Kunst en cultuur
Van ver naar Zweeloo: Martin Caron en Els Groen 

-  Martin is een groot muziekfan en speelt zelf onder meer gitaar
Zondag a.s. optreden met Henriëtte van Dijk in kerkje Zweeloo

In juli 2012 kochten Martin Caron en zijn vriendin Els Groen de boerderij aan de Mepperstraat 40, waar ze in 2013 zijn gaan samenwonen. Voor die tijd woonde Martin in Nootdorp bij Den Haag en Els in Emmen. “We wonen met veel plezier in dit gezellige dorp met zijn prachtige omgeving.

 
Roon Staal in kerkje Zweeloo
"One of the truly great singers in the western world (...) Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!" - Art Garfunkel - . Zanger en componist Roon Staal tourt in oktober met een nieuw programma langs 15 locaties door Nederland. Tijdens de tour zal hij zijn nieuwe album PROMISE presenteren met hierop zowel nieuwe covers als eigen composities.
 
Zevende theaterseizoen Hofpoort staat voor de deur

Theater Hofpoort beleeft dit jaar haar zevende theaterseizoen. Er staan ruim 50 voorstellingen op de planken. Van kindertheater tot muziek en van toneel tot cabaret. Nieuw dit seizoen zijn de vier theatercolleges. Ook worden weer maandelijks films vertoond in de theaterzaal. Vrijdag 29 september wordt het seizoen geopend met een intiem theaterconcert van Dilana, gevolgd door een uitverkocht tweede concert van Dilana op 30 september. Hetzelfde weekend, op 1 oktober, gaat Hofpoort Buiten de Poort: in de sfeervolle setting van de Dorpskerk in Dalen brengen Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal Argentijnse folkloremuziek ten gehore.

 
Cultureel Coevorden op zijn kop voor De Nieuwe Veste.

CultClash! Inmiddels is het al een jaarlijks terugkerend evenement: Cult Clash Coevorden. Een afwisselende, leerzame en vooral culturele dag, speciaal georganiseerd voor de leerlingen van De Nieuwe Veste. Zowel mavo als havo klassen zullen op donderdag 21 en vrijdag 22 september Coevorden doorkruisen om diverse culturele instellingen en workshops te bezoeken.

 
Nieuwe programma Sweel Cultureel van start!

Om precies te zijn op zondag 17 september om 15.00 uur in ’t Hoes van Hol-An in Aalden met een optreden van het kwartet Trust. Lead zangeres Joan Albrecht wordt begeleid door Fred Bakker (slagwerk) en de gitaristen Jan Doeke van der Veen en Bert Middelbos. Trust brengt easy-listening, blues en soft-soul. Sfeervolle muziek! De toegang bedraagt € 15,00 per persoon, alleen contant te voldoen bij de kassa.

 
Foto Expositie “Oes Drenthe” geopend!

Vorige week werd de Foto Expositie “Oes Drenthe” in Zweeloo geopend. Om precies te zijn, door Willy-Anne van Stiphout als voorzitter van de Kunstenaarsherberg. De expositie toont het werk van een tiental fotografen die elk de vrijheid kregen een aantal foto’s te presenteren waarmee zij laten zien wat Drenthe voor hen betekent. Die vrijheid resulteerde in verrassende beelden en verschillende technieken.

 
Tentoonstellingen over Frits Meppelink en het Drents Landrecht

bij Stedelijk Museum Coevorden. Vanaf medio september worden er in het Stedelijk Museum Coevorden twee nieuwe tentoonstellingen georganiseerd: ‘Frits Meppelink: de tekenaar. Studies en schetsen tussen 1900 en 1906’ en ‘Het Landrecht van Drenthe van 1412’. De laatstgenoemde is het resultaat van een samenwerking met het Drents Archief en het Drents Museum.

 
Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 in de gemeente Coevorden

- Coevorden:

Stedelijk Museum Coevorden:  Haven 4 (in het Arsenaal) in het centrum.  Zaterdag geopend (museum gratis toegankelijk): 9.30-17.00 uur. Op zaterdag lezing Historische Vereniging, onderwerp ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’: 14.00 uur (gratis entree).Zondag geopend (museum gratis toegankelijk): 12.00-17.00 uur. Beide dagen hebben we Oud Hollandse spelletjes.

 
Programma Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017

Het thema dit jaar is: “Boeren, Burgers en Buitenlui”.

MEPPEN:

Frensenhoes: Op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur zijn er diverse activiteiten bij de houtzagerij van het Frensenhoes. Zie voor het volledige programma elders in OEK.

De Gaanderij: De Historische Vereniging Zweeloo heeft een expositie die gaat over onderwijs in de voormalige gemeente Zweeloo. Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor boeren, burgers en buitenlui.

 
Theater, spelletjes en lezing tijdens Open Monumentendag

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Open Monumentendag in Nederland. Op deze dagen zijn monumenten in Nederland voor iedereen toegankelijk. Zo ook in Coevorden, waar u tijdens deze dagen het Stedelijk Museum Coevorden gratis kan bezoeken. Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 76

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Wezup beleefde een fantastische kunstmarkt met gevarieerde kunst en kunstnijverheid

Mary Noordman: “Af en toe wat winderig, maar verder ideaal marktweer”. Het was op deze fraaie zomerdag druk, uitermate druk! Bermen in het dorp stonden vol met auto’s en de Bri...

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Duo expositie van Daisy Walraven

In de bibliotheek van Aalden exposeert Daisy Walraven van 25 augustus t/m 5 oktober a.s. haar schilderijen. Als voormalig bewoonster van Aalden is zij uitgenodigd om haar werken tentoon te stellen....

dinsdag, 14 augustus 2018

Lees verder

Prachtige expositie Kees Verweij in De Drieklank

Tijdens 32e editie van “Klein Kerkenpad”. In kerkelijk centrum De Drieklank was afgelopen donderdag tijdens “Klein Kerkenpad” een prachtige expositie te zien van Kees Verweij. Veelzijdig qua techniek, veelzijdig qua ond...

dinsdag, 7 augustus 2018

Lees verder
Willekeurige foto