Kunst en cultuur
Nieuws


Theater te Water speelt 'Luchtkastelen' in Zweeloo

Luchtkastelen

‘Luchtkastelen’ is een absurde voorstelling waarin geld een hoofdrol speelt en zelfs de liefde dreigt te verzuipen in het slijk der aarde.  Waarin de president-directeur Scheppema om een gouden idee vraagt en vervolgens de waanzin toeslaat. Waarin jacht wordt gemaakt op groot wild, groot geld en op elkaar. Waarin een indiaan wijze woorden spreekt en een koe troost brengt.

 

 
Intocht Sinterklaas Aalden-Zweeloo

Aalden/Zweeloo - Op zaterdag 19 november a.s. komt Sinterklaas aan in Aalden/Zweeloo. Onder begeleiding van de plaatselijke muziekvereniging B.O.M. zal de Goedheiligman om 15.00 uur bij ouderencentrum De Korenhof in Aalden arriveren. Na een welkomstwoordje van Susan Askes zal het gezelschap uit Spanje samen met de kinderen in optocht naar de Aeldermeent vertrekken voor een gezellig samenzijn.

 
Overheerlijke traditie in ere gehouden door Bakkerij Kuijer.

De laatste zaterdag van oktober staat traditiegetrouw bij Bakkerij Kuijer in het teken van oliebollen bakken. Ook afgelopen zaterdag was het weer zover. Veel inwoners van Aalden en omgeving haalden snel even een zak heerlijke oliebollen met of zonder krenten.

Voor AHA even de gelegenheid om bakker Kuijer te vragen waar deze traditie eigenlijk vandaan komt.

 
Ab Hegen, het vervolg

Ruim een half jaar geleden hebben wij in OEK aandacht geschonken aan het thrillerdebuut van Ab Hegen. Op 68-jarige leeftijd debuteerde de thans in Dalen wonende oud-Wezuper met de spannende thriller “Het Huber Mysterie”. Centraal hierin staat de vrijheidsstrijd van de Italiaanse provincie Südtirol.

Omdat we benieuwd waren naar het aantal verkochte boeken tot dusver, informeerden we deze week even bij Ab Hegen naar de stand van zaken.

 
Een raadselroute door de bibliotheek

Tijdens de Kinderboekenweek (met het thema Superhelden) werden in de bibliotheek van Aalden verschillende activiteiten georganiseerd. Één van deze activiteiten was een leuke raadselroute. AHA zag in deze periode veel kinderen met pen en papier door de bibliotheek struinen om allerlei vragen op te zoeken en deze zo goed als mogelijk te beantwoorden.

 

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 149 van 178

Zoeken in de site

Willekeurige foto