Algemeen nieuws
Marsstukken: Een parel in beschermd landschap

Sommige inwoners uit ons dorp zijn dermate verknocht aan hun huis en straat dat ze al ruim 45 jaar in hetzelfde huis wonen. Dat geldt ook voor Jan en Rika Kruimink: honkvaste bewoners van de Marsstukken. Onze verslaggever Anke Kamman tekende in de rubriek Straat van de Maand hun verhaal en herinneringen op.

Lees meer...
 
Annelot Jaarsma uit Wezup bekommert zich ...
 ... met veel liefde over de opvang van kittens. “Het is erbarmelijk om te zien dat mensen hun kittens dumpen”. In 2006 toen Annelot Jaarsma nog in Utrecht woonde, wilde ze wel vrijwilligerswerk gaan doen. Van huis uit was ze  - op een enkele goudvis na - niet met dieren opgegroeid.
Lees meer...
 
TastyBasics uit Aalden wint Jaarprijs Goede Voeding 2020
Landelijke erkenning voor koploper in gezonde voeding. TastyBasics is met haar Muesli Noten & Pitten de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2020. De titel is een onderscheiding voor de waardevolle bijdrage die het bedrijf uit Aalden levert aan het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking.
Lees meer...
 
Het verhaal van Henk Bruser,

de noeste verzamelaar van plastic doppen voor het goede doel! Zaterdag 19 september (uitgestelde) Nationale Opschoondag. In onze omgeving zal op de Nationale Opschoondag niet ‘georganiseerd opgeschoond’ worden.

Lees meer...
 
Oefening brandweer:
auto botst op boom bij Het Frensenhoes in Meppen. Bij een oefening van het brandweerkorps uit Zweeloo is vorige week ter hoogte van Het Frensenhoes in Meppen een situatie van een botsing nagebootst.Een auto was zogenaamd tegen een boom gebotst.
Lees meer...
 
Festival Los verplaatst naar 29 mei 2021
Het Festival Los, dat wordt georganiseerd in eetcafé De Mepperdennen, is verplaatst naar volgend jaar. Judith Post baalt ervan, maar zegt geen festival te kunnen organiseren met de huidige maatregelen rondom het coronavirus. Het festival zou komende zaterdag plaatsvinden.
Lees meer...
 
Veel belangstelling bij opening ...
... Natuurbegraafplaats Mepperdennen. Afgelopen zaterdag was er gelegenheid de Natuurbegraafplaats in Meppen te bezoeken. Honderden mensen namen een kijkje.
Lees meer...
 
Oogstmarkt Meppen gaat op de virtuele tour

 Vanwege het corona-virus gaan veel geplande festiviteiten in onze provincie niet door. Ook het bestuur van Stichting Oogstfeest Meppen heeft zich genoodzaakt gezien om de geplande oogstmarkt op 19 en 20 september a.s. geen doorgang te laten vinden.

Lees meer...
 
Nieuw seizoen van start in De Spil

Vanaf 1 september is dorpshuis De Spil weer open. Uiteraard helemaal “in corona-stijl” om de veiligheid van onze vrijwilligers en bezoekers te garanderen. Natuurlijk vragen we ook uw medewerking om de regels na te leven. Want we moeten het samen doen!

Lees meer...
 
Kampioenschap Strikzitt’n

Onbeperkt drinken, maar wel vastgespijkerd aan de tafel. Sterke zenuwen én sterke blaas bepalend bij Kampioenschap Strikzitt’n. Het was niet alleen een kwestie van sterke zenuwen, maar zeker ook van een sterke blaas. Het ludieke Open Kampioenschap Strikzitt’n bij grand-café LiBo overtrof zaterdagavond alle verwachtingen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 182

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Werkgroep Weidevogelnestbescherming boekt veelbelovende resultaten

De zeventien vrijwilligers van de werkgroep weidevogelnestbescherming hebben in het afgelopen broedseizoen in samenwerking met 70 agrariërs meer dan 200 legsels bes...

dinsdag, 26 januari 2021

Lees verder

Zoeken naar Happy Stones: blije keien voor positief gevoel

Claudia Muller: “Er zijn in onze dorpen genoeg mooie plekjes om je verrassing neer te leggen”. Je kunt ze maar zo tegenkomen als je buiten aan het wandelen bent. Vrolijk bes...

dinsdag, 26 januari 2021

Lees verder

Stem mee over besteding Dorpsbudget Aalden 2020/2021

Elf individuele burgers en organisaties hebben een aanvraag ingediend. Het totaal aangevraagde bedrag is wederom veel hoger dan het beschikbare. Toch willen we het liefst zoveel mogelijk aanvragen geheel of ged...

dinsdag, 19 januari 2021

Lees verder
Willekeurige foto