Kunst en cultuur
Nieuws


Maak kennis met het bijzondere verhaal van de Hondsrug

Wie kent de Hondsrug niet? Maar wie kent het bijzondere verhaal van dit gebied? Een aardkundige geschiedenis van miljoenen jaren en een menselijke geschiedenis van meer dan 5000 jaar. In een serie van vijf lezingen door inspirerende docenten wordt u ingeleid in de geschiedenis van het oostelijk deel van Drenthe, niet alleen over de Hondsrug zelf, maar over het hele oostelijk deel van Drenthe, van Coevorden tot Groningen.

 
Palmhaan gaat door, op 31 maart!

Wat doe je, als kinderactiviteiten niet meer vanuit Stichting Welzijn 2000 worden georganiseerd? Haal je de schouders op? Of krab je jezelf achter de oren en vind je het jammer dat kinderen niet meer aan bijvoorbeeld Palmhaan kunnen meedoen?

Net als je zelf vroeger deed?

 
Passies en Havinga presenteren werk van Weill

Zondagmiddag 18 maart geven Gea Passies en Johanan Havinga op uitnodiging van Sweel Cultureel een concert in het kerkje van Zweeloo. Passies en Havinga presenteren in het kerkje aan De Wheem een muzikaal en informatief programma, waarin het publiek wordt meegenomen naar het Duitsland van vóór 1933 en naar de grote Broadway musicals in Amerika. Het is een boeiend concert met een zuiver zingende sopraan en gevoelig pianospel. Liederen van de veelzijdige Duits/Amerikaanse componist Kurt Weill staan tijdens het optreden centraal.

 
Zölf maakt, Cranberry cake

Cranberry cake

In het weekend ben ik altijd aan het bakken. Na een aantal weken verschillende soorten muffins te hebben gemaakt, werd het eens tijd voor iets anders. In de kast vond ik een zakje met gedroogde cranberry’s. Daarna snel naar een lekker recept gezocht want cranberry’s zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond! Ze bevatten veel vitamine C en zijn rijk aan antioxidanten. Gedroogde cranberry’s kun je nu gelukkig bijna overal kopen, o.a. bij de groenteboer, grote supermarkten en natuurvoedingswinkels. Het onderstaande recept vond ik op het internet.

 
Molenaar Dennis Eefting aan het woord in rubriek “Coevorden zijn we samen”

In de gemeentelijke rubriek “Coevorden zijn we samen” laat de gemeente Coevorden op de infopagina van de Krant van Coevorden iedere keer een inwoner aan het woord die zich op één of andere manier inzet voor de samenleving. De gemeente noemt dat belangrijk, want: Coevorden zijn we samen !

Dennis Eefting uit Aalden is de vrijwillige molenaar van de Jantina Hellingmolen in Aalden. Sinds hij op 8-jarige leeftijd met school een bezoek bracht aan de molen was hij ervan in de ban. Een jaar later begon hij met hand- en spandiensten in de molen te werken.

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 143 van 178

Zoeken in de site

Willekeurige foto