Algemeen nieuws
De scholen zijn weer begonnen

Maandag 4 september start het nieuwe schooljaar weer voor het basis- en voortgezet onderwijs in de gemeente Coevorden. Veilig Verkeer Nederland afdeling gemeente Coevorden, voert activiteiten, om weggebruikers

erop te wijzen dat de scholen weer zijn begonnen. Extra opletten dus want kinderen kunnen onberekenbaar zijn in het verkeer.

 
Eindsprint voor organisatie SamenLoop voor Hoop
Teller staat inmiddels al op 33 teams. Dat de meeste mensen zo langzamerhand weer terug zijn van vakantie wordt voor de organisatie van de SamenLoop voor Hoop ook duidelijk. Lag de inschrijving van de teams in de vakantieperiode vrijwel stil, de afgelopen week zijn er weer vier nieuwe teams ingeschreven. Daarmee staat de teller op dit moment op 33 teams.
 
Lidy Nijhoving nieuwslezer op Curaçao

Uitdaging gezocht, uitdaging gevonden! In gesprek komen met Lidy Nijhoving, geboren en getogen in Meppen en nu woonachtig op Curaçao, viel niet mee. Niet dat Lidy haar verhaal wilde vertellen. Maar a) tijdsverschil, b) werkzaamheden en c) weer eens geen wifi in haar appartement (“tja, het is Curaçao, hè”) wierpen wat hobbels op.

 
Mart Seubring (27) heeft geen spijt van sprong in het diepe

Oud-voorzitter Sweelpop volgt vanuit Portugal ontwikkelingen popfestival op de voet. ‘Als je op zoek bent naar werk moet je soms in het diepe springen. Toen het buitenlands avontuur in Portugal zich aandiende ben ik er echt voor gegaan’, aldus Mart Seubring, die inmiddels al weer ruim elf maanden met veel plezier bij Teleperformance Portugal werkt.

 
Ondergewaardeerd

TERZIJDE – column van Hans Terbach

Vincent van Gogh kwam één middag achter op een wagen naar Zweeloo en maakte een tekening van het kerkje en dat gegeven wordt nog steeds vakkundig in de PR van de “voormalige gemeente” gebruikt. Ook Max Liebermann die hier veel langer doorbracht, komt nog regelmatig voorbij.

 
Sweelodie op meerdere fronten betrokken bij Samenloop voor Hoop

Nog 58 dagen……… vóór de SamenLoop voor Hoop Zweeloo; 24 uur in estafette wandelen voor kankeronderzoek. In OEK volop aandacht voor dit belangrijke evenement. Sweelodie, het enthousiaste koor, onder leiding van dirigent Jochem Weggemans, doet vaker iets voor goede doelen.

 
Verbindingsweggetje in oude luister hersteld

Een grondige opknapbeurt van het verbindingsweggetje tussen de Hoofdstraat in Zweeloo en het zwembad, zeg maar het pad langs de woning van Jan en Margje Warmolts, stond jarenlang op het aandachtspuntenlijstje van Dorpsbelangen Sweel. Door loszittende klinkers, verraderlijke gaten, kuilen en bulten was het pad zo onveilig geworden, dat er echt iets door de gemeente moest gebeuren, oordeelde Dorpsbelangen. Temeer omdat het fiets/voetpad een populaire route is voor schoolkinderen en bezoekers van het zwembad.

 
Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Drentse platteland. Vandaag de vijfde bijdrage van het Zeeuws Meisje in Drenthe. Dit keer zit ze als vrijwilligster achter de kassa van Zwembad Zweeloo…….

 
Westeinde in Wezup officieel heropend door locoburgemeester Joop Brink

Joop Brink: “Onder het straatnaambord Westeinde hoort nu eigenlijk een extra bord te komen: eigen weg”

Afgelopen zaterdag was het dan het zover. Het door de dorpsvereniging in eigen beheer gerenoveerde Westeinde is officieel heropend. Rond 16.30 uur nam de voorzitter van de Dorpsvereniging Wezup, Gertjan Heidemans, het woord, waarbij de gasten welkom werden geheten.

 
Verzamelaars slaan hun slag op boekenmarkt

De traditionele boekenmarkt van de Vrienden van de Aeldermeul werd afgelopen zaterdag, ondanks de regenachtige weersomstandigheden, wederom goed bezocht. Menig bezoeker vertrok huiswaarts met een rijkelijk gevulde draagtas of met een flinke stapel boeken onder de arm.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 123

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zorgen om zorg

TERZIJDE – column van Hans Terbach. In onze dorpen mogen we zeker niet mopperen over de aanwezigheid van wat in jargon de formele zorg heet: huisarts, apotheek, fysio, tandarts , Tre...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Dre...

woensdag, 10 januari 2018

Lees verder

Even voorstellen….Daan Heuver,

opbouwwerker Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) houdt vanaf vandaag (9 januari) wekelijks inloopspreekuur in de multifunctionele accommodatie ‘De Aelder Meent’ in Aal...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto