Kunst en cultuur
Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 in de gemeente Coevorden

- Coevorden:

Stedelijk Museum Coevorden:  Haven 4 (in het Arsenaal) in het centrum.  Zaterdag geopend (museum gratis toegankelijk): 9.30-17.00 uur. Op zaterdag lezing Historische Vereniging, onderwerp ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’: 14.00 uur (gratis entree).Zondag geopend (museum gratis toegankelijk): 12.00-17.00 uur. Beide dagen hebben we Oud Hollandse spelletjes.

 
Programma Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017

Het thema dit jaar is: “Boeren, Burgers en Buitenlui”.

MEPPEN:

Frensenhoes: Op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur zijn er diverse activiteiten bij de houtzagerij van het Frensenhoes. Zie voor het volledige programma elders in OEK.

De Gaanderij: De Historische Vereniging Zweeloo heeft een expositie die gaat over onderwijs in de voormalige gemeente Zweeloo. Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor boeren, burgers en buitenlui.

 
Theater, spelletjes en lezing tijdens Open Monumentendag

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Open Monumentendag in Nederland. Op deze dagen zijn monumenten in Nederland voor iedereen toegankelijk. Zo ook in Coevorden, waar u tijdens deze dagen het Stedelijk Museum Coevorden gratis kan bezoeken. Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

 
Vrijdagavond laatste kans voor blijspel in openluchttheater Aalden

Meer dan 300 bezoekers genieten van derde voorstelling ‘Hotel te Koop'. In het openluchttheater in Aalden wordt vrijdagavond a.s. nog één keer het blijspel 'Hotel te koop' opgevoerd. Afgelopen zaterdag genoten meer dan 300 bezoekers van het blijspel, dat door het plaatselijk toneelgezelschap op voortreffelijke wijze werd vertolkt.

 
Toneka en Twientiesveen vieren samen 60-jarig jubileum

Komende zaterdag tal van activiteiten in Meppen. Het 60-jarig jubileumfeest van toneelvereniging Toneka en ijs- en activiteitenvereniging Twientiesveen uit Meppen wordt komende zaterdag gezamenlijk gevierd.

 
Sweelpop weer ouderwets gezellig!

Het bestuur van Sweelpop kijkt terug op een succesvolle 36e editie van Sweelpop op vrijdagavond 25 augustus. Het sportpark ’t Alterbarg werd ook dit jaar weer helemaal omgebouwd tot het festivalterrein van Sweelpop. The Partysquad, It All Started in the Nineties, Papa di Grazzi, The Bruceband en 12AM hebben er met z’n allen voor gezorgd dat iedereen aan een grote variatie van muziek heeft kunnen genieten.

 
‘Vrijwilliger bij Sweelpop voelde voor mij als een eer’

Rink ten Berge (28) heeft elf edities genoten van zijn rol 'achter de bar'. Komende vrijdagavond staat de 36e editie van Sweelpop op het programma. Met Rink ten Berge blikken we terug en vooruit op het populaire popfestival.

 
Bijzondere expositie van hoeden en houtdrukken bij Artelier Aelder Hooghe
Gastexposanten Susan Ekkel uit Oosterhesselen en Hetty Krook uit het Groningse Blijham stellen in het atelier van edelsmid/beeldendkunstenaar Joke Holwarda in Aalden hun exclusieve werken tentoon.
 
Kunstmarkt Wezup trekt weer veel liefhebbers

Afgelopen zondag vond alweer de 21ste editie van de jaarlijkse kunstmarkt in Wezup plaats. Ondanks vele andere evenementen in de regio blijft het bezoekersaantal vrij constant.

 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 23 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 74

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Unieke expositie van twee kunstenaars uit Wezup

Voor de eerste keer zal er in de kunstenaarsherberg Zweeloo worden geëxposeerd door twee beeldende kunstenaars uit Wezup: Ludi Brandwagt-Bok en Janine Haddering. Ludi en Janine zullen zelf de expositie ope...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Theater Hofpoort

Thijs Kemperink met Bonje, vrijdag 25 mei, aanvang 20.15 uur, entree € 15,00. Rasverteller met ijzersterke grappen en beeldend vertelde ver...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Workshop ‘Maliën maken’ Coevorden

Op zondag 3 juni wordt er in het Stedelijk Museum Coevorden een workshop ‘Maliën maken’ georganiseerd. Heb je ook zin om deze oude techniek onder de knieën te krijgen, en een...

donderdag, 17 mei 2018

Lees verder
Willekeurige foto