Kunst en cultuur
Jubileumconcert "Sweelodie" in Atlastheater
Op 18 november a.s. geeft dameskoor "SWEELODIE" haar 15-jarig Jubileumconcert in het ATLAS-theater in Emmen. Met als gastoptreden het "HEREN-TWENTET AMUSING".
 
Het verhaal van Mata Hari door Tet Rozendal 

In 2017 is het 100 jaar geleden dat een Frans vuurpeloton een einde maakte aan het leven van Mata Hari, veroordeeld wegens dubbelspionage voor de Duitsers. Friese artieste Tet Rozendal laat op zondagmiddag 5 november in een indringende voorstelling in Theater Hofpoort de vrouw achter het mysterie zien. Wie was Mata Hari, als mens, als moeder, als vrouw? Wat bezielde haar? 

 
De Stille Kracht van de Drentse Natuur 

Donderdag 2 november wordt de film De Stille Kracht van de Drentse Natuur vertoond in de zaal van Theater Hofpoort. De documentaire is gemaakt door natuurfilmers Henk en Janetta Bos, bekend van de bioscoopfilm Wildernis in Drenthe. Henk en Janetta zullen zelf ook aanwezig zijn om een boeiende inleiding te verzorgen.

 
Kikker zingt en leest voor in Theater Hofpoort in Coevorden

Zondagmiddag 29 oktober komt Kikker in hoogsteigen persoon naar Coevorden! De kindervoorstelling ‘Kikker zingt en leest voor’ is gemaakt naar de bekende boeken van Max Velthuijs en zit vol met leuke liedjes en avonturen. 

 
Theater Hofpoort in het teken van Synagogemaand

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober staat het programma van Theater Hofpoort in het teken van de Synagogemaand. Zaterdag 21 oktober wordt met de muziekvoorstelling Bevroren tranen van Maarten Peters stilgestaan bij de donkere tijd 40-45. Aan de hand van poëtische liederen en speciaal voor Coevorden opgestelde filmpjes en beeldcollages wordt aandacht gegeven aan de dramatische gebeurtenissen op 2 en 3 oktober 1942. 

 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 25 oktober organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties.

 
Expositie Vogelfotografie Henk Epping

Een baardman in het riet, een donzige jonge gaai, opvliegende kraanvogels in de ochtenddauw: Henk Epping uit Gees trekt er vaak op uit om de natuur te fotograferen. Een selectie van zijn vogelfotografie is nu te bewonderen in het gezondheidscentrum van Oosterhesselen. 

 
49ste Expositie van Het Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 13 oktober tot en met 5 november a.s. in de kerk van Zweeloo. Tijdens deze 49e editie zijn er aquarellen te zien van Trijntje Muys en keramiek van Jolanda Oosting.

 
Avond vol tijdloze Nederlandstalige liedjes bij Hofpoort

Zaterdag 14 oktober brengen Ruud Bos, Maaike Widdershoven en Tony Neef een ode aan Nederlandstalige liedjes in Theater Hofpoort. Een avond vol herkenning, met tijdloze liedjes en verhalen. Met nummers van Robert Long, Wim Sonneveld, Annie M.G. Schmidt, Frans Halsema en Toon Hermans. Ook André Hazes, Karin Bloemen en Vader Abraham zullen niet zullen ontbreken. 

 
Cabaret in Hofpoort met Nathalie Baartman

In april 2016 stond ze ook op de planken in Coevorden en verraste ze het publiek met haar cabaretprogramma 'Louter'. Op vrijdag 13 oktober komt ze terug. Nu met haar nieuwe programma ‘Voest. Dit autobiografische avontuur van cabaretière Nathalie Baartman gaat over haar terugkeer naar Twente.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 74

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Unieke expositie van twee kunstenaars uit Wezup

Voor de eerste keer zal er in de kunstenaarsherberg Zweeloo worden geëxposeerd door twee beeldende kunstenaars uit Wezup: Ludi Brandwagt-Bok en Janine Haddering. Ludi en Janine zullen zelf de expositie ope...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Theater Hofpoort

Thijs Kemperink met Bonje, vrijdag 25 mei, aanvang 20.15 uur, entree € 15,00. Rasverteller met ijzersterke grappen en beeldend vertelde ver...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Workshop ‘Maliën maken’ Coevorden

Op zondag 3 juni wordt er in het Stedelijk Museum Coevorden een workshop ‘Maliën maken’ georganiseerd. Heb je ook zin om deze oude techniek onder de knieën te krijgen, en een...

donderdag, 17 mei 2018

Lees verder
Willekeurige foto