.

.

 

.

Lianne (19) uit Aalden bracht werkbezoek aan Bosnië

"We wilden de kinderen verrassen met festivals en culturele activiteiten. Dat is echt gelukt!"

Samen met haar mede-studenten van de opleiding Sociaal Werk van het Deltion College in Zwolle bracht Lianne uit Aalden eind vorige maand een werkbezoek aan Bosnie.
Met een bijna dertig koppig team van vrijwilligers zette Lianne in vier Bosnische steden een compleet kinderfestival in de steigers en bezorgde duizenden kinderen onvergetelijke dagen. De reis naar Bosnie maakte veel indruk op de 19-jarige Aaldenaar. “Er kwam weer een lach en vrolijkheid op het gezicht van de kinderen. Dat was fantastisch om te ervaren!”
Het doel van de reis was een aantal onvergetelijke dagen voor de jeugd op touw te zetten met onder andere een groot kinderfestival, leuke workshops, sportieve en creatieve activiteiten. Dat is absoluut gelukt!”, kijkt Lianne met een voldaan gevoel terug op het avontuur.

Afronding MBO-studie Sociaal Werk
Lianne is bezig aan de afronding van de MBO-studie Sociaal Werk aan het Deltion College. Ze had drie jaar geleden een duidelijke visie om voor deze opleiding te kiezen. “Iedereen verdient een plek in de maatschappij. En daar moeten we ons allemaal voor inzetten”, zegt Lianne.
Ze vervolgt: “In het sociaal werk help je mensen deel te nemen aan de maatschappij. Mensen die dat zelf zonder hulp niet of moeilijk kunnen. Ze komen in aanmerking voor deze hulp omdat ze cliënt zijn bij een zorg- of welzijnsinstelling, of omdat de gemeente die sociale zorg toewijst. Als sociaal werker draag je dus bij aan een maatschappij waarin ieder een plek heeft.

HBO-opleiding Verpleegkunde
Komend schooljaar begint Lianne aan de Hanzehogeschool in Groningen met de HBO-opleiding Verpleegkunde. “Ik word hier breed opgeleid tot verpleegkundige, Het lijkt me fijn om een verbindende rol tussen zorgvrager, familie, directe naasten en andere hulpverleners te vervullen. Als verpleegkundige kan ik organiseren, verbeteren, bewaken, vooruit denken en als het moet brandjes blussen. Ik kijk altijd naar wat beter en optimaler kan en zo in de praktijk de kwaliteit van zorg kan verbeteren.

Lianne zorgde met tal van activiteiten dat Bosnische kinderen een aantal onbezorgde dagen konden beleven.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel