Kunst en cultuur
Nieuws


Tiedverdrief brengt blijspel Annie’s dreum op de planken

Toneelvereniging Tiedverdrief uit Zweeloo speelt vrijdag 17 en zaterdag 18 februari de jaarlijkse uitvoering in dorpshuis De Spil. Tijdens de twee toneelavonden wordt het blijspel ‘Annie`s dreum’ opgevoerd. Het stuk is geschreven door Herman van der A. Annie wil van het veebedrijf, dat ze samen met de zussen Annet en Ankie runt, een beauty-farm maken. Annet en Ankie zien dat niet zitten, maar Annie beslist. Om hun tegenzin duidelijk te maken gaan ze dwarsliggen en dat is natuurlijk heel vervelend als je gasten krijgt die voor de ontspanning komen.

 

 
Sweel Cultureel: Amane en Rubato

Twee heel verschillende ensembles traden afgelopen zondag op in de N.H. kerk te
Zweeloo. Wat te denken van een koperensemble naast een koor van jonge vrouwen? Deze
combinatie bracht de aanwezigen een zeer gevarieerde muzikale middag.

 
Benefietconcert restauratie monumentaal kerkorgel
Zondagmiddag 12 februari geeft het Gronings Kamerorkest ‘Clemens Schröner’ een benefietconcert in het 13e eeuws kerkje van Zweeloo. De opbrengst van het optreden komt ten goede aan de restauratie van het monumentale Proper-orgel. Door de slijtage van veel inwendige onderdelen is een grondige restauratie van het ruim 100-jarig kerkorgel noodzakelijk.

 
Optreden Rubato en Amane in kerkje van Zweeloo

Zweeloo - Op uitnodiging van Sweel Cultureel geven ensemble Rubato en het a-capella-ensemble Amane op zondag 5 februari a.s. een concert in de hervormde kerk in Zweeloo. Het ensemble Rubato staat onder leiding van Joop Thijssen. Een dirigent met een professionele carrière achter de rug als trompettist van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en als dirigent van diverse orkesten.

 
Oost Duitse kartoffelsalade

Oost Duitse kartoffelsalade.

Vorige week is mijn oude chef drukkerij Manfred Gleinig overleden. lk heb fijne herinneringen aan hem. Hij heeft mij niet alleen veel oude vakkennis geleerd maar ook hoe je moet genieten van het !even door aan het eind van de week bijvoorbeeld even op een terrasje een biertje to gaan drinken. Het laatste is niet gelukt, ik hou nog steeds niet van bier. Maar wel van zijn kartoffelsalade die hij gewoonlijk maakte bij de barbecue in zijn tuin.

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 146 van 178

Zoeken in de site

Willekeurige foto