Kunst en cultuur
Nieuws


Passies en Havinga presenteren werk van Weill

Zondagmiddag 18 maart geven Gea Passies en Johanan Havinga op uitnodiging van Sweel Cultureel een concert in het kerkje van Zweeloo. Passies en Havinga presenteren in het kerkje aan De Wheem een muzikaal en informatief programma, waarin het publiek wordt meegenomen naar het Duitsland van vóór 1933 en naar de grote Broadway musicals in Amerika. Het is een boeiend concert met een zuiver zingende sopraan en gevoelig pianospel. Liederen van de veelzijdige Duits/Amerikaanse componist Kurt Weill staan tijdens het optreden centraal.

 
Zölf maakt, Cranberry cake

Cranberry cake

In het weekend ben ik altijd aan het bakken. Na een aantal weken verschillende soorten muffins te hebben gemaakt, werd het eens tijd voor iets anders. In de kast vond ik een zakje met gedroogde cranberry’s. Daarna snel naar een lekker recept gezocht want cranberry’s zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond! Ze bevatten veel vitamine C en zijn rijk aan antioxidanten. Gedroogde cranberry’s kun je nu gelukkig bijna overal kopen, o.a. bij de groenteboer, grote supermarkten en natuurvoedingswinkels. Het onderstaande recept vond ik op het internet.

 
Molenaar Dennis Eefting aan het woord in rubriek “Coevorden zijn we samen”

In de gemeentelijke rubriek “Coevorden zijn we samen” laat de gemeente Coevorden op de infopagina van de Krant van Coevorden iedere keer een inwoner aan het woord die zich op één of andere manier inzet voor de samenleving. De gemeente noemt dat belangrijk, want: Coevorden zijn we samen !

Dennis Eefting uit Aalden is de vrijwillige molenaar van de Jantina Hellingmolen in Aalden. Sinds hij op 8-jarige leeftijd met school een bezoek bracht aan de molen was hij ervan in de ban. Een jaar later begon hij met hand- en spandiensten in de molen te werken.

 
De doffer op de dakgoot

Alida Eising zag twee geslaagde toneeluitvoeringen en een gezellige reünie.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari werd met succes het blijspel “De doffer op de dakgoot”
uitgevoerd door de jubilerende toneelvereniging de Echo.
Met een toneelstuk uit de oude doos werden twee avonden het publiek vermaakt.
Er was gekozen voor dit stuk omdat de toneelvereniging 65 jaar bestond.

 
Open Atelierdagen

Onder het motto ‘Kunst is leuk’ worden op 10 en 11 maart a.s. de jaarlijkse Open Atelierdagen in de Gemeente Coevorden gehouden.

Ook Atelier AE doet daar weer aan mee.

Er is natuurlijk glaswerk en sieraden te zien. Er wordt uitleg gegeven over glasfusen. U kunt door de tuin wandelen met een gratis kopje koffie of thee.

 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Pagina 157 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto