Kunst en cultuur
Nieuws


Dorpswandeling tijdens de 6e Schildersontmoetingsdag

Dorpswandeling tijdens de 6e Schildersontmoetingsdag voor amateurs in Zweeloo op zaterdag 9 juni van 14.00 – 16.00 uur.

Zweeloo stond en staat nog steeds bekend als een idyllisch schildersdorp en oefent nog altijd een grote aantrekkingskracht uit op amateurschilders. In het verleden zijn grote schilders, waaronder Max Liebermann en Vincent van Gogh, in Zweeloo op werkbezoek geweest. Hun nalatenschap, in de vorm van beroemde schilderijen en pentekeningen, is dan ook groot. De schilders kwamen om, in alle rust, de pure natuur te schilderen. Dit is vandaag de dag nog steeds mogelijk. Zweeloo heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht op kunstschilders vanwege zijn natuur, historie, rust en ruimte.

 
Lekker struinen tussen de boeken in De Spil

Zaterdag 12 mei was door Stichting Boekgebeuren in De Spil een boekenmarkt georganiseerd. AHA sprak die middag even met Harm Hegen uit Aalden. Harm vertelde dat het de eerste keer was dat Stichting Boekgebeuren hier hun boekenmarkt hield. “Normaal zijn we te vinden in de Bibliotheek in Emmen, maar voor de verandering wilden wij eens kijken of er in Zweeloo ook belangstelling voor deze boekenmarkt zou zijn.”

Zo’n 100 belangstellenden bezochten uiteindelijk de markt. “Een rustige middag”, vertelde Harm. “Normaal is het wel wat drukker.”

 
Wibbina van Ginkel houdt viltambacht springlevend


Iedere woensdagochtend een workshop in Benneveld

De mens heeft zich eeuwenlang in vilt gehuld, maar anno 2012 is deze textielsoort praktisch uit het straatbeeld verdwenen. Toch zorgt Wibbina van Ginkel er voor dat deze oeroude textielsoort springlevend blijft. De inwoonster van Benneveld is fervent liefhebster van het vilten en vanaf deze week wil ze via workshops haar passie met belangstellenden delen. ‘Al een aantal jaren fokken wij met plezier en toewijding Drentse heideschapen. Hier komen met het scheren prachtige vachten af. Gaandeweg ontdekte ik dat met deze schapenwol heel veel creaties mogelijk zijn. Door de plukken wol neer te leggen in de vorm en te bewerken met water en zeep maak ik naar eigen inzicht allerlei creaties.’

 

 
Zonnige Koninginnedag in de Hof van Been

De zon zorgde vorige week maandag voor een gezellige sfeer in de Hof van Been waar de Oranjevereniging Zweeloo een groot oranje feest had georganiseerd. Onder muzikale bijdrage van de band Krap-An konden de talrijke bezoekers heerlijk op het terras van de zon genieten, terwijl de kinderen zich konden uitleven op een van de twee springkussens. Ook kon je je laten schminken, meedoen aan het spijkerbroekhangen, genieten van het poppentheater of een ballon oplaten. Nieuw dit jaar was, dat kinderen verkleed als cowboy naar het oranje feest konden komen.

 

 
Schilderijen van Caroline de Widt uit Meppen op expositie in Emmen

Op vrijdag 27 april was in de grote zaal van het Centrum Beeldende Kunst in Emmen de opening van de tentoonstelling “Op de tast” met werken van cursisten van atelier Helderrood. Onder leiding van Ellen Kroeze zijn bijna veertig cursisten op hun eigen wijze aan de slag gegaan met het thema “Op de tast”. De tentoonstelling laat zien op welke wijze de cursisten het thema hebben vormgegeven.

 

 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Pagina 153 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto