Algemeen nieuws
Paula Wijtmans uit Wezup krijgt hulp bij het nagenoeg “wolf-proof” maken van haar schapenland

 

Onlangs hebben een achttal vrijwilligers van Wolf Fencing een schapenraster in Wezup helpen aanpassen om het wolfwerend te maken. Schapenhoudster Paula Wijtmans uit Wezup heeft Wolf Fencing om advies gevraagd, nadat in de directe omgeving het afgelopen jaar meerdere schapen aantoonbaar door een wolf zijn gedood.

 
Ideeën gezocht voor facelift Busstation Zweeloo

Dinsdag 26 februari inloopmiddag dorpshuis De Spil. Je stapt met je twee kinderen uit de bus. Het is warm en je gaat onder een bijzondere kunstboom met zonnepanelen op een mooi bankje zitten. Naast je zie je een kleurrijk bloemperk. Je kijkt voor je uit en ziet een schilderijlijst met een tekst eronder. ‘Ons museum is buiten, Kunstenaarsdorp Zweeloo’ staat erop geschreven.

 
Vrouwen van Nu eert jubilarissen

40 jaar lidmaatschap. Op de jaarvergadering van Vrouwen van Nu eerder deze maand, werd een grote groep vrouwen geëerd om hun 40 jaar trouw lidmaatschap van de vereniging.

 
Volle bak bij informatieavond Glasvezel Zuidenveld in Wezup

 

Afgelopen dinsdag was Wezup aan de beurt in de estafetterij van infoavonden van de Stichting Glasvezel Zuidenveld. De schuurzaal van HCR Hegen was goed gevuld met belangstellenden. Na een korte aftrap gaf Glasvezel Zuidenveld voorzitter Jaap Ruiter op 5 februari bij Hegen in Wezup het woord aan Marja Jonkers.

 
Aalden is twee AED’s rijker

Informatieavond over werking van AED. In Oes Eig’n Kraantien van 23 januari j.l. hebben wij u geïnformeerd over de voorgenomen plaatsing van twee AED’s (Automatische Externe Defibrillator) bij de Praktijk van Fysiotherapie Henriette Blokzijl en ‘t Hoes van Hol-An van Bas Been.

 
Straat van de maand: Veentiesweg in Meppen

Logische naam, onlogische nummering. Komend over de Brinken in Meppen, richting de Lange Möpper, is naar rechts het straatnaambordje “Veentiesweg” te zien.

 
Zweeler over Ver: Emma de Kok en Jan Willem de Kleuver

FAKE Oes Eig’n Kraantien blijkt feestgids voor huwelijksfeest. Als je een O.E.K. onder ogen komt met artikelen over voetbal, Sweelpop, Zweeler geschiedenis, handbal, Aalden Rondomme, Zweeler Cross Thriatlon, dan denk je: “Zo, zeg! Veel gebeurd de afgelopen tijd……!”

 
Voormalige basisschool De Krosbulten heeft nieuwe eigenaren

Gerard Parlevliet en Rhea Wessemius: ‘We gaan hier nooit meer weg’. De voormalige openbare basisschool De Krosbulten aan de Brugstraat in Wezup kent sinds kort nieuwe eigenaren. Gerard Parlevliet en Rhea Wessemius uit Emmen zijn de trotse nieuwe bewoners. Hoe ze hun nieuwe woonplek tot dusver ervaren?

 
Ra, ra, ra, ra, raar…

Ineens was hij zoek; de banner van Vrouwen van Nu die bij een evenement bij de molen werd gehouden. Nee, niet met oudjaar maar al maanden eerder… Na een lange zoektocht doen we daarom deze oproep: heeft iemand hem veilig gesteld en vergeten door te geven?

 
Taal of Toal
Als niet-autochtoon moet je vooral geen Drents proberen te praten. Je maakt je eerder belachelijk dan dat mensen het op prijs stellen. Ik betrap me erop dat ik toch een aantal Drentse woorden aan het overnemen ben, niet bewust maar het gebeurt gewoon. Verstaan gaat ook steeds beter.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 153

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Paasbult vakkundig in de hens

De droogte dreigde nog even roet in het eten te gooien, maar de paasvuren in onze dorpen konden eerste en tweede Paasdag gewoon doorgang vinden. Een mooi gegeven, want deze aloude ...

woensdag, 24 april 2019

Lees verder

Pluk&Deel verkoopt gedroogde appelstukjes ....

.... op vrijmarkt in Zweeloo voor het zwembad. Onlangs werd bekend dat de L.E.E.F. fair die al 6 jaar in Zweeloo gehouden werd ten bate van het Zwembad Zweeloo dit jaa...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder

Paaseieren zoeken Zweeloo

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd organiseerde Dorpsbelangen Sweel op Paaszaterdag het traditionele Paaseieren zoeken met een extra cadeautje voor de vinder van het gouden ei. Paashaas Jansje zorgde voor een gro...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto