Kunst en cultuur
Thema-expositie ‘Waarom Zweeloo? Daarom!

Elf leden van KunstKring Zweeloo doen mee aan de Open Atelier Dagen Drenthe die op zaterdag 10 en zondag 11 maart  2018 in de gemeente Coevorden plaatsvinden.

 
Komende week in de Hofpoort

Komende week (2018 week 10) hebben we weer een gevarieerd programma voor u weten samen te stellen. Voor alle activiteiten zijn nog kaarten te verkrijgen.
9 maart Joosen en De Jager & Tim Hartog, Zwolle aan zee. Aanvang: 20.15 uur € 15,00 inclusief consumptie.

 
De Toorn van Thunear

De Toorn van Thunear is geen musical, maar een theaterspektakel’ “Een paar mensen lopen langs de rivier en één is aan het roken. Een sticky. Na een tijdje begint hij te hallucineren en gaat hij terug in de tijd… Hij belandt in een boerennederzetting in 1419.” Harm Dijkstra uit Sleen vertelt het verhaal van Drentstalige muziektheaterproductie De Toorn van Thunaer.

 
Debby Petter in Theater Hofpoort

Debby Petter sleept je van begin tot eind mee in een andere wereld. Actrice Debby Petter en schrijver Thomas Verbogt sleepten het publiek in hun vorige kleine theaterjuweeltjes van begin tot eind mee in een andere wereld.

 
Komende week in de Hofpoort

Komende week (week 8/2018) hebben we weer een gevarieerd programma voor u weten samen te stellen. Voor alle activiteiten zijn nog kaarten te verkrijgen.

 
1e Lustrum Kunstenaarsdorp en nieuwe expositie

Leden van Kunstkring Zweeloo grijpen het eerste lustrum van Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo aan om voor hun komende expositie een speciaal thema te kiezen: ‘Waarom Zweeloo? Daarom!’

 
Geslaagde uitvoering toneelvereniging De Echo

Afgelopen zaterdag voerde toneelvereniging De Echo in de Drieklank het blijspel “Aan het eind van de regenboog” op, geschreven door Hans van Wijngaarden.

 
Rik Vinke, “veelbelovende country artiest” binnenkort in Zweeloo!

Rik is 19 jaar en als je hem hoort zingen weet je al gauw, deze jongen heeft een groot talent! In juli 2016, nog maar 17 jaar oud, won hij het Drèents Liedties festival. En vorig jaar november werd Rik Vinke bij het gala van de Dutch Country Music Association door publiek en jury gekozen als meest veelbelovende nieuwkomer,  “omdat hij een verrassend zware stem heeft en gepassioneerd is voor country muziek”.

 
Leer schilderen als een Meester in Zweeloo bij Bert Robben

Eind maart 2017 kregen ze de bouwvergunning. Maandenlang waren Bert Robben en Janni Komduur bezig om een van hun dromen te verwezenlijken. De stal van hun monumentale boerderij aan de Kruisstraat 25 in Zweeloo kreeg een complete make-over. De ruimte veranderde in een prachtig atelier waar Bert Robben zijn hobby schilderen, naar hartenlust kan uitleven. Maar het is ook een ruimte waar hij zijn passie en kennis van het schilderen kan overbrengen aan anderen.

 
Komende week in de Hofpoort

Op 14 februari gaan de meesters en juffen staken op de dag van de liefde! Daarom heeft Theater Hofpoort de leukste meester van Nederland op het witte doek; MEES KEES! ’s Avonds kunt u gebruik maken van het arrangement samen met Talens. Voor slechts € 30,- een driegangen menu en een romantische film incl. verrassing mee.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 73

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Peter van Uhm-Levensles

Theatercollege door voormalig Commandant der Strijdkrachten. Peter van Uhm wordt als voormalig Commandant der Strijdkrachten wereldwijd geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten. Van zijn boek 'Ik koos het wapen', waarin hij onder mee...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Gratis workshop Herman Roozen en rondleidingen door Melissa Luisman

Schrijver, illustrator en striptekenaar Herman Roozen heeft al vaak strips gemaakt over de geschiedenis van Coevorden. Zo heeft hij voor de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’  in het Stedelijk Museum in ...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Dorpswandeling door kunstenaarsdorp Zweeloo en Aalden

Op woensdag 9 mei organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een der...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder
Willekeurige foto