Kunst en cultuur
Nieuws


Benefietconcert restauratie monumentaal kerkorgel
Zondagmiddag 12 februari geeft het Gronings Kamerorkest ‘Clemens Schröner’ een benefietconcert in het 13e eeuws kerkje van Zweeloo. De opbrengst van het optreden komt ten goede aan de restauratie van het monumentale Proper-orgel. Door de slijtage van veel inwendige onderdelen is een grondige restauratie van het ruim 100-jarig kerkorgel noodzakelijk.

 
Optreden Rubato en Amane in kerkje van Zweeloo

Zweeloo - Op uitnodiging van Sweel Cultureel geven ensemble Rubato en het a-capella-ensemble Amane op zondag 5 februari a.s. een concert in de hervormde kerk in Zweeloo. Het ensemble Rubato staat onder leiding van Joop Thijssen. Een dirigent met een professionele carrière achter de rug als trompettist van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en als dirigent van diverse orkesten.

 
Oost Duitse kartoffelsalade

Oost Duitse kartoffelsalade.

Vorige week is mijn oude chef drukkerij Manfred Gleinig overleden. lk heb fijne herinneringen aan hem. Hij heeft mij niet alleen veel oude vakkennis geleerd maar ook hoe je moet genieten van het !even door aan het eind van de week bijvoorbeeld even op een terrasje een biertje to gaan drinken. Het laatste is niet gelukt, ik hou nog steeds niet van bier. Maar wel van zijn kartoffelsalade die hij gewoonlijk maakte bij de barbecue in zijn tuin.

 
Kerstmarkt Wezup 2011

In de loop der jaren is de kerstmarkt in Wezup voor heel veel mensen een begrip geworden. Ook dit jaar kwam er weer veel publiek van heinde en ver naar het geheel in kerstsfeer gestoken kleine Drentse dorpje, waar het al weer voor de één en twintigste keer een drukte van belang was.

 
Doek valt voor Kinderwerk Aalden-Zweeloo

Het doek valt voor het kinderwerk in Zweeloo en Aalden. In de komende voorjaarsvakantie zal de laatste activiteit worden aangeboden. De reden voor het stopzetten van de activiteiten is het gebrek aan vrijwilligers. De werkgroep Vakantieactiviteiten heeft dit besluit samen met Welzijn 2000 genomen.

Aangezien er vanaf januari 2012 in Aalden en Zweeloo geen kinderwerk-activiteiten meer onder de vlag van Welzijn 2000 worden georganiseerd, werd de vraag aan vrijwilligers gesteld om zelfstandig verder te gaan met het aanbieden van activiteiten. Indien gewenst zou de werkgroep een beroep kunnen blijven doen op de kennis van Welzijn 2000.

 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Pagina 160 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto