Kunst en cultuur
Sweelpop: de hoofdact

Na weken in spanning te hebben gezeten, is de line-up dan eindelijk compleet. Op 25 augustus wordt sportpark t’ Alterberg in Zweeloo weer omgetoverd tot een festival waar 12am, Papa di Grazzi, It all starts in the 90’s en The Springsteen Experience Zweeloo zullen laten trillen op haar grondvesten. Vandaag maakt het bestuur van Stichting Sweelpop de hoofdact bekend.

 
Schildersontmoetingsdag voor amateurs in Zweeloo

Zaterdag 10 juni 2017 van 10.00 – 16.00 uur
Zweeloo stond en staat nog steeds bekend als een idyllisch schildersdorp en oefent nog altijd een grote aantrekkingskracht uit op amateur-schilders. In het verleden zijn grote schilders, waaronder Max Liebermann en Vincent van Gogh, in Zweeloo op werkbezoek geweest. Hun nalatenschap, in de vorm van beroemde schilderijen en pentekeningen, is dan ook groot. De schilders kwamen, om in alle rust, de pure natuur te schilderen. Dit is nog steeds mogelijk.

 
Derde plaats Douwe en Thomas-Timo Bruinsma op Drèents Liedtiesfestival 2017

Douwe en Thomas-Timo Bruinsma zijn afgelopen donderdag tijdens de zesde editie van het Drèents Liedtiesfestival op de derde plaats geëindigd. In het Atlas Theater in Emmen lieten de twee broers uit Benneveld met het lied Aj wat liefde hebt een uitstekende indruk achter. Vorig jaar was er ook al succes. Toen legden Douwe en Thomas-Timo met het nummer Vief letters beslag op de tweede plaats.

 
Expositie over werk en leven van Egbert van Drielst, behangselschilder

Een Achttiende-eeuwer in Drenthe. Op woensdagavond 7 juni om 20.00 uur wordt een tentoonstelling over het werk en leven van de achttiende-eeuwse behangselschilder Egbert van Drielst geopend met een lezing. Historica Godelieve van der Heijden vertelt over behangselschilders, die naar Drenthe trokken om inspiratie op te doen en geeft een beeld van de vrij onbekende achttiende eeuw.

 
Terug in de tijd tijdens Sweelpop.

Deze week is het tijd om nog twee van de artiesten aan te kondigen voor Sweelpop, nadat het bestuur van Stichting Sweelpop de bands 12AM en Pappi di Grazzi bekend hebben gemaakt!

 
Bewoners De Korenhof bewonderen pentekeningen Rikus Oldewening

Afgelopen vrijdag bracht een groep bewoners van De Korenhof een bezoek aan de Kunstenaarsherberg in Zweeloo. Daar bewonderden zij de pentekeningen van Aaldenaar Rikus Oldewening.

 
Emotie en Beweging

Expositie Marthe van Benthem, 3 mei – 7 juli 2017. Acht jaar geleden herontdekte Marthe van Benthem (Enschede, 1954) het tekenen en schilderen. Het plezier dat ze eraan kon beleven, de uitlaatklep die het in haar studententijd bood: het was er nog. En ze wilde er meer mee doen. Ze volgde cursussen, begon met exposeren en startte samen met haar man een galerie voor regionaal talent, galerie Kunst Spieker in Zweeloo.

 
A Tribute to the Summer of Love met regionale bands

Zondagmiddag 21 mei sluit Theater Hofpoort het theaterseizoen af met maar liefst 11 bands uit regio Coevorden die een muzikale ode geven aan het iconische muziekjaar 1967. Het belooft een unieke en sfeervolle middag te worden met hits van onder andere Jimi Hendrix, Armand en Chuck Berry.

 
Coevorder Comedy Night

Zaterdag 20 mei organiseert Theater Hofpoort in samenwerking met stadscafé Vancouver, café restaurant Candia en eetcafé Miracle de eerste Coevorder Comedy Night met drie comedians uit de stal van Comedy Café Amsterdam.

 
Het begin van een spetterende line-up voor Sweelpop

Nu het eindelijk een beetje zomer begint te worden, betekent dat ook het begin van het festivalseizoen.  Ben je al nieuwsgierig wie er dit jaar op het gezelligste festival van Drenthe gaan spelen? Wij kunnen het echt niet meer langer voor ons houden, dus hier de eerste namen van alweer de 36e editie van Sweelpop!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 70

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Theater Hofpoort

Eric Corton, ma (try-out), vrijdag 19 januari De voorstelling is uitverkocht, maar wel is het mogelijk de inleiding voorafgaande aan de voorstelling bij te wonen. Deze inleiding wordt gegeven door een dra...

donderdag, 18 januari 2018

Lees verder

Bibliotheek: frisse en eigentijdse uitstraling

Sinds 1 december 2017 beschikt Aalden weer over een bibliotheek met Peuterboeken, Romans, Grote letter boeken en tijdschriften. Een bibliotheek met een frisse en eigentijdse uitstraling en  een grote leestafel waa...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Jan Henk de Groot, zanger-lied schrijver, binnenkort bij Tante Sweel !!

Op zondag 14 januari om 15.00 uur om precies te zijn. Wij verheugen ons op zijn komst want het wordt een sfeervolle start van het nieuwe jaar en Tante Sweel bie...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto