Kunst en cultuur
Nieuws


De doffer op de dakgoot

Alida Eising zag twee geslaagde toneeluitvoeringen en een gezellige reünie.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari werd met succes het blijspel “De doffer op de dakgoot”
uitgevoerd door de jubilerende toneelvereniging de Echo.
Met een toneelstuk uit de oude doos werden twee avonden het publiek vermaakt.
Er was gekozen voor dit stuk omdat de toneelvereniging 65 jaar bestond.

 
Open Atelierdagen

Onder het motto ‘Kunst is leuk’ worden op 10 en 11 maart a.s. de jaarlijkse Open Atelierdagen in de Gemeente Coevorden gehouden.

Ook Atelier AE doet daar weer aan mee.

Er is natuurlijk glaswerk en sieraden te zien. Er wordt uitleg gegeven over glasfusen. U kunt door de tuin wandelen met een gratis kopje koffie of thee.

 
Sweelpop gooit roer om

Sweelpop vond al sinds jaar en dag plaats aan het einde van de zomer, nu wordt het roer omgegooid. Het bekendste popfestival van Drenthe wordt ditmaal gehouden op vrijdag 1 juni op Sportpark ’t Alterbarg.

Het WJD-bestuur heeft deze verandering doorgevoerd, onder andere naar aanleiding van de enquête onder de Sweelpopbezoekers. Daaruit kwam ook naar voren dat het de bezoekers vooral om de gezelligheid gaat op Sweelpop. Hieraan heeft het bestuur veel aandacht besteed in de voorbereidingen voor Sweelpop ’12.

Sweelpop krijgt vanaf dit jaar een iets andere invulling van het festival en wil aansprekend zijn voor een gevarieerd publiek. Het bestuur is achter de schermen bezig met nieuwe programmering en andere contacten.
Binnenkort volgt er meer nieuws over de line-up en de kaartverkoop. Voor meer informatie: www.sweelpop.nl (Bron; Coevorden HuisAanHuis/Boom. Regionale Uitgevers)
 
Veur Volk Veur Folk en vrijwilligersfeest op 31 maart in dorpshuis De Spil

Op zaterdag 31 maart kunnen folkliefhebbers uit Zweeloo en wijde omgeving hun hart ophalen. Niet alleen staat vanaf 17.00 uur het traditionele vrijwilligersfeest op de agenda, aansluitend zal er voor belangstellenden ook een sfeervol Veur volk veur Folk worden georganiseerd. Over de locatie van het folkevenement, een voorloper op het echte Folk Veur Volk op zaterdag 30 juni, bestond vooraf geen enkele twijfel : dorpshuis De Spil.

 
DE SPIL en TIEDVERDRIEF goed op DREEF!

“We doen het samen”. Dit uitgangspunt van het bestuur en de vrijwilligers van de Spil werd tijdens de donateursavonden van het dorpshuis op 17 en 18 februari j.l. zeker waargemaakt. Er zit toekomst in de Spil en daar hebben wij alle vertrouwen in! Voorzitter Reint Kuijer liet daarover in zijn toespraak aan een volle zaal geen twijfel over bestaan. De organisatie van de avonden liep als een trein en bestuur en vrijwilligers werkten met elkaar alsof ze dat al jaren deden. Ook waren er heel wat complimentjes over de smaakvol opgeknapte hal. Goed om te horen en er zal dan ook zeker verder gegaan worden op de ingeslagen weg om van de Spil een nog aantrekkelijker en goed geoutilleerd dorpshuis te maken.

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 144 van 178

Zoeken in de site

Willekeurige foto