Kunst en cultuur
Muzikale voorstelling over de Hondsrug tijdens Open Monumentendagen

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Open Monumentendag in Nederland. Op deze dagen zijn monumenten in Nederland voor iedereen toegankelijk. Zo ook in Coevorden, waar u tijdens deze dagen het Stedelijk Museum Coevorden gratis kan bezoeken. Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Tijdens het gehele weekend worden er in het Arsenaal verschillende activiteiten georganiseerd voor jong én oud.

 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 2 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een dertiende eeuws kerkje, de Waog en voormalige opgravingslocaties.

 
'Achtkamp Zweeloo’ eindigt op zevende plaats

Zweeloo is afgelopen weekend tijdens de Zuidenveldcompetitie in Sleen op een zevende plaats geëindigd. Sleen legde beslag op de eerste plaats en kreeg uit handen van burgemeester Bert Bouwmeester de Zuidenveld-oorkonde uitgereikt.

 
Bert-Jan Volders kijkt uit naar première openluchtspel Zweeloo

Blijspel 'Hotel te Koop' staat bol van zeer grappige sketches 
In het openluchttheater in Aalden gaat vrijdagavond a.s. om 20.00 uur het blijspel 'Hotel te Koop' in première. Bert-Jan Volders kijkt er in meerdere opzichten naar uit. ‘Het is voor mij de tweede keer dat ik als acteur op de bühne sta van dit theater. Dit keer samen met mijn moeder en dat maakt het toch wel extra bijzonder.’

 
Historisch overzicht zes Zweeler in boekvorm bundelen

TERZIJDE– column van Hans Terbach

“Oh nee, we gaan toch niet elke keer zo’n ironisch-zurig stukje krijgen?”, zou u na het lezen van de eerste column hebben kunnen denken. Gelukkig heb ik zelf veel positieve reacties mogen ontvangen, waarvoor dank! Welnu, verder kan ik u geruststellen. Immers, zoveel is er hier niet om zuur over te zijn.

 
Openluchtspel Zweeloo met blijspel 'Hotel te koop"

59e editie Openluchtspel Zweeloo weer garant voor vier spetterende voorstellingen

Al maanden zijn ze aan het oefenen, de acteurs van het Openluchtspel Zweeloo. Vrijdag 14 en zaterdag 15 juli a.s. en zaterdag 26 augustus en vrijdag 1 september a.s. wordt door het Zweeler toneelgezelschap het blijspel HOTEL TE KOOP, geschreven door Henk Roede, opgevoerd in het openluchttheater van Aalden.

 
Alles klopte op 23e editie Folk veur Volk

Alles klopte afgelopen zaterdag tijdens de 23e editie van Folk Veur Volk. Het festival bracht ook dit jaar weer een ruime waaier en diversiteit aan muziek op de planken. Het in grote getale opgekomen publiek kreeg andermaal in een sfeervolle entourage in de Hof van Schepers een breed repertoire folkmuziek te horen.

 
Jarige Yvonne Brill schenkt 145ste boek aan leerlingen gemeente Coevorden

Honderdvierenveertig kinderboeken schreef Yvonne Brill in haar leven waarvan Bianca, de serie meisjesboeken over paarden en de serie Rob en Rieneke, leren lezen voor dyslectische kinderen, de bekendste zijn. Ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag verschijnt het boek 'Marc en Maaike en de gestolen hond', dat dankzij de gemeente Coevorden, expertisecentrum voor Kunst en Cultuur (K&C), provincie Drenthe, Biblionet Drenthe aan alle kinderen van groep 4 in de gemeente Coevorden kan worden geschonken.

 
Het Frensenhoes in Meppen (Dr.) hef de kommende zaoterdagmiddagen de deuren lös!!!

Het Frensenhoes in Meppen, met haar authentieke timmerwerkplaats en houtzagerij is in de zomer elke zaterdagmiddagen vanaf zaterdag 24 juni tot en met zaterdag 2 september 2017 – vanaf 13.00 uur) voor het publiek geopend.

 
Zuidenveld van 6 t/m 9 juli in Sleen

De voorbereidingen voor het Zuidenveld in Sleen zijn in volle gang. Misschien heeft u er al iets over gehoord of gelezen. Sleen kiest voor een vernieuwde opzet. Met ook een nieuwe competitie tussen de acht Zuidenveldkernen, waar Zweeloo ook bij hoort. De oude ‘ achtkamp’  bestaat niet meer.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 74

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Unieke expositie van twee kunstenaars uit Wezup

Voor de eerste keer zal er in de kunstenaarsherberg Zweeloo worden geëxposeerd door twee beeldende kunstenaars uit Wezup: Ludi Brandwagt-Bok en Janine Haddering. Ludi en Janine zullen zelf de expositie ope...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Theater Hofpoort

Thijs Kemperink met Bonje, vrijdag 25 mei, aanvang 20.15 uur, entree € 15,00. Rasverteller met ijzersterke grappen en beeldend vertelde ver...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder

Workshop ‘Maliën maken’ Coevorden

Op zondag 3 juni wordt er in het Stedelijk Museum Coevorden een workshop ‘Maliën maken’ georganiseerd. Heb je ook zin om deze oude techniek onder de knieën te krijgen, en een...

donderdag, 17 mei 2018

Lees verder
Willekeurige foto