Kunst en cultuur
Jarige Yvonne Brill schenkt 145ste boek aan leerlingen gemeente Coevorden

Honderdvierenveertig kinderboeken schreef Yvonne Brill in haar leven waarvan Bianca, de serie meisjesboeken over paarden en de serie Rob en Rieneke, leren lezen voor dyslectische kinderen, de bekendste zijn. Ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag verschijnt het boek 'Marc en Maaike en de gestolen hond', dat dankzij de gemeente Coevorden, expertisecentrum voor Kunst en Cultuur (K&C), provincie Drenthe, Biblionet Drenthe aan alle kinderen van groep 4 in de gemeente Coevorden kan worden geschonken.

 
Het Frensenhoes in Meppen (Dr.) hef de kommende zaoterdagmiddagen de deuren lös!!!

Het Frensenhoes in Meppen, met haar authentieke timmerwerkplaats en houtzagerij is in de zomer elke zaterdagmiddagen vanaf zaterdag 24 juni tot en met zaterdag 2 september 2017 – vanaf 13.00 uur) voor het publiek geopend.

 
Zuidenveld van 6 t/m 9 juli in Sleen

De voorbereidingen voor het Zuidenveld in Sleen zijn in volle gang. Misschien heeft u er al iets over gehoord of gelezen. Sleen kiest voor een vernieuwde opzet. Met ook een nieuwe competitie tussen de acht Zuidenveldkernen, waar Zweeloo ook bij hoort. De oude ‘ achtkamp’  bestaat niet meer.

 
Opening Zomerexpositie in de Kunstspieker met verrassend veel moois

Met de zomer in aantocht, is het weer tijd voor wisseling van de kunst in de Kunstspieker. Na alle fraaie kunst van het voorjaar overtreffen de exposanten zich en brengen opnieuw verrassend mooi werk. Niet alleen spannende schilderijen en bijzonder keramiek maar ook sculpturen en fotowerk vormen samen een zeer divers geheel. De opening van deze expositie valt dit keer op 17 juni.

 
Partysquad headliner Sweelpop 2017

Na weken in spanning te hebben gezeten, is de line-up van Sweelpop compleet. Op vrijdag 25 augustus a.s. wordt sportpark t’ Alterbarg weer omgetoverd tot een festival waar 12am, Papa di Grazzi, It all starts in the 90’s en The Springsteen Experience Zweeloo zullen laten trillen op haar grondvesten.

 
Programma Folk Veur Volk Festival oogt zeer sterk

* JP & The Seeger Session Band grote publiekstrekker! 

Het programma van de 23e editie van het Folk Veur Folk Festival op zaterdag 17 juni a.s. is weer met zorg gekozen en het programma oogt dan ook zeer sterk. De organisatie komt bovendien met een speciaal podium voor de jeugd. De drie bands Hannah Schoonbeek, The Black Five en Oraganic Puppets gaan op ‘podium 3’ van het festivalterrein de muziek van nu in een folky jasje steken.

 
Sweelpop: de hoofdact

Na weken in spanning te hebben gezeten, is de line-up dan eindelijk compleet. Op 25 augustus wordt sportpark t’ Alterberg in Zweeloo weer omgetoverd tot een festival waar 12am, Papa di Grazzi, It all starts in the 90’s en The Springsteen Experience Zweeloo zullen laten trillen op haar grondvesten. Vandaag maakt het bestuur van Stichting Sweelpop de hoofdact bekend.

 
Schildersontmoetingsdag voor amateurs in Zweeloo

Zaterdag 10 juni 2017 van 10.00 – 16.00 uur
Zweeloo stond en staat nog steeds bekend als een idyllisch schildersdorp en oefent nog altijd een grote aantrekkingskracht uit op amateur-schilders. In het verleden zijn grote schilders, waaronder Max Liebermann en Vincent van Gogh, in Zweeloo op werkbezoek geweest. Hun nalatenschap, in de vorm van beroemde schilderijen en pentekeningen, is dan ook groot. De schilders kwamen, om in alle rust, de pure natuur te schilderen. Dit is nog steeds mogelijk.

 
Derde plaats Douwe en Thomas-Timo Bruinsma op Drèents Liedtiesfestival 2017

Douwe en Thomas-Timo Bruinsma zijn afgelopen donderdag tijdens de zesde editie van het Drèents Liedtiesfestival op de derde plaats geëindigd. In het Atlas Theater in Emmen lieten de twee broers uit Benneveld met het lied Aj wat liefde hebt een uitstekende indruk achter. Vorig jaar was er ook al succes. Toen legden Douwe en Thomas-Timo met het nummer Vief letters beslag op de tweede plaats.

 
Expositie over werk en leven van Egbert van Drielst, behangselschilder

Een Achttiende-eeuwer in Drenthe. Op woensdagavond 7 juni om 20.00 uur wordt een tentoonstelling over het werk en leven van de achttiende-eeuwse behangselschilder Egbert van Drielst geopend met een lezing. Historica Godelieve van der Heijden vertelt over behangselschilders, die naar Drenthe trokken om inspiratie op te doen en geeft een beeld van de vrij onbekende achttiende eeuw.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 73

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Peter van Uhm-Levensles

Theatercollege door voormalig Commandant der Strijdkrachten. Peter van Uhm wordt als voormalig Commandant der Strijdkrachten wereldwijd geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten. Van zijn boek 'Ik koos het wapen', waarin hij onder mee...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Gratis workshop Herman Roozen en rondleidingen door Melissa Luisman

Schrijver, illustrator en striptekenaar Herman Roozen heeft al vaak strips gemaakt over de geschiedenis van Coevorden. Zo heeft hij voor de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’  in het Stedelijk Museum in ...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Dorpswandeling door kunstenaarsdorp Zweeloo en Aalden

Op woensdag 9 mei organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een der...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder
Willekeurige foto