Kunst en cultuur
Nieuws


Sweelpop gooit roer om

Sweelpop vond al sinds jaar en dag plaats aan het einde van de zomer, nu wordt het roer omgegooid. Het bekendste popfestival van Drenthe wordt ditmaal gehouden op vrijdag 1 juni op Sportpark ’t Alterbarg.

Het WJD-bestuur heeft deze verandering doorgevoerd, onder andere naar aanleiding van de enquête onder de Sweelpopbezoekers. Daaruit kwam ook naar voren dat het de bezoekers vooral om de gezelligheid gaat op Sweelpop. Hieraan heeft het bestuur veel aandacht besteed in de voorbereidingen voor Sweelpop ’12.

Sweelpop krijgt vanaf dit jaar een iets andere invulling van het festival en wil aansprekend zijn voor een gevarieerd publiek. Het bestuur is achter de schermen bezig met nieuwe programmering en andere contacten.
Binnenkort volgt er meer nieuws over de line-up en de kaartverkoop. Voor meer informatie: www.sweelpop.nl (Bron; Coevorden HuisAanHuis/Boom. Regionale Uitgevers)
 
Veur Volk Veur Folk en vrijwilligersfeest op 31 maart in dorpshuis De Spil

Op zaterdag 31 maart kunnen folkliefhebbers uit Zweeloo en wijde omgeving hun hart ophalen. Niet alleen staat vanaf 17.00 uur het traditionele vrijwilligersfeest op de agenda, aansluitend zal er voor belangstellenden ook een sfeervol Veur volk veur Folk worden georganiseerd. Over de locatie van het folkevenement, een voorloper op het echte Folk Veur Volk op zaterdag 30 juni, bestond vooraf geen enkele twijfel : dorpshuis De Spil.

 
DE SPIL en TIEDVERDRIEF goed op DREEF!

“We doen het samen”. Dit uitgangspunt van het bestuur en de vrijwilligers van de Spil werd tijdens de donateursavonden van het dorpshuis op 17 en 18 februari j.l. zeker waargemaakt. Er zit toekomst in de Spil en daar hebben wij alle vertrouwen in! Voorzitter Reint Kuijer liet daarover in zijn toespraak aan een volle zaal geen twijfel over bestaan. De organisatie van de avonden liep als een trein en bestuur en vrijwilligers werkten met elkaar alsof ze dat al jaren deden. Ook waren er heel wat complimentjes over de smaakvol opgeknapte hal. Goed om te horen en er zal dan ook zeker verder gegaan worden op de ingeslagen weg om van de Spil een nog aantrekkelijker en goed geoutilleerd dorpshuis te maken.

 
Massaal protest voor behoud Zwembad Zweeloo

Zaterdagmiddag werd in Aalden een grote protestmanifestatie gehouden die in teken stond van het behoud van het Zwembad Zweeloo. Er was een massale belangstelling van inwoners en uiteraard waren ook veel kinderen van de partij. De bijeenkomst gaf uiting aan het grote ongenoegen van de inwoners over dreigende sluiting van het zwembad. Aanleiding vormt het voorstel van het college van b & w van de gemeente Coevorden om per 1 januari 2013 geen 45.000 euro subsidie meer in het zwembad te pompen. Het openluchtbad aan de Hoofdstraat kan echter niet bestaan zonder deze gemeentelijke subsidie. Wethouder Roeles nam op het Korenhofplein in Aalden een lijst met protesthandtekeningen in ontvangst.

 

 
Expositie in Ned.Herv. Kerk

Van 17 februari tot en met 11 maart organiseert het Zweeler Palet een expositie in de Hervormde Kerk van Zweeloo.
Schilderijen van Peggy de Leeuw en Johanna Tromp, beiden uit Coevorden.
Kleurrijke handgemaakte sieraden  van  Jacqueline Visser.
Openingstijden woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Pagina 158 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto