.

.

 

.

Bewoners Molenwijk nog steeds in onzekerheid over sloop

Woonservice: “We kunnen de bewoners niet eeuwig aan het lijntje houden”. Bewoners woningen Molenwijk 1 t/m 4 nog steeds in onzekerheid over sloop.

Bijna twee jaar na het bericht dat hun woningen zouden worden gesloopt en vervangen door duurzame nieuwbouw, weten de huidige bewoners aan de Molenwijk 1 t/m 4 in Aalden nog steeds niet waar ze aan toe zijn.

“Drama”
Een “drama” noemen zowel Woningcorporatie Woonservice als de bewoners de huidige stand van zaken. Voor de corporatie omdat de plannen wel klaar liggen, maar er (nog) geen overeenstemming is met de aannemer over de bouwprijs en voor de bewoners omdat ze, zoals gezegd, al lange tijd in onzekerheid verkeren en nu wel eens willen weten wat hun te wachten staat.

Alsmaar stijgende prijzen
De woningen aan de Molenwijk zijn inmiddels ruim 70 jaar oud en voldoen volgens Woonservice niet meer aan de huidige eisen van wooncomfort en duurzaamheid. Vandaar het voornemen om de vier woningen te vervangen door vier nieuwe gasloze ECO-woningen, naar het voorbeeld van een soortgelijk project in Exloo. Tot zover niets aan de hand.

De realiteit van vandaag is echter dat de alsmaar stijgende prijzen van materiaal en lonen een behoorlijke sta in de weg zijn voor een haalbare bouwprijs voor sociale woningbouw.

Zo ook voor Woonservice, die mede hierdoor geen overeenstemming heeft kunnen bereiken met de aannemer voor het project in Aalden. En hoewel Woonservice zegt heel ver te zijn gegaan (“hoger kunnen we niet gaan”), blijft een doorbraak tot dusver uit.

Grens trekken
Die doorbraak moet er evenwel wel binnen zeer afzienbare tijd komen, laat Woonservice ons weten. “We moeten nu een grens trekken: het ECO-project gaat door of we zetten er een streep door en beraden ons op een ander plan voor de Molenwijk. Met helaas alle tijdverlies en kosten van dien. Maar we kunnen de bewoners niet eeuwig aan het lijntje houden. Voor beide partijen is dat erg frustrerend.”

De woningen aan de Molenwijk in Aalden zijn inmiddels ruim 70 jaar oud en voldoen volgens Woonservice niet meer aan de huidige eisen van wooncomfort en duurzaamheid. (Foto: Geert Reintsema)

Oes Eig'n Kraantien

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel