Kunst en cultuur
Vrijdagavond laatste kans voor blijspel in openluchttheater Aalden

Meer dan 300 bezoekers genieten van derde voorstelling ‘Hotel te Koop'. In het openluchttheater in Aalden wordt vrijdagavond a.s. nog één keer het blijspel 'Hotel te koop' opgevoerd. Afgelopen zaterdag genoten meer dan 300 bezoekers van het blijspel, dat door het plaatselijk toneelgezelschap op voortreffelijke wijze werd vertolkt.

 
Toneka en Twientiesveen vieren samen 60-jarig jubileum

Komende zaterdag tal van activiteiten in Meppen. Het 60-jarig jubileumfeest van toneelvereniging Toneka en ijs- en activiteitenvereniging Twientiesveen uit Meppen wordt komende zaterdag gezamenlijk gevierd.

 
Sweelpop weer ouderwets gezellig!

Het bestuur van Sweelpop kijkt terug op een succesvolle 36e editie van Sweelpop op vrijdagavond 25 augustus. Het sportpark ’t Alterbarg werd ook dit jaar weer helemaal omgebouwd tot het festivalterrein van Sweelpop. The Partysquad, It All Started in the Nineties, Papa di Grazzi, The Bruceband en 12AM hebben er met z’n allen voor gezorgd dat iedereen aan een grote variatie van muziek heeft kunnen genieten.

 
‘Vrijwilliger bij Sweelpop voelde voor mij als een eer’

Rink ten Berge (28) heeft elf edities genoten van zijn rol 'achter de bar'. Komende vrijdagavond staat de 36e editie van Sweelpop op het programma. Met Rink ten Berge blikken we terug en vooruit op het populaire popfestival.

 
Bijzondere expositie van hoeden en houtdrukken bij Artelier Aelder Hooghe
Gastexposanten Susan Ekkel uit Oosterhesselen en Hetty Krook uit het Groningse Blijham stellen in het atelier van edelsmid/beeldendkunstenaar Joke Holwarda in Aalden hun exclusieve werken tentoon.
 
Kunstmarkt Wezup trekt weer veel liefhebbers

Afgelopen zondag vond alweer de 21ste editie van de jaarlijkse kunstmarkt in Wezup plaats. Ondanks vele andere evenementen in de regio blijft het bezoekersaantal vrij constant.

 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 23 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties.

 
Muzikale voorstelling over de Hondsrug tijdens Open Monumentendagen

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Open Monumentendag in Nederland. Op deze dagen zijn monumenten in Nederland voor iedereen toegankelijk. Zo ook in Coevorden, waar u tijdens deze dagen het Stedelijk Museum Coevorden gratis kan bezoeken. Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Tijdens het gehele weekend worden er in het Arsenaal verschillende activiteiten georganiseerd voor jong én oud.

 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 2 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties.

 
'Achtkamp Zweeloo’ eindigt op zevende plaats

Zweeloo is afgelopen weekend tijdens de Zuidenveldcompetitie in Sleen op een zevende plaats geëindigd. Sleen legde beslag op de eerste plaats en kreeg uit handen van burgemeester Bert Bouwmeester de Zuidenveld-oorkonde uitgereikt.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 70

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Theater Hofpoort

Eric Corton, ma (try-out), vrijdag 19 januari De voorstelling is uitverkocht, maar wel is het mogelijk de inleiding voorafgaande aan de voorstelling bij te wonen. Deze inleiding wordt gegeven door een dra...

donderdag, 18 januari 2018

Lees verder

Bibliotheek: frisse en eigentijdse uitstraling

Sinds 1 december 2017 beschikt Aalden weer over een bibliotheek met Peuterboeken, Romans, Grote letter boeken en tijdschriften. Een bibliotheek met een frisse en eigentijdse uitstraling en  een grote leestafel waa...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Jan Henk de Groot, zanger-lied schrijver, binnenkort bij Tante Sweel !!

Op zondag 14 januari om 15.00 uur om precies te zijn. Wij verheugen ons op zijn komst want het wordt een sfeervolle start van het nieuwe jaar en Tante Sweel bie...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto