Kunst en cultuur
Nieuws


Zondag 14 augustus kunstmarkt in Wezup

Meer dan tachtig getalenteerde kunstenaars uit alle delen van Nederland komen zondag 14 augustus naar Wezup om hun kunstverzameling aan het publiek te presenteren. De vrolijk gekleurde kunst trekt ieder jaar veel bekijks. Met kleine knusse marktkraampjes en kunstenaars die over hun passie uitweiden. Het zorgt voor een fraaie entourage in het dorp.

 
Gemeente Coevorden en Bibliotheek vullen bezuiniging samen in

Alle vestigingen blijven open

De gemeente Coevorden en de Stichting Openbare Bibliotheek Coevorden hebben door constructieve samenwerking overeenstemming bereikt over de bezuinigingsmaatregelen van de bibliotheek. De bezuinigingen van de gemeen­te Coevorden raken ook de subsidie voor de Stichting Openbare Bibliotheek Coevorden. In de komende jaren wordt deze subsidie met 160.000,- (bijna 20 procent) verminderd. De gemeente en de bibliotheek hebben samen gezocht naar mogelijkheden en oplossingen. Dit heeft ertoe geleid dat, ondanks de be­zuinigingen, de zes vestigingen in de gemeente Coevorden open blijven.

 
Unieke cultuur-historische dorpswandeling

Op zondag17 juli organiseert TIP Zweeloo een unieke cultuur-historische dorpswandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden.

 

 
Lammie Hadders (80) zit nog vol energie en levenslust

Scheidend voorzitter kerkenraad heeft hart verpand aan Zweeler kerkje

'Een schitterend monument, een mooie historie en een hechte kerkgemeenschap. Die dingen samen maken dat ik hier heel graag kom', zegt Lammie Hadders (80) uit Benneveld als zij rondwandelt in de Hervormde Kerk in Zweeloo. In september neemt zij afscheid als voorzitter van de kerkenraad. Acht jaar lang was Lammie in deze functie actief en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontplooiing van diverse kerkelijke activiteiten. Om haar verbondenheid te onderstrepen blijft Lammie wel actief binnen de kerkenraad. 'Ik ben nog vitaal, maar het wordt onderhand tijd om wat gas terug te nemen.' En dat doet de geboren en getogen inwoonster van Benneveld met een gerust gevoel, want kerkrentmeester Sophie Zwaans volgt haar op. 'Ik heb veel vertrouwen in de bekwame aanpak van Sophie. Ik draag de voorzittershamer dan ook graag aan haar over.'

 
Gezellige boekenmarkt rond de Aeldermeul.

De molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul organiseerde afgelopen zaterdag op het molenterrein in Aalden weer hun jaarlijkse antiquarische en tweedehands boekenmarkt.De boekenmarkt, die in 2003 begonnen is, word ieder jaar steeds drukker bezocht.

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 149 van 172

Zoeken in de site

Willekeurige foto