Kunst en cultuur
Hofpoort Incluis

Hofpoort Incluis, het pop-uptheater aan het Stationsplein/hoek Friesestraat, heeft weer een activiteit op de agenda staan.
Op zaterdag 8 december 2018 van 13.00 tot 16.00 uur worden knieperties gebakken met Vrouwen van Nu in de aanloop naar het IJzerkoekenoproer op zaterdag 22 december.

 
Theater Hofpoort

Vuile Huichelaar
De dames van ‘Vuile huichelaar’, Paulette Willemse en Saskia van Zutphen, komen zondag 16 december 2018 naar Theater Hofpoort met hun kerstshow ‘Ik zit hier heel alleen kerst te vieren’.

 
Zuidenveld 2019 “Uit de Kunst”

Beste inwoners van Aalden,

Het overkoepelende comité Zuidenveld Zweeloo en Dorpsbelangen Aalden
kwamen 13 november bij elkaar in de Aelder Meent en verhaalden

 
Theater Hofpoort

Theater Hofpoort vertoont donderdag 6 december de film ‘Tonio’, op zaterdag 8 december gaat het theater ‘Buiten de Poort’ met een optreden van Lenny Kuhr.

 
Galerie KunstSpieker heeft de vlag definitief gestreken

Marthe en Guus beschouwen vertrek als afsluiting van boeiende periode. Na bijna vijf mooie en intensieve jaren hebben Marthe van Benthem en Guus Elzinga onlangs de deuren van hun Galerie KunstSpieker aan de Kruisstraat in Zweeloo gesloten. Voor velen wellicht een verrassing, maar voor Marthe en Guus zelf allerminst.

 
Activiteiten Hofpoort Incluis

Hofpoort Incluis, het pop-uptheater aan het Stationsplein/hoek Friesestraat, heeft weer diverse activiteiten op de agenda staan. Het Opklapatelier houdt vrijdag 23 november workshops in Hofpoort Incluis.

 
Theater Hofpoort

Theater Hofpoort presenteert zaterdag 24 november 2018 de show ‘Volk’ van ‘Gewoon Aans’. Op zondag 2 december staan een concert van The Kilkennys en aansluitend een whiskyproeverij en pubfood op het menu.

 
Buren Jantina Hellingmolen op weg naar molenaarsdiploma

Hans, Willem en Ron willen steentje bijdragen aan behoud monument. Molens zijn een bijzonder stukje erfgoed. Zelfs zo bijzonder dat eind 2017 het molenaarsambacht is toegevoegd aan de UNESCO-lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed.

 
Expositiewerk van cursisten van Agnes van Eupen

"Van begin tot halfweg en verder ........" Op uitnodiging van Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo exposeren cursisten van kunstenaar Agnes van Eupen tot eind december in de Kunstenaarsherberg in Zweeloo. De expositie is te bezoeken op de zaterdagmiddagen van 24 november t/m 29 december van 13.00 tot 17.00 uur.

 
“Genieten is ook een kunst…”

Terugblik op het 1e lustrum van stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo en de activiteiten in de vijf dorpen. Dat Kunstenaarsdorp Zweeloo dit jaar 5 jaar bestaat zal hopelijk velen van u niet ontgaan zijn.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 85

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Dood & Begraven

Er zijn bibliotheken vol geschreven over de manieren waarop een cultuur met de dood en de overledenen omgaat. Verslagen van, en studies over, de manier waarop nabestaanden omgingen met de lij...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder

Kinderkasteelrondleiding

Door het Stedelijk Museum Coevorden wordt er speciaal voor kinderen een rondleiding in het kasteel georganiseerd. Deze vindt plaats tijdens de meivakantie op zondag 28 april 201...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder

Eerste veiling tekeningen Yvonne Brill al goed voor duizend euro

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Atrium van RTV Drenthe in Assen is zaterdag het 150e boek van Yvonne Brill gepresenteerd. Uit handen van de 76-jarige kinderboekenschrijfster uit Aalden ontving directe...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto