Kunst en cultuur
Komende week in de Hofpoort

Komende week (week 8/2018) hebben we weer een gevarieerd programma voor u weten samen te stellen. Voor alle activiteiten zijn nog kaarten te verkrijgen.

 
1e Lustrum Kunstenaarsdorp en nieuwe expositie

Leden van Kunstkring Zweeloo grijpen het eerste lustrum van Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo aan om voor hun komende expositie een speciaal thema te kiezen: ‘Waarom Zweeloo? Daarom!’

 
Geslaagde uitvoering toneelvereniging De Echo

Afgelopen zaterdag voerde toneelvereniging De Echo in de Drieklank het blijspel “Aan het eind van de regenboog” op, geschreven door Hans van Wijngaarden.

 
Rik Vinke, “veelbelovende country artiest” binnenkort in Zweeloo!

Rik is 19 jaar en als je hem hoort zingen weet je al gauw, deze jongen heeft een groot talent! In juli 2016, nog maar 17 jaar oud, won hij het Drèents Liedties festival. En vorig jaar november werd Rik Vinke bij het gala van de Dutch Country Music Association door publiek en jury gekozen als meest veelbelovende nieuwkomer,  “omdat hij een verrassend zware stem heeft en gepassioneerd is voor country muziek”.

 
Leer schilderen als een Meester in Zweeloo bij Bert Robben

Eind maart 2017 kregen ze de bouwvergunning. Maandenlang waren Bert Robben en Janni Komduur bezig om een van hun dromen te verwezenlijken. De stal van hun monumentale boerderij aan de Kruisstraat 25 in Zweeloo kreeg een complete make-over. De ruimte veranderde in een prachtig atelier waar Bert Robben zijn hobby schilderen, naar hartenlust kan uitleven. Maar het is ook een ruimte waar hij zijn passie en kennis van het schilderen kan overbrengen aan anderen.

 
Komende week in de Hofpoort

Op 14 februari gaan de meesters en juffen staken op de dag van de liefde! Daarom heeft Theater Hofpoort de leukste meester van Nederland op het witte doek; MEES KEES! ’s Avonds kunt u gebruik maken van het arrangement samen met Talens. Voor slechts € 30,- een driegangen menu en een romantische film incl. verrassing mee.

 
Nationaal voorleesontbijt ook op c.b.s. ‘De Schutse’

Wij vinden lezen en voorlezen belangrijk voor het begrijpend lezen en leren van onze kinderen. Naast het dagelijks lezen doen wij elk jaar schoolbreed mee met

de Nationale Voorleesdagen.

 
Laudate Deo (Looft den Heer) stopt na 112 jaar

‘Spijtig genoeg valt nu definitief het doek’ Er komt na liefst 112 jaar een eind aan de Chr. Gem. Zangvereniging Laudate Deo (Looft den Heer). Met weemoed in hun hart en na een uitgebreide vergadering met de koorleden velde het bestuur het onvermijdelijke oordeel: er is geen basis meer voor de zangvereniging.

 
Ina Been en Gineke Kolk: de ongekroonde koninginnen “achter het toneel”

Ze noemen het een prachtige tijd. Ruim 40 jaar waren ze de koninginnen van het Zweeler toneel. Weliswaar niet op het toneel, maar nadrukkelijk erachter als de dames van de grime. Honderden toneelspelers veranderden ze in al die jaren met hun grote vakkennis om tot een geheel ander persoon. In 1975 hadden ze hun debuut bij Rederijkerskamer Ontwikkeling. Nu, 43 jaar later, gaan ze op afscheidstournee langs de Zweeler theaters. Te beginnen bij de jubileumuitvoering (125 jaar) van Ontwikkeling (nog te bewonderen komende vrijdag en zaterdag bij Bistro Tante Sweel).

 
Wethouder Jan Zwiers leest voor bij L.O.L. Kinderopvang

Afgelopen woensdag is een start gemaakt met de Nationale Voorleesdagen. Een jaarlijks terugkerend landelijk festijn waarbij het draait om het interactief voorlezen aan de allerkleinsten. Bij L.O.L. Kinderopvang in de Aelder Meent in Aalden werd er tijdens een gezellig voorleesontbijt enthousiast voorgelezen door wethouder Jan Zwiers (BBC2014).

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 79

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Happen&Grappen

Kom op zondag 21 oktober genieten van een avond cabaret en lekkere hapjes van Stadscafé Vancouver .Vanaf 19:00 wordt u ontvangen met een drankje en amuse bij Hofpoort Inc...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Workshop en demonstratie Diamond Painting

Op zaterdag 20 oktober organiseren we samen met De Wolkoker een workshop en demonstratie Diamond painting door Linda Ott...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Mart Hillen in concert

De jonge fingerstyle-gitarist Mart Hillen bespeelt zijn instrument als gitarist, bassist en drummer. Het eerste theaterconcert van het jonge supertalent wordt geregisseerd door niemand minder dan theatervakvrouw Leoni Jan...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto