Algemeen nieuws
Wintermarkt Meppen

De jaarlijkse Wintermarkt in Meppen vindt plaats op zaterdag 2 december van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zondag 3 december van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Voor de zesde keer wordt deze markt gehouden in de sfeervolle schuur van de familie Karsten aan de Driftweg 2 te Meppen. Alle plekken zijn weer bezet.

 
Kerstmarkt Wezup dit jaar op 8, 9 en 10 december

27e editie met liefst tachtig standhouders. Liefst tachtig standhouders geven dit jaar acte de présence in de authentieke delen en schuren van de historische boerderijen op het Westeinde en de Wezuperstraat. Daar zullen zij kerst gerelateerde- en sfeerartikelen presenteren, alsmede biologische kazen, wijn, boeken en wat dies meer zij.

 
Voorpret, bijna Down Under

Zoals beloofd delen Salvador Rooijmans en Claudia Stinne hun belevenissen rondom hun wereldreis met de lezers van OEK. Ze gaan niet letterlijk de wereld rond, maar wel volledig naar de andere kant; over een week of drie dompelen zij zich onder in de totaal andere wereld van Down Under, Australia. In nummer 42 van de OEK viel al te lezen hoe reislustig dit koppel uit Aalden is. Nu de komende reis steeds verder ingevuld raakt delen zij hun globale plannen.

 
Buitengebied Wezuperbrug en Wezup ingericht als 60 km/u zone

Zo ongeveer sinds het afgelopen voorjaar geldt er voor een deel het buitengebied van Wezuperbrug en Wezup een maximaal toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. De maatregel is een uitwerking van het door de gemeenteraad in 2013 vastgestelde Mobiliteitsplan “Op weg naar duurzame mobiliteit”.

 
Sint Maarten in de Korenhof

In het kader van de samenwerking KC – Korenhof, hebben de kleuters en groep 3 van c.b.s. ‘De Schutse’, dit jaar de bewoners van de ‘Korenhof’ en ‘Huize Wezup’ verrast met een ware lampionnenoptocht. Wat was het gezellig. Groot en klein genoten.

 
De deuren sluiten: Auto Mekkes is uitgesleuteld

Ruim 40 jaar was Auto Mekkes een begrip in Noord Nederland en ver daar buiten. Henk en Dini Mekkes stoppen er nu mee. “Een beetje zeer doet het wel.” Auto Mekkes: bedrijf van naam en faam.
Het grote plein bij Auto Mekkes oogt deze middag als een schoolplein in vakantietijd: leeg en stil. Maar waar een schoolplein na de vakanties weer een bron van levendigheid is, blijft het parkeerterrein bij Auto Mekkes voortaan autoloos. En dat doet best een beetje zeer, vertelt Henk ons ergens halverwege het gesprek dat we met hem hadden.

 
Postzegel- en munten-middag!

Naar aanleiding van mijn oproep hebben zich vier ervaren verzamelaars gemeld. Niet veel, maar allen wel met uitgebreide verzamelingen. Daarnaast ook twee mails met goede ideeën:

 
Voor alle kinderen in Zweeloo en omgeving,

Ja, ja we zijn weer vertrokken uit Spanje en komen zeer binnenkort aan in Nederland. Om precies te zijn op 18 november in  Dokkum. 

En……op zaterdag 25november in Zweeloo/Aalden!

 
Inspirerende gastvrijheidbijeenkomst door Magisch Drenthe

“Maak het leven van de ander een stukje mooier met je gastvrijheid. Hiermee maak je niet alleen de dag van jezelf maar van veel meer mensen een stukje leuker.” Aldus gastvrijheidstrainer en inspirator Niek van den Adel tijdens zijn bijdrage aan de donateurs- en vrijwilligersbijeenkomst van Magisch Drenthe. De aanwezigen werden donderdagavond 9 november meegenomen in zijn verhaal over gastvrijheidsbeleving.

 
Marcel Zantingh schrijft boek over “Zweeloo in oorlogstijd”

Medewerker explosievenopsporing speurt naar Zweeler verhalen over 1940-1945. Marcel Zantingh uit Aalden schrijft een boek over Zweeloo in oorlogstijd. Een boek over een neergestorte bommenwerper, bominslagen, het dagelijks leven in 1940-1945 én uiteraard de bevrijding. ‘Er zijn inmiddels veel boeken over de geschiedenis van Zweeloo verschenen, maar eigenlijk is er nog geen boek dat de hele oorlogsgeschiedenis van Zweeloo behandelt’, zegt de 29-jarige Zantingh.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 129

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Herdenkingsplechtigheid tijdens de Nationale Dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2018

Zweeloo,  Aanwezig namens het gemeentebestuur: dhr. G. Mulder, raadslid Pvd...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Eerste bankje van ‘de Rode Draad’ geplaatst

Stichting Aelder Hooghe Kunsten start met unieke wandelroute. Met de plaatsing van het eerste bankje is Stichting Aelder Hooghe Kunsten vrijdagochtend officieel gestart met de uitvoering van het project ‘Rode Dra...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Lente Fair LEEF! in teken van puurheid, rust en vakmanschap platteland

Ook zesde editie op 5 en 6 mei a.s. weer ten bate van Zwembad Zweeloo. Zwem, eet, drink, bezichtig én geniet. Dat is wederom het veelzijdig thema van de zesde edi...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder
Willekeurige foto