Kunst en cultuur
Sweelpop maakt naam waar als ‘gezelligste festival van Drenthe’

Het sfeertje in popstadion ‘t Alterbarg was afgelopen vrijdagavond weer enorm tof. Ruim 1.300 bezoekers genoten met volle teugen van de gezellige sfeer. De spontaniteit en energie van de bands werkten zeer aanstekelijk. Op sportpark ‘t Alterbarg waren optredens van De Bökkers, Jebroer, Lijn7 en Sorry John.

 
Springruiter Mike Brandt werkt mee aan muziektheaterproductie

‘Ik kijk er naar uit om De Toorn van Thunaer te bestijgen’. Mike Brandt heeft wel voor hetere vuren gestaan, maar dat hij ooit als springruiter zou figureren in een theatervoorstelling had hij niet durven dromen. Toch wordt het volgend jaar werkelijkheid. De 47-jarige Brandt heeft zijn medewerking toegezegd aan De Toorn van Thunaer, een muziektheaterproductie die in september 2019 op landgoed De Klencke zal worden opgevoerd.

 
Oud-Aalden en molen geliefkoosd domein Schilders ontmoetingsdag
De jaarlijkse Schilders ontmoetingsdag van TIP vond dit jaar plaats op en rond de Brink in Oud Aalden en bij de Jantina Hellingmolen. Deze keer in september als onderdeel van de tweede lustrumactiviteit van Kunstenaarsdorp Zweeloo dat haar vijfjarig bestaan viert.
 
Andy en Melissa gaan het theater in

Na hun succesvolle ‘real-life soap’: Try-out op 21 september 2018 Theater Hofpoort. De nog steeds zeer populaire oud-voetballer Andy van der Meyden en zijn evenzo populaire vrouw, Melisa Schaufeli, starten in september aanstaande met hun eerste theatertournee.

 
Sweel Cultureel in de startblokken met een nieuw programma voor het seizoen 2018 – 2019 !

Sweel Cultureel opent het seizoen op zondag 16 september a.s. om 15.00 uur in het mooie kerkje van Zweeloo met een “muzikale wereldreis” uitgevoerd door het strijkkwartet Ravivo.

 
Lustrumfestiviteiten Kunstenaarsdorp Zweeloo feestelijk van start

Zweeloo blijft ware trekpleister: ‘Geniet van wat hier ooit was en nog steeds is'.  ‘Iedereen bewust maken van bijzondere waarden dorpen’.

 
Sweelpop 2018 een groot succes!

Het bestuur kijkt terug op een zeer geslaagde 37ste editie van Sweelpop. Ook dit jaar maakt het festival zijn motto: ‘Sweelpop, het gezelligste festival van Drenthe’ meer dan waar. De avond kenmerkte zich door de gezellige sfeer en de fantastische muziek.

 
"Europa" is het thema van Open Monumentendag 2018

Het Frensenhoes in Meppen doet hier natuurlijk aan mee op 8 september (tot plm. 16.00 uur)! Om 10.00 uur starten we de dag met de opening. Naast de authentieke 102-jarige timmerwerkplaats en de houtzagerij hebben we een Belgische ‘carver’, die met een kettingzaag de mooiste dingen zaagt.

 
Wezup beleefde een fantastische kunstmarkt met gevarieerde kunst en kunstnijverheid

Mary Noordman: “Af en toe wat winderig, maar verder ideaal marktweer”. Het was op deze fraaie zomerdag druk, uitermate druk! Bermen in het dorp stonden vol met auto’s en de Brink in Wezup leek wel een fietsenstalling.

 
Duo expositie van Daisy Walraven

In de bibliotheek van Aalden exposeert Daisy Walraven van 25 augustus t/m 5 oktober a.s. haar schilderijen. Als voormalig bewoonster van Aalden is zij uitgenodigd om haar werken tentoon te stellen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 83

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 27 februari 2019 organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dor...

donderdag, 14 februari 2019

Lees verder

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort in Coevorden heeft voor de komende tijd, in februari 2019, weer diverse voorstellingen op het programma staan....

dinsdag, 12 februari 2019

Lees verder

Recordaantal bezoekers in het Stedelijk Museum Coevorden

  2018 was een enerverend jaar voor het museum; niet alleen vierde het museum haar vijfjarig jubileum, maar het museum had, met bijna 6.000 bezoekers, ook een recordaantal bezoekers. Afgelopen jaren ble...

zondag, 10 februari 2019

Lees verder
Willekeurige foto