.

.

 

.

CBS de Schutse presenteerde musical expeditie Beach club

Na een aantal jaren zonder musical, was het donderdag 7 juli eindelijk zover. De opvoering van de musical Expeditie Beachclub.

Na weken van repeteren gaven de leerlingen van groep 7 en 8 een spetterend optreden. Even dreigde het niet door te gaan, omdat we geen ruimte hadden om de musical op te voeren. Gelukkig konden we terecht in de Aeldermeent. Daar hebben we met behulp van een groep enthousiaste ouders een prachtig decor en podium gebouwd. Donderdagochtend was  de eerste voorstelling voor de leerlingen van de Schutse en de gasten van LOL kinderopvang, Adrianahoeve uit Meppen en bewoners van de Korenhof.
’s Avonds was de tweede voorstelling voor ouders en andere belangstellenden.
Er werd enthousiast gereageerd op Handige Harry en ijsverkoper Roberto Prima. Vol bewondering geluisterd naar de zangkunsten van o.a. Inspecteur Storm en Evelien Netjes. De stoere surf-dude met zijn beach-look kreeg de lachers op zijn hand. Hilarisch was het moment dat de vriendin van Gladde Tony letterlijk door de strandstoel zakte. Spelers en publiek hebben genoten van een van een prachtige voorstelling.

Het verhaal
Annika van Stranden interviewt in haar programma ‘Opsporing Gevlogd’. de onderdirecteur van museum Kunst aan de kust, Mevrouw Netjes over de kunstroof van de eeuw. “Het meisje met de parasol, een portret van 3 miljoen euro, is gestolen!” Na het interview gaat Evelien nog even uitwaaien op het strand.

Als ze de oude vuurtoren in loopt, ziet ze ineens de dief van het schilderij staan: Handige Harry.  Maar wacht eens… kennen die twee elkaar soms? Ze barsten samen in lachen uit! Nou ja zeg, Evelien is helemaal niet zo netjes, ze zit zelf achter de kunstroof. Strandwachten Sem, Daan en Pam willen intussen van diezelfde vervallen vuurtoren een hippe strandtent te maken. Dat wordt nog een hele onderneming: een Expeditie Beachclub. IJsverkoper Roberto Prima vindt de beachclub ook een topidee, daar kan hij mooi zijn ijs verkopen. Als ‘ie nog wat ijs over heeft tenminste… Daan ziet Harry aan voor klusser, waardoor de boef alle gelegenheid krijgt het schilderij in de vuurtoren te verstoppen.

En dan ziet hij ondertussen ook nog kans om Roberto de schuld van de kunstroof in de schoenen te schuiven! Inspecteur Storm onderzoekt de zaak, samen met Meneer Speurs. Elke clou levert een kleine ‘boem’ op. Zal het Inspecteur Storm en Nancy lukken de daders te ontmaskeren?

Wat is de rol van Gladde Tony in deze zaak? En wat is eigenlijk het verhaal achter het gestolen portret: Het meisje met de parasol? 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel