.

.

 

.

Vincent van Gogh jaar, Zweeloo.

Uitnodiging: 7 oktober 20.00 uur, dorpshuis De Spil, Zweeloo.

Hierbij nodigen wij u uit voor de informatieavond over het project: 'De dag die als een droom voorbij ging'.

2023 wordt het Vincent van Gogh jaar. Er komen exposities, concerten, theaterprojecten, een film en een congres over de betekenis van Gogh voor Drenthe. 
De Dag dat hij in Zweeloo was en de werken, die hij daar maakte, moeten daarin niet vergeten worden.

BUOG, theaterbureau dat u wellicht nog kent van: Woeste Gronden (t; Haantje 2021 of Jumping Jack, TT circuit 2019)  wil graag met inwoners, kunstenaars, verenigingen en anderen uit Zweeloo en omgeving een onvergetelijke voorstelling maken. Een voorlopig plan willen wij graag aan u voorleggen en met u spreken over uw eventuele deelname hierin.

Wij zien en horen u graag, 7 oktober 20.00 uur staat koffie thee etc. voor u klaar.

Vincent van Gogh verbleef drie maanden van zijn leven in Drenthe en leefde daar op kosten van zijn broer Theo. Deze vond  dat Vincent in contact moest komen met de Duitse schilder Liebermann, die van tijd tot tijd in Zweeloo en omstreken verbleef.

Een dagtocht naar Zweeloo leverde jammer genoeg geen ontmoeting op met de Duitse schilder. Toch werd het een onvergetelijke  dag. Wij geloven dat Zweeloo bepalend was voor de verdere carrière van Vincent van Gogh, Zweeloo heeft veel kunstenaars geïnspireerd, en doet dat nog steeds.

Planning: September 2023. 50 deelnemers, 7 voorstellingen totaal 2000 bezoekers.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel