Kunst en cultuur
Nieuws


De laatste der Mohikanen.

Ach, al die heisa van in het krantje en op de foto hoeft voor de inmiddels 85 jarige Gerrit Huizing niet zo nodig, maar over ’oes dierenkampie’ wil hij best wel iets vertellen, hij is tenslotte nog alleen over van het groepje mannen, dat het initiatief nam om in 1979 het zo mooie dierenkampje te creëren. De anderen zijn helaas allemaal overleden.

Het was Egbert Eising die de kar trok en Gerrit spreekt vol lof over hem.

 
Fietsen ohne Grenzen

Dit jaar wordt Fietsen ohne Grenzen voor de 7e keer gehouden. Het thema voor dit jaar is “Natuur(lijk) geniessen”. Drie dagen fietsplezier in het grensgebied van Coevorden en Emlichheim. Genieten van de prachtige natuur in Zuid-Oost Drenthe en het Vechtdal in Duitsland. Iedere dag zijn er 3 routes van 25, 45 en60 km. De 25 km route is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

 
‘Sweelpop is vernieuwend’

De komst van VanVelzen, NU en Juicy Jones was al bekend, maar Sweelpop heeft de line-up rond voor het festival op vrijdag 1 juni op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo. ”De aankleding van het geheel is niet te vergelijken met voorheen.” Dat zegt Marjan Koopman namens de organisatie, die ook Jah6 en DJ Roy B contracteerde voor 1 juni.

“Jah6 is een toffe band die het Nederlandse levenslied vertolkt met een klein beetje reggae”, weet Koopman. “Tijdens Noorderslag in Groningen was deze band helemaal geweldig en speelde de tent plat.” Jah6 speelt liedjes van onder meer André Hazes.

 
Aanmelden voor schildersdag Zweeloo
Zweeloo is bekend als een idyllisch schildersdorp. In het verleden zijn grote schilders, onder wie Max Liebermann en Vincent van Gogh aan het werk geweest in Zweeloo. Toeristisch Informatiepunt Zweeloo houdt zaterdag 9 juni van 10.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse schildersontmoetingsdag voor amateurs.
Zij kunnen op diverse locaties aan het werk gaan, zoals het 13e eeuwse kerkje, de Brink in Oud-Aalden en langs de Aelderstroom.
 
Voorverkoop Sweelpop start maandag; line-up compleet
De online kaartverkoop voor Sweelpop op vrijdag 1 juni begint aanstaande maandag. Net als andere jaren zijn er drieduizend entreekaarten beschikbaar voor het popfestival. De line-up is compleet met Jah6 ('Zij gelooft in mij'). Dat betekent, dat naast hoofdact VanVelzen Jah6, NU en Juicy Jones van de partij zijn. Dj Roy B fungeert als 'rode draad'.

De kaartverkoop bij de voorverkoopadressen start begint mei. Het is niet mogelijk kaarten te reserveren bij de voorverkoopadressen. Wie daar een kaart wil kopen, dient contant geld mee te nemen. Het is namelijk niet overal mogelijk te pinnen. De voorverkoopadressen zijn: bakkerij Kuijer Aalden, Welkoop Zweeloo, Music Store Coevorden en Klazienaveen, Markant Emmen en alle filialen van de Free Record Shop.
 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Pagina 154 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto