Kunst en cultuur
Nieuws


Massaal protest voor behoud Zwembad Zweeloo

Zaterdagmiddag werd in Aalden een grote protestmanifestatie gehouden die in teken stond van het behoud van het Zwembad Zweeloo. Er was een massale belangstelling van inwoners en uiteraard waren ook veel kinderen van de partij. De bijeenkomst gaf uiting aan het grote ongenoegen van de inwoners over dreigende sluiting van het zwembad. Aanleiding vormt het voorstel van het college van b & w van de gemeente Coevorden om per 1 januari 2013 geen 45.000 euro subsidie meer in het zwembad te pompen. Het openluchtbad aan de Hoofdstraat kan echter niet bestaan zonder deze gemeentelijke subsidie. Wethouder Roeles nam op het Korenhofplein in Aalden een lijst met protesthandtekeningen in ontvangst.

 

 
Expositie in Ned.Herv. Kerk

Van 17 februari tot en met 11 maart organiseert het Zweeler Palet een expositie in de Hervormde Kerk van Zweeloo.
Schilderijen van Peggy de Leeuw en Johanna Tromp, beiden uit Coevorden.
Kleurrijke handgemaakte sieraden  van  Jacqueline Visser.
Openingstijden woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 
Toeristische wandeling door Zweeloo

Op woensdag 29 februari organiseert het Toeristisch Informatiekantoor Zweeloo een cultuur-historische wandeling door het kunstenaarsdorp Zweeloo en door Aalden.

Een enthousiaste gids vertelt over het leven van vroeger en nu in beide dorpen, waarbij de beroemde schilders niet vergeten worden.

 
Optreden van Gerrie van der Veen en Trijntje van der Scheer in De Korenhof

Zaterdag 18 februari treden Trijntje van der Scheer en Gerrie van der Veen met hun Drents programma op in ouderencentrum De Korenhof in Aalden. Naast Drentstalige muziek brengt het duo ook nostalgische Nederlandstalige nummers van onder andere Annie M.G. Schmidt en Wim Sonneveld. De voorstelling wordt georganiseerd door Sweel Cultureel.

Trijntje woont in Oosterhesselen en treedt al 25 jaar op als streektaalzangeres. Gerrie begon 30 jaar geleden met muzikale optredens en is zanger en toetsenist.

 
HEM & Lukas Koops in Kerkje van Zweeloo

Op dinsdag 28 februari strijkt het streektaalfestival !REUR! neer in Zweeloo. Vanaf 20.00 uur treden HEM en Lukas Koops op in het Hervormde kerkje van Zweeloo. Entree: € 5,00 incl. koffie/thee. Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bibliotheek Aalden en bakkerij Kuijer te Aalden en ’s avonds aan de kassa. Organisatie: Bibliotheek Aalden en Historische Vereniging Zweeloo.
HEM

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 145 van 178

Zoeken in de site

Willekeurige foto