Kunst en cultuur
Nieuws


Vocaliste Martijje! in kerkje van Zweeloo

Vocaliste Martijje Lubbers geeft vrijdagavond 13 april a.s. op uitnodiging van Sweel Cultureel een concert in het 13e eeuws kerkje van Zweeloo. De in Grolloo geboren Martijje Lubbers neemt de bezoekers mee op reis naar het Drents van nu. Drentse streektaal en jazzmuziek vormen voor de vocaliste een gouden combinatie, want streektaal is hot en jazz is in. De Drentse zangeres zet de kwaliteit van haar stem in om herkenbare, eigentijdse teksten over het voetlicht te brengen in de Drentse streektaal.

 
Dit jaar geen paasvuur in Meppen

Er komt dit jaar geen paasvuur in Meppen. Daarmee komt een eind aan een lange traditie. De Boermarke kon volgens secretaris/penningmeester Geert Nijhoving niet meer voldoen aan de eisen van de gemeente Coevorden op het gebied van veiligheid en milieu. Om het terrein aan de Kampdijk, in eigendom van de Boermarke, zijn dan ook linten gespannen en borden met “verboden te storten” geplaatst.

 
Toch nog een super Palmhaan voor de jongste kinderen

Bijna ging Palmhaan niet door. Maar door een grote groep vrijwilligers van De Spil en van Dorpsbelangen Aalden, Zweeloo en Wezup  werd het “palmhaantje” dit jaar toch nog gered.

Gelukkig maar, want er hadden zich wel 100 kinderen aangemeld.Donderdagavond begonnen de vrijwilligers al met de voorbereidingen. Eerst werden kettingen geregen en de emmers met materialen (die nodig zijn voor het maken van de palmhaanstok) klaargemaakt. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Omdat het zo druk was mochten de kinderen uit groep 4 aan de slag in het Spilhonk.

 
Weten je dierbaren hoe jij je uitvaart wilt?

Lezing door mevrouw G. van Weperen in De Spil:

Op donderdag 29 maart spreekt mevr. van Weperen uit Sleen over het belang van het op schrift zetten van je eigen wensen voor je uitvaart. Veel mensen vinden het moeilijk om over de dood te praten en te vertellen wat ze zelf zouden wensen. Veel jongeren willen er eigenlijk helemaal niet aan denken. Toch is het van belang voor de nabestaanden om te weten wat iemand wil. Daarom heeft de Uitvaartvereniging D.L.E. Zweeloo mevr. van Weperen uitgenodigd om een spreekbeurt te houden over dit onderwerp

 
Lustrumconcert LAUDATE DEO

105 JAAR ZINGEN

 

De geboorte van de christelijke gemengde zangvereniging “Looft den Heer” in 1906 was het in vervulling gaan van een wens van de muzikale ds. Boukema.

Tijdens de 100e verjaardag van dit koor, in 2006 dus, werd een andere naam in gebruik genomen, nl. “Laudate Deo” Een naam die hetzelfde betekent als de oude naam en die blijft uitdragen waar men voor staat, nl. het lied van dankbaarheid van en afhankelijkheid aan de Schepper levend houden.

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 142 van 178

Zoeken in de site

Willekeurige foto