Kunst en cultuur
Stedelijk Museum Coevorden krijgt twee kunstwerken geschonken

Voor de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’ zijn er door acht kunstenaars diverse kunstwerken gemaakt. Naar aanleiding van een door hun gekozen collectieobject of verhaal over Coevorden hebben zij een nieuw werk gemaakt. 16 september is de laatste dag van deze tentoonstelling.

 
'Wat heeft pompoen met kunst van doen......?'
Zweeloo Kunstenaarsdorp Lustrumactiviteit in Wezup. Eva, ‘het smoel’ van Kunstenaarsdorp Zweeloo, was afgelopen zaterdag ook in Wezup aanwezig. In duplo. Bij de pompoenen, waar deelnemers een stilleven van konden maken, om te fotograferen.
 
Nieuwe oktober-tour Roon Staal

Zanger en componist Roon Staal toert in oktober met een nieuw programma langs 17 locaties door Nederland. Tijdens de komende Tour zal er een nieuw album gepresenteerd worden.

 
Sweelpop maakt naam waar als ‘gezelligste festival van Drenthe’

Het sfeertje in popstadion ‘t Alterbarg was afgelopen vrijdagavond weer enorm tof. Ruim 1.300 bezoekers genoten met volle teugen van de gezellige sfeer. De spontaniteit en energie van de bands werkten zeer aanstekelijk. Op sportpark ‘t Alterbarg waren optredens van De Bökkers, Jebroer, Lijn7 en Sorry John.

 
Springruiter Mike Brandt werkt mee aan muziektheaterproductie

‘Ik kijk er naar uit om De Toorn van Thunaer te bestijgen’. Mike Brandt heeft wel voor hetere vuren gestaan, maar dat hij ooit als springruiter zou figureren in een theatervoorstelling had hij niet durven dromen. Toch wordt het volgend jaar werkelijkheid. De 47-jarige Brandt heeft zijn medewerking toegezegd aan De Toorn van Thunaer, een muziektheaterproductie die in september 2019 op landgoed De Klencke zal worden opgevoerd.

 
Oud-Aalden en molen geliefkoosd domein Schilders ontmoetingsdag
De jaarlijkse Schilders ontmoetingsdag van TIP vond dit jaar plaats op en rond de Brink in Oud Aalden en bij de Jantina Hellingmolen. Deze keer in september als onderdeel van de tweede lustrumactiviteit van Kunstenaarsdorp Zweeloo dat haar vijfjarig bestaan viert.
 
Andy en Melissa gaan het theater in

Na hun succesvolle ‘real-life soap’: Try-out op 21 september 2018 Theater Hofpoort. De nog steeds zeer populaire oud-voetballer Andy van der Meyden en zijn evenzo populaire vrouw, Melisa Schaufeli, starten in september aanstaande met hun eerste theatertournee.

 
Sweel Cultureel in de startblokken met een nieuw programma voor het seizoen 2018 – 2019 !

Sweel Cultureel opent het seizoen op zondag 16 september a.s. om 15.00 uur in het mooie kerkje van Zweeloo met een “muzikale wereldreis” uitgevoerd door het strijkkwartet Ravivo.

 
Lustrumfestiviteiten Kunstenaarsdorp Zweeloo feestelijk van start

Zweeloo blijft ware trekpleister: ‘Geniet van wat hier ooit was en nog steeds is'.  ‘Iedereen bewust maken van bijzondere waarden dorpen’.

 
Sweelpop 2018 een groot succes!

Het bestuur kijkt terug op een zeer geslaagde 37ste editie van Sweelpop. Ook dit jaar maakt het festival zijn motto: ‘Sweelpop, het gezelligste festival van Drenthe’ meer dan waar. De avond kenmerkte zich door de gezellige sfeer en de fantastische muziek.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 85

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Dood & Begraven

Er zijn bibliotheken vol geschreven over de manieren waarop een cultuur met de dood en de overledenen omgaat. Verslagen van, en studies over, de manier waarop nabestaanden omgingen met de lij...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder

Kinderkasteelrondleiding

Door het Stedelijk Museum Coevorden wordt er speciaal voor kinderen een rondleiding in het kasteel georganiseerd. Deze vindt plaats tijdens de meivakantie op zondag 28 april 201...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder

Eerste veiling tekeningen Yvonne Brill al goed voor duizend euro

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Atrium van RTV Drenthe in Assen is zaterdag het 150e boek van Yvonne Brill gepresenteerd. Uit handen van de 76-jarige kinderboekenschrijfster uit Aalden ontving directe...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto