Kunst en cultuur
VoorverCoop Folk veur Volk-festival van start

Vanaf 1 mei a.s. start bij supermarkt COOP WEGGEN in Aalden de voorvercoop van het Folk veur Volk-festival. Op zaterdag 17 juni a.s. staat de 23e editie van het populaire folkfestival in de Hof van Schepers in Oud-Aalden op het programma.

 
Door de Nacht Klinkt een Lied

Zondagmiddag 30 april gaat Theater Hofpoort Buiten de Poort in de Synagoge van Coevorden De voorstelling gaat over drie vrouwen die zingend de Tweede Wereldoorlog doorkwamen en voor wie entertainment van levensbelang bleek te zijn.

 
‘Wie bang is, krijgt ook klappen’

Vrijdagavond 28 april legt Marc de Hond in zijn cabaretvoorstelling ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’ uit waar angst vandaan komt, wat je er tegen kunt doen en hoe hij zelf zijn angsten weer terug wist te brengen tot de juiste proporties.

 
47ste Expositie van Het Zweeler Palet
Tijdens de 47e editie van de kunsttentoonstelling het Zweer Palet zijn er etsen te zien die gemaakt zijn door een aantal kunstenaars van de Kunstenaarsvereniging de Noordelijke Etsers. Daarnaast is er keramisch werk van Henneke Chevalier te bewonderen. De opening van de expositie in het kerkje van Zweeloo vindt plaats op zaterdag 22 april a.s. om 14.00 uur. De kerk is open vanaf 13.30 uur.
 
Expositie pentekeningen in Kunstenaarsherberg Zweeloo

In Kunstenaarsherberg Zweeloo zijn tussen 22 april en 27 mei bijna 50 pentekeningen van Aaldenaar Rikus Oldewening te zien. Op de tekeningen staan boerderijen en woonhuizen uit Zweeloo en omliggende dorpen.

 
Stadswandeling langs de ‘Gevels van Coevorden’

Op zondag 23 april om 13:00 organiseert het Stedelijk Museum Coevorden een stadswandeling door Coevorden, langs de panden waarover ook in de tentoonstelling ‘Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen’ wordt verteld. De stadswandeling wordt begeleid door gids Lambert Hans. Met zijn kennis van de stad zal hij u een boeiende en informatieve tour geven.

 
Mathilde Santing zingt Joni Mitchell

Mathilde Santing zingt songs van Joni Mitchell in Theater Hofpoort in haar theaterprogramma ‘Both Sides Now’.

 
Cabaret in Hofpoort met Anne Jan Toonstra (try-out)

Vrijdagavond 21 april staat cabaretier Anne Jan Toonstra met een try-out van zijn nieuwe voorstelling ‘IIIII’ in Theater Hofpoort. De voorstelling gaat over leven en dood en alles wat daar tussen zit.

 
Tentoonstelling ‘Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen’.

Vanaf zaterdag 15 april is de tentoonstelling ‘Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen’ te bezichtigen in het Stedelijk Museum Coevorden. Na een eerste historische achtergrondschets over de algemene ontwikkeling op architectonisch gebied in Coevordenwordt een aantal panden nader uitgelicht. Hiervoor is een top 10 samengesteld: 5 panden uit de periode 1600 tot circa 1850 en 5 panden van na 1850. Deze panden worden in (kunst)historisch context geplaatst.

 
Cultuurhistorische wandeling

Op woensdag 5 april organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties. Ook loopt u door natuurgebieden en over de prachtige brink in Oud-Aalden. De wandeling is ongeveer 6 km lang en duurt circa 2,5 uur. 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 70

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Theater Hofpoort

Eric Corton, ma (try-out), vrijdag 19 januari De voorstelling is uitverkocht, maar wel is het mogelijk de inleiding voorafgaande aan de voorstelling bij te wonen. Deze inleiding wordt gegeven door een dra...

donderdag, 18 januari 2018

Lees verder

Bibliotheek: frisse en eigentijdse uitstraling

Sinds 1 december 2017 beschikt Aalden weer over een bibliotheek met Peuterboeken, Romans, Grote letter boeken en tijdschriften. Een bibliotheek met een frisse en eigentijdse uitstraling en  een grote leestafel waa...

dinsdag, 16 januari 2018

Lees verder

Jan Henk de Groot, zanger-lied schrijver, binnenkort bij Tante Sweel !!

Op zondag 14 januari om 15.00 uur om precies te zijn. Wij verheugen ons op zijn komst want het wordt een sfeervolle start van het nieuwe jaar en Tante Sweel bie...

dinsdag, 9 januari 2018

Lees verder
Willekeurige foto