.

.

 

.

Bewoners van het asielzoekerscentrum ....

... fietsen met een speciale bakfiets door het dorp en poetsen er lustig op los. Bewoners van het asielzoekerscentrum in Aalden poetsen er flink op los om alles in onze dorpen netjes te houden.

Ze ruimen zwerfafval op en maken locaties schoon. Van bushaltes tot de vogelkijkhut op de Aelderes, die iedere maandagochtend keurig afvalvrij wordt gemaakt. 

Dankzij de enthousiaste schoonmaakploeg van het asielzoekerscentrum blijft alles nu gelukkig spik en span in onze mooie landschappelijke omgeving. De reacties vanuit de dorpen zijn lovend en iedereen is erg content met de inzet van de bewoners van het AZC.

Om dit te onderstrepen werden ze vorige week door Joke Holwarda en Anneke Kaiser - bestuursleden van Aelder Hooghe Kunsten - op appeltaart getrakteerd. “Het is een kleine moeite, maar een groot gebaar. We zijn erg blij met hun inzet!”

Volgens het COA is het een win-winsituatie. ,,De bewoners kunnen op deze manier iets terug doen voor de maatschappij. Maar het zorgt ook voor een nuttige tijdsbesteding. We zijn overigens nog steeds op zoek naar meer organisaties die op deze manier met ons willen samenwerken.”

Mocht er een plek zijn waar veel zwerfafval ligt in Aalden, Zweeloo, Meppen, Benneveld, Wezup en Witteveen…………………….bel dan naar 088-7153842 en vraag naar Nick of Aukje of stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PS: Mocht u nog een oude fiets hebben staan waar u niets mee doet, wij komen deze graag ophalen. Ook kunt u de fiets afleveren bij de receptie van het AZC.

Iedere maandagochtend krijgt de vogelkijkhut op de Aelderes dankzij de schoonmaakploeg van het AZC een flinke opfrisbeurt.

Vorige week werd de groep door Joke Holwarda en Anneke Kaiser - bestuursleden van Aelder Hooghe Kunsten - op appeltaart getrakteerd.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 oktober 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel