Kunst en cultuur
Nieuws


Toeristische wandeling door Zweeloo

Op woensdag 29 februari organiseert het Toeristisch Informatiekantoor Zweeloo een cultuur-historische wandeling door het kunstenaarsdorp Zweeloo en door Aalden.

Een enthousiaste gids vertelt over het leven van vroeger en nu in beide dorpen, waarbij de beroemde schilders niet vergeten worden.

 
Optreden van Gerrie van der Veen en Trijntje van der Scheer in De Korenhof

Zaterdag 18 februari treden Trijntje van der Scheer en Gerrie van der Veen met hun Drents programma op in ouderencentrum De Korenhof in Aalden. Naast Drentstalige muziek brengt het duo ook nostalgische Nederlandstalige nummers van onder andere Annie M.G. Schmidt en Wim Sonneveld. De voorstelling wordt georganiseerd door Sweel Cultureel.

Trijntje woont in Oosterhesselen en treedt al 25 jaar op als streektaalzangeres. Gerrie begon 30 jaar geleden met muzikale optredens en is zanger en toetsenist.

 
HEM & Lukas Koops in Kerkje van Zweeloo

Op dinsdag 28 februari strijkt het streektaalfestival !REUR! neer in Zweeloo. Vanaf 20.00 uur treden HEM en Lukas Koops op in het Hervormde kerkje van Zweeloo. Entree: € 5,00 incl. koffie/thee. Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bibliotheek Aalden en bakkerij Kuijer te Aalden en ’s avonds aan de kassa. Organisatie: Bibliotheek Aalden en Historische Vereniging Zweeloo.
HEM

 
Tiedverdrief brengt blijspel Annie’s dreum op de planken

Toneelvereniging Tiedverdrief uit Zweeloo speelt vrijdag 17 en zaterdag 18 februari de jaarlijkse uitvoering in dorpshuis De Spil. Tijdens de twee toneelavonden wordt het blijspel ‘Annie`s dreum’ opgevoerd. Het stuk is geschreven door Herman van der A. Annie wil van het veebedrijf, dat ze samen met de zussen Annet en Ankie runt, een beauty-farm maken. Annet en Ankie zien dat niet zitten, maar Annie beslist. Om hun tegenzin duidelijk te maken gaan ze dwarsliggen en dat is natuurlijk heel vervelend als je gasten krijgt die voor de ontspanning komen.

 

 
Sweel Cultureel: Amane en Rubato

Twee heel verschillende ensembles traden afgelopen zondag op in de N.H. kerk te
Zweeloo. Wat te denken van een koperensemble naast een koor van jonge vrouwen? Deze
combinatie bracht de aanwezigen een zeer gevarieerde muzikale middag.

 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Pagina 159 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto