Algemeen nieuws
Voedselbankactie RTV Drenthe ook in Aalden

Tijdens de Voedselbankactie van RTV Drenthe is het ook in Aalden mogelijk producten te doneren. Bij COOP Weggen staan de kratten klaar!  Namens de Voedselbanken hartelijk dank voor de inzet.

 
Kleiner wonen

TERZIJDE – column van Hans Terbach

Tijdens het “hoogtepunt“ van het medische fitnessen – de koffiepauze -  hoorde ik twee dames praten over de wens om kleiner te gaan wonen. Maar weg uit deze omgeving ? Toch echt niet!

 
Goed geoutilleerde brouwerij boezemt vertrouwen in voor de toekomst

 De brouwers van Sweel ontwikkelen 4 seizoenbieren en specials
Het is inmiddels al weer drie jaar geleden dat de brouwers van Sweel hun intrek hebben genomen in de voormalige huisartsenpraktijk in Aalden. Sindsdien zijn er flinke stappen voorwaarts gemaakt. Het brouwproces is verder geprofessionaliseerd. Noodzakelijke investeringen zijn er gedaan om een constante kwaliteit van het bier te kunnen garanderen.

 
Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Drentse platteland. Vandaag de zevende bijdrage van het Zeeuws Meisje in Drenthe. Dit keer beschrijft ze het veelzijdig zangtalent in onze dorpen…….

 
In Wezup staan 16.200 kniepertjes klaar voor verkoop aan de kerstmarktbezoekers

Traditiegetrouw worden er voor aanvang van de kerstmarkt door vele vrijwilligers in Wezup de vermaarde en smaakvolle platte kniepertjes gebakken. Dit oeroude gebruik in onder meer Drenthe en de Achterhoek symboliseert het afgelopen jaar dat zich volledig heeft  ontvouwen terwijl het opgerolde rollechie(n) het ontluikende nieuwe jaar moet symboliseren.

 
Gedenkavond

Uitvaartvereniging DLE Zweeloo e.o.      

 WIST U DAT: 

-  Wij dit jaar voor de 8e keer een Gedenkavond houden

-  Wij dit doen op zondag 17-12-2017 van 18.00 uur tot 19.30 uur

-  Wij dit op de Begraafplaats doen

-  Iedereen hier van harte welkom is

-  U hierover in een volgende Oes Eig,n Kraantien meer kunt lezen

Bron: Oes Eig’n Kraantien d.d. 28 november 2017.

 

 
Bouw appartementen Aalderdam voorlopig van de baan

De bouw van een appartementencomplex naast het bedrijfspand van Food Basics is voorlopig van de baan. Zowel Food Basics bij monde van eigenaar Jan Buining als verkopend makelaar Epke Wiersma bevestigen dat het bedrijf eerst haar groei wil aanzien en analyseren. Met andere woorden: het bedrijf houdt de mogelijkheid open het terrein zelf nodig te hebben voor uitbreiding.

 
Bouw complex bij zwembad Zweeloo bereikt hoogste punt
De bouw van het complex bij Zwembad Zweeloo heeft na amper acht weken al het hoogste punt bereikt. Afgelopen zaterdag werd met hulp van vele vrijwilligers een stalendakconstructie geplaatst. De vorderingen verlopen volgens plan en uiteraard werd het hoogste punt gevierd met een hapje en een drankje voor de nijvere vrijwilligers.
 
Straat van de maand Middendorpstraat in Meppen

Uit de oude doos. Dit keer is de ‘Straat-van-de-Maand’ de Middendorpsstraat in Meppen. Nu geen verhaal over de ontstaansgeschiedenis, of over de huidige bewoners. Maar een verhaal uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Dát klinkt lang geleden. Maar het is ge- en beleefde historie. Zomaar een gezellig verhaal.

 
Van ver naar Zweel: Ferry en Wijna Booij

“Niet alleen het huis, maar ook de plek sprak ons aan!” Sinds november 2016 zijn Ferry en Wijna Booij woonachtig in Aalden. Tijd voor een portret van twee nieuwe, enthousiaste en betrokken Aaldenaren. Ferry (70) en Wijna (68) zijn geboren en getogen in het Noord-Hollandse Velsen, pal gelegen aan de Noord-Hollandse kust.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 129

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Herdenkingsplechtigheid tijdens de Nationale Dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2018

Zweeloo,  Aanwezig namens het gemeentebestuur: dhr. G. Mulder, raadslid Pvd...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Eerste bankje van ‘de Rode Draad’ geplaatst

Stichting Aelder Hooghe Kunsten start met unieke wandelroute. Met de plaatsing van het eerste bankje is Stichting Aelder Hooghe Kunsten vrijdagochtend officieel gestart met de uitvoering van het project ‘Rode Dra...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Lente Fair LEEF! in teken van puurheid, rust en vakmanschap platteland

Ook zesde editie op 5 en 6 mei a.s. weer ten bate van Zwembad Zweeloo. Zwem, eet, drink, bezichtig én geniet. Dat is wederom het veelzijdig thema van de zesde edi...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder
Willekeurige foto