Kunst en cultuur
Nieuws


Een nagedachtenis aan Harry Muskee

 
Werkgroep onderzoekt mogelijkheden doorstart De Spil

Een vijfkoppige werkgroep gaat de mogelijkheden onderzoeken of een doorstart van dorpshuis De Spil reëel en haalbaar is. De werkgroep krijgt ondersteuning van het bestuur van De Spil en de vereniging Brede Overleg Groep Kleine Dorpen (BOKD). Uiterlijk 1 december moet er duidelijkheid zijn of het plan kans van slagen heeft. Het huidige bestuur blijft onverkort vasthouden aan de deadline van 1 januari 2012, waarna het haar taken zal neerleggen.

 
Jos Govaarts maakt sfeerimpressie Zuidenveld

Inwoners van het het dorp Zweeloo kunnen het geslaagde Zuidenveldfeest aan de hand van een prachtige dvd van Jos Govaarts nogmaals in geuren en kleuren beleven. Jos heeft op verzoek van de dorpscommissie van het dorp Zweeloo een film gemaakt van de voorbereidingen voor het Zuidenveld in het dorp. De werkzaamheden en de sfeer zijn op zeer treffende wijze in beeld gebracht.

 

 
unieke cultuur-historische dorpswandeling

Op woensdag 19 oktober organiseert het Toeristisch Informatiekantoor Zweeloo een cultuur-historische wandeling door het kunstenaarsdorp Zweeloo en door Aalden.

Een enthousiaste gids vertelt over het leven van vroeger en nu in beide dorpen, waarbij de beroemde schilders niet vergeten worden.

U komt langs prachtige Saksische boerderijen, een 13e eeuws kerkje en door een uniek natuurgebied. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Vertrek om 14.00 uur vanaf het TIP kantoor, Hoofdstraat 8 in Zweeloo. Kosten € 4,00 p.p., kinderen betalen € 2,00.

Bel voor inlichtingen en aanmeldingen 0591-372299

 
Vervolgbijeenkomst over voortbestaan De Spil

In De Spil in Zweeloo vindt donderdagavond 6 oktober vanaf acht uur een vervolgbijeenkomst over het voortbestaan van het dorpshuis plaats. De bezoekers van de eerste avond op 7 september hebben in de achterliggende weken met hun achterban nagedacht over hetgeen zij kunnen en willen doen om De Spil open te houden.


Belangstellenden die op deze informatieavond afwezig waren, maar wel ideeën hebben en willen meewerken aan een doorstart, zijn van harte welkom om mee te praten

 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Pagina 153 van 181

Zoeken in de site

Willekeurige foto