Kunst en cultuur
Enthousiaste zanger(essen)s in N.H. kerk.

Op uitnodiging van Sweel Cultureel traden zondag 3 april twee koren op in het kerkje in Zweeloo. Oorspronkelijk zou het kamerkoor Tourdion optreden, maar door ziekte van de dirigente kon dit niet doorgaan. Sweel Cultureel had in de Koren HEM en

All Flavours (alle smaken, dus voor elk wat wils) heel goede vervangers gevonden.

De zangers van HEM komen uit Oosterhesselen en omgeving, wat betekent dat er een flink aantal uit Aalden, Zweeloo en Meppen komt. Onder leiding van Jan Kruimink zong het koor onder meer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot en ‘Evelien’ van Harm Dijkstra. Jan Kruimink had alle arrangementen van de liedjes gemaakt en het laatste nummer van het eerste deel ‘Stierengevecht’ ook zelf geschreven. Ina Kunstman begeleidde enkele nummers op de piano en ook Jan speelde soms mee op accordeon.

 
NBvP afd. Zweeloo

afd. Zweeloo

Maandag 4 april  komt de heer Abel uit Beilen met "Huus van de Taol"onze maandelijkse afdelingsavond opluisteren.
Het belooft een gezellige en luisterrijke avond te worden. Naast onze leden bieden wij ook gasten aan om van deze speciale avond te komen genieten.
Plaats van samenkomst "De Drieklank", Kerkstraat te Aalden.
De zaal is open vanaf 19.30 uur.
De kosten zijn ? 3,50 voor de koffie of thee of ander drankje.

 

 
Zondag 3 april optreden HEM en All Flavours

Zweeloo - Mannenpopkoor HEM geeft op zondag 3 april samen met zangkoor All Flavours een concert in het kerkje van Zweeloo. De voorstelling wordt georganiseerd door Sweel Cultureel en begint om 15.00 uur. Het geplande concert van Tourdion komt hiermee te vervallen.

Het Hesseler Eerste Mannenkoor (HEM) bestaat uit zeventien zangers en wordt geleid door Jan Kruimink. Vorig jaar vierde HEM met een groot concert in De Muzeval in Emmen het tienjarig jubileum. HEM kent een veelzijdig repertoire met tal van populaire zangnummers. All Flavours uit Enschede bestaat uit zestien enthousiastelingen in de leeftijdscategorie variërend van ongeveer 21 tot 45 jaar. De meeste leden hebben ruime ervaring in eerdere zanggroepen, bandjes en koren.

 
Het Orion Ensemble in N.H. kerk

Op zondagmiddag 20 maart trad het Orion Ensemble op in de N.H. kerk op uitnodiging van Sweel Cultureel. Er waren ruim 30 mensen aanwezig; wel wat weinig voor zo’n goed ensemble, maar het was werkelijk prachtig weer en vermoedelijk waren de mensen deze zondag liever in de buitenlucht.

Het Orion Ensemble bestaat uit Pauline Terlouw, viool, Carla Schrijner, cello en Leonard Leutscher, piano. Dit trio heeft al vele cd’s gemaakt en treedt overal in het land op.

 
Ab Hegen debuteert met thriller

Omstreeks half april a.s. zullen de eerste exemplaren verschijnen van Het Huber Mysterie, een thriller, geschreven door Ab Hegen uit Dalen. Ab Hegen (geb. 1942) vond op de lagere school het schrijven van opstellen al prachtig en zijn drang tot creatief schrijven is daarna alleen nog maar toegenomen. Ab is geboren en opgegroeid aan de Brugstraat in Wezup, waar hij tot 1september 1967 heeft gewoond. Hij heeft in die periode enige tijd bij de jeugd en in het eerste van ZBC gevoetbald. Via Dalen en Zuidlaren is hij in december 1971 met zijn gezin in Zuidwolde terecht gekomen, waar hij 37 jaar heeft gewoond. In Zuidwolde heeft hij een aantal jaren het ‘kerstverhaal’ voor het clubblad van de vv Zuidwolde geschreven. Na zijn pensionering in 2004 is hij zich nog meer op het schrijven als hobby gaan toeleggen. Sinds oktober 2008 woont hij weer in Dalen, aan de Molenakkers 6.

 
Esther Vos wereldkampioen stamppotmaken 2011

Op vrijdag 11 februari 2011 vond in het Noorderpoortcollege in de Euroborg te Groningen een bijzonder kampioenschap plaats, namelijk het WK Hollandsche Stamppot maken. Het kampioenschap werd voor de 10e keer gehouden. De verrassende winnaar was "onze" Eshter Vos uit Aalden.

Esther won het WK met een zuurkoolstamppot met blauwe bessen-frambozensaus. Zij won met dit recept de zilveren "stamppot opscheplepel".

 

 
Mannen Koor HEM

Zaterdag 5 maart verzorgt HEM een Drentse muzikale bijdrage aan het streektaalfestival !REUR! in Emmen.

Dit streektaalfestival wordt de hele dag uitgezonden door RTV-Drenthe.

HEM zingt in de bibliotheek in Emmen in het leescafé Belvedère.
Tussen 10.10 - 10.30 uur onze eerste bijdrage.
Tussen 11.40 - 12.10 uur is onze tweede bijdrage te beluisteren.
Jullie kunnen onze bijdrage ook life komen bekijken en beluisteren in de bibliotheek.
We hopen dat onze bijdrage in de smaak zal vallen

 
Zweeler Palet tentoonstelling in Ned.Herv. Kerk

Het Zweeler Palet organiseert een tentoonstelling van 18 februari tot en met 13 maart 2011.  Schilderijen van Liesbeth Zefat-de Jong uit Schoonoord. Beelden en keramiek van Eva Lukkenaer uit Wijster.

De opening vindt plaats op vrijdagavond 18 februari 2011 om 19.30 uur in de Hervormde kerk van Zweeloo, de Wheem 10

Openingstijden: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

 
Bewegen op muziek in kindercentrum 't Schathoes.

Maandag 24 januari was er in het kader van de "Nationale voorleesdagen 2011" bewegen op muziek met Greet Polman in kindercentrum 't Schathoes. Met als thema het boek "Fiet wil rennen". Er werd o.a. gezwommen met eendjes, gekropen als een slak, meegewaaid met de bomen en natuurlijk werd er gerend als Fiet. Er werd door 20 enthousiaste peuters aan meegedaan.

 

 
Tiedverdrief speelde afgelopen weekend het blijspel De Familie Everts in de Spil.

Dit stuk, geschreven door Herman van der A, zorgde voor de nodige hilarische verwikkelingen. De verschillende typetjes werden met veel enthousiasme gespeeld.

De familie Everts is eigenaar van een pootgoedbedrijf. Moe (Gerry Kelder) regelt alles. Zij wordt wat ouder en heeft last van een been. De twee zoons, Jan (André Prakken) en Albert (Sietse Kregel) doen wat moe zegt. Albert is kort van stof: zo is ‘t, ja,ja. Sjoerd (Richard Kuper) gaat zijn eigen gang en doet waar hij zin in heeft. Hij zal alles niet goed op een rij hebben en heeft problemen met veel mensen.

Dit wordt gemeld bij het Riagg en daarom komt Harry (Gerrit Haddering), die eruitziet als een “mietje” volgens Sjoerd, om de situatie eens even goed te beoordelen. Harry gaat bij de familie werken als Thuiszorgmedewerker. Maar of hij daar nou zo geschikt voor is ………

Het is een hele drukte bij de familie, want Sabine van de Herinrichting (Monique Tempelman) komt ook meerdere malen langs. Zij gaat zelfs met Sjoerd naar de slaapkamer boven, maar wat deden ze daar nou?

 
<< Start < Vorige 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Volgende > Einde >>

Pagina 78 van 86

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Aftrap zomerprogrammering Weeshuisweide door Bert Visscher met Noordpoolorkest

Kom luisteren en dansen op 21 juni. ‘Organiseer activiteiten en evenementen op de Weeshuisweide’ werd vaak als idee genoemd in bijeenkomsten over de toekomst van de binnenstad van Coevorden. Zo’n moo...

zaterdag, 15 juni 2019

Lees verder

Lezing katholiek uitvaartritueel in Stedelijk Museum Coevorden

In het kader van de tentoonstelling “Dood en begraven” in het Stedelijk Museum Coevorden is er op zondagmiddag 30 juni a.s. om 14.00 uur een lezing over het rooms-katholieke uitvaartritueel. Dez...

zaterdag, 15 juni 2019

Lees verder

Het is Uit de kunst wat Benneveld laat zien!

Benneveld mag dan wel zo’n beetje het kleinste dorp binnen het Zuidenveldfeest in Zweeloo zijn, het dorp telt wel heel veel creatieve bedrijfjes en dito creatieve mensen. Bijna een garantie, zou...

woensdag, 12 juni 2019

Lees verder
Willekeurige foto