Kunst en cultuur
Nieuws


Aanmelden voor schildersdag Zweeloo
Zweeloo is bekend als een idyllisch schildersdorp. In het verleden zijn grote schilders, onder wie Max Liebermann en Vincent van Gogh aan het werk geweest in Zweeloo. Toeristisch Informatiepunt Zweeloo houdt zaterdag 9 juni van 10.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse schildersontmoetingsdag voor amateurs.
Zij kunnen op diverse locaties aan het werk gaan, zoals het 13e eeuwse kerkje, de Brink in Oud-Aalden en langs de Aelderstroom.
 
Voorverkoop Sweelpop start maandag; line-up compleet
De online kaartverkoop voor Sweelpop op vrijdag 1 juni begint aanstaande maandag. Net als andere jaren zijn er drieduizend entreekaarten beschikbaar voor het popfestival. De line-up is compleet met Jah6 ('Zij gelooft in mij'). Dat betekent, dat naast hoofdact VanVelzen Jah6, NU en Juicy Jones van de partij zijn. Dj Roy B fungeert als 'rode draad'.

De kaartverkoop bij de voorverkoopadressen start begint mei. Het is niet mogelijk kaarten te reserveren bij de voorverkoopadressen. Wie daar een kaart wil kopen, dient contant geld mee te nemen. Het is namelijk niet overal mogelijk te pinnen. De voorverkoopadressen zijn: bakkerij Kuijer Aalden, Welkoop Zweeloo, Music Store Coevorden en Klazienaveen, Markant Emmen en alle filialen van de Free Record Shop.
 
De Loozangers 65 jaar.

Zo een koor, ja daar ga je voor !In november 1947 is het initiatief genomen om de Loozangers op te richten.
Dit jaar dus vijf en zestig jaar geleden en dit heuglijke feit delen wij reeds een half jaar van
tevoren aan iedereen mee.

 
Overzicht paasvuren gemeente Coevorden
Regio – Gezien diverse vragen over de paasvuren volgt nogmaals het overzicht van de paasvuren in de gemeente Coevorden:

Zondag 8 april
Coevorden, achter Weijerswold 4, Klooster 50, Stieltjeskanaal nabij rondweg, terrein Klinkenvlierse Plas, nabij Krimweg 115, achter Hoofdweg 26c Steenwijksmoer
Dalen, De Vliers achter sportterreinen, Valsteeg, Center Parcs De Huttenheugte, achter Achterbente 6
Wachtum, Oosterholt/Vogelpoel
 
Hervormde kerk Zweeloo op kruispunt

Informatiebijeenkomst op woensdag 18 april bepalend voor toekomst van kerkgemeenschap

Kerk en geloof hebben het moeilijk in de huidige samenleving. Een tendens die helaas ook niet voorbij gaat aan de Hervormde kerk in Zweeloo. De tanende belangstelling raakt de Hervormde gemeente Zweeloo in het hart. Ingrijpende maatregelen kunnen niet uitblijven. Voorzitter Sophie Zwaans stelt het klip en klaar: ‘De financiën van onze kerk zien er niet rooskleurig uit. We teren al aanzienlijk op de reserves in. Dat is niet vol te houden. Naast het afstoten van kerkgebouwen, waaronder onze pastorie aan het Eswegje, zullen we vanaf medio volgend jaar ook op de predikantsplaats moeten inkrimpen. Dat is onvermijdelijk.’

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 141 van 178

Zoeken in de site

Willekeurige foto