Kunst en cultuur
Kikker zingt en leest voor in Theater Hofpoort in Coevorden

Zondagmiddag 29 oktober komt Kikker in hoogsteigen persoon naar Coevorden! De kindervoorstelling ‘Kikker zingt en leest voor’ is gemaakt naar de bekende boeken van Max Velthuijs en zit vol met leuke liedjes en avonturen. 

 
Theater Hofpoort in het teken van Synagogemaand

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober staat het programma van Theater Hofpoort in het teken van de Synagogemaand. Zaterdag 21 oktober wordt met de muziekvoorstelling Bevroren tranen van Maarten Peters stilgestaan bij de donkere tijd 40-45. Aan de hand van poëtische liederen en speciaal voor Coevorden opgestelde filmpjes en beeldcollages wordt aandacht gegeven aan de dramatische gebeurtenissen op 2 en 3 oktober 1942. 

 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 25 oktober organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties.

 
Expositie Vogelfotografie Henk Epping

Een baardman in het riet, een donzige jonge gaai, opvliegende kraanvogels in de ochtenddauw: Henk Epping uit Gees trekt er vaak op uit om de natuur te fotograferen. Een selectie van zijn vogelfotografie is nu te bewonderen in het gezondheidscentrum van Oosterhesselen. 

 
49ste Expositie van Het Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 13 oktober tot en met 5 november a.s. in de kerk van Zweeloo. Tijdens deze 49e editie zijn er aquarellen te zien van Trijntje Muys en keramiek van Jolanda Oosting.

 
Avond vol tijdloze Nederlandstalige liedjes bij Hofpoort

Zaterdag 14 oktober brengen Ruud Bos, Maaike Widdershoven en Tony Neef een ode aan Nederlandstalige liedjes in Theater Hofpoort. Een avond vol herkenning, met tijdloze liedjes en verhalen. Met nummers van Robert Long, Wim Sonneveld, Annie M.G. Schmidt, Frans Halsema en Toon Hermans. Ook André Hazes, Karin Bloemen en Vader Abraham zullen niet zullen ontbreken. 

 
Cabaret in Hofpoort met Nathalie Baartman

In april 2016 stond ze ook op de planken in Coevorden en verraste ze het publiek met haar cabaretprogramma 'Louter'. Op vrijdag 13 oktober komt ze terug. Nu met haar nieuwe programma ‘Voest. Dit autobiografische avontuur van cabaretière Nathalie Baartman gaat over haar terugkeer naar Twente.

 
Mans en Hans nog lang niet uitgekeken op rol kerkorganist
PKN - Gereformeerde kerk in Aalden zet jubilarissen flink in het zonnetje. Ook na een onafgebroken periode van respectievelijk 50 en 40 jaar kunnen de kerkorganisten Mans Kuipers uit Aalden en Hans de Graaf uit Zuidlaren nog altijd geboeid raken door de milde en gevarieerde klanken van de orgelregisters.
 
Film, muziek en kindervoorstelling in Hofpoort

Op 5, 6 en 8 oktober is er voor ieder wat wils in Hofpoort. Op 5 oktober wordt de film Riphagen vertoond, gebaseerd op een waargebeurd oorlogsverhaal met onder andere Jeroen van Koningsbrugge. Vrijdag 6 oktober trapt bluesband Flavium in Hofpoort de Bluesnacht van Coevorden af en op zondag 8 oktober kunnen kinderen gratis naar de voorstelling van TipPo en Jolpo in de Oktobermaand Kindermaand.

 
Activiteiten oktobermaand kindermaand en hunebedden

 in het Stedelijk Museum Coevorden. Ook dit jaar is de oktobermaand weer kindermaand in Drenthe. Alle kinderen kunnen deze maand in Drenthe, Groningen en Friesland meedoen aan workshops, rondleidingen en andere leuke activiteiten. Natuurlijk doet ook het Stedelijk Museum Coevorden weer mee! Ditmaal staat het thema ‘Tekenend de Geschiedenis in!’ centraal. Daarnaast sluit het museum tijdens de herfstvakantie aan bij de Hunebedcampagne van Marketing Drenthe en Hondsrug Drenthe.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 76

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Wezup beleefde een fantastische kunstmarkt met gevarieerde kunst en kunstnijverheid

Mary Noordman: “Af en toe wat winderig, maar verder ideaal marktweer”. Het was op deze fraaie zomerdag druk, uitermate druk! Bermen in het dorp stonden vol met auto’s en de Bri...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Duo expositie van Daisy Walraven

In de bibliotheek van Aalden exposeert Daisy Walraven van 25 augustus t/m 5 oktober a.s. haar schilderijen. Als voormalig bewoonster van Aalden is zij uitgenodigd om haar werken tentoon te stellen....

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Prachtige expositie Kees Verweij in De Drieklank

Tijdens 32e editie van “Klein Kerkenpad”. In kerkelijk centrum De Drieklank was afgelopen donderdag tijdens “Klein Kerkenpad” een prachtige expositie te zien van Kees Verweij. Veelzijdig qua techniek, veelzijdig qua ond...

dinsdag, 7 augustus 2018

Lees verder
Willekeurige foto