Algemeen nieuws
Geboortegolf in dierenkampje Zweeloo

In het dierenkampje Zweeloo is er een ware geboortegolf aan de gang. Bij bosjes worden de jonkies geboren, wat voor een grote uitbreiding zorgt. Justin Scheffer is één van betrokken vrijwilligers van het dierenkampje en hij laat weten dat er bij verschillende soorten dieren babynieuws te melden is.

 
'Rommel' levert ruim 1.200 euro op
Vele marktkramen en nog veel meer prullaria. Dat was afgelopen zaterdag weer het vertrouwde beeld van de traditionele rommelmarkt van Stichting Sweelpop. De markt bood andermaal een grote verscheidenheid aan goederen. Ook een markt van uitersten, want alles wat voor de één echt rommel is, blijkt voor de ander juist nostalgisch en waardevol.
 
Snuffelmarkt

Zaterdag 7 juli 11.00 - 16.00 uur, Brugstraat 7 Wezup! (Bij slecht weer in de schuur Wezuperstraat 21). De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting “El Fuego” in Guatemala.

 
Sinds 1992 is ook de vlinderpopulatie met 40% afgenomen!

Het Grune Mannegie is een nieuwe rubriek in OEK. Hierin worden regelmatig tuinwetenswaardigheden met de lezer gedeeld.           Dramatische bijen- en insectensterfte.
Het zal weinigen ontgaan zijn dat er regelmatig berichten in het nieuws verschijnen over de ernstige insectensterfte, zowel in Nederland als in de naburige landen. Ook de recente insectentellingen op het Dwingelderveld gaven een soortgelijk resultaat.

 
Geslaagd, de vlag kan uit!

Aan Oud Aalden 4 in Aalden kon afgelopen week de vlag uit. Joyce Touwen slaagde met vlag en wimpel voor haar HAVO-diploma. Joyce is 16 jaar en heeft op het Hondsrug College in Emmen in vijf jaar de HAVO-opleiding afgerond.

 
Viertal redt op ’t Alterbarg leven van scheidsrechter

'We hebben gedaan wat we moesten doen'. 'We willen geen complimenten, maar we hopen dat iedereen een reanimatiecursus gaat volgen.' Dat zeggen Caroll Wolff, Maureen Reuvers, Ageeth Baas en Jan Hidding. Het leven van Edwin Assen wordt op zondag 27 mei j.l. gered door het viertal, als ze op sportpark ‘t Alterbarg in Zweeloo direct handelend optreden wanneer de 52-jarige scheidsrechter wordt getroffen door een hartinfarct. ‘Edwin heeft veel geluk gehad, maar lang niet in alle gevallen is dat zo.

 
Straat van de maand: De Bremweg in Aalden

De Bremweg: Een rustig straatje, tussen Paasbergstraat en Paardelandsdrift. Vier woningen. Wat oude, dikke eiken…. Je vraagt je af: waar is/was de brem? De oproep in OEK om informatie ‘ van toen’  leverde wat op: twee inwoners met verhalen, en zelfs foto’s. Van hoe het was; inclusief de brem.

 
In deze twee editie een portret van HESTER PRONK

Het is altijd belangrijk om te onthouden dat een vrijwilliger onbetaald werk doet en plezier beleeft aan wat vrijwilligers doen voor onze verenigingen. In de komende periode besteden we op onze site met regelmaat aandacht aan de beleving, motivatie en het gevoel van de vrijwilliger.  ‘Ik werd geboren als voetballer’, zegt Hester met een glimlach. Toen ze als 7-jarig meisje voor het eerst de kicks aantrok, was de voetbalwereld echter nog een exclusief mannendomein.

 
LABEL 18.12 : een creatieve onderneming!

Esther Mensinga bedreven in het maken van sieraden. Wat voor Esther Mensinga uit Aalden ooit als hobby aan de keukentafel begon, is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met ambitie. LABEL 18.12 is een naam die niet alleen in de regio bekend is, maar ook buiten de provincie Drenthe weten de liefhebbers van mooie zelfgemaakte sieraden LABEL 18.12 inmiddels te vinden. Esther kan er trots op zijn.

 
Uitvaartvereniging trots op vernieuwde aula

Uitvaartvereniging De Laatste Eer Zweeloo e.o. (DLE) vierde afgelopen week haar eeuwfeest. Honderd jaar geleden, in 1918, werd de vereniging opgericht, al heette ze toen nog toepasselijk de “Lijkwagenvereniging“. Anno 2018 is de vereniging nog steeds hartstikke vitaal. Of om de woorden van voorzitter Anke Holman (50) te citeren: “Voor een 100-jarige zijn we nog heel flexibel.”

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 140

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Staat het duurzaamste huis van Nederland in Meppen?

Er kan nog tot 21 oktober gestemd worden op Mepperstraat 44. Dit najaar gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Dat huis zou zo maar...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Fotograaf Ina Brinks opnieuw in de prijzen

'Vakmanschap bij de bouwers én de fotograaf’.  Ina Brinks is opnieuw in de prijzen gevallen bij een fotowedstrijd. De inwoonster van Zweeloo heeft met een bijzondere blik op de kerk en toren van...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

‘Highschool ideale manier om mij voor te bereiden op vervolgstudie’

Je 16-jarige dochter naar Amerika laten gaan is een hele stap. De dochter van Eva en Rob Appeldoorn had het al jaren in haar hoofd: Mellanie wilde graag een jaar in ...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto