Kunst en cultuur
Mans en Hans nog lang niet uitgekeken op rol kerkorganist
PKN - Gereformeerde kerk in Aalden zet jubilarissen flink in het zonnetje. Ook na een onafgebroken periode van respectievelijk 50 en 40 jaar kunnen de kerkorganisten Mans Kuipers uit Aalden en Hans de Graaf uit Zuidlaren nog altijd geboeid raken door de milde en gevarieerde klanken van de orgelregisters.
 
Film, muziek en kindervoorstelling in Hofpoort

Op 5, 6 en 8 oktober is er voor ieder wat wils in Hofpoort. Op 5 oktober wordt de film Riphagen vertoond, gebaseerd op een waargebeurd oorlogsverhaal met onder andere Jeroen van Koningsbrugge. Vrijdag 6 oktober trapt bluesband Flavium in Hofpoort de Bluesnacht van Coevorden af en op zondag 8 oktober kunnen kinderen gratis naar de voorstelling van TipPo en Jolpo in de Oktobermaand Kindermaand.

 
Activiteiten oktobermaand kindermaand en hunebedden

 in het Stedelijk Museum Coevorden. Ook dit jaar is de oktobermaand weer kindermaand in Drenthe. Alle kinderen kunnen deze maand in Drenthe, Groningen en Friesland meedoen aan workshops, rondleidingen en andere leuke activiteiten. Natuurlijk doet ook het Stedelijk Museum Coevorden weer mee! Ditmaal staat het thema ‘Tekenend de Geschiedenis in!’ centraal. Daarnaast sluit het museum tijdens de herfstvakantie aan bij de Hunebedcampagne van Marketing Drenthe en Hondsrug Drenthe.

 
Van ver naar Zweeloo: Martin Caron en Els Groen 

-  Martin is een groot muziekfan en speelt zelf onder meer gitaar
Zondag a.s. optreden met Henriëtte van Dijk in kerkje Zweeloo

In juli 2012 kochten Martin Caron en zijn vriendin Els Groen de boerderij aan de Mepperstraat 40, waar ze in 2013 zijn gaan samenwonen. Voor die tijd woonde Martin in Nootdorp bij Den Haag en Els in Emmen. “We wonen met veel plezier in dit gezellige dorp met zijn prachtige omgeving.

 
Roon Staal in kerkje Zweeloo
"One of the truly great singers in the western world (...) Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!" - Art Garfunkel - . Zanger en componist Roon Staal tourt in oktober met een nieuw programma langs 15 locaties door Nederland. Tijdens de tour zal hij zijn nieuwe album PROMISE presenteren met hierop zowel nieuwe covers als eigen composities.
 
Zevende theaterseizoen Hofpoort staat voor de deur

Theater Hofpoort beleeft dit jaar haar zevende theaterseizoen. Er staan ruim 50 voorstellingen op de planken. Van kindertheater tot muziek en van toneel tot cabaret. Nieuw dit seizoen zijn de vier theatercolleges. Ook worden weer maandelijks films vertoond in de theaterzaal. Vrijdag 29 september wordt het seizoen geopend met een intiem theaterconcert van Dilana, gevolgd door een uitverkocht tweede concert van Dilana op 30 september. Hetzelfde weekend, op 1 oktober, gaat Hofpoort Buiten de Poort: in de sfeervolle setting van de Dorpskerk in Dalen brengen Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal Argentijnse folkloremuziek ten gehore.

 
Cultureel Coevorden op zijn kop voor De Nieuwe Veste.

CultClash! Inmiddels is het al een jaarlijks terugkerend evenement: Cult Clash Coevorden. Een afwisselende, leerzame en vooral culturele dag, speciaal georganiseerd voor de leerlingen van De Nieuwe Veste. Zowel mavo als havo klassen zullen op donderdag 21 en vrijdag 22 september Coevorden doorkruisen om diverse culturele instellingen en workshops te bezoeken.

 
Nieuwe programma Sweel Cultureel van start!

Om precies te zijn op zondag 17 september om 15.00 uur in ’t Hoes van Hol-An in Aalden met een optreden van het kwartet Trust. Lead zangeres Joan Albrecht wordt begeleid door Fred Bakker (slagwerk) en de gitaristen Jan Doeke van der Veen en Bert Middelbos. Trust brengt easy-listening, blues en soft-soul. Sfeervolle muziek! De toegang bedraagt € 15,00 per persoon, alleen contant te voldoen bij de kassa.

 
Foto Expositie “Oes Drenthe” geopend!

Vorige week werd de Foto Expositie “Oes Drenthe” in Zweeloo geopend. Om precies te zijn, door Willy-Anne van Stiphout als voorzitter van de Kunstenaarsherberg. De expositie toont het werk van een tiental fotografen die elk de vrijheid kregen een aantal foto’s te presenteren waarmee zij laten zien wat Drenthe voor hen betekent. Die vrijheid resulteerde in verrassende beelden en verschillende technieken.

 
Tentoonstellingen over Frits Meppelink en het Drents Landrecht

bij Stedelijk Museum Coevorden. Vanaf medio september worden er in het Stedelijk Museum Coevorden twee nieuwe tentoonstellingen georganiseerd: ‘Frits Meppelink: de tekenaar. Studies en schetsen tussen 1900 en 1906’ en ‘Het Landrecht van Drenthe van 1412’. De laatstgenoemde is het resultaat van een samenwerking met het Drents Archief en het Drents Museum.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 74

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Unieke expositie van twee kunstenaars uit Wezup

Voor de eerste keer zal er in de kunstenaarsherberg Zweeloo worden geëxposeerd door twee beeldende kunstenaars uit Wezup: Ludi Brandwagt-Bok en Janine Haddering. Ludi en Janine zullen zelf de expositie ope...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Theater Hofpoort

Thijs Kemperink met Bonje, vrijdag 25 mei, aanvang 20.15 uur, entree € 15,00. Rasverteller met ijzersterke grappen en beeldend vertelde ver...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Workshop ‘Maliën maken’ Coevorden

Op zondag 3 juni wordt er in het Stedelijk Museum Coevorden een workshop ‘Maliën maken’ georganiseerd. Heb je ook zin om deze oude techniek onder de knieën te krijgen, en een...

donderdag, 17 mei 2018

Lees verder
Willekeurige foto