Kunst en cultuur
Nieuws


Open Tuinen Dag in Zweeloo

 

Boeren, BURGERS en Buitenlui

“al wat leeft en groeit en ons altijd weer boeit”(Dr. Fop I. Brouwer)

Het eerste artikel onder deze kop. Met een verslag van de Open Tuinen Dag in Zweeloo, op zaterdag 23 juni. Het gaat dus over BURGERS dit keer.

Maar wel burgers die zich echte buitenlui voelen. Want als je hoort hoeveel tijd en energie er in de prachtige tuinen van de familie van Olst en van Hennie Nijenbanning gestoken wordt, dan snap je dat er veel tijd in de buitenlucht doorgebracht moet worden.

 

 
Aansprekende line-up Folk Veur Volk 2012

 

Aalden / Zweeloo - Na het ‘uitstapje’ in 2011 ter ere van de Zuidenveldtentoonstelling is het Folk Veur Volk Festival op zaterdag 30 juni terug in zijn oude format én op de vertrouwde stek in de Hof van Schepers in Oud-Aalden.
 
Zweeloo teleurstellend achtste tijdens Achtkamp Zuidenveld

 

Zweeloo is tijdens de Zuidenveld-tentoonstelling in Schoonebeek op een teleurstellende achtste plaats geëindigd. Emmen werd voor het eerst sinds jaren eerste en mocht de achtkampbokaal uit handen van voorzitter Henk Scherphof van de Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld in ontvangst nemen. Jarenlang ging de bokaal aan Emmen voorbij, maar deze editie lukte het de bokaal in de wacht te slepen. Dalen eindigde met een gelijk puntenaantal, maar Emmen won meer onderdelen.
 
Op de schildersontmoetingsdag is groen gras soms (een beetje) geel

Al weer voor de zesde keer in opeenvolging werd afgelopen zaterdag de ontmoetingsdag voor amateurschilders, kortweg de “schildersdag”, door het TIP kantoor Zweeloo georganiseerd. Ruim 60 deelnemers uit de regio, waaronder een aantal kinderen van het AZC, hadden zich vooraf voor het evenement opgegeven.

De grote vraag zaterdagmorgen was natuurlijk hoeveel afzeggingen er zouden zijn.

 
DJ Roy B en Van Velzen smaakmakers op Sweelpop 2012

Sweelpop 2012 zit er weer op. Volgens bestuurslid Marjan Koopman was het als vanouds een geslaagd festival. “Het was een mooie avond, het bleef gelukkig droog, de complimenten van de bands waren gemeend (“perfecte organisatie”) en de reacties van het publiek waren overwegend positief.”

DJ Roy B en hoofdact VanVelzen waren volgens de vele kenners de absolute smaakmakers van de avond. Vooral bij DJ Roy B uit Zutphen ging het publiek volledig uit zijn dak. 

 

 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Pagina 152 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto