Kunst en cultuur
De Loozangers vieren 70 jaar liefde voor muziek! 

De TIJD staat even stil. Over duurzaamheid gesproken! Wij, de vrouwen en mannen van De Loozangers vieren dit jaar het 70-jarig bestaan van “ons” koor. Alles bij elkaar nu 45 zangeressen en zangers,  met Marjan Okken als  dirigente en Tamara Boiko achter de piano. Zondagmiddag 21 mei geven wij een concert in het kerkje van Zweeloo met twee verrassende gastoptredens.

 
Thomas-Timo en Douwe Bruinsma finalisten Drèents Liedtiesfestival
Thomas-Timo en Douwe Bruinsma uit Benneveld behoren bij de tien finalisten van het Drèents Liedtiesfestival. Op 25 mei gaan zij in het Atlas Theater in Emmen met het lied Aj wat liefde hebt de strijd met negen andere kanshebbers aan.
 
Sweel Cultureel sluit jubileum jaar af met “De Farmhouse Jazzband”

Op zaterdagavond 20 mei speelt de Farmhouse Jazzband in Hotel Café Restaurant Hegen in Wezup. Een unieke gelegenheid om weer ouderwets te genieten van New Orleans Jazzmuziek en “de vloer op te gaan” als u van dansen houdt.

 
Sweel Cultureel organiseert “Open Piste Circus” voor kinderen

Op zaterdag 20 mei staat Circus Blik op de Brink in Oud Aalden om kinderen van groep 4 tot en met 8 kennis te laten maken met verschillende circustechnieken. Zoals bijvoorbeeld met fietsen op één wiel (de zg éénwielfiets), gooien met een diabolo, ballopen, jongleren, koorddansen, goochelen en nog veel meer.

 
Harm en Roelof in Hofpoort

Vrijdagavond 12 mei komen Harm en Roelof naar Coevorden met de voorstelling ’30 jaar’: de krenten uit de pap uit 30 jaar Harm en Roelof.

 
Filmvertoning De Tweeling

Donderdagmiddag en -avond vertoont Hofpoort de film De Tweeling, naar de gelijknamige roman van Tessa de Loo, in de theaterzaal. De film gaat over de tweelingzusjes Lotte en Anna die gescheiden van elkaar opgroeien.

 
Lezing ‘Achter de Gevel: Friesestraat 9’  door Gerrit Kleis

Op zondag 21 mei wordt er om 14.00 in het Stedelijk Museum Coevorden een lezing gegeven door historicus Gerrit Kleis als onderdeel van de tentoonstelling ‘De Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen’. In deze lezing zal hij u aan de hand van een PowerPoint presentatie vertellen over de bouw- en bewoningsgeschiedenis van Friesestraat 9.

 
Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni met programma vol filmmuziek

Zaterdagavond 6 mei brengt gitaarvirtuoos met een programma vol filmmuziek een bezoek aan Hofpoort met zijn voorstelling ‘Once upon a time…’

 
Kindertheater met 'Ik zou wel een kindje lusten'

Zondagmiddag 7 mei komt de leuke en interactieve voorstelling voor peuters en kleuters (4+ jaar) ‘Ik zou wel een kindje lusten’, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Sylviane Donnio, naar Hofpoort.

 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 10 mei organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties. Ook loopt u door natuurgebieden en over de prachtige brink in Oud-Aalden. De wandeling is ongeveer 6 km lang en duurt circa 2,5 uur. 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 70

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Theater Hofpoort

Eric Corton, ma (try-out), vrijdag 19 januari De voorstelling is uitverkocht, maar wel is het mogelijk de inleiding voorafgaande aan de voorstelling bij te wonen. Deze inleiding wordt gegeven door een dra...

donderdag, 18 januari 2018

Lees verder

Bibliotheek: frisse en eigentijdse uitstraling

Sinds 1 december 2017 beschikt Aalden weer over een bibliotheek met Peuterboeken, Romans, Grote letter boeken en tijdschriften. Een bibliotheek met een frisse en eigentijdse uitstraling en  een grote leestafel waa...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Jan Henk de Groot, zanger-lied schrijver, binnenkort bij Tante Sweel !!

Op zondag 14 januari om 15.00 uur om precies te zijn. Wij verheugen ons op zijn komst want het wordt een sfeervolle start van het nieuwe jaar en Tante Sweel bie...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto