Kunst en cultuur
Nieuws


Toch nog een super Palmhaan voor de jongste kinderen

Bijna ging Palmhaan niet door. Maar door een grote groep vrijwilligers van De Spil en van Dorpsbelangen Aalden, Zweeloo en Wezup  werd het “palmhaantje” dit jaar toch nog gered.

Gelukkig maar, want er hadden zich wel 100 kinderen aangemeld.Donderdagavond begonnen de vrijwilligers al met de voorbereidingen. Eerst werden kettingen geregen en de emmers met materialen (die nodig zijn voor het maken van de palmhaanstok) klaargemaakt. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Omdat het zo druk was mochten de kinderen uit groep 4 aan de slag in het Spilhonk.

 
Weten je dierbaren hoe jij je uitvaart wilt?

Lezing door mevrouw G. van Weperen in De Spil:

Op donderdag 29 maart spreekt mevr. van Weperen uit Sleen over het belang van het op schrift zetten van je eigen wensen voor je uitvaart. Veel mensen vinden het moeilijk om over de dood te praten en te vertellen wat ze zelf zouden wensen. Veel jongeren willen er eigenlijk helemaal niet aan denken. Toch is het van belang voor de nabestaanden om te weten wat iemand wil. Daarom heeft de Uitvaartvereniging D.L.E. Zweeloo mevr. van Weperen uitgenodigd om een spreekbeurt te houden over dit onderwerp

 
Lustrumconcert LAUDATE DEO

105 JAAR ZINGEN

 

De geboorte van de christelijke gemengde zangvereniging “Looft den Heer” in 1906 was het in vervulling gaan van een wens van de muzikale ds. Boukema.

Tijdens de 100e verjaardag van dit koor, in 2006 dus, werd een andere naam in gebruik genomen, nl. “Laudate Deo” Een naam die hetzelfde betekent als de oude naam en die blijft uitdragen waar men voor staat, nl. het lied van dankbaarheid van en afhankelijkheid aan de Schepper levend houden.

 
Maak kennis met het bijzondere verhaal van de Hondsrug

Wie kent de Hondsrug niet? Maar wie kent het bijzondere verhaal van dit gebied? Een aardkundige geschiedenis van miljoenen jaren en een menselijke geschiedenis van meer dan 5000 jaar. In een serie van vijf lezingen door inspirerende docenten wordt u ingeleid in de geschiedenis van het oostelijk deel van Drenthe, niet alleen over de Hondsrug zelf, maar over het hele oostelijk deel van Drenthe, van Coevorden tot Groningen.

 
Palmhaan gaat door, op 31 maart!

Wat doe je, als kinderactiviteiten niet meer vanuit Stichting Welzijn 2000 worden georganiseerd? Haal je de schouders op? Of krab je jezelf achter de oren en vind je het jammer dat kinderen niet meer aan bijvoorbeeld Palmhaan kunnen meedoen?

Net als je zelf vroeger deed?

 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Pagina 156 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto