Kunst en cultuur
Nieuwe programma Sweel Cultureel van start!

Om precies te zijn op zondag 17 september om 15.00 uur in ’t Hoes van Hol-An in Aalden met een optreden van het kwartet Trust. Lead zangeres Joan Albrecht wordt begeleid door Fred Bakker (slagwerk) en de gitaristen Jan Doeke van der Veen en Bert Middelbos. Trust brengt easy-listening, blues en soft-soul. Sfeervolle muziek! De toegang bedraagt € 15,00 per persoon, alleen contant te voldoen bij de kassa.

 
Foto Expositie “Oes Drenthe” geopend!

Vorige week werd de Foto Expositie “Oes Drenthe” in Zweeloo geopend. Om precies te zijn, door Willy-Anne van Stiphout als voorzitter van de Kunstenaarsherberg. De expositie toont het werk van een tiental fotografen die elk de vrijheid kregen een aantal foto’s te presenteren waarmee zij laten zien wat Drenthe voor hen betekent. Die vrijheid resulteerde in verrassende beelden en verschillende technieken.

 
Tentoonstellingen over Frits Meppelink en het Drents Landrecht

bij Stedelijk Museum Coevorden. Vanaf medio september worden er in het Stedelijk Museum Coevorden twee nieuwe tentoonstellingen georganiseerd: ‘Frits Meppelink: de tekenaar. Studies en schetsen tussen 1900 en 1906’ en ‘Het Landrecht van Drenthe van 1412’. De laatstgenoemde is het resultaat van een samenwerking met het Drents Archief en het Drents Museum.

 
Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 in de gemeente Coevorden

- Coevorden:

Stedelijk Museum Coevorden:  Haven 4 (in het Arsenaal) in het centrum.  Zaterdag geopend (museum gratis toegankelijk): 9.30-17.00 uur. Op zaterdag lezing Historische Vereniging, onderwerp ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’: 14.00 uur (gratis entree).Zondag geopend (museum gratis toegankelijk): 12.00-17.00 uur. Beide dagen hebben we Oud Hollandse spelletjes.

 
Programma Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017

Het thema dit jaar is: “Boeren, Burgers en Buitenlui”.

MEPPEN:

Frensenhoes: Op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur zijn er diverse activiteiten bij de houtzagerij van het Frensenhoes. Zie voor het volledige programma elders in OEK.

De Gaanderij: De Historische Vereniging Zweeloo heeft een expositie die gaat over onderwijs in de voormalige gemeente Zweeloo. Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor boeren, burgers en buitenlui.

 
Theater, spelletjes en lezing tijdens Open Monumentendag

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Open Monumentendag in Nederland. Op deze dagen zijn monumenten in Nederland voor iedereen toegankelijk. Zo ook in Coevorden, waar u tijdens deze dagen het Stedelijk Museum Coevorden gratis kan bezoeken. Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

 
Vrijdagavond laatste kans voor blijspel in openluchttheater Aalden

Meer dan 300 bezoekers genieten van derde voorstelling ‘Hotel te Koop'. In het openluchttheater in Aalden wordt vrijdagavond a.s. nog één keer het blijspel 'Hotel te koop' opgevoerd. Afgelopen zaterdag genoten meer dan 300 bezoekers van het blijspel, dat door het plaatselijk toneelgezelschap op voortreffelijke wijze werd vertolkt.

 
Toneka en Twientiesveen vieren samen 60-jarig jubileum

Komende zaterdag tal van activiteiten in Meppen. Het 60-jarig jubileumfeest van toneelvereniging Toneka en ijs- en activiteitenvereniging Twientiesveen uit Meppen wordt komende zaterdag gezamenlijk gevierd.

 
Sweelpop weer ouderwets gezellig!

Het bestuur van Sweelpop kijkt terug op een succesvolle 36e editie van Sweelpop op vrijdagavond 25 augustus. Het sportpark ’t Alterbarg werd ook dit jaar weer helemaal omgebouwd tot het festivalterrein van Sweelpop. The Partysquad, It All Started in the Nineties, Papa di Grazzi, The Bruceband en 12AM hebben er met z’n allen voor gezorgd dat iedereen aan een grote variatie van muziek heeft kunnen genieten.

 
‘Vrijwilliger bij Sweelpop voelde voor mij als een eer’

Rink ten Berge (28) heeft elf edities genoten van zijn rol 'achter de bar'. Komende vrijdagavond staat de 36e editie van Sweelpop op het programma. Met Rink ten Berge blikken we terug en vooruit op het populaire popfestival.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 73

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Peter van Uhm-Levensles

Theatercollege door voormalig Commandant der Strijdkrachten. Peter van Uhm wordt als voormalig Commandant der Strijdkrachten wereldwijd geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten. Van zijn boek 'Ik koos het wapen', waarin hij onder mee...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Gratis workshop Herman Roozen en rondleidingen door Melissa Luisman

Schrijver, illustrator en striptekenaar Herman Roozen heeft al vaak strips gemaakt over de geschiedenis van Coevorden. Zo heeft hij voor de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’  in het Stedelijk Museum in ...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Dorpswandeling door kunstenaarsdorp Zweeloo en Aalden

Op woensdag 9 mei organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een der...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder
Willekeurige foto