Kunst en cultuur
Vrijdag 1 december drie belangrijke gebeurtenissen in Aelder Meent:

* Officiële heropening bibliotheek

* Uitreiking dorpsbudget € 20.000 Dorpsbelangen Aalden

* Startsein multifunctioneel centrum Aelder Meent

Er staan komende vrijdag drie belangrijke gebeurtenissen op het programma in de Aelder Meent. De bibliotheek wordt geopend, de Aelder Meent start als multifunctionele accommodatie en het dorpsbudget ter waarde van 20.000 euro wordt aan Dorpsbelangen Aalden uitgereikt.

 
Kerstsfair

Op vrijdagavond 24 november 2017 - van 16.00 uur tot 21.00 uur - houden we bij Het Frensenhoes in Meppen een Kerstsfair. Het Frensenhoes is een authentieke timmerwerkplaats en houtzagerij. We hebben dus onze Kerstsfair dan ook ingericht in deze stijl!

 
Stadswandeling over de geschiedenis van de Ganzenmarkt

Zondag 12 november aanstaande vindt er een stadswandeling plaats onder leiding van gids Lambert Hans. Hij vertelt over de geschiedenis van de vestingstad en besteedt extra aandacht aan de geschiedenis van de Ganzenmarkt. Uiteraard wordt er ook een bezoek gebracht aan het Stedelijk Museum Coevorden.

 
Lezing architectuur door kunsthistorica Margaret Breukink

Margaret Breukink geeft op woensdag 15 november om 19.30 uur een lezing over de opkomst van de moderne architectuur in de westerse samenleving. De lezing bestaat uit een brede toelichting op de architectonische ontwikkelingen vanaf circa 1800. Diverse stromingen en stijlen komen aan bod, van Art Nouveau tot en met het Modernisme.

 
Expositie "Muziek en Dans"

Zaterdagmiddag 4 november is de nieuwe expositie "Muziek en dans" geopend onder muzikale begeleiding van Theo en Douwe Bruinsma. Op Facebook is een impressie te zien. Kom en geniet!

 
Taxatiedag ‘Van grond tot zolder’ 

Dit jaar organiseert het Stedelijk Museum Coevorden voor het eerst de taxatiedag ‘Van grond tot zolder’, in samenwerking met de Historische Vereniging Coevorden. In en rond Coevorden worden tot op de dag van vandaag nog steeds archeologische voorwerpen door particulieren in ‘de grond’ gevonden. Ook zullen veel mensen thuis ‘op zolder’ nog een schilderij of beeld hebben staan waarover ze graag meer te weten komen.

 
Ode aan Carole King door Zwolse muzikante Esther Groenenberg

Zaterdag 4 november brengt Zwolse muzikante Esther Groenenberg een ode aan Carole King in Theater Hofpoort. 

Carole King
De muziekwereld in de jaren zestig werd achter de schermen gedomineerd door mannen. Toch waren er vrouwen die hun mannetje stonden en daar is Carole King er één van. Gedurende de jaren zestig schreef ze talloze hits voor andere artiesten (waaronder The Loco-motion, Natural Woman en You’ve got a friend) en begin jaren zeventig brak ze door als solo artiest met haar album Tapestry.

 
Jubileumconcert "Sweelodie" in Atlastheater
Op 18 november a.s. geeft dameskoor "SWEELODIE" haar 15-jarig Jubileumconcert in het ATLAS-theater in Emmen. Met als gastoptreden het "HEREN-TWENTET AMUSING".
 
Het verhaal van Mata Hari door Tet Rozendal 

In 2017 is het 100 jaar geleden dat een Frans vuurpeloton een einde maakte aan het leven van Mata Hari, veroordeeld wegens dubbelspionage voor de Duitsers. Friese artieste Tet Rozendal laat op zondagmiddag 5 november in een indringende voorstelling in Theater Hofpoort de vrouw achter het mysterie zien. Wie was Mata Hari, als mens, als moeder, als vrouw? Wat bezielde haar? 

 
De Stille Kracht van de Drentse Natuur 

Donderdag 2 november wordt de film De Stille Kracht van de Drentse Natuur vertoond in de zaal van Theater Hofpoort. De documentaire is gemaakt door natuurfilmers Henk en Janetta Bos, bekend van de bioscoopfilm Wildernis in Drenthe. Henk en Janetta zullen zelf ook aanwezig zijn om een boeiende inleiding te verzorgen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 70

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Theater Hofpoort

Eric Corton, ma (try-out), vrijdag 19 januari De voorstelling is uitverkocht, maar wel is het mogelijk de inleiding voorafgaande aan de voorstelling bij te wonen. Deze inleiding wordt gegeven door een dra...

donderdag, 18 januari 2018

Lees verder

Bibliotheek: frisse en eigentijdse uitstraling

Sinds 1 december 2017 beschikt Aalden weer over een bibliotheek met Peuterboeken, Romans, Grote letter boeken en tijdschriften. Een bibliotheek met een frisse en eigentijdse uitstraling en  een grote leestafel waa...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Jan Henk de Groot, zanger-lied schrijver, binnenkort bij Tante Sweel !!

Op zondag 14 januari om 15.00 uur om precies te zijn. Wij verheugen ons op zijn komst want het wordt een sfeervolle start van het nieuwe jaar en Tante Sweel bie...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto