Kunst en cultuur
Het allerlaatste optreden van DJ’s van DISCO 13-13

Goud van oud. Dat geldt zeker voor DISCO 13-13. Op velerlei verzoek komt de befaamde drive-in discotheek uit Oosterhesselen op zaterdag 29 september a.s. nog één keer in actie.‘Dit is wel echt ons allerlaatste optreden’, glimlacht voormalig diskjockey Johannes Hidding.

 
Stedelijk Museum Coevorden krijgt twee kunstwerken geschonken

Voor de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’ zijn er door acht kunstenaars diverse kunstwerken gemaakt. Naar aanleiding van een door hun gekozen collectieobject of verhaal over Coevorden hebben zij een nieuw werk gemaakt. 16 september is de laatste dag van deze tentoonstelling.

 
'Wat heeft pompoen met kunst van doen......?'
Zweeloo Kunstenaarsdorp Lustrumactiviteit in Wezup. Eva, ‘het smoel’ van Kunstenaarsdorp Zweeloo, was afgelopen zaterdag ook in Wezup aanwezig. In duplo. Bij de pompoenen, waar deelnemers een stilleven van konden maken, om te fotograferen.
 
Nieuwe oktober-tour Roon Staal

Zanger en componist Roon Staal toert in oktober met een nieuw programma langs 17 locaties door Nederland. Tijdens de komende Tour zal er een nieuw album gepresenteerd worden.

 
Sweelpop maakt naam waar als ‘gezelligste festival van Drenthe’

Het sfeertje in popstadion ‘t Alterbarg was afgelopen vrijdagavond weer enorm tof. Ruim 1.300 bezoekers genoten met volle teugen van de gezellige sfeer. De spontaniteit en energie van de bands werkten zeer aanstekelijk. Op sportpark ‘t Alterbarg waren optredens van De Bökkers, Jebroer, Lijn7 en Sorry John.

 
Springruiter Mike Brandt werkt mee aan muziektheaterproductie

‘Ik kijk er naar uit om De Toorn van Thunaer te bestijgen’. Mike Brandt heeft wel voor hetere vuren gestaan, maar dat hij ooit als springruiter zou figureren in een theatervoorstelling had hij niet durven dromen. Toch wordt het volgend jaar werkelijkheid. De 47-jarige Brandt heeft zijn medewerking toegezegd aan De Toorn van Thunaer, een muziektheaterproductie die in september 2019 op landgoed De Klencke zal worden opgevoerd.

 
Oud-Aalden en molen geliefkoosd domein Schilders ontmoetingsdag
De jaarlijkse Schilders ontmoetingsdag van TIP vond dit jaar plaats op en rond de Brink in Oud Aalden en bij de Jantina Hellingmolen. Deze keer in september als onderdeel van de tweede lustrumactiviteit van Kunstenaarsdorp Zweeloo dat haar vijfjarig bestaan viert.
 
Andy en Melissa gaan het theater in

Na hun succesvolle ‘real-life soap’: Try-out op 21 september 2018 Theater Hofpoort. De nog steeds zeer populaire oud-voetballer Andy van der Meyden en zijn evenzo populaire vrouw, Melisa Schaufeli, starten in september aanstaande met hun eerste theatertournee.

 
Sweel Cultureel in de startblokken met een nieuw programma voor het seizoen 2018 – 2019 !

Sweel Cultureel opent het seizoen op zondag 16 september a.s. om 15.00 uur in het mooie kerkje van Zweeloo met een “muzikale wereldreis” uitgevoerd door het strijkkwartet Ravivo.

 
Lustrumfestiviteiten Kunstenaarsdorp Zweeloo feestelijk van start

Zweeloo blijft ware trekpleister: ‘Geniet van wat hier ooit was en nog steeds is'.  ‘Iedereen bewust maken van bijzondere waarden dorpen’.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 79

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Happen&Grappen

Kom op zondag 21 oktober genieten van een avond cabaret en lekkere hapjes van Stadscafé Vancouver .Vanaf 19:00 wordt u ontvangen met een drankje en amuse bij Hofpoort Inc...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Workshop en demonstratie Diamond Painting

Op zaterdag 20 oktober organiseren we samen met De Wolkoker een workshop en demonstratie Diamond painting door Linda Ott...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Mart Hillen in concert

De jonge fingerstyle-gitarist Mart Hillen bespeelt zijn instrument als gitarist, bassist en drummer. Het eerste theaterconcert van het jonge supertalent wordt geregisseerd door niemand minder dan theatervakvrouw Leoni Jan...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto