Algemeen nieuws
Straat van de Maand: De Kloosterdwarsweg !

Van een modderig zandpaadje tot een straat met Koninklijke allure: Op 19 juni 2009 kwam niemand minder dan koningin Beatrix een kijkje nemen bij de gouden boom, oftewel de meditatieboom aan de Kloosterdwarsweg, waardoor de straat voor altijd op de kaart werd gezet. 

 
Indienen aanvraag dorpsbudget Aalden 2017

Zoals u misschien al heeft gelezen of gehoord, heeft Dorpsbelangen Aalden van de gemeente een budget van € 20.000,-- ontvangen ter verdere verbetering van de leefbaarheid in het dorp.

 
Positieve cijfers inzameling plasticafval in Coevorden

Area heeft de afvalcijfers van het eerste kwartaal met de PMD-containers bekendgemaakt. De inwoners van de gemeente Coevorden doen het goed! Er worden veel plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons gescheiden van het restafval.

 
Julia Oldengarm voor avontuurlijke stage naar Suriname

21-jarige studente helpt kinderen met spraak- en taalproblemen.Julia Oldengarm stapt op 24 februari a.s. voor ruim vier maanden in een heel andere wereld. De 21-jarige studente logopedie kiest voor een avontuurlijke stage in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

 
Winterwandeling door Zweeloo en Aalden

Laat u verrassen ..... loop op 28 december mee met een winterwandeling door de sfeervolle dorpen Zweeloo en Aalden en laat u betoveren door de mooie, historische verhalen over de omgeving. In deze donkere dagen van het jaar brengt de wandeling u op de mooiste plekjes van onze schilderachtige dorpen.

 
Piet en Grietina van der Haak gaan terug naar de Groninger 'roots'

Na ruim een kwart eeuw keren Piet en Grietina van der Haak het dorp Zweeloo de rug toe. Het verlangen om terug te keren naar Groningen speelde al langer. Ooit spraken Piet en Grietina af dat ze weer zouden verhuizen naar Groningen. Dat moment nadert nu met rasse schreden: eind januari verlaten ze Zweeloo en kiezen welbewust voor stad en ommeland.

 
Zeer geslaagde Sweelpubquiz

De Sweeltoppers voor de tweede keer winnaar. De oproep om mee te doen met de pubquiz, georganiseerd door de jongeren van Sweelpop, had tot resultaat een goed gevulde kantine op sportpark ’t Alterbarg, afgelopen vrijdag. Twaalf teams maar liefst gingen met elkaar de strijd aan, tijdens deze 2eeditie. Parate kennis, wetenswaardigheden over Sweelpop, luisteren naar muziekfragmenten, zelfs een heuse ‘shit-foto-ronde’ vormden de onderdelen waarop gescoord kon worden.

 
Jongeren zetten kerstbomen op!

Zaterdagmorgen hebben vijf jongeren uit Aalden en Zweeloo acht kerstbomen met lichtjes aan beide kanten van het 30-kilometer deel van de Aelderstraat geplaatst. Charel, Danique, Joyce, Justin en Shelly trotseerden graag de waterkou om een bijdrage te leveren aan het ontstaan van een mooi kerstgevoel in ons dorp.

 
Voorlopig pas op de plaats met opknappen Kleikoel’n

Het initiatief van buurtvereniging de Naobers uit Benneveld om het stukje natuur de Kleikoel’n grondig op te knappen is voorlopig van de baan. Een aanvraag van € 10.000 uit het Stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden werd begin deze maand helaas niet gehonoreerd. Daarnaast bleken onderlinge verschillen van inzicht over de aanpak tot dusver onoverbrugbaar. Redenen genoeg om voorlopig even pas op de plaats te maken.

 
Een kijkje in Ina ’s keuken

“Ik werk alleen met verse producten”. Betaalbare kwaliteit, een breed assortiment en betrouwbaarheid daar staat cateraarster Ina van Veen uit Zweeloo voor. Ze begon met de verkoop van wat hapjesschalen bij het bedrijf Comeba Foodservice waar ze destijds werkte. Gewoon om te proberen of het aan zou slaan. Nou, dat bleek zo te zijn. Het liep zo hard dat Ina niet lang daarna de sprong waagde en voor zich zelf begon. En in 12 jaar tijd ontwikkelde ze zich tot allround cateraar.  “Ik heb er nog geen dag spijt van gehad.”

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 129

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Herdenkingsplechtigheid tijdens de Nationale Dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2018

Zweeloo,  Aanwezig namens het gemeentebestuur: dhr. G. Mulder, raadslid Pvd...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Eerste bankje van ‘de Rode Draad’ geplaatst

Stichting Aelder Hooghe Kunsten start met unieke wandelroute. Met de plaatsing van het eerste bankje is Stichting Aelder Hooghe Kunsten vrijdagochtend officieel gestart met de uitvoering van het project ‘Rode Dra...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Lente Fair LEEF! in teken van puurheid, rust en vakmanschap platteland

Ook zesde editie op 5 en 6 mei a.s. weer ten bate van Zwembad Zweeloo. Zwem, eet, drink, bezichtig én geniet. Dat is wederom het veelzijdig thema van de zesde edi...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder
Willekeurige foto