Kunst en cultuur
Nieuws


Ab Hegen, het vervolg

Ruim een half jaar geleden hebben wij in OEK aandacht geschonken aan het thrillerdebuut van Ab Hegen. Op 68-jarige leeftijd debuteerde de thans in Dalen wonende oud-Wezuper met de spannende thriller “Het Huber Mysterie”. Centraal hierin staat de vrijheidsstrijd van de Italiaanse provincie Südtirol.

Omdat we benieuwd waren naar het aantal verkochte boeken tot dusver, informeerden we deze week even bij Ab Hegen naar de stand van zaken.

 
Een raadselroute door de bibliotheek

Tijdens de Kinderboekenweek (met het thema Superhelden) werden in de bibliotheek van Aalden verschillende activiteiten georganiseerd. Één van deze activiteiten was een leuke raadselroute. AHA zag in deze periode veel kinderen met pen en papier door de bibliotheek struinen om allerlei vragen op te zoeken en deze zo goed als mogelijk te beantwoorden.

 

 
Het verhaal van de Hondsrug

Borger - Geopark de Hondsrug organiseert in het kader van de eerste
lezingenserie van de Hondsrugacademie op zaterdag 5 november a.s.
vanuit Nieuw Dordrecht een busexcursie door het Hondsruggebied.
Onderweg worden stops gemaakt bij plekken met een bijzonder verhaal.

 
cultuur-historische wandeling

Op woensdag 26 oktober organiseert het Toeristisch Informatiekantoor Zweeloo een cultuur-historische wandeling door het kunstenaarsdorp Zweeloo en door Aalden.

Een enthousiaste gids vertelt over het leven van vroeger en nu in beide dorpen, waarbij de beroemde schilders niet vergeten worden.

U komt langs prachtige Saksische boerderijen, een 13e eeuws kerkje en door een uniek natuurgebied. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Vertrek om 14.00 uur vanaf het TIP kantoor, Hoofdstraat 8 in Zweeloo. Kosten € 4,00 p.p., kinderen betalen € 2,00.

Bel voor inlichtingen en aanmeldingen 0591-372299 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
Excursie boerenerven Meppen

De werkgroep Boerenerven van Stichting Het Drentse Landschap houdt zondag 23 oktober een excursie langs de erven van de boerderijen in Meppen. De excursie start om 11.00 uur bij restaurant Het Tramlokaal in Meppen. Deelname is gratis. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Pagina 152 van 181

Zoeken in de site

Willekeurige foto