Kunst en cultuur
Ontvangstruumte van Het Frensenhoes

Bej ok zo neisgierig naor de neie kiosk?
Waar eerst het oude cement- en kippenhok stond bij Het Frensenhoes in Meppen, bouwen we een kiosk/ontvangstruimte voor onze gasten.

 
Popschool komt naar de Aelder Meent!

Op donderdag 12 april begint De Rijdende Popschool in de Aelder Meent! Er worden bandjes gecreëerd, waarbij de liedjes door de leerlingen zelf uitgekozen worden in overleg met bandcoach Jordy Richir. De leerlingen leren de liedjes in 11 lessen spelen. Daarna wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden.

 
Theater Hofpoort

René van Kooten & Shifting Daylight - 'Something So Real'. Verrassende bewerkingen van songs uit musicals en meer! Zanger René van Kooten en zijn band Shifting Daylight brengen tijdens dit intieme theaterconcert verrassende bewerkingen van songs uit musicals als ‘Hair’ en ‘Jesus Christ Superstar’, nummers van The Police en Don Henley en eigen werk.

 
Filmpresentatie met inleiding ‘De Drentse Droom’

Ter gelegenheid van de expositie ‘De Drentse Droom’ wordt op dinsdag 27 maart de gelijknamige film ‘De Drentse Droom’ vertoond in Bibliotheek Coevorden. Provinciaal historicus Michiel Gerding zal hierbij een inhoudelijke toelichting geven.

 
16 maart B’Eaters Band, Back in Town

Komende week, 16 maart 2018, in de Hofpoort: B’ Eaters zijn ‘Back in Town’; om nog eenmaal de grootste hits te laten horen!

 
Zweeler Palet viert 50e expositie in Zweeler kerk

Op 23 februari j.l. heeft burgemeester Bert Bouwmeester de 50eexpositie van Het Zweeler Palet in de kerk in Zweeloo geopend. Dit lustrumgebeuren was voor OEK een reden de organisatie van het Zweeler Palet uit te nodigen voor een gesprek.

 
Kunst maakt nieuwsgierig!

Komend weekend Open Atelier Dagen. Om kunstenaars en kunstliefhebbers draait alles tijdens de Open Atelierdagen 2018. Wat zie ik in dit werk? Wat betekent het? Wil de maker mij iets zeggen? Vragen die iedereen zich weleens stelt als we naar kunst kijken. Vragen die onze nieuwsgierigheid prikkelen en dat is precies de bedoeling van de Open Atelier Dagen!

 
Thema-expositie ‘Waarom Zweeloo? Daarom!

Elf leden van KunstKring Zweeloo doen mee aan de Open Atelier Dagen Drenthe die op zaterdag 10 en zondag 11 maart  2018 in de gemeente Coevorden plaatsvinden.

 
Komende week in de Hofpoort

Komende week (2018 week 10) hebben we weer een gevarieerd programma voor u weten samen te stellen. Voor alle activiteiten zijn nog kaarten te verkrijgen.
9 maart Joosen en De Jager & Tim Hartog, Zwolle aan zee. Aanvang: 20.15 uur € 15,00 inclusief consumptie.

 
De Toorn van Thunear

De Toorn van Thunear is geen musical, maar een theaterspektakel’ “Een paar mensen lopen langs de rivier en één is aan het roken. Een sticky. Na een tijdje begint hij te hallucineren en gaat hij terug in de tijd… Hij belandt in een boerennederzetting in 1419.” Harm Dijkstra uit Sleen vertelt het verhaal van Drentstalige muziektheaterproductie De Toorn van Thunaer.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 74

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Unieke expositie van twee kunstenaars uit Wezup

Voor de eerste keer zal er in de kunstenaarsherberg Zweeloo worden geëxposeerd door twee beeldende kunstenaars uit Wezup: Ludi Brandwagt-Bok en Janine Haddering. Ludi en Janine zullen zelf de expositie ope...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Theater Hofpoort

Thijs Kemperink met Bonje, vrijdag 25 mei, aanvang 20.15 uur, entree € 15,00. Rasverteller met ijzersterke grappen en beeldend vertelde ver...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Workshop ‘Maliën maken’ Coevorden

Op zondag 3 juni wordt er in het Stedelijk Museum Coevorden een workshop ‘Maliën maken’ georganiseerd. Heb je ook zin om deze oude techniek onder de knieën te krijgen, en een...

donderdag, 17 mei 2018

Lees verder
Willekeurige foto