Algemeen nieuws
“De kracht van Sweelpop is om nooit op te geven en door te gaan!”

Nestor Klaas Scheper: “'Sweelpop zit niet alleen in mijn hart. Het zit in mijn hele lichaam.” Sweelpop is een onuitwisbaar fenomeen en mag nimmer van het poptoneel verdwijnen. Dat zegt  Klaas Scheper, wiens naam onlosmakelijk aan het vermaarde popfestival in Zweeloo verbonden is.

 
Hoera, de vlag kan uit!

Wiktoria Dabrowska uit Aalden volgde op het Drenthe College in Emmen de 2-jarige opleiding “Administratief medewerker” niveau 2.

 
Zweeler over Ver, Lennart Rijks

Lennart Rijks: ‘’Ik bewaar mooie herinneringen aan Aalden”. Aalden en omgeving blijft een speciale plaats in zijn hart houden. ‘Elke keer als wij naar mijn moeder gaan en in Aalden aankomen, zie ik als eerste de molen draaien. Het is namelijk bijna altijd op een zaterdag. Alsof de Aeldermeul mij persoonlijk begroet: Welkom terug!’

 
De Gazelle komt thuis met blauwe bessen

De nieuwe laag asfalt op de weg naar Wezup oogt deze vrijdagmiddag als een racecircuit. Met de nodige fantasie veranderen de bloemrijke akkerranden achter onze zonnebril zelfs in vangrails. Misschien is Highway wel een treffender benaming voor deze weg, bedenken we mijmerend. De Willem Perkaan Highway of zoiets.

 
Hoera, de vlag kan uit!

Nathalie en Mellanie Appeldoorn hebben hun eerste diploma op zak. De 16-jarige tweeling uit Aalden slaagde op het Esdal College in Oosterhesselen probleemloos voor het MAVO-examen.

 
'The American Dream' van Mellanie Appeldoorn

‘Leerzaam om andere culturen te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten’. Het is altijd al haar droom geweest om een jaar naar een High School in Amerika te gaan. ‘Amerika is een land waar veel te ontdekken valt en is het land van de onbegrensde mogelijkheden’, zegt Mellanie Appeldoorn.

 
In Meppen schieten zonnebloemen de grond uit

Wie de laatste weken een ritje door Meppen maakte, heeft kunnen zien dat zonnebloemen proberen boven de daken uit te groeien. In het kader van het Oogstfeest weekend in Meppen op 22 en 23 september a.s. zijn in april jl. zakjes zonnebloemzaden uitgedeeld. De bedoeling was dat alle Meppenaren de zaden in de tuin zouden planten.

 
Dorpswandeling door kunstenaarsdorp Zweeloo en Aalden

Op woensdag 29 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen.

 
Wereldreis Sanne Hofsteenge eindigt in Guatemala

Sanne Hofsteenge (26) besloot tijdens haar wereldreis het leven een wending te geven en Nederland achter zich te laten: het Centraal-Amerikaanse Guatemala is haar nieuwe thuis. Een reportage van de hand van haar ouders Joyce en Gerard Hofsteenge.

 
Geslaagd, de vlag kan uit!

 ‘Timmerman was al van jongs af aan een droom’. Na jaren van crisis hebben bedrijven in de bouwsector nu andere zorgen. Ze staan te springen om goed opgeleide bouwvakkers. Kiezen voor de bouw levert een hoge baanzekerheid op.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 144

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Joop Westendorp: ‘Wees sterk en optimistisch’

Het levensverhaal van Joop Westendorp begint in Rotterdam, een bruisende wereldstad met ruim 600.000 inwoners. Joop denkt er nog vaak aan terug. De Rotterdamse mentaliteit wordt geroemd vanwege de open hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Derde editie van het Zweeler Kerstrondje

Het Zweeler Kerstrondje aanstaande vrijdag is een winters warm welkom bij een vijftal thuiswinkeltjes aan het Klooster en de Schapendijk in Zweeloo. Een achttal enthousiaste en (zeer) creatieve dames openen dan...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Bevolking Zweeloo smeedt plannen voor Zuidenveld

Afgelopen zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo in dorpshuis De Spil bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto