Kunst en cultuur
Nieuws


Het verhaal van de Hondsrug

Borger - Geopark de Hondsrug organiseert in het kader van de eerste
lezingenserie van de Hondsrugacademie op zaterdag 5 november a.s.
vanuit Nieuw Dordrecht een busexcursie door het Hondsruggebied.
Onderweg worden stops gemaakt bij plekken met een bijzonder verhaal.

 
cultuur-historische wandeling

Op woensdag 26 oktober organiseert het Toeristisch Informatiekantoor Zweeloo een cultuur-historische wandeling door het kunstenaarsdorp Zweeloo en door Aalden.

Een enthousiaste gids vertelt over het leven van vroeger en nu in beide dorpen, waarbij de beroemde schilders niet vergeten worden.

U komt langs prachtige Saksische boerderijen, een 13e eeuws kerkje en door een uniek natuurgebied. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Vertrek om 14.00 uur vanaf het TIP kantoor, Hoofdstraat 8 in Zweeloo. Kosten € 4,00 p.p., kinderen betalen € 2,00.

Bel voor inlichtingen en aanmeldingen 0591-372299 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
Excursie boerenerven Meppen

De werkgroep Boerenerven van Stichting Het Drentse Landschap houdt zondag 23 oktober een excursie langs de erven van de boerderijen in Meppen. De excursie start om 11.00 uur bij restaurant Het Tramlokaal in Meppen. Deelname is gratis. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

 
Een nagedachtenis aan Harry Muskee

 
Werkgroep onderzoekt mogelijkheden doorstart De Spil

Een vijfkoppige werkgroep gaat de mogelijkheden onderzoeken of een doorstart van dorpshuis De Spil reëel en haalbaar is. De werkgroep krijgt ondersteuning van het bestuur van De Spil en de vereniging Brede Overleg Groep Kleine Dorpen (BOKD). Uiterlijk 1 december moet er duidelijkheid zijn of het plan kans van slagen heeft. Het huidige bestuur blijft onverkort vasthouden aan de deadline van 1 januari 2012, waarna het haar taken zal neerleggen.

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 144 van 172

Zoeken in de site

Willekeurige foto