Kunst en cultuur
Geslaagde uitvoering toneelvereniging De Echo

Afgelopen zaterdag voerde toneelvereniging De Echo in de Drieklank het blijspel “Aan het eind van de regenboog” op, geschreven door Hans van Wijngaarden.

 
Rik Vinke, “veelbelovende country artiest” binnenkort in Zweeloo!

Rik is 19 jaar en als je hem hoort zingen weet je al gauw, deze jongen heeft een groot talent! In juli 2016, nog maar 17 jaar oud, won hij het Drèents Liedties festival. En vorig jaar november werd Rik Vinke bij het gala van de Dutch Country Music Association door publiek en jury gekozen als meest veelbelovende nieuwkomer,  “omdat hij een verrassend zware stem heeft en gepassioneerd is voor country muziek”.

 
Leer schilderen als een Meester in Zweeloo bij Bert Robben

Eind maart 2017 kregen ze de bouwvergunning. Maandenlang waren Bert Robben en Janni Komduur bezig om een van hun dromen te verwezenlijken. De stal van hun monumentale boerderij aan de Kruisstraat 25 in Zweeloo kreeg een complete make-over. De ruimte veranderde in een prachtig atelier waar Bert Robben zijn hobby schilderen, naar hartenlust kan uitleven. Maar het is ook een ruimte waar hij zijn passie en kennis van het schilderen kan overbrengen aan anderen.

 
Komende week in de Hofpoort

Op 14 februari gaan de meesters en juffen staken op de dag van de liefde! Daarom heeft Theater Hofpoort de leukste meester van Nederland op het witte doek; MEES KEES! ’s Avonds kunt u gebruik maken van het arrangement samen met Talens. Voor slechts € 30,- een driegangen menu en een romantische film incl. verrassing mee.

 
Nationaal voorleesontbijt ook op c.b.s. ‘De Schutse’

Wij vinden lezen en voorlezen belangrijk voor het begrijpend lezen en leren van onze kinderen. Naast het dagelijks lezen doen wij elk jaar schoolbreed mee met

de Nationale Voorleesdagen.

 
Laudate Deo (Looft den Heer) stopt na 112 jaar

‘Spijtig genoeg valt nu definitief het doek’ Er komt na liefst 112 jaar een eind aan de Chr. Gem. Zangvereniging Laudate Deo (Looft den Heer). Met weemoed in hun hart en na een uitgebreide vergadering met de koorleden velde het bestuur het onvermijdelijke oordeel: er is geen basis meer voor de zangvereniging.

 
Ina Been en Gineke Kolk: de ongekroonde koninginnen “achter het toneel”

Ze noemen het een prachtige tijd. Ruim 40 jaar waren ze de koninginnen van het Zweeler toneel. Weliswaar niet op het toneel, maar nadrukkelijk erachter als de dames van de grime. Honderden toneelspelers veranderden ze in al die jaren met hun grote vakkennis om tot een geheel ander persoon. In 1975 hadden ze hun debuut bij Rederijkerskamer Ontwikkeling. Nu, 43 jaar later, gaan ze op afscheidstournee langs de Zweeler theaters. Te beginnen bij de jubileumuitvoering (125 jaar) van Ontwikkeling (nog te bewonderen komende vrijdag en zaterdag bij Bistro Tante Sweel).

 
Wethouder Jan Zwiers leest voor bij L.O.L. Kinderopvang

Afgelopen woensdag is een start gemaakt met de Nationale Voorleesdagen. Een jaarlijks terugkerend landelijk festijn waarbij het draait om het interactief voorlezen aan de allerkleinsten. Bij L.O.L. Kinderopvang in de Aelder Meent in Aalden werd er tijdens een gezellig voorleesontbijt enthousiast voorgelezen door wethouder Jan Zwiers (BBC2014).

 
Gezamenlijk concert van Sweelodie en The Sweel Singers

Het is zo langzamerhand een traditie geworden, het gezamenlijke optreden van SWEELODIE en THE SWEEL SINGERS, in HCR Hegen te Wezup. Op zaterdag 10 februari a.s. is het weer zover en het belooft wederom een geweldige avond te worden.

 
Derde openluchtproductie van Harm Dijkstra: De Toorn van Thunaer

Ook koren uit voormalige gemeente Zweeloo zullen worden uitgenodigd. Na de eerdere succesvolle openluchtproducties “Heb lief en leed” (2008) en “Op de vleugels van de wind” (2016) komt muzikale duizendpoot Harm Dijkstra uit Sleen in september 2019 met zijn derde project: de muziek- en theaterproductie “De Toorn van Thunaer”.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 76

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Wezup beleefde een fantastische kunstmarkt met gevarieerde kunst en kunstnijverheid

Mary Noordman: “Af en toe wat winderig, maar verder ideaal marktweer”. Het was op deze fraaie zomerdag druk, uitermate druk! Bermen in het dorp stonden vol met auto’s en de Bri...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Duo expositie van Daisy Walraven

In de bibliotheek van Aalden exposeert Daisy Walraven van 25 augustus t/m 5 oktober a.s. haar schilderijen. Als voormalig bewoonster van Aalden is zij uitgenodigd om haar werken tentoon te stellen....

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Prachtige expositie Kees Verweij in De Drieklank

Tijdens 32e editie van “Klein Kerkenpad”. In kerkelijk centrum De Drieklank was afgelopen donderdag tijdens “Klein Kerkenpad” een prachtige expositie te zien van Kees Verweij. Veelzijdig qua techniek, veelzijdig qua ond...

dinsdag, 7 augustus 2018

Lees verder
Willekeurige foto