Kunst en cultuur
49ste Expositie van Het Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 13 oktober tot en met 5 november a.s. in de kerk van Zweeloo. Tijdens deze 49e editie zijn er aquarellen te zien van Trijntje Muys en keramiek van Jolanda Oosting.

 
Avond vol tijdloze Nederlandstalige liedjes bij Hofpoort

Zaterdag 14 oktober brengen Ruud Bos, Maaike Widdershoven en Tony Neef een ode aan Nederlandstalige liedjes in Theater Hofpoort. Een avond vol herkenning, met tijdloze liedjes en verhalen. Met nummers van Robert Long, Wim Sonneveld, Annie M.G. Schmidt, Frans Halsema en Toon Hermans. Ook André Hazes, Karin Bloemen en Vader Abraham zullen niet zullen ontbreken. 

 
Cabaret in Hofpoort met Nathalie Baartman

In april 2016 stond ze ook op de planken in Coevorden en verraste ze het publiek met haar cabaretprogramma 'Louter'. Op vrijdag 13 oktober komt ze terug. Nu met haar nieuwe programma ‘Voest. Dit autobiografische avontuur van cabaretière Nathalie Baartman gaat over haar terugkeer naar Twente.

 
Mans en Hans nog lang niet uitgekeken op rol kerkorganist
PKN - Gereformeerde kerk in Aalden zet jubilarissen flink in het zonnetje. Ook na een onafgebroken periode van respectievelijk 50 en 40 jaar kunnen de kerkorganisten Mans Kuipers uit Aalden en Hans de Graaf uit Zuidlaren nog altijd geboeid raken door de milde en gevarieerde klanken van de orgelregisters.
 
Film, muziek en kindervoorstelling in Hofpoort

Op 5, 6 en 8 oktober is er voor ieder wat wils in Hofpoort. Op 5 oktober wordt de film Riphagen vertoond, gebaseerd op een waargebeurd oorlogsverhaal met onder andere Jeroen van Koningsbrugge. Vrijdag 6 oktober trapt bluesband Flavium in Hofpoort de Bluesnacht van Coevorden af en op zondag 8 oktober kunnen kinderen gratis naar de voorstelling van TipPo en Jolpo in de Oktobermaand Kindermaand.

 
Activiteiten oktobermaand kindermaand en hunebedden

 in het Stedelijk Museum Coevorden. Ook dit jaar is de oktobermaand weer kindermaand in Drenthe. Alle kinderen kunnen deze maand in Drenthe, Groningen en Friesland meedoen aan workshops, rondleidingen en andere leuke activiteiten. Natuurlijk doet ook het Stedelijk Museum Coevorden weer mee! Ditmaal staat het thema ‘Tekenend de Geschiedenis in!’ centraal. Daarnaast sluit het museum tijdens de herfstvakantie aan bij de Hunebedcampagne van Marketing Drenthe en Hondsrug Drenthe.

 
Van ver naar Zweeloo: Martin Caron en Els Groen 

-  Martin is een groot muziekfan en speelt zelf onder meer gitaar
Zondag a.s. optreden met Henriëtte van Dijk in kerkje Zweeloo

In juli 2012 kochten Martin Caron en zijn vriendin Els Groen de boerderij aan de Mepperstraat 40, waar ze in 2013 zijn gaan samenwonen. Voor die tijd woonde Martin in Nootdorp bij Den Haag en Els in Emmen. “We wonen met veel plezier in dit gezellige dorp met zijn prachtige omgeving.

 
Roon Staal in kerkje Zweeloo
"One of the truly great singers in the western world (...) Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!" - Art Garfunkel - . Zanger en componist Roon Staal tourt in oktober met een nieuw programma langs 15 locaties door Nederland. Tijdens de tour zal hij zijn nieuwe album PROMISE presenteren met hierop zowel nieuwe covers als eigen composities.
 
Zevende theaterseizoen Hofpoort staat voor de deur

Theater Hofpoort beleeft dit jaar haar zevende theaterseizoen. Er staan ruim 50 voorstellingen op de planken. Van kindertheater tot muziek en van toneel tot cabaret. Nieuw dit seizoen zijn de vier theatercolleges. Ook worden weer maandelijks films vertoond in de theaterzaal. Vrijdag 29 september wordt het seizoen geopend met een intiem theaterconcert van Dilana, gevolgd door een uitverkocht tweede concert van Dilana op 30 september. Hetzelfde weekend, op 1 oktober, gaat Hofpoort Buiten de Poort: in de sfeervolle setting van de Dorpskerk in Dalen brengen Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal Argentijnse folkloremuziek ten gehore.

 
Cultureel Coevorden op zijn kop voor De Nieuwe Veste.

CultClash! Inmiddels is het al een jaarlijks terugkerend evenement: Cult Clash Coevorden. Een afwisselende, leerzame en vooral culturele dag, speciaal georganiseerd voor de leerlingen van De Nieuwe Veste. Zowel mavo als havo klassen zullen op donderdag 21 en vrijdag 22 september Coevorden doorkruisen om diverse culturele instellingen en workshops te bezoeken.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 73

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Peter van Uhm-Levensles

Theatercollege door voormalig Commandant der Strijdkrachten. Peter van Uhm wordt als voormalig Commandant der Strijdkrachten wereldwijd geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten. Van zijn boek 'Ik koos het wapen', waarin hij onder mee...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Gratis workshop Herman Roozen en rondleidingen door Melissa Luisman

Schrijver, illustrator en striptekenaar Herman Roozen heeft al vaak strips gemaakt over de geschiedenis van Coevorden. Zo heeft hij voor de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’  in het Stedelijk Museum in ...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Dorpswandeling door kunstenaarsdorp Zweeloo en Aalden

Op woensdag 9 mei organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een der...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder
Willekeurige foto