Algemeen nieuws
Opening eerste deel wandelroute “De Rode Draad”

Op zaterdag 15 september a.s. wordt in Benneveld het eerste deel van wandelroute “De Rode Draad”, geïnitieerd door de gelijknamige werkgroep van Stichting Aelder Hooghe Kunsten, officieel geopend.

 
Vervroegde appeloogst door warme zomer

De natuur gaat zijn eigen gang. Door de droogte en warmte laten veel appelbomen nu al hun appels vallen, en lijkt het alsof de appels die aan nog de boom hangen ernaar smachten om geplukt te worden. Daarom heeft Pluk&Deel besloten om de plukdagen te vervroegen.

 
Scholieren gaan weer op weg

In het jaar 2017 waren er onder kinderen 16 doden in het verkeer te betreuren en vele gewonden. Om die reden voert Veilig Verkeer Nederland (VVN) van 1 september tot en met 23 september de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. De actie is niet alleen gericht op scholieren; ook de overige verkeersdeelnemers moeten weer wennen aan de grote groepen scholieren in het verkeer.

 
Meppen overspoeld door dwergen
Meer dan 130 dwergauto's kwamen dit weekend samen in Meppen. Vakantieoord De Bronzen Emmer was uitvalsbasis voor het jaarevenement van de Nederlandse Dwergautoclub (DWAC). Ook van ver buiten de landsgrenzen kwamen liefhebbers met hun kleine auto naar Meppen en pruttelden de afgelopen dagen door de provincie Drenthe.
 
Nieuw dak voor dorpshuis De Spil

Let op: Spil en Spilhonk zijn in week 38 niet bereikbaar! Het is gelukt! We hebben voldoende geld ingezameld om het dak van dorpshuis De Spil te vernieuwen. Dat gaat in september gebeuren.

 
Hoera, de vlag kan uit!

Met het behalen van de titel Master of Sciene heeft Jelle-Jan Kroes uit Zweeloo de kroon op zijn universitaire studie gezet. De 25-jarige inwoner van Zweeloo mag MSc achter zijn naam zetten. Dat is niet alleen een felicitatie waard, maar ook een knappe prestatie!

 
Bridgen bij Lodgi seizoen 2018 - 2019
Donderdag 27 september a.s. begint het bridge winterseizoen weer. Zoek je een club waar gezelligheid en competitie samengaan en waar niet massaal gespeeld wordt? Of heb je onlangs een bridgecursus afgerond?
 
‘Jongedierendag’ bij Welkoop in Zweeloo
Kleindierenfokkersvereniging ‘Jong Leven-MOTV‘ organiseert op zaterdag 1 september a.s. van 9.30 uur tot 15.30 uur bij de Welkoop in Zweeloo de jaarlijkse jongedierendag. Tijdens het evenement worden de konijnen en het pluimvee van de eigen leden gekeurd.
 
SamenBreed wordt Glasvezel Zuidenveld

‘Verwachting is dat voorjaar 2019 met de aanleg gestart kan worden’. Het is weer een tijd geleden dat SamenBreed wat van zich heeft laten horen. Maar we hebben beslist niet stilgezeten.

 
‘Epse is in veel opzichten te vergelijken met Aalden’

Alex van der Spoel blijft het gemoedelijke dorpsleven koesteren. Hét heeft ongetwijfeld met de fraaie ligging te maken. Aan de overvloedige IJssel, tussen weelderige bossen en in de nabijheid van oude Hanzesteden. Epse, de woonplaats van Alex van der Spoel, is namelijk rijk bedeeld met vooral rust, ruimte en bomen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 144

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Joop Westendorp: ‘Wees sterk en optimistisch’

Het levensverhaal van Joop Westendorp begint in Rotterdam, een bruisende wereldstad met ruim 600.000 inwoners. Joop denkt er nog vaak aan terug. De Rotterdamse mentaliteit wordt geroemd vanwege de open hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Derde editie van het Zweeler Kerstrondje

Het Zweeler Kerstrondje aanstaande vrijdag is een winters warm welkom bij een vijftal thuiswinkeltjes aan het Klooster en de Schapendijk in Zweeloo. Een achttal enthousiaste en (zeer) creatieve dames openen dan...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Bevolking Zweeloo smeedt plannen voor Zuidenveld

Afgelopen zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo in dorpshuis De Spil bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto