneveld. Vorig jaar werd er al een succesvol begin gemaakt met dit project.

 
De Anwende voorloper op het gebied van een gezonde leefstijl

‘Geen kinderen met overgewicht op school’. Reeds in de beginjaren van het nieuwe millennium werd er op o.b.s. De Anwende al met de leerkrachten en de ouders gefilosofeerd over een gezondere eetpauze op school. Dit resulteerde al in 2003 tot een proefperiode van drie maanden, waarbij op drie dagen per week tijdens de eerste pauze plukfruit, zoals peer, appel en banaan door de kinderen werd genuttigd.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 136

Zoeken in de site

Laatste nieuws

De Gazelle komt thuis met blauwe bessen

De nieuwe laag asfalt op de weg naar Wezup oogt deze vrijdagmiddag als een racecircuit. Met de nodige fantasie veranderen de bloemrijke akkerranden achter onze zonnebril zelfs in vangrails. Misschien is ...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Hoera, de vlag kan uit!

Nathalie en Mellanie Appeldoorn hebben hun eerste diploma op zak. De 16-jarige tweeling uit Aalden slaagde op het Esdal College in Oosterhesselen probleemloos voor het MAV...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

'The American Dream' van Mellanie Appeldoorn

‘Leerzaam om andere culturen te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten’. Het is altijd al haar droom geweest om een jaar naar een High School in Amerika te gaan. ‘Amerika is een land waar veel te ontdekken valt en is he...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder
Willekeurige foto