.

.

 

.

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker. Op de voormalige locatie van Auto Mekkes aan de Aelderstraat 65 verrijzen in het voorjaar van 2022 zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen.

Landschappelijk vormgegeven
Het vergunningstraject is bijna afgerond en het bestek ligt klaar. Op de locatie van het voormalige garagebedrijf, is alles in gereedheid om ruimte te maken voor vier appartementen op de begane grond, twee appartementen op de eerste etage en een blok van vier woningen (twee hoekwoningen twee tussenwoningen). Landschappelijk vormgegeven woningen : gemak en het comfort van nieuwbouw en dat middenin het hartje van Aalden.

Vrij langdurig ontwikkel- en vergunningsproces
"We zijn ontzettend blij dat er nu echt schot in de zaak zit. Na een vrij langdurig ontwikkel- en vergunningsproces is het plan vrijwel definitief en de verkoop kan binnenkort van start gaan”, zo zeggen Martijn Speller van Bouwbedrijf Bekman en makelaar Bert Stadman. "De verwachting is dat in maart het hele vergunningentraject is doorlopen en dat de eerste paal vlot geslagen gaat worden.”

Langgekoesterde wens
Een ding is wel duidelijk :'een lang gekoesterde wens van de inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo gaat daarmee in vervulling. Deze inbreiding van het dorp is volgens Bekman en Stadman goed voor de leefbaarheid en doorstroom. "Het nieuwbouwproject geeft een impuls aan het dorpscentrum met de omschrijvingen origineel, kleinschalig, levendig, aangenaam landschappelijk wonen en verblijven."

Geïnteresseerden
Naast de belangstelling vanuit jongere gezinnen, uit de dorpen, is onder ouderen die in het dorp willen blijven wonen ook vraag. Geïnteresseerden kunnen nu al vrijblijvend informatie inwinnen bij Bert Stadman Makelaardij, die de verkoop namens bouwbedrijf Bekman uit Erica zal begeleiden.

Welk prijskaartje aan de appartementen en huizen komt te hangen, is op dit moment nog niet bekend. “Dat heeft alles te maken met de sterk gestegen materiaalprijzen. Bijna alle aannemers worden geconfronteerd met de enorme stijging van de (inkoop)kosten en dat kan de prijzen voor nieuwbouwhuizen verder onder druk zetten. Het is in dit stadium dan ook lastig om al concrete verkoopprijzen af te geven”, aldus Speller en Stadman.

Meer info: Bert Stadman Makelaardij, www.bertstadman.nl of 0524 - 581 111

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 januari 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel