Kunst en cultuur
Zuidenveld 2019 “Uit de Kunst”

Beste inwoners van Aalden,

Het overkoepelende comité Zuidenveld Zweeloo en Dorpsbelangen Aalden
kwamen 13 november bij elkaar in de Aelder Meent en verhaalden

 
Theater Hofpoort

Theater Hofpoort vertoont donderdag 6 december de film ‘Tonio’, op zaterdag 8 december gaat het theater ‘Buiten de Poort’ met een optreden van Lenny Kuhr.

 
Galerie KunstSpieker heeft de vlag definitief gestreken

Marthe en Guus beschouwen vertrek als afsluiting van boeiende periode. Na bijna vijf mooie en intensieve jaren hebben Marthe van Benthem en Guus Elzinga onlangs de deuren van hun Galerie KunstSpieker aan de Kruisstraat in Zweeloo gesloten. Voor velen wellicht een verrassing, maar voor Marthe en Guus zelf allerminst.

 
Activiteiten Hofpoort Incluis

Hofpoort Incluis, het pop-uptheater aan het Stationsplein/hoek Friesestraat, heeft weer diverse activiteiten op de agenda staan. Het Opklapatelier houdt vrijdag 23 november workshops in Hofpoort Incluis.

 
Theater Hofpoort

Theater Hofpoort presenteert zaterdag 24 november 2018 de show ‘Volk’ van ‘Gewoon Aans’. Op zondag 2 december staan een concert van The Kilkennys en aansluitend een whiskyproeverij en pubfood op het menu.

 
Buren Jantina Hellingmolen op weg naar molenaarsdiploma

Hans, Willem en Ron willen steentje bijdragen aan behoud monument. Molens zijn een bijzonder stukje erfgoed. Zelfs zo bijzonder dat eind 2017 het molenaarsambacht is toegevoegd aan de UNESCO-lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed.

 
Expositiewerk van cursisten van Agnes van Eupen

"Van begin tot halfweg en verder ........" Op uitnodiging van Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo exposeren cursisten van kunstenaar Agnes van Eupen tot eind december in de Kunstenaarsherberg in Zweeloo. De expositie is te bezoeken op de zaterdagmiddagen van 24 november t/m 29 december van 13.00 tot 17.00 uur.

 
“Genieten is ook een kunst…”

Terugblik op het 1e lustrum van stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo en de activiteiten in de vijf dorpen. Dat Kunstenaarsdorp Zweeloo dit jaar 5 jaar bestaat zal hopelijk velen van u niet ontgaan zijn.

 
Lex van Keulen exposeert in Aelder Meent

In de Aelder Meent is een bijzondere expositie ingericht met tekeningen van Lex van Keulen. De tentoonstelling telt veertig werken met IJslandse paarden en een aantal tekeningen van klassieke zeilschepen en zeegezichten.

 
Zuidenveld 2019 in Zweeloo met als thema ”Uit de Kunst”

Het zal zachtjesaan bij iedereen wel bekend zijn: komende zomer strijkt het Zuidenveldcircus weer neer in Zweeloo. Mocht u de data nog niet genoteerd hebben, pak de agenda en omcirkel donderdag 11 juli tot en met zondag 14 juli.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 87

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Wildfotografen Jesse en Sanne exposeren tijdens Zuidenveld

Bijzondere foto’s van onder meer panters, leeuwen en arenden. Jesse en Sanne Bijlsma hebben de afgelopen jaren tijdens reizen door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe veel wilde dieren op de gevoelige plaat vastgelegd.&...

dinsdag, 9 juli 2019

Lees verder

Opening Cultuurhistorisch paviljoen Weeshuisweide

Sinds een aantal weken is de bouw van het Cultuurhistorisch paviljoen op de Weeshuisweide in volle gang. Op zondagavond 14 juli is om 19:00 de feestelijke publieke opening én onthulling van...

dinsdag, 2 juli 2019

Lees verder

Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 10 juli organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs de ...

dinsdag, 2 juli 2019

Lees verder
Willekeurige foto