Algemeen nieuws
46e Zweeler Markt met Melrose, warenmarkt, The Sweelsingers en Hemmeltied

“Een andere tijd in het jaar, een iets andere opzet, maar zeker niet minder gezellig!” De 46eeditie van de Zweeler Markt staat voor de deur. Dit jaar is de markt voor het eerst in oktober, omdat er in de zomermaanden al zoveel in de regio georganiseerd wordt. Het belooft van 6 tot 8 oktober a.s. een gezellig weekend te worden bij de brink in Oud-Aalden. Met feestband Melrose op vrijdagavond en de traditionele warenmarkt met optredens van de shantykoor The Sweelsingers op zaterdag. Ook zendt RTV Drenthe live uit met het programma Hemmeltied.

 
SamenLoop voor Hoop: Succesvol dankzij sponsoren

De SamenLoop voor Hoop organisatie heeft inmiddels het evenement op 7 en 8 oktober goed in de steigers staan. Nog een paar kleinigheidjes en dan kan de 24 uurs wandelestafette op 7 oktober om 17.00 uur van start gaan. De organisatie is begonnen met een budget van 0 euro en probeert de kosten minimaal te houden om een zo groot mogelijk bedrag te kunnen overhandigen aan KWF Kankerbestrijding.

 
Opfriscursus voor rijbewijsbezitters door verkeersschool Veenstra in Zweeloo

“Samen gaan we voor verkeersveiligheid!” Op 10 en 17 oktober a.s. in de dorpshuis De Spil.
Zou u uw theorie-examen halen als u hem nu opnieuw zou moeten doen? Volgens een onderzoek van het CBR (april 2017) zou maar liefst 78% van de huidige automobilisten zakken. De verkeersregels zijn in de loop der jaren namelijk behoorlijk uitgebreid en veranderd. Alleen al in de maand juni kwamen er maar liefst 14 verkeersborden bij!

 
Schooljaar goed begonnen bij c.b.s. De Schutse!

De traditionele ‘Back to the Schutse’ BBQ vond afgelopen vrijdag plaats. De weersomstandigheden zaten niet echt mee, maar met een grote partytent voor de deur werd het een gezellige boel op het leerplein en in de tent. Met een goede opkomst, lekker eten en een gemoedelijke sfeer is het schooljaar goed van start gegaan!

 
Mooie acties voor de SamenLoop voor Hoop

Ook "Glazen Huis"actie op Brink van Oud Aalden. Nog een kleine maand en dan kleurt Zweeloo en wijde omgeving paars! We zien nu al dat er zachtlila begint te onstaan door alle acties die door teams worden georganiseerd.

 
Herfstfair bij Woongroep Zweeloo

Op zaterdag 28 oktober a.s. staat bij Woongroep Zweeloo van 13.00-17.00 uur de derde Herfstfair op het programma. De afgelopen twee jaar waren succesvolle middagen met een prima opbrengst voor de standhouders. De opbrengst van de kraam is uiteraard voor de kraamhouder zelf.

 
Oogstfeest in Meppen

In het weekend van 23 en 24 september staat Meppen in het teken van een bijzonder Oogstfeest. Dit is een nieuw initiatief van een groep enthousiaste ‘Möppers’. Nu zich al meer dan vijftig deelnemers hebben aangemeld om hun oogst en alles wat daarmee samenhangt aan het publiek te presenteren, ziet het er naar uit dat dit initiatief kan uitgroeien tot een jaarlijkse traditie.

 
Zeer geslaagd 60-jarig jubileumfeest Toneka en Twientiesveen

WHOLE LOTTA. De naam van de groep die het Mepperfeest tot een muzikaal einde bracht, als titel boven dit stukje over het feest van afgelopen zaterdag, dekt de hele lading….. er was een ‘whole lotta’ te beleven. Of, op z’n Drents: er was hiel wat te beleven! De commissie die het 60-jarig bestaan van zowel de activiteitenvereniging Twientiesveen als de toneelclub Toneka vorm gaf, had een programma samengesteld waarin ieder wel iets van zijn of haar gading vond, of ook wel meer dan ‘iets’. Een programma dat begon om 6.30 uur en eindigde rond 1 uur, ’s nachts, wel te verstaan.

 
Herfst-Fair in de Drieklank

“Al in februari van dit jaar werd het plan opgevat een Herfstfair te houden in De Drieklank in Aalden,” zo begint één van de organisatoren het verhaal. “Een datum werd vastgelegd: zaterdag 30 september. En toen bleek gaandeweg dat er een Oogstfeest gehouden ging worden in Meppen. En de Samenloop voor Hoop met de Zweeler Markt begon vorm te krijgen. Waren wij even blij dat onze datum precies tussen deze andere evenementen ingepland bleek te zijn. Want er waren al plannen geconcretiseerd. Maar zo op de 30eseptember zullen we geen ‘concurrenten’ van elkaar worden.”

 
Joop en Ria Zwiep: 25 jaar lekker koken en eten

Met het vertrek van Kookatelier Joop Zwiep naar Assen verliest Zweeloo een blikvanger van jewelste. Voor veel Zweelers is dat even slikken en wennen. Bijna 25 jaar was restaurant Idylle en later Kookatelier Joop Zwiep een ware twee-eenheid met het dorp. Iets waar “we”, laten we eerlijk zijn, best wel trots op waren. Immers, het succes van chef-kok Joop Zwiep straalt en straalde ook een beetje op ons als Zweelers af. Maar goed, vanaf deze week is het Kookatelier gevestigd in Assen en uiteraard wensen we Joop en Ria alle succes en geluk toe in hun nieuwe uitdaging. Afgelopen donderdag, op de laatste dag van augustus, gingen we even langs voor een terug- en vooruitblik.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 123

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zorgen om zorg

TERZIJDE – column van Hans Terbach. In onze dorpen mogen we zeker niet mopperen over de aanwezigheid van wat in jargon de formele zorg heet: huisarts, apotheek, fysio, tandarts , Tre...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Dre...

woensdag, 10 januari 2018

Lees verder

Even voorstellen….Daan Heuver,

opbouwwerker Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) houdt vanaf vandaag (9 januari) wekelijks inloopspreekuur in de multifunctionele accommodatie ‘De Aelder Meent’ in Aal...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto