Algemeen nieuws
Paula Wijtmans uit Wezup krijgt hulp bij het nagenoeg “wolf-proof” maken van haar schapenland

 

Onlangs hebben een achttal vrijwilligers van Wolf Fencing een schapenraster in Wezup helpen aanpassen om het wolfwerend te maken. Schapenhoudster Paula Wijtmans uit Wezup heeft Wolf Fencing om advies gevraagd, nadat in de directe omgeving het afgelopen jaar meerdere schapen aantoonbaar door een wolf zijn gedood.

 
Ideeën gezocht voor facelift Busstation Zweeloo

Dinsdag 26 februari inloopmiddag dorpshuis De Spil. Je stapt met je twee kinderen uit de bus. Het is warm en je gaat onder een bijzondere kunstboom met zonnepanelen op een mooi bankje zitten. Naast je zie je een kleurrijk bloemperk. Je kijkt voor je uit en ziet een schilderijlijst met een tekst eronder. ‘Ons museum is buiten, Kunstenaarsdorp Zweeloo’ staat erop geschreven.

 
Vrouwen van Nu eert jubilarissen

40 jaar lidmaatschap. Op de jaarvergadering van Vrouwen van Nu eerder deze maand, werd een grote groep vrouwen geëerd om hun 40 jaar trouw lidmaatschap van de vereniging.

 
Volle bak bij informatieavond Glasvezel Zuidenveld in Wezup

 

Afgelopen dinsdag was Wezup aan de beurt in de estafetterij van infoavonden van de Stichting Glasvezel Zuidenveld. De schuurzaal van HCR Hegen was goed gevuld met belangstellenden. Na een korte aftrap gaf Glasvezel Zuidenveld voorzitter Jaap Ruiter op 5 februari bij Hegen in Wezup het woord aan Marja Jonkers.

 
Aalden is twee AED’s rijker

Informatieavond over werking van AED. In Oes Eig’n Kraantien van 23 januari j.l. hebben wij u geïnformeerd over de voorgenomen plaatsing van twee AED’s (Automatische Externe Defibrillator) bij de Praktijk van Fysiotherapie Henriette Blokzijl en ‘t Hoes van Hol-An van Bas Been.

 
Straat van de maand: Veentiesweg in Meppen

Logische naam, onlogische nummering. Komend over de Brinken in Meppen, richting de Lange Möpper, is naar rechts het straatnaambordje “Veentiesweg” te zien.

 
Voormalige basisschool De Krosbulten heeft nieuwe eigenaren

Gerard Parlevliet en Rhea Wessemius: ‘We gaan hier nooit meer weg’. De voormalige openbare basisschool De Krosbulten aan de Brugstraat in Wezup kent sinds kort nieuwe eigenaren. Gerard Parlevliet en Rhea Wessemius uit Emmen zijn de trotse nieuwe bewoners. Hoe ze hun nieuwe woonplek tot dusver ervaren?

 
Ra, ra, ra, ra, raar…

Ineens was hij zoek; de banner van Vrouwen van Nu die bij een evenement bij de molen werd gehouden. Nee, niet met oudjaar maar al maanden eerder… Na een lange zoektocht doen we daarom deze oproep: heeft iemand hem veilig gesteld en vergeten door te geven?

 
Taal of Toal
Als niet-autochtoon moet je vooral geen Drents proberen te praten. Je maakt je eerder belachelijk dan dat mensen het op prijs stellen. Ik betrap me erop dat ik toch een aantal Drentse woorden aan het overnemen ben, niet bewust maar het gebeurt gewoon. Verstaan gaat ook steeds beter.
 
Werkgroep Leef! zoekt kandidaten voor “Gooi maar in m’n pet”

De werkgroep Leef! is op zoek naar muzikanten die tijdens de lentefair op 11 en 12 mei a.s. mee willen doen aan het festival “Gooi maar in m’n pet”. Voor het festival worden zowel jonge als ervaren artiesten uitgenodigd om een act uit te voeren op het gebied van muziek.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 155

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Henk, Tineke en Fenrik Hegen emigreren naar Duitsland

- Regelgeving maakt eind aan 80 jaar boeren door familie Hegen aan Brugstraat  - Gezin start in Anderlingen met een schone lei een nieuw mel...

dinsdag, 21 mei 2019

Lees verder

De Gazelle is ontwaakt

“Kent u die uitdrukking?”, zou dominee Gremdaat vragen, “even een zetje nodig hebben.” Aan de dominee moesten we denken toen het ongeduld van onze redactiecoördinator over het uitblijven van de Gaz...

dinsdag, 21 mei 2019

Lees verder

Zaterdag ‘Lelijke eenden’ bij de Aeldermeul

Op zaterdag 25 mei a.s. komen er zo’n 30 lelijke eenden naar de Jantina Hellingmolen. Ze komen niet vliegen maar rijden. Het zijn namelijk de 2 CV’s van de 2CV Clu...

dinsdag, 21 mei 2019

Lees verder
Willekeurige foto