Kunst en cultuur
Bijzondere expositie van hoeden en houtdrukken bij Artelier Aelder Hooghe
Gastexposanten Susan Ekkel uit Oosterhesselen en Hetty Krook uit het Groningse Blijham stellen in het atelier van edelsmid/beeldendkunstenaar Joke Holwarda in Aalden hun exclusieve werken tentoon.
 
Kunstmarkt Wezup trekt weer veel liefhebbers

Afgelopen zondag vond alweer de 21ste editie van de jaarlijkse kunstmarkt in Wezup plaats. Ondanks vele andere evenementen in de regio blijft het bezoekersaantal vrij constant.

 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 23 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties.

 
Muzikale voorstelling over de Hondsrug tijdens Open Monumentendagen

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Open Monumentendag in Nederland. Op deze dagen zijn monumenten in Nederland voor iedereen toegankelijk. Zo ook in Coevorden, waar u tijdens deze dagen het Stedelijk Museum Coevorden gratis kan bezoeken. Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Tijdens het gehele weekend worden er in het Arsenaal verschillende activiteiten georganiseerd voor jong én oud.

 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 2 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties.

 
'Achtkamp Zweeloo’ eindigt op zevende plaats

Zweeloo is afgelopen weekend tijdens de Zuidenveldcompetitie in Sleen op een zevende plaats geëindigd. Sleen legde beslag op de eerste plaats en kreeg uit handen van burgemeester Bert Bouwmeester de Zuidenveld-oorkonde uitgereikt.

 
Bert-Jan Volders kijkt uit naar première openluchtspel Zweeloo

Blijspel 'Hotel te Koop' staat bol van zeer grappige sketches 
In het openluchttheater in Aalden gaat vrijdagavond a.s. om 20.00 uur het blijspel 'Hotel te Koop' in première. Bert-Jan Volders kijkt er in meerdere opzichten naar uit. ‘Het is voor mij de tweede keer dat ik als acteur op de bühne sta van dit theater. Dit keer samen met mijn moeder en dat maakt het toch wel extra bijzonder.’

 
Historisch overzicht zes Zweeler in boekvorm bundelen

TERZIJDE– column van Hans Terbach

“Oh nee, we gaan toch niet elke keer zo’n ironisch-zurig stukje krijgen?”, zou u na het lezen van de eerste column hebben kunnen denken. Gelukkig heb ik zelf veel positieve reacties mogen ontvangen, waarvoor dank! Welnu, verder kan ik u geruststellen. Immers, zoveel is er hier niet om zuur over te zijn.

 
Openluchtspel Zweeloo met blijspel 'Hotel te koop"

59e editie Openluchtspel Zweeloo weer garant voor vier spetterende voorstellingen

Al maanden zijn ze aan het oefenen, de acteurs van het Openluchtspel Zweeloo. Vrijdag 14 en zaterdag 15 juli a.s. en zaterdag 26 augustus en vrijdag 1 september a.s. wordt door het Zweeler toneelgezelschap het blijspel HOTEL TE KOOP, geschreven door Henk Roede, opgevoerd in het openluchttheater van Aalden.

 
Alles klopte op 23e editie Folk veur Volk

Alles klopte afgelopen zaterdag tijdens de 23e editie van Folk Veur Volk. Het festival bracht ook dit jaar weer een ruime waaier en diversiteit aan muziek op de planken. Het in grote getale opgekomen publiek kreeg andermaal in een sfeervolle entourage in de Hof van Schepers een breed repertoire folkmuziek te horen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 73

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Peter van Uhm-Levensles

Theatercollege door voormalig Commandant der Strijdkrachten. Peter van Uhm wordt als voormalig Commandant der Strijdkrachten wereldwijd geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten. Van zijn boek 'Ik koos het wapen', waarin hij onder mee...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Gratis workshop Herman Roozen en rondleidingen door Melissa Luisman

Schrijver, illustrator en striptekenaar Herman Roozen heeft al vaak strips gemaakt over de geschiedenis van Coevorden. Zo heeft hij voor de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’  in het Stedelijk Museum in ...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Dorpswandeling door kunstenaarsdorp Zweeloo en Aalden

Op woensdag 9 mei organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een der...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder
Willekeurige foto